Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Celkovy vzhled Pismaka

07. 01. 2003
0
0
4521
Autor
Olda

Stokrat sporne a diskutovane

Neco jsem zkousel behem tech let a verte nebo neverte, na tenhle vzhled si nikdo moc nestezuje, dokonce kdysi v casopise Internet ziskal 9/10 bodu.. ;-)

Nicmene vsechno by se melo vyvijet a tak je 5 let na jeden design krapet moc. Pokud by mel nekdo z pritomnych grafiku chut zkusit si pohrat s navrhem noveho, bylo by to skvele, nicmene neni to uplna priorita.

Co jsem zkousel ja najdete na http://www.pismak.cz/nove (to je uplny nesmysl), co se docela libilo bylo http://www.pismak.cz/nove2 a http://www.pismak.cz/nove3

 

Kdybyste to chtel nekdo zkusit, tak muzu odpovedet nejake otazky.

 

Co bych ale uvital a rad bych tak vyzkousel komunikaci s milymi grafiky:

  • maly graficky symbol muze a zeny (jestli panacek, nebo znak je otazka kreativity) hodici se do seznamu autoru (tedy maly)
  • maly otaznicek, ktery by fungoval v textech jako odkaz na konkretni cast napovedy
  • stejne maly symbol, ktery by mohl znamenat odmeneni prezdivky trebas za vyhru souteze nebo za nejakou cinnost pro Pismaka...

 

 


JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Jů Oldí, mi se tam zobrazuje pořád to stejné, ale nevypadá to špatně:o) Jde spíš o zvyk, ale po pravdě řečeno tento typ s menu vlevo se mi líbí víc. JB

Olda
28. 01. 2003
Dát tip
Souhlas s vyse uvedenymi -- co se tyce tricka, tak ten navrh vlevo dole me prijde uplne idealni!!!

Armand
27. 01. 2003
Dát tip
Tichotam: chtělo by to melancholický úsměv, pravý básnický .-)

Merle
27. 01. 2003
Dát tip
mě se nejvíc líbí dufovo japko a to levej dolní, čistě upravenej nápis.... to bych si uměl představit i na tričku...

Duf
27. 01. 2003
Dát tip
Merle díky, taky je to muj favorit. Ten obrázek u návrhů japko nemusí být chápán zrovna jako logo, spíš jako takový firemní obraz, nebo tak se tomu aspoň říká. Umím si ho představit třeba na hrnku s logem, na plakátku a tak.

Armand
27. 01. 2003
Dát tip
můj favorit je to taky ...

Tichotam
27. 01. 2003
Dát tip
mě taky ale rozhodně spíš ta verze vlevo nahoře :o)

Duf
26. 01. 2003
Dát tip
Já se přiznám že tomu logu moc nerozumím, deprese by z něj asi šla vyhnat přiděláním ksichtíku a méně deště, více slunce, ale proč si píše na šálu zamotanejma rukama? Nebo jsem něco pochopil blbě. Zkoušel jsem to otevřít, ale nejde mi to. Co to je za prostředí to .FLA?

Lyryk
26. 01. 2003
Dát tip
Ale co je na té depresi tak divného??? Stejně zde má skromnost nejvyšší zastoupení a je hodnotou tomuto prostředí nejautomatičtější... Naprosto to vyjadřuje Indispozici - MIMO - Jen tak pro radost - Autor nestojí o kritiku Všechnu sílu mladistvých rozpaků - tohle je pravdivé a navíc to vyjadřuje i znechucení Standy_Vašiny nad mými novotvary .-) Stačí si na to chvíli zvyknout...

Tichotam
26. 01. 2003
Dát tip
Duf: .FLA je Macromedia Flash 5...asi jsi už o tom slyšel :o)))) No...Je to depresivní to uznávám. Asi by bylo na místě aby logo tvrdilo že písmák je veselý. Pokud nejde o díla, tak rozhodně veselý je:o)...janě že jsou i veselá díla... Jen dovysvětlím: Je to panáček s šálou an kterou si jednou rukou píše písmáka a druhou si schovává obličej před deštěm(vloškami,kytičkami,paprsky). To mimochodné gesto psaní za svými zády ve schoulenosti se mi moc od bráchy líbilo ale co naplat:o). Uznávám že je to mc depresivní i když mě by depresivní logo vyhovovalo:o).

Tichotam
26. 01. 2003
Dát tip
Možná by bylo dobrý do toho jeho gesta dát místo uzavření se, vzdor..nějak. zkusíme to s bráchou nějak přetento:o) když pro nic jinýho tak pro zábavu:o)

Duf
25. 01. 2003
Dát tip
Zase jsem měl trochu času, tak jsem si hrál Vyčistil jsem ten svůj cover návrh loga a přidal Tichotamovi pajduláčka, kterýmu jsem přidělal ten grafickej fór, Už nemám sílu to pojmenovávat. Třeba "Japko"

Tichotam
25. 01. 2003
Dát tip
to co je vpravo nahoře je prima...možná by ale šel fór s panáčkem zmáknout víc symbolicky, víc logově...ale nebráím se:o) Ten nápis je ale dobrej...

Duf
25. 01. 2003
Dát tip
Vím že je to moc ukecaný, ale míň by už asi nebylo pochopitelný. ještě nad tím popřemejšlím. Mimochodem tohle je už asi třikrát zjednodušovaný.

Tichotam
25. 01. 2003
Dát tip
To je návrh mého bratra:o). Samozřejmě písmo je Dufovo. Idea je taková, že bys, Dufe, to písmo zakomponoval sám. Dodilo by se aby to vypadalo jako když píše. Tvé písmo bohužel nemám ve vektorech tak to musíš udělat ty:o). Tady je na stažení vektorová vezte toho loga. Na tom obrázku je ten nápis přidanej provizorně. http://www.doupe.cz/vaulty/turbo/SERVIS/pismakt20.fla

Tichotam
25. 01. 2003
Dát tip
Teda vše jen v případě že se bude líbit..jsem zapomněl říct:o)

Merle
24. 01. 2003
Dát tip
Tichot: ono, jako logo je to dobrý, a dovedu si to představit jako logo nějaký skupiny romantickejch rozháranejch básníků, kteří chtějí dát světu najevo, jak něžné jsou jejich duše pod závoji okolního svinstva... ale sem, sem se to prostě nehodí.

Tichotam
24. 01. 2003
Dát tip
:o)

Armand
24. 01. 2003
Dát tip
:)) to nejni špatný... ale moc to nekomunikuje.. ale je pěkné .-)

Tichotam
24. 01. 2003
Dát tip
mělo by v tom jít hledat...

Merle
23. 01. 2003
Dát tip
ech... žádný srdce prosím...

Armand
23. 01. 2003
Dát tip
srdce to není!, je to kluk! :)) s pérem :)) (pozn: tyhle věci chce stejně probrat s Oldou u stolu, protože věc, jako je logo, je poměrně závažná a jen tak to odpinknout tady v diskusi po netu nezdá se mi příliš moudré)

Tichotam
23. 01. 2003
Dát tip
já si nedám pokoj:o) T7

Merle
23. 01. 2003
Dát tip
nedělejme z toho valentýna :( neříkám, že jsem nikdy nepsal o lásce, ale v logu to mít rozhodně nemusím

Duf
23. 01. 2003
Dát tip
Myslím že loga tady začali žít svůj život, vyvíjet se, a je jasné že nakonec se nad tím vším budeme muset nějak sejít a pro něco se rozhodnout, ale díky té diskuzi se třeba tichotamovo logo myslím stává pomalu zcela použitelným. Aby jsme pak nesešli nad prázdným stolem. Tichotam: Dle mého tomu logu chybí trochu zapracovat s písmem. A já se u toho loga stále vypožádávám s představou, že chlapeček který něco před divákem skrývá, má ruce v klíně, no prostě že si honí péro. Proto jsem to zkoušel bez péra, nebo ať ho honí aspoň po papíře.:)

nin
23. 01. 2003
Dát tip
jé, to mám radost že to konečně někdo řekl... taky mi to tak připadalo :-)) (to s tím chlapečkem) podle mě je ta červená moc zuřivá, mělo by to ladit s celkovým vzhledem stránky, tohle moc bije do očí a pochybuju, že bych se na to vydržela dívat několik hodin, aby mě z toho nerozbolela hlava... srdcový motivy vážně nebrat, nic proti tomu symbolu, ale jsou servery, kam se hodí víc :-) haha, v logu by mohla bejt nějaká slovní hříčka, něco jako písmák = peace+mák - takovej ten hipísáckej znak a makovice :-))) (nevyjadřujte se k tomu, to já už jen tak zoufale džoukuju v posledních minutách pracovního procesu... ale ty věty před haha jsem myslelo vážně)

Tichotam
23. 01. 2003
Dát tip
poslední se srdíčkem..loučím se můj honílku!

Tichotam
22. 01. 2003
Dát tip
dalsi variace:

nin
20. 01. 2003
Dát tip
tak to poslední bych vůbec nerozluštila, to nééé :-))) souhlas, že by se mělo nechat původní Oldovo písmo, je to klasika a je to pěkný!!!! a k tomu nějak přikomponovat tu čmáranici, jako je na návrhu X určitě ne návrh U a T Dufe, nešel by teda: 1. původní písmo + čmáranice - a vedle toho: 2. Tichotamův návrh - hlava s brkem - ale bez nápisu - prostě na místě dnešního sluníčka? Nebo s nápisem Amatérské literární umění, pokud by to nebylo pod tím nápisem Písmák

Tichotam
20. 01. 2003
Dát tip
Ty moje poslední dvě jsou jen grafický hrátky bez pořádnýho nápadu takže bych je prosím taky diskriminoval:o)

Duf
18. 01. 2003
Dát tip
Tady jsem se o něco pokusil. Zkuste si vybrat jen jedno. Zkusil jsem zpracovat nápad tichotama a buddhy, snad mě moc nezbijou.

Duf
18. 01. 2003
Dát tip
Modré pozadí povaĎuji za konstantu.

Tichotam
18. 01. 2003
Dát tip
oranžovej je prima ...kdyby byl růžovej... a vypadla z toho ta část s šípovou poentou... ostatní jsou moc prima graficky ale chybí mi nápad... až na čmáranici, tam nápad je:o) hmm...jedno vybran nemůžu, nejsem nestranej:o)

Duf
18. 01. 2003
Dát tip
Ticchotam: Co bych pro tebe neudelal, Tady je ruzove ticho logo

Duf
18. 01. 2003
Dát tip
avi

Tichotam
18. 01. 2003
Dát tip
kurnik..já jsem blb:o) myslel jsem červenou a řekl jsem růžovou:o)))) ale fakt... růžový srdce..to je ale blbost!!! :o))) pardoj... fakt jsem chtěl napsat červený:o)

Tichotam
18. 01. 2003
Dát tip
líbí se mi jak jsi to zvládnul bez stínování...taky jsem se tu snažil ale nešo mi to... s tim ramenem jsi to vychytal:o)

Tichotam
18. 01. 2003
Dát tip
klikni na tohle a koukej je to samosebou sragora hnusna ale o to nejde. jde jen o ten napad. asi to z toho ani neni poznat:o) ma to byt jakoze pismacke brko za uchem, pricemz ucho je zasoven pismeno S... tak kdyby nekdo mel naladu a talent..:o)

Tichotam
18. 01. 2003
Dát tip
a takytohle a tohle to jsou jakože návrhy na logo:o)

Duf
17. 01. 2003
Dát tip
Diskuze tady nějak uvízla, pokusím se jí oživit. Oldo, pokud se k realizaci jiného vzhledu dostaneš až za dlouho, pak si myslím že je dobré ten větší časový prostor řádně využít. Myslím, že z diskuze je jasné že mnohé nápady jsou zcela nesmyslné, jiné méně, ale odpovědi mě se líbí tohle a tohle a tohle taky nevedou myslím k cíli. Udělám pokus aby se diskuze vyjasnila: zeptám se - Logo: 1) Chcete změnit zásadně logo písmáka? 2) Z výše navrhovaných podob je vám některé nejbližší? 3) Máte nějakou jinou představu? (zkuste ji prosím co nejkonkrétněji popsat) Myslím že to je pro začátek otázek až až. Dík Dovolím si načrtnout, jak se k něčemu dle mého dobrat. S pomocí vašich odpovědí by mohlo vzniknout několik návrhů nového loga. A byl bych rád, kdyby se zapojilo více grafiků. Pokud by nebyl jasný vítěz, vylučovací metodou by se vybrali řekněme 2,3 nejlepší návrhy, na základě nějaké rozpravy nad nimy by se dalo udělat výsldedné logo. Navrhuji aby stávající logo bylo jedním z návrhů. Až budeme mít logo, myslím že je čas na debatu o dalším

Tichotam
17. 01. 2003
Dát tip
Já bych myslel, že logo by mělo mít nápad, už proto, že básničky jsou hodně o nápadu a je podle mne ostuda ze logo je jen esteticky vyvážené písmo. Nápady mám dva. Jeden je to co jsem se pokoušel sám realizovat=srdce/šíp/panáčekpíšící Kdokoli chce to může znovu zpracovat. A ještě jem měl na začátku podobný nápad: Neuzavřené srdce=ucho. Nesrdcový věci mě bohužel nenapadají:o). Z tvých nápadů se mi líbila čmáranice pod náisem písmák:o). Jenom ji trochu elegantněji provést a je prima. Toliko z mojí strany:o)

Armand
17. 01. 2003
Dát tip
Logo je jen částí celkového "corporate" písmáku. Nápis "Písmák" bych nechal ten Oldův, protože je to už klasický trade-mark. Grafický symbol je moc dobrý ten Tichotamův. Uvidíme s čím příjde Duf nebo Buddha .-)

Tichotam
17. 01. 2003
Dát tip
Je to rozmazané a nepřesné. Kdyby se to mělo použít, tak trvám na předělání do preciznější podoby. Nevím jsestli jsem toho schopen sám...

Armand
17. 01. 2003
Dát tip
rozmazané a nepřesné... to je charakteristika dobré básně Tichotame .-)) že? :))) nebo se pletu? :)

Tichotam
17. 01. 2003
Dát tip
No právě... a my chceme logo:o)

Duf
14. 01. 2003
Dát tip
Tady mám jeden návrh pro ty co to nemaj rádi hranatý a proty, co nepodléhají módním trendům :) Mě se to líbí, ale nemyslím, že je to průchozí Jmenuje se to 1E

Merle
14. 01. 2003
Dát tip
uf.... no to..... to .... no toto.... to radši ne :)

Armand
14. 01. 2003
Dát tip
Duf: :))) čím hustější design, tím musí být vnitřně konzistentnější.. tj. perfektnější v drobnostech... návrh je to zajímavý, ale neprůchodný. .-)

nin
14. 01. 2003
Dát tip
jo, zajímavý to je :-)), ale je tam moc čar :-)))

Buddha
14. 01. 2003
Dát tip
Tenhle je výbornej Dufe! I když tim zakulacenim sem myslel zjemnění tvarů. V architektuře to dělaj hlavně Japonci, po vzoru přírody, kde taky neni nic hranatého.

nin
13. 01. 2003
Dát tip
2D se mi moc líbí, dobrej nápad!!!!

Duf
12. 01. 2003
Dát tip
Návrh log jsem udělal několik, vždycky je radši aplikuju do nějaýho lejautu. K logům v návrzích se může každý vyjadřovat samostatně a jestli je potřeba, můžou se i samostatně upravovat. Ještě ukážu tady nějaký pro pobavení. 2D 3D Další teď dělat nebudu, pokud mě nenapadne něco geniálního. Očekával bych další návrhy od někoho jiného. To co prezentuje buddha je zarím příliš skicózní, myslím že by stálo zato to nějak barevně zpracovat. Z diskuse bych očekával nějaké další podněty, myslím tím rovněž od programátorů, aby řekli, zda některé návrhy například nejsou realizovatelné apod.

Wopi
12. 01. 2003
Dát tip
pěkné, zvláště 2D

Armand
12. 01. 2003
Dát tip
Wopi, Duf: to s tou čmáranicí kolem názvu písmák není od věci, ale měla by být vyvedena poněkud ... jednoduššeji a přehledněji.. řekněme (stala by se vlastně novým nebo zástupným logem) Mně se líbí spíš to 3D, ale navrhoval bych zhutnit font a zvětšit ten nápis, aby byl víc nápadný a jasný.

Tichotam
12. 01. 2003
Dát tip
ten šmodrchanec neni zlej ale je:o) vydí mi na něm že v tom není elegance... jakože šmodrchanec jo ale trošku hezčeji:o) je přetrhanej a místy ostrej a tak... a trochu velkej .. jinak se šmodrchancům nebráním:o) 3D se mi oškliví

Duf
11. 01. 2003
Dát tip
Trochu jsem o tom vzhledu přemýšlel a musím dát za pravdu Oldovi, nový vzhled by měl obsahovat prvky stávajícího Písmáka, Tady je můj návrh na podobu vycházející ze současné podoby a vzal jsem si mustr i z návrhi Tichotama. Druhý návrh je varianta Písmáckých novin. Písmák 1D návrh novin 1DN

Tichotam
11. 01. 2003
Dát tip
1D je prima:o)

Armand
11. 01. 2003
Dát tip
Duf: 1D nejni špatné, ...ohledně novin, tak to je asi předčasný návrh... představoval bych si to členěné jako obravdovou tiskovinu. Mám představu světlejšího konceptu, co nejméně barevného (spíš bílé pozadí doplněné grafickými symboly a obrazci sloužíí zejména k optickému členění textu. napiš mi svoji mailovou adresu a já ti pošlu bližší info (jak ho mám nastíněné ve wordu))

Buddha
11. 01. 2003
Dát tip
Tady je zase trochu mejch nápadů, ale mam k dispozici na okamžitý použití jenom digitální fot´ák, takže tady sou dva méně či více rozpracovaný nápady: http://mujweb.cz/www/kuthanja/05.htm a http://mujweb.cz/www/kuthanja/06.htm. Jinak se mi zdá, že to sou pořád variace na stejný téma. Zajímalo by mne, jestli už někdo vymyslel nový logo Písmáka, o stránkách se tu debatí ale logo ani jedno.

Tichotam
11. 01. 2003
Dát tip
buddha: nefachá to...logo jsem zkousel vyse v diskusi a timto bych chtel rici ze kdokoli ten napad muze prepracovat aby to melo uroven. To meje je zablurovaný a ušpiněný. A Duf myslim taky udělal novou verzi starýho loga...

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
Prosím o pozornost, napadla mě taková určitá malá změna vzhledu - co vy na to. Teze: velké logo není třeba vidět pořád, přihlášených lidí je čím dál víc, pomocníky je třeba vidět jen někdy, levé menu je čímdál plnější atd.atd. Takže návrh řešení: co kdyby v horní části Písmáka bylo jedno obdélníkové okno, kde by defaultně bylo velké logo, ale na jeden klik (nějak vyřešit tlačítka) by se tam buď aktivoval soupis aktivních lidí, na jiný klik soupis pomocníků, na jiný klik "co se děje" - tím myslím ta díla "Ferda se bude příští týden ženit", "Nevíte, kdo napsal Divou Báru?", "Vašiňátko prvně řeklo slovo Písmák" a podobně. A ještě bych navrhoval jedno tlačítko - dnešní nej - tam by bylo několik děl s nejvíc tipy a s výběry - to jen tak střílím... Než začnete volat, že chcete přece pořád vidět přihlášené lidi - vždyť byste si je tam mohli nechat. Ale kdo by chtěl, kouknul by se tam i na jiné údaje. Osobně se mi zdá, že to není tak špatrný nápad :)), ale čekám na vaše námitky.

Duf
10. 01. 2003
Dát tip
wopi Mylím že logo písmáka někde musí být vidět stále. To je moje postižení reklamou. Jinak proti oknu s nabídkou různých pomůcek souhlasím, možná by stálo za to udělat nějaké ty ikonky, snad se k nim dostanu Litoch Proto jsem udelal tak odlišné návrhy, aby se z diskuze ukázalo, co se vlastně žádá. Byl bych rád kdyby navrhl někdo další jiné návrhy, ať je z čeho vybírat. Tichotam Návrh 2A1 a 2A2 je týž návrh, Titulní stránka (2A1) s plným logem v lince nahoře, po vstupu do písmáka (2A2) se logo zredukuje do oblasti levého menu. Vsem: jeste na tech vecech zapracuju. Navrhujte nekdo jeste jiné podoby prosím. Dík

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Duf: varianty 2A jsou obě výborné, ale to pozadí (jež jako tmavě žluté jeví se mi) bych lehce zesvětlil. Zkus tam vybrat živější odstín žluté.. ne moc, ale kousek by to chtělo. S tím 2B nesouhlasím, přijde mi moc křiklavé - snad na první pohled se zdá, že je to ok, ale myslím, že by se po čase dostavilo to znechucení, jak říkal Wopi (s tím jejich firemním webem). Jak říkám, varianty 2A mi přijdou hodně dobré, jsou v měkkých barvách a sladěné a i ta okna, jako nástroje členění plochy tam jsou dobře. Wopi: dobrý nápad, nemám nic proti .-)

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
DUF: myslel jsem opravdu jen velké logo (třeba s nějakým vítacím nápisem, menší ať je vidět pořád, to je v pořádku, ale info okno s volitelnou náplní by nebylo špatný (myslim)

Duf
10. 01. 2003
Dát tip
Tak jsem ty vaše některé připomínky zpracoval, koukněte tady Ta okénka znamenají:lidé v písmáku, pomoc, novinky, knihovna, soutěže, pokec. Samozřejmě jich může být víc i míň.

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
404 - page not found....

Duf
10. 01. 2003
Dát tip
A zase nějaká chybka zkuste taby

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
404 zase


Duf
10. 01. 2003
Dát tip
Tenhle návrh se jmenuje 3A aby jsme věděli o kterém se bavíme

nin
10. 01. 2003
Dát tip
dobrý!!

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
nene..... 3A je špatně..... nedělej tam proužky a tak.. zkus pastelovou jednolitou žlutou, ale jasnější odstín..... zkus to a nech to prohlédnout. Wopi: kde je ten návrh info okna?

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
návrh je zatim slovní - ale kdyžtak i namaluju ;-)

nin
10. 01. 2003
Dát tip
já koukala jenom na tlačítka, ty proužky mi unikly, vážně by to bylo lepší jednolitý a míň ponurý ale tlačítka dobrý :-)

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Wopi: ty myslíš tu tvou poslední žlutou kritiku tady? To jsem četl a líbí se mi ten nápad... určitě jo... :)

Olda
10. 01. 2003
Dát tip
Hele, kluci, premyslel sem o tom -- zkusme ted nechat vylozene navrch P. mozna byt. Ja totiz citim, ze to se mnou vubec nebude jednoduche. Myslim, ze ty Dufovi navrhy by trebas mohly lsouzit na ty noviny? Zkuste se zamerit na ty: - graf. symboly (by bylo dobry na zacatek!) - navrh tech novin (!) - navrh tech tricek Berte to tak, ze ten design je 5 let stary a na to, aby se dal zmenit proste nebude stacit par dnu a pak pokusu. Navic predelat pak "program" P. zabere dost casu. Tedy trebas ty ikonky, byt by se nehodily do toho noveho nejsou "na chvili", protoze realizace vylozene noveho vzhledu zas tak blizka nejni. Wopiho napad je dost zajimavej, mozna sem ho pochopil jinak, po svym, ale to neni dulezity, kazdopadne myslenka takovyhohle rychle prehazujicihose wokynka se mi libi a da se pote pouzit v podstate jakymkliv designu. Hlavne se nebojte, ze tim ty navrhy odmitam, nebo tim uplne odmitam tu diskuzi o zmene! Chran Buh. Naopak kdyz uz ji sam zacnu, asi chci ten vzhled skutecne zmenit. Par myslenek jeste k tomu: urcite tam musi byt nejaky zakladni pojitko s tim puvodnim vzhledem, aby clovek nemel pocit, ze prisel nekam uplne jinam. Asi ne logo, ale trebas stejna barva, nebo u toho Dufova nahledu myslim trebas pismo? Ale jak sem psal, sou tu tri veci, ktery sou na mym nazoru zavisly daleko min, ty kdyz se proste budou libit, tak do nich dem hned. Tohle je slozitejsi.. ;-)) DIKY!

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Vzhled novin: S tím Dufe (a spol) ještě počkejte. Udělejte si představu o barevném layoutu. V pondělí (snad - pokud ne dřív) Vám předložím celkový koncept Novin i jak si představuju vnitřní členění (popř. i grafické) a pak se teprve (doufám) předvedete.

Tichotam
10. 01. 2003
Dát tip
nemuzu si pomoct:o)

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
quietthere: nice, really :)

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
jo to je supr - ale fakt mi spíš připomíná to dítě se šípem v ruce.. a právě to se mi na tom nejvíc líbí :)))))

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
teda takhle - pěkný moc, ale zavádějící

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
co takhle brk místo šípu?

Tichotam
10. 01. 2003
Dát tip
Pardon dufe že ti na to saham ale nedelam to z estetických důvodů, spíš kvůli tomu nápadu, že by to nemuselo být orientováno doleva. Připadá mi to: 1) hezčí než sloupečnová grafika 2) kdyř ukážu na nějaký rozbalovací řádek, tak se mi to může rozbalit(viz obrázek) pohodlně dolů, bez posouvání ostatních položek dolů, jako je to teď. 3) Nebo ne? :o) ticho3A

Tichotam
10. 01. 2003
Dát tip
šíp musí být v srdci jinak to njni nápad... to dítě tím píše a v ruce to má.. je to fuk:o)

Duf
10. 01. 2003
Dát tip
Tichotam: Jo to se mi líbí, mě napadlo něco podobnýho, až se k tomu dostanu,ukážu. Díky. Jenom pro přehlednost by se to mělo jmenovat 4A :)

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
Buddha; tak ja mam asi peknou smulu, protoze nic na prohlizeni Corel Draw tu nejni ;-( kdybyste mi to nekdo mohl ulozit jako bitmapu nebo jpeg, nebo tak neco..;-)

Buddha
09. 01. 2003
Dát tip
Tak by tedy už konečně s trochou dobré vůle by to mohlo fungovat, http://mujweb.cz/www/kuthanja/01.htm, http://mujweb.cz/www/kuthanja/02.htm a http://mujweb.cz/www/kuthanja/03.htm. Omlovám se za plejtvání místem a časem.

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Trochu jsem ty dva návrhy upravil 2A1 2A2 2B

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Buddho, mysím pŢi tom navrhování na ty co jsou pŢipojení doma pŢes telefon jako tŢeba já. Kulat* vűci jsou v‰echno obrázky co dűsnű zdrĎujou.

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
avi

Wopi
09. 01. 2003
Dát tip
Dufovo B2 mi sedne :), Ačka mi přijdou moc nazelenalý. Buddha taky vypadá zajímavě, uvidíme. :)

Tichotam
09. 01. 2003
Dát tip
B2 - prilis kontrastni..chaoticke křiklavé 2A2 - decentnejsi ale lehce zatuchlé:o) trochu toho života 2A1 - mi prijde nejhezci ale se stejnyma problemama jako 2A2---ale lepsi stavba si myslim:o)...mozna kulate zpracovat okenka..nebo jim udelat graficke okraje buddha...logo nejde zobrazit:o) ale jinak skici pekne..chtelo by to ale pokrocilejsi verzi aby bylo mozno srovnat s Dufem:o)

Litochowitz
09. 01. 2003
Dát tip
Duf, B2 je nejlepší.....ale přesto to pořád není ono. Chtělo by si možná ujasnit názor, zda se má jednat o stránky spíše konzervativnějšího rázu a nebo naopak.....je skvělý že se to zatím takhle vyvíjí.....bravo.....hlavně nic neuspěchat:-))

_fantomQ_
09. 01. 2003
Dát tip
Olda .. samo, ze jsem myslel mistni verejnost (v teto diskusi) ... mozna i nekdo navic.Cim vic hlav, tim lepsi napady (ale nesmi jich byt moooc). Dneska jsem se k tomu moc nedostal ... prace,prace, ... zitra ti poslu mailik.

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Tady je jeden návrh, po diskuzi bych udělal další. je to trochu jiné pojetí, než na jaké jsme zvyklí, ale v jeho jednoduchosti by se mohla skrývat jeho přijatelnost. takže prosím hodně pište co si o tom myslíte. Díky. http://www.volny.cz/dufinek/1.gif



Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Tak si radši skopirujte tu adresu nahoře a kouknete nani, odkazy mi nejdou. jeste to zkusim jednou tady

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
tak přeci

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Návrh/prosba: Písmák jako ikona v trey Už tu byly diskuse o změně vzhledu písmáka a prosby třeba jen o textového písmáka, protože ho nelze mít otevřený v práci když vám za zády sedí šéf (i na té liště je to nápadné). Nevím jak dopadly a jestli se něco chystá a tak jen maličkost - nedalo by se udělat, Oldo, aby se písmák minimalizoval do traye? a svítil tam jako nějaká tuctová ikona (podobná třeba AVGéčku?) .-)))

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Duf: mně osobně se to líbí.. chtělo by to ale víc návrhů i od ostatních graficky/programátorsky schopných aby bylo možno poměřit. takhle nějak bych si i představoval Nový Písmák PS: o tom menu by se asi ještě vedla diskuse (resp. o jeho nápni)... astrologie a kuchařky.. no, řekněme, že od toho jsou tu jiné servery .-)

Merle
09. 01. 2003
Dát tip
Duf: psal jsim ti, abys v té adrese nezapoměl napsat i ono úvodní HTTP://, proto ti ten odkaz nefunguje...

Merle
09. 01. 2003
Dát tip
< a href="http://www.volny.cz/dufinek/1.gif">fungujici odkaz

Merle
09. 01. 2003
Dát tip
že by to byl tygl? fungujici odkaz

Merle
09. 01. 2003
Dát tip
Armand: Avg je aplikace, ne skript v prohlížeči... na tray zapomeň Duf: jinak to není špatný, takový stylově jednoduchý

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Merle: škoda .-)

Wopi
09. 01. 2003
Dát tip
Duf a fšichni: akorát bych navrhoval úplné zrušení volby "velké logo" - myslím, že logo by mělo být takové, aby neomazovalo a pak bude tato volba zhola zbytečná, nemyslíte?

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Taky mě to napadlo a něco s tím vymyslím

Tichotam
09. 01. 2003
Dát tip
Dufův návrh je moc prima...ale trošku života bych tam dal. jinak je to velice pěkné... nějaké drobné grafické ozdoby nebo tak... vkus na to máš...

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Tak jsem tomu udelal druhou stánku. ta prví by zůstala jak je, ta po přihlášení asi takto. Oranžové perko by se objevovalo u nepřečtených nových věcí.

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
To co tam píšu jsou jen takový kraviny aby bylo jasný, co v který tabulce má být. Tichotame, zkusím se zamyslet například nad ikonkama k jednotlivým tabulkám, nějaké drobné symboly, snad zase zítra. Jsem rád že je takle jednoduchá věc zatím dobře přijímaná. všem děkuju za reakce. Udělám ještě nějaké jiné návrhy, ať to není tak jednoduchý:)

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Merle Dík ještě jednou, já jsem jinak dost HTMLTatar

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
Duf; hele, ja vubec nechci byt kverulant, ale se mnou to nebude vubec tak jednoduchy (co se tyce vzhledu celyho P. ;-) -- pro mne je to dosti tmave a hlavne "nehrave" -- velice decentni, tedy puritan si polibuje, ale kdo je zvykly na cingrlatka (zaoblenost) Pismaka ted by byl zrazen... ;-)) Diky!

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Oldo neboj, vymyslím ještě něco, kde rozvinu ty cingrlata po staně

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
tohle byl jen nástřel

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Olda, Duf: Dufe, moc pěkně! Možná to trochu oživit, ... předpokládám, že se vyznáš v psychologii barev... víc teplejších a jasnějších barev bych taky uvítal, ale jinak se mi to líbí moc. Snad jen si nejsem jist, jestli a kolik místa jednotlivým rubrikám, jak to tam máš navrhnuto - jestli dát takový prostor klubům, jejichž činnost je obecně pouze občasná a ne moc živá. Ale jinak jo - pokračuj - je to dobrý .-)

Wopi
09. 01. 2003
Dát tip
Jo, přehledný to je, opravdu hlavně "přiteplit" barvy :)

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
< a href="http://www.volny.cz/dufinek/B.gif"> Návrh B < a href="http://www.volny.cz/dufinek/c.gif"> a návrh C Další návrhy, ať je o čem se bavit. S těma barvama máte pravdu, něco s nima vymyslím. Potíž je v té modré, která si myslím stojí za to zachovat, ale je halt studená. Kouknu na to.

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Tak jsem to zas někde skonil B C Tak snad teĎ

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
A zase B C

Duf
09. 01. 2003
Dát tip
Už to poslední funguje, jenom je stejně asi lepší otevřít si to samotný v okně na tý mý adrse, protoře s tou stávající lištou se to dost tluče

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
Jo ja mel este takovej hrisnej napad, ze seznam prihlasenejch (vybranejch trebas oblibenejch) a cas navigace (jako novy zpravy, atp.) by se mohla presunout do listicky nahoru nebo dolu.. nejak jako http://ner.cz/tst/www.pismak.cz/

Wopi
09. 01. 2003
Dát tip
Duf: B je pěkné! :)

Tichotam
09. 01. 2003
Dát tip
B je jako Warhoulova polívka:o) A je přeplácaný a barevně nevyladěný:o) C ? :o)

Wopi
09. 01. 2003
Dát tip
to bude maso :)) už vidim, že kolik lidí, tolik názorů :)

Buddha
09. 01. 2003
Dát tip
Proč jde pořád o ty stále stejné HRANATE weby? Co to takhle trohu zakulatit? Stejně jako vše kolem, auta, domy. V přírodě taky neni nic hranaté. Mam tady takovou skicu: http://mujweb.cz/www/kuthanja/01.htm. Je tu další dotaz: Zdobit, či nezdobit (http://mujweb.cz/www/kuthanja/02.htm)? Pokud ano, jak? Nebo se držet názoru Adolfa Loose vyřčených v knize Ornament a zločin a mít stránky kubisticky strohé? Nebo se svést s funkcionalismem a vše podřídit jejich funkci? Co byste preferovali, romantizující vzhled, nebo kubistickou strohost geometrických obrazců? A propos, tady máte jeden nápad na logo: http://mujweb.cz/www/kuthanja/03.htm.

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
No jo, moc rad bych se juknul, ale ono to Buddho nefunguje ;( ;)

Buddha
09. 01. 2003
Dát tip
Tak mi ty stranky nějak ten vobrázek neukážou, kbyby se vám něco podobnýho taky stalo, je tady jiná alternativa: http://mujweb.cz/www/kuthanja/Skica-logo.cpt, http://mujweb.cz/www/kuthanja/Stranka - skica.cpt, http://mujweb.cz/www/kuthanja/Zdobeni.cpt.

_fantomQ_
08. 01. 2003
Dát tip
Myslim, ze ta 3 je asi nejlepsi (byt se mi nenacetlo hlavni okno). Je to takove cistejsi a klidnejsi (tezko cist literarni dilka v ramuse) ;o) TAKZE TREBA JIT DAL S TOU TROJKOU! Panacky a panenky zatim vynecham Maly otaznicek? a jako grafika? Trochu jsem asi nepochopil vyznam odkazovat na napovedu v textu nejakou grafikou .. mozna, kdyz mi bude priblizeno. Maly symbol? Proc nepouzit jako symbol odmeny treba ... neco, co uz tu davno je - poslu mailem :o)

Olda
08. 01. 2003
Dát tip
Mozna jsme si nerozumeli -- ja nechavam panum grafikum volnou ruku uplne ve vsem.Pokud nekdo prijde s uplne novym navrhem vzhledu P. kterej bude skvelej, jdu do nej! Tedy i logo, samozrejme,panove ;-)) fantom; nemyslim, ze by bylo nutne jitdal s nekterym z tech navrhu. Idealni by byla nejaka uplne nova invence. Ja sem uzvarenej ve svym modrym, starym svete.. ;-) Otaznicek --bud muze bejt textovej,ale mozna by byl sympatictejsi a vyraznejsi nejakej trebas tlustejsi hezouckej (vychytanej) grafickej...

Merle
08. 01. 2003
Dát tip
Oldo bojím se, že stejně jednoduchej hezčí desifgn jsem prostě zatím nikde neviděl... aby to tu vypadalo jako nějaký portál, tak to radši ne... neříkám, že nejesou nějaké lepší možnosti, ale asi jich není zrovna moc...

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
spíš bych zpžeházel menu vlevo.... dost často se podle mě kliká na vlastní nick (úvodní stránku) - je to mezi Kritika a Pomoc, to je dost divný co takhle: Pomoc Písmák NICK Autoři Díla Ostatní Sbírky Kluby Kritika Odkazy Pokec Odchod

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
Jo, ještě bych mezi Sbírky a Kluby vsunul třeba Soutěže :)

nin
08. 01. 2003
Dát tip
Mně se nejvíc líbí barva stávající verze - ta tmavomodrá je příjemnější na oči a navíc je jako inkoust... Souhlas s Wopim, menu bych přeházela stejně jako on.

Tichotam
08. 01. 2003
Dát tip
Písmák NICK Díla Ostatní Autoři Kluby Kritika Odkazy Sbírky Pokec Pomoc Odchod ..hmm...tohle je moje představa přerozdělení levého sloupečku:o) i s mezerama... Ale popravdě bych byl pro změnění pořádku těch odkazů až po změně designu, jinak by to akorát mátlo...

Buddha
08. 01. 2003
Dát tip
Proč by mělo jít pořád jen o stejné HRANATE vzhledy webových stránek? Zárověn by nový vzhled Písmáka souvisel s přehledněním funkcí a odkazů. Zde vyvstává otázka co by se mělo nacházet na uvodní stránce, jestli bude rozdílný vzhled stránky autora než uvodní a než stránky s dílem (menu by bylo samozřejmě stejné). V debatě je asi nejvíce barva, která barva by nikoho neurážela, či snad nejaká kombinace?

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
překombinované stránky plné efektů a obrázků nejsou o nic lepší - na první pohled sice efektnější, ale na denní prolézání pěkná otrava - soudím podle našeho firemního webu, kde normální menu změnili za spousty jezdících obrázků a za týden 90% uživatelů nadává, že jeim z toho blbě :) ale to je v obecné rovině - dokud nejsou grafické návrjy, je veškerá diskuze v luftě - načrtni, co máš na mysli :)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
Buddha: ale nechci Tě odradit! vyjadřoval jsem se obecně! :)

Olda
08. 01. 2003
Dát tip
buddha; dobra, zacneme tedy -- tak ja bych navrhoval,aby zakladem byla modra a zluta, a to proto,aby sice zmena byla "zasadni" nikoliv ovsem oci trestici. Ovsem necham si vystetlit,ze je to hloupost. Jinak myslim, ze schema by mohlo byt v zasade stejne, tedy ze mame nejake menu (vlevo,nebotrebas nahore?),logo, to "Pe" by mohlo konecne zmizet. Seznam autoru by sel vymyslet jinak (trebas na zaklade toho noveho designu),protoze se tam stejne vsichni uz vetsinou nevejdou (tedy by se zobrazovali trebas jen oblibeni autori, nebo buh vi co). A k tve otazce -- myslim, ze kdyz se zmeni uvodni stranka, po kliknuti nekam by uz sme se nemeli moc menit.Jinymi slovy, zaklad prekopat, alepotom uz vest vsechny stranky ve "stejnem" stylu... je to srozumitelne? ;-) Dik!

Olda
08. 01. 2003
Dát tip
Tichotam,wopi; neplanuju delat zadne graficke a menu zmeny dokud nepujde o zasadnejsi zmenu ve vzhledu. Uz takhle kdyz tam pridam nejakou polozku (recenze?osveta?) tak to hromadu lidi zmate.. ;)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
olda: o.k. - ale chtělo by to se právě na nějaké té koncepci dohodnout, aby ten pohyb byl logický, aby nebyl help mezi Kritikou a Odkazy - grafici navrhnou hezkou vizáž, ale pár lidí by zároveň mělo spolupracovat na sestavení posloupností menu, nemyslíš?

_fantomQ_
08. 01. 2003
Dát tip
Souhlas s wopi .. grafici by měli (a už se na tom pracuje) připravit navrh noveho vzhledu a rozlozeni ... Pak by Pismak (Olda) vybral nektere (prvni pocit je dobra vec) zverejnil jako namety k diskusi a pote je potreba, aby se i ostatni uzivatele ozvali se svou pripominkou. Bude to celkem MASO, ale pokud zmena ... tak at to stoji za to :o) ...a hlavne nezapominejte, ze vsem se stejne NIKDY nezavdecite :o) alespon neni zivot nuda ;o)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
jasně, souhlas :)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
jasně, souhlas :)

Olda
08. 01. 2003
Dát tip
wopi; jasne, souhlas! jen ze zkusenosti vim, ze zrovna prohodit dve polozky neni problem, ze to zvladnu pak ja a po dohode jednoduse..ale vyplivnout novy navrh,to ne ;)) fantom; bezva! no vylozene verejnosti mozna taky,ale predevsim zde,myslim, ze pro ruznorodost nazoru to bude stacit ;) Jo a ta ikonka na tu "odmenu" za vyhru by se sikla, jak si psal, ze posles mailem, protoze je to jeden z napadu na odmenu v ty soutezi ;-) jen jestlis skutecne mel na mysly neco konrektniho ;)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
připojení má škytavku...

Tichotam
07. 01. 2003
Dát tip
celkem pěkný verze:o) ale nebyla by junda nechat grafiky změnit logo?

Wopi
07. 01. 2003
Dát tip
o logu jsem taky dumal :), ale i nad ostatním - mimochodem: hlavně doufam, že zůstane zachována změna vzhledu na vánoční :), to je milý

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru