Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zakletý princ

20. 01. 2003
3
0
2345
Autor
Cejvik

Zaveď mě tam, kde ještě nikoho a ukaž mi tvůj starý strom Až obejměš mě, jak objímáš ho, já obejmu tě jako on

Žila byla jedna princezna. Měla hodného přítele, se kterým se ráda vídala a obdivovala ho. Byl jejím průvodcem v životě a jeho zákoutí. Ale princezna měla ráda hory a les, kam se jejímu příteli nechtělo. V tom lese žil zakletý drak. Byl to princ nedalekého království, který se dávno před tím zamiloval do jiné princezny Padalky. Ale protože byla ta princezna ještě moc mladá a neúměla říkat ne, princezně ublížil a stal se z něj drak.

Princezna chodila ráda a často do lesa a tak bylo jejich setkání jen otázka času a náhody. Stalo se a drak se princezně zalíbil. Princezna ale nepochopila, že to je zakletý princ. Vypravoval ji o princezně kterou miloval a že by chtěl milovat ji. Myslela si, že hledá jen družičku dračici, ale on hledal někoho, kdo by ho ze zakletí vysvobodil. Princezna draka opustila, ale stále ho trochu milovala a jednou mu řekla: "Opustila jsem tě proto, protože jsi mě nedokázal milovat jako Padalku". Pak se vrátila zpátky ke svému příteli.

Drak váhal s odpovědí aby jí dal najevo, že ona je ta která ho může vysvobodit ze zakletí. Aby pochopila, že mu může dát víc než jiná princezna a on ji pak může o to víc milovat. Nakonec se rozhodl jí odpovědět: "A ty si myslíš že za tak krátkou dobu jsi mě mohla vysvobodit? Dát mi tolik co ona, abych tě tolik mohl milovat?"

 

A jak to dopadne? To se snad brzo dovíme.

 

P.S: Pochybovala ještě o tom, že miluje jen ji a tak složil tuhle pohádku.

 

Díl druhý:

Jednoho dne přišla k zakletému princi a řekla "SBOHEM". A tak vlastně tento příběh přestal být pohádkou, ale realitou života. Princi nezbylo nic jiného, než zůstat zakletý a hledat další princeznu. Zazvonil zvonec a jesli neumřel, tak hledá možná dodnes.


Padalka
20. 02. 2004
Dát tip
Je to trochu mimo realitu. Ale porad jsme se navzajem nepochopili, to je videt. Ta pohadka byla ve skutecnosti trochu jinak. Ale mas prsvdu v ty formulaci: "Ale protože byla ta princezna ještě moc mladá a neuměla říkat ne, princezně ublížil a stal se z něj drak." Ale taky si myslim, ze ta princezna mela slepecky bryle na ocich kdyz se do neho zamilovala, protoze povazovala za lasku to, co se lasce nepodobalo ani zdaleka! Tak uz si laskave uvedom, co si predstavujes pod pojmem LASKA!

Bootex
20. 02. 2003
Dát tip
neumřel...a přitom nežije..v hledání...

hurvinek
30. 01. 2003
Dát tip
stejne jako bude nektera dalsi , co?

hurvinek
29. 01. 2003
Dát tip
kdo vi treba nasel dracici a prozol stastny zivot s ni

hurvinek:ani nevíš,kolik rpavd yjsi řekl...Až mě to zarazilo

pravdy jsi řekl,chtěla jsem napsat...

Cejvik
29. 01. 2003
Dát tip
A nebo taky ne :) Děj viz komedie 40 dni a 40 nocí (bez sexu)...

Která byla včera večer...

t

Štěstí je jen muška zlatá,odlesk Slunce...Ty jsi sluncem,já nemohu být tvým odleskem!Tak už to pochop, vykopej lásce hrob a začni na více obdělané půdě.A hlavně začínej od sebe

Cejvik
22. 01. 2003
Dát tip
Diky. Budu ho potrebovat.

I já ti přeji hodně štěstí!Tvého štěstí.

Cejvik
22. 01. 2003
Dát tip
Mym stestim muzes byt prave ty, kdyz me zachranis...

Perchta
20. 01. 2003
Dát tip
Hodně štěstí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru