Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vílí tanec

27. 01. 2003
2
0
1711
Autor
Kodynie

Vílí tanec

 

Tančím, vznáším se, mám radost ze života.

Víla ve mně jásá a konečně je spokojená.

Láska je hravost, láska je radost,

láska vždy srdce zahřeje.

 

Když na srdci máš závěje,

nenech lásku zbytečně za dveřmi stát.

Vždyť i tebe určitě má někdo rád

i na tebe se štěstí usměje.

 

Tak dováděj a směj se.

Někdy i slzy se přikradou.

Ale i taková láska je

a proto ji celým svým srdcem prožívej.

 
Seregil
09. 12. 2003
Dát tip
Zvláštní...

studanka
07. 12. 2003
Dát tip
líbí...

Kodynie
22. 07. 2003
Dát tip
Chudáčku, to Tě musím vážně politovat. PS: Možná Tě měl moc rád, jenže nevěděl, co nemáš ráda Ty.

Rowenna
22. 07. 2003
Dát tip
No, je to skutečně takové prostinké veršování. :-))

Kodynie
22. 07. 2003
Dát tip
Rowy, lepší už to nebude. Asi nejsem nadaná na zde velmi ceněný symbolismus. Prostoduchá duše svede jen prostinké verše, víš. Jestli potěšily mé verše aspoň jednoho čtenáře, je to pro mne obrovský úspěch a víc od ostatních čtenářů nemohu žádat. A heč, já vím stoprocentně, že se můj styl líbí aspoň jednomu čtenáři a víc skutečně ke štěstí nepotřebuji, juchajdá, juch, juch.

Rowenna
22. 07. 2003
Dát tip
Tak to ti přeji. A nic ve zlém. Je to skutečně takové veršování do památníčku. zvláštní, když přitom píšeš tak nepochopitelně pravdivé věci v próze, až občas zamrazí, proč jsi takhle zablokovaná v poezii. :-))

Kodynie
22. 07. 2003
Dát tip
V próze se dá motiv pořádně rozvinout, v básni se vyobrazovaného tématu může člověk jen letmo dotknout. Máš pravdu, jen autor básně sám pořádně ví o čem to je a čtenáři to mohou pochopit jen jako prostoduchou veršovánku nebo se pokusí proniknout k jádru myšlenek a stejně se jim to nepodaří, protože nemají stejné zkušenosti a stejnou představivost jako autor sám.

blondýna
21. 07. 2003
Dát tip
jednou mi někdo, kdo mě asi neměl moc rád, daroval hrnky s básněmi podobného ražení; nerada z nich piju:-)

Kodynie
17. 02. 2003
Dát tip
Když jsem psala Prolog ke svým Denním pohádkám, tak se mi tam stejně skoro nic nevešlo (málo vymezeného prostoru) a tak tahle sbírka už žádný Prolog nemá, protože by se tam všechny průvodní myšlenky stejně nevešly.

j_i_r_i_k
16. 02. 2003
Dát tip
No, tak tady oceňuji diskusi pod dílkem, vážně jo, možná kdybys něco z toho napsala do prologu sbírky... (A kdyby lidé k Tvým básním přes ten prolog přicházeli...) No nic, moc slov a málo myšlenek, čas skončit...

Drownedgod
29. 01. 2003
Dát tip
...jakožto i u ostatních stejně jako u téhle podobné výhrady, ale už pomalounku začínám chápat tu Tvou sbírku, jež je sbírkou prošoupaných cejch polštářových, stěžování, nářky, bolesti, strach, láska, milování, odsouzení, nevědomost, slabost, křivda, nespravedlnost a plno dalších....ale snad to vše již pominulo, protože i když je to jistě silnš emocionální téma, dá se zpracovat zajímavěji a nebo od těchto "játy" básní upustit a nechat je jen částečně působit do dalších svých děl, ale neplnit je přespříliš...:-)))

Kodynie
29. 01. 2003
Dát tip
To nepůjde. Tohle je povídání a seznamování se s láskou, aby On věděl taky, co jsem zač. Jjestli Tě to uklidní, tak to vše se stalo už před dvěma lety a tak mne tohle téma nemůže už porazit a tak jsem básně ponechala nakonec v tom stavu v jakém ve své době vznikly a že to byla hektická doba, protože všechny tyhle emoce byly ve mne buzeny velmi drastických způsobem. Předělávat už je určitě nebudu, i když v době, kdy vznikaly, jsem k nim byla strašně kritická a chtěla je úplně předělat. Dnes už jsou jen výpovědí své doby, nic víc.

Drownedgod
29. 01. 2003
Dát tip
...rozhodně jsem nemyslel, aby si něco měnila, to zase néé, leč dle psaní bych to tipnul na nějakou šestnáctku poblázněnou a pak bych ji napsal, že to přejde a pak to bude zase o zklamání a následně o zamilování a opěvování protějšku a zase zklamání a ....taková sinusoida života co si procházíme každý a rozhodně bych nedělal stejného stylu sbírku,...možná jo, ale nějakou ozvláštňující a ne pořád to samé dokola i když v jistém stádiu života to bylo jistojistě důležité a emočně vyhrocené a taky jsem napsal plno takových slaďáren, leč sbírku bych z nich nikdá neudělal..... ...shrnu li to, nic neměň, nech to jako výpověď a možná i jako měřitko zlepšení, chápu pohnutky proč, páč jsem to také zakusil, stejně jako všichni, rozumím....ale stejně se stále budu divit....:-)))))

Kodynie
29. 01. 2003
Dát tip
Neboj se, mám v zásobě na únor sbírku básní Kouzla okamžiku a ty jsou o něčem jiném, o radosti ze života. Ale z Tvého pohledu to možná bude stejné. Když jsem se tenkrát zamilovávala, tak jsem se jako šestnácka cítila. Teď prožívám jiné zemětřesení, sžít se s milovanou osobou pokud možno na celý život. Vím, jsem trochu idealistka, ale také věčná optimistka. Je to jen všední život a tak není o čem psát a tak se tady na Písmákovi objevují jen ozvěny mé minulosti, bouřlivé i nebouřlivé.

Drownedgod
29. 01. 2003
Dát tip
...tak ať vám to vyjde, přeji štěstí i sílu vydržet a hlavně plno inspirace do budoucna, jen pozor na tu sinusoidu, aby se to nezvrhlo...:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru