Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak na politicke diskuze?

15. 01. 2003
0
0
2303
Autor
Olda

Urcite to cce nejak poresit. Jak?

Rebeka navrhuje Spolecensko-politickou kategorii.

Kategorie mi neprijde jako dobrej napad.

 

Wopi psal o MIMO literaturu v menu vlevo. Je to dlouhy.

 

Ja bych to pojmenoval diskuze. Zatim pod Ostatnima. Pak by tam casem este mohly byt Recenze. To zni jako Dila,Ostatni,Diskuze,Recence .. to je hodne..

 

Do diskuzi by se zarazovali vsechny auditoria (konecne bych je prejmenoval). V ostatnich by ztim zustaly Upoutavky, ktery by mely byt ciste LITERARNI. Zatim recenze.

Ale co s Srazy, akce?

 

Nemam v tom jasno, ale chce to vyresit co nejdrive.

 

Po prihlaseni by byly dva seznamy. Jeden ciste literarni (kulturni) tedy vyber z upoutavek, recenzi,

 

Druhy spodni vyber z diskuzi...


JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Možná dát jako kategorii: "Politické téma", ale zatím jsem na mnohotakových děl nenarzil.S ostatním se dá souhlasit. JB

nin
17. 01. 2003
Dát tip
nebo PÍSMETIŠTĚ :-) to by přece nemuselo znamenat nutně, že tam jsou kraviny, na smeťáku třeba někdo najde poklady :-))

Wopi
17. 01. 2003
Dát tip
moc hezký slovo, ale nevim, jestli projde :)

nin
17. 01. 2003
Dát tip
politikum je z těch slov nejlepší, jenomže, jak jsem se ptala výš, co s T-mobilovýma debatama? NÁZOR by bylo asi nejlepší, ne??

Armand
17. 01. 2003
Dát tip
nová kategorie je ok .-)

Armand
17. 01. 2003
Dát tip
Písmetiště je dobré... připomíná mi to mé oblíbené Pískoviště .-)

Wopi
17. 01. 2003
Dát tip
V tom případě by mohlo být i Písmoviště (aby to nepůsobilo jejorativně) :)

Armand
17. 01. 2003
Dát tip
klidně :)))

Duf
16. 01. 2003
Dát tip
Mylím. že co navrhuje Rebeka není až tak od věci: Já jsem člověk náladovej a vznětlivej a když si čtuto menu upoutávek a akcí, a objeví se tam nějaký to politikum, nedá mi to a přečtu si to. A pokud mě to naštve, což se bohužel stává často, musím se hrozně přemáhat, abych tam něco vošklivýho nenapsal, protože se děsím toho, že mi budou chodit ještě měsíc avíza, ajá se budu muset celej ten měsíc znovu a znovu nasírat. Takže když to bude někde v nějaký kasičce, do který nebudu muset lýzt, pokud budu chtít něco literárního, dost mi to ulehčí život. dík

Duf
16. 01. 2003
Dát tip
Mohlo by se to jmenovat angažovaná literatura

Merle
16. 01. 2003
Dát tip
SV: vím, že jsi to nezačal ty, ale tohle sem opravdu nepatří.

nin
16. 01. 2003
Dát tip
Lyryku, přečti si první zásadu klubu Nový Písmák! Myslím, že napadat někoho stylem "co ty tady děláš, měl bys vypadnout" nevede k tomu, proč se tady všichni bavíme. A je jenom dobře, že tu diskutujou lidi s protichůdnýma názorama, tak tady nedělej zase dusno!!!!!

Merle
16. 01. 2003
Dát tip
dobrej název

nin
16. 01. 2003
Dát tip
A/ dva seznamy - výbornej nápad B/ a co to rozdělit: 1. Díla 2. Ostatní - literární diskuse - literární upoutávky - kulturní události, akce - recenze 3. Diskuse bez hranic C/ Srazy by mohly být pod 1. položkou menu - Písmák D/ Akce by se objevovaly v Literárních upoutávkách E/ Pod 1. položkou - Písmák - by mohly být ty "rodinné" upoutávky - ale to je asi na novou debatu F/ Kam ale řadit všechny ty debaty okolo Písmáka, jako byly před nedávnem Lyrykovy upoutávky?

nin
16. 01. 2003
Dát tip
asi jo, já jenom nevěděla, jestli by se neměly dát nějak úplně stranou diskuse ohledně tohohle serveru :-) no dobře no, to už by bylo asi moc, ale co ten název Diskuse bez hranic?

nin
16. 01. 2003
Dát tip
bez hranic znamená, že to není ohraničeno tou literaturou, ne?

Duf
16. 01. 2003
Dát tip
Já bych myslel, že o literatuře tu bude všechno, a jelikož víme že nás politika někdy obtěžuje, vymezíme jí jedno zcela jasné místečko, tam ať si žije svůj život. Právě takovým názvům jako diskuze bez hranic bych se já vyhýbal, protože jsou matoucí a mnohoznačé, což jednoduchosti v orientaci nepřispívá.

nin
16. 01. 2003
Dát tip
Jsou tu ale občas diskuse, třeba okolo T-Mobile, to není politika, ale je to stejná sorta diskusí... Tak jak to nazvat?

Duf
16. 01. 2003
Dát tip
Nazval bych to Harampádí

Lyryk
16. 01. 2003
Dát tip
To je typické. Jdeš s úsměvem v protisměru, nekoukáš napravo nalevo. Propagovat názory je dobré. Ale nestačí jen mít požadavky. Vadí mi, že ztrácíš čas na vtípky se mnou, když víš, že o to nestojím. Za tu dobu jsi mohl mít nejmíň úvodní větu kritiky hotovou. Tvůj názor na diskuse o politických tématech je přínosný, v tom tě budu podporovat. Do poezie fušuješ hlavně blbě. A přitom fušuješ kde můžeš. Zanech toho, nemáš na to fantazii. Mezi prozaiky lépe uplatníš své logické ostrovtipy. Možná budeš natolik uspokojen, že přestaneš být paranoidní. Nebude tě trápit nějaká trapná a samoúčelná problematika o kralování, tady, kde kralovat nikdo nemůže. Vadí mi, že nepřestáváš rejpat, ale jinak skutek utek. Když už ses nechal vehnat do sdružení, zkus s tím přijmout i respekt k tomu, že já o tvé vtípky nestojím. Žertuj si se zbytkem mužstva, ale se mnou zkus zachovávat věcnost. Pak od tebe rád snesu i kritiku. Až nějakou vážně napíšeš, snesu i to žertování. Prostě mě serou žertíky od věčného muže plánů a požadavků, tak tě vidím. Pokud se ti zdám nevybíravý, omlouvám se, ale momentálně tady nehodlám ztrácet čas marným žvaněním. Je jenom logické, že chceš-li mít respektovánu svou srandu, měl bys umět respektovat jiného vážnost. Spolupráce je bez vzájemného respektu nemožná, ale možná je čas, aby ses vyslovil, že se mnou třeba spolupracovat nechceš - dokážu tě míjet. Nyní jsem ovšem nucen s tebou sdílet tento pokus o reformní prostor klubu Nový Písmák, tak se podle toho chovej nebo se vyjádři jednoznačněji a buď si pevně za svým.

Špuntík
16. 01. 2003
Dát tip
Já osobně jsem proti veškeré političnosti na písmáku. Vadí mi upoutávky, protestní akce, a jiné tzv. "politicky zabarvené" debaty. Myslím, že na netu, je pro tyto debaty místa dost, a když se chci zajímat o politiku můžu zapnout televizi, o srdci proměněné v otazník se dovím z každé zpravodajské relace na všech TV, včetně kabelovek. Když se chci dovědět něco z parlamentu, tak si můžu zapnout v noci ČT2.

Špuntík
16. 01. 2003
Dát tip
Stanislav: to je sice hezký, ale myslím si, že na podobné debaty je na jiných serverech místa i času dost.......a publicistiku a podobné věci beru, když to bude fejeton a podobné věci, tak si to rád přečtu, ale informaci o srdíčku proměněné v otazník, jsem viděl a četl nejméně pětkrát včera, a dneska bohužel znovu na písmákovi, bez toho, abych se dověděl něco nového, nebo třeba vtipného, nebo něco, co by mě zaujalo.....

Merle
16. 01. 2003
Dát tip
hádat se běžte jinam

Seregil
15. 01. 2003
Dát tip
Asi tak nějak, dva seznamy.... možná název Politické debaty nebo tak nějak...

Lyryk
15. 01. 2003
Dát tip
Nezapoměňte na Kritiku (jako lit. žánr) - to je vlastně vrcholná literární Upoutávka - zatím je nejnenápadnější popelkou, a to proto, že za tři dny zapadne do prázdna...

Lyryk
15. 01. 2003
Dát tip
Stále si myslím, že tady v tom klubu nemáš co dělat. Zbytečně velkorysou demokracií se ti jen dává příležitost rozbrušovat zbytky beztak zesláblého nadšení. Nejsi ani dobrý kritik, ani se nesnažíš o konstruktivní pokrok. Nechceš toho čestně sám nechat a jít se bavit s ostatními na žvanivé písečky přesýpacích "povídek"? Byl bys tak konečně jednou užitečný. Co vlastně chceš v tomhle klubu? Chceš něco změnit?? Co konkrétně..?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru