Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

je ráno

08. 02. 2003
4
0
3052
Autor
suva

 

A rána jsou zde tichá

Když sněží do polí

Jen u srdce to píchá,

Říkej si cokoli

 

Vymáčknu vodu z lahve

Uvařím kávu, čaj

Poslouchám Plastic People

Za oknem pohádky se zdaj

Možná tu vrabčák  pípl -

nebo snad oslovil mě Jahve?

 

 

 

 


arthamir
07. 08. 2004
Dát tip
tam kde jsou rána tichá, pro duše vnímavé poezií to dýchá... :-)) zase se mi líbí :-)

suva
11. 02. 2003
Dát tip
Střihá ušima a přežvykuje seno, taky nádherně nechává povlávat hřívu ve větru, když se prohání volně po louce a hravě vyhazuje kopýtkama - kůň to má prostě zmáknutý... :c) hlavně je to nejsvobodnější zvíře, co znám. Dokáže se z té své svobody radovat jako dítě...

Bacil
10. 02. 2003
Dát tip
Jahve se rýmuje na lahve. Já tomu moc nerozumím, ale líbí se mi to:-)

suva
10. 02. 2003
Dát tip
Asta: Já mám taky svůj pestřepeříčkovanej život, jen těch nářků kolem sebe občas - neunášenlivo. A když srovnám hodnoty těch mas u nás s hodnotama, ke kterým jsem zatím jen - teda i když k princeznám se nečuchá že? :c) no, nechme to koňovi, ju? Steve - co dodat? :c) Bacilku: hlavně, že nám chutná :c) a dík.

Astalavista
10. 02. 2003
Dát tip
Jak dělá kůň? úň! :o)

Astalavista
09. 02. 2003
Dát tip
suva: spíš je to o významu, jaký význam to mělo tehdy a jaký to má dnes...:o)

suva
09. 02. 2003
Dát tip
Asta: No, vždyť jo, copak dnes je to sranda?Jen koukni, jaxi nedovedem poradit s volbou hlavy státu... :c) Wiki, Ď :c)

Astalavista
09. 02. 2003
Dát tip
suva: jasně, ale dřív to byla cílená destrukce systému, vybočení z šedi, dneska je to už jen hudební skupina...:) a bez Mejly hudební skupina bez hudebníka... prostě to, co bylo dřív výhodou Plastiků se stalo jejich nevýhodou nyní...

suva
09. 02. 2003
Dát tip
Asta: To jako, že už je málo šedi? :c) Mírně nesouhlasím, mají svůj význam i teď, i když máš pravdu, že ta osobnost tam citelně chybí.

Astalavista
09. 02. 2003
Dát tip
suva: a nemyslíš, že je ta šeď uměle vytvářená? Že jen bezduchý pořady estrádního typu dělají z lidí tu stejnou homogenní masu prostou individualit, která tak vyhovovala komoušům? Vždyť přeci každý sám si dneska může v rámci možností žít svůj vlastní barevnej život, prostě proto, že se to smí... Já jsem spokojenej, proč být nespokojen a v nespokojenosti se dožít stáří (možná), když se můžu dívat optimisticky i na pesimistický věci? Na nespokojenost je vždycky čas, až mi bude 70, můžu bejt nespokojenej s tím, co jsem udělal či neudělal, ale teď ... je lepší něco dělat, užívat a žít, aby se pak ta nespokojenost dala na něco aplikovat..:))))

Stevenson
09. 02. 2003
Dát tip
Tip, hlavne za prvni sloku a ty dodatky..

Plasic? Spíš Plastic... Ale jinak hezký:-) *tip*

Astalavista
08. 02. 2003
Dát tip
Tak ti nevím, jestli ti Plastici tam nejsou jen jako gesto... ono je to i dneska dost moderní říkat, že posloucháš Plastiky, ale je to ještě o tom, o čem to bylo, o čem to mělo být? Na mě to v tý básni působí jako rušivej prvek, popisuješ v první sloce obecnou představu, kterou ve druhý v jedný řádce zosobníš... no a s tim Jahve, to jako jenom proto, že se rýmuje s lahví? :)

shibushi
08. 02. 2003
Dát tip
já nepřišla na to, s čím se ten Jahve rýmuje a rušilo mě to ;-) Plastiky neposlouchám a taky mi to přišlo jako "nafukování" - ale třeba se to autorce fakt líbí

suva
08. 02. 2003
Dát tip
shibushi: Plasticpeople? Neposlouchám, obyčejně ne,ale někdy... aspoň textem přiblížím. II. Podzim Líně s tebou spím Bruno Schulz, úprava Vratislav Brabenec Tento podzim je obrovské putovní divadlo, které lže - poezii za každou kulisou když zvadne a svine se objeví se nový, zářící obraz živý a skutečný obraz když zhasne prozradí svou papírovou podstatu za každou kulisou když zvadne a svine se objeví se chaos odhozených kostýmů tento podzim je obrovské putovní divadlo které lže - poezii tento podzim je obrovské putovní divadlo tento podzim je obrovské putovní divadlo šatny plné šminky vůně zvadlých kulis odhozené kostýmy brodíš se bez konce Bylo to nedávno Líně s tebou spím J.H. Krchovský Bylo to nedávno teprve před pár dny… Seděla opodál v příšeří vinárny Furt na mě koukala, - byla dost opilá Řek jsem si, že by snad ještě se vzchopila… Ve stavu, kdy už se pode mnou houpá zem Přisedl jsem si k ní (se slušným dotazem) A s pěnou u huby jak bych měl vzteklinu Vjel jsem jí pod sukni dlaní až ke klínu Poněkud pasivní (i to mi přišlo vhod) Lhostejná, se zrakem upřeným v jeden bod Dělala jako že nic to s ní nedělá - alespoň zpočátku, když ještě seděla …zůstala pod stolem, punčochy u kolen Vstal jsem a pil jsem dál (aspoň já ukojen) Potom ji odnesli. A pořád čuměla! Snad, - v lepším případě byla jen umělá Ach líně, líně… Líně s tebou spím P.Lampl (ref. je z básně Otvíraje kostely) Ach, líně, líně, líně ach, líně, líně, líně, líně s tebou spím, tak, líně, líně, líně tak, líně, líně, líně že myslím, že tě opustím a když se zase probudím tak sním že znovu s tebou spím Ref.: Ó, má lásko barokní Z postele mě vykopni! Moc jsem si neužil Líně s tebou spím J.H. Krchovský Moc jsem si neužil… A čas tak utíká! Musím si na noc dát k posteli budíka - stačí půl dvanáctý? Nařídím raděj čtvrt nerad bych nakonec zaspal i vlastní smrt. „Nastává už tvůj čas, rozkoší zešílíš! - měl jsi rád hubený?“ (štíhlá až přespříliš) Blondýnka! (víc než to…) a ještě panna jste! Přišla jsi právě včas, v hodině dvanácté. Moc jsem si neužil… Nenafukuju, jen jsem tím, kým právě jsem... Astalavista: od zobecnění k uvědomní si Všehomíra :c) A není to moderní, spíš už nemoderní, dřív se ke mě nedostali. A je to pořád o tom samém... podle mě mají všci svou neměnnou hodnotu, to jen my měníme hlediska Snow- díky :c)

shibushi
08. 02. 2003
Dát tip
aha tak to jsem nemela kecat, kdyz to vubec neznam :-)

suva
08. 02. 2003
Dát tip
shibu - dneska kecá každej do fšeho, s tím bych si hlavu nelámala :c)

Wiki
08. 02. 2003
Dát tip
moc hezká nálada *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru