Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O svařáku a skořici

31. 01. 2003
3
0
1643
Autor
malar

Pokud jsem někoho urazil a opravdu tam bydlí, tak se velice omlouvám.

Tak právě si popíjím svařáček. Je z červeného vínka, slaďoučký a se skořicí. Normálně nemám skořici příliš v lásce. Nejraději bych ji poslal pracovat do továrny na špunty do vany, ale teď mi nevadí. Dává tomu svařáku takovou zvláštní chuť, takovou bohatší. Takovou opravdu zvláštní. Skořice. Už to slovo zní jako název nějaké zapadlé vesničky.

 

Kde bydlíš?

 

Ve Skořici.

 

Kde?

Hmmm.

A co tam jako máte v té Skořici?

 

V tom.

 

Cože???

 

No, prostě to není ta Skořice, ale ten Skořice.

 

To je zajímavé. A co tam jako teda v něm máte?

 

Máme rybník, kostel a hospodu.

 

Jojo. Hospoda ta je všude. Dem na jedno.

 

Třeba i na víc.

 

Vojtěch byl veselý, ctižádostivý mladý muž, který studoval v Prahovi. Už ani nevím co, ale báječně rychle pil rum. Obdivoval jsem ho. Ten to klopil. A ani se u toho netvářil jako já při rozkousávání rozinek. Ty přímo nesnáším. Pak z něj vylezlo, že jako dnes (opravdu náhoda) má svátek a prý si musíme dát něco silnějšího. Objednal zlatou tequillu a pár řezů z pomeranče. Skořici chtěl po mě. Chechtal se opravdu hurónsky, že já jako Skořičan přece u sebe nějakou mít musím. Měl pravdu, měl jsem...

 


Tom
20. 07. 2003
Dát tip
moc se mi libi - ty jazyku vsechno nespolknes, ale jses jeho vesela kamarad *

Cirilla
24. 02. 2003
Dát tip
Jak je ve Skořici? :))

tele
04. 02. 2003
Dát tip
:-))))

houba
31. 01. 2003
Dát tip
:o/

Adrenalin
31. 01. 2003
Dát tip
:-) já skořici ráda - dokonce tak, že jsem si jednou zkusila vyrobit skořicový mlíko - jeden sáček skořice v tyčinkách (ještě v celku) a litr mlíka - ale nezkoušejte to!!!! je to mimořádně hnusný a pít se to fakt nedá - asi jsem to tam máčela moc dlouho... :-) a svařák já ráda! :-)

Leata
31. 01. 2003
Dát tip
ten Skořice? :o) škorica je výborná, náhodou ;oP ted´ ještě k dílku, nelíbí se mi, jax to usek´(-la, -lo?) a ten konec v hospodě...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru