Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věřící

21. 02. 2003
9
2
3510
Autor
Beezer

Tak trochu zvláštní dílo. Promlouvá o postoji ke společnosti(?), ale hlavně k ostatním lidem, kteří sa na ni dívají nadějným pohledem.

 

Věřící

 

Věří,

ti, kteří cítí,

že slunce svítí,

za mraky.

Ztěží,

budou chtít títi,

rumištní kvítí,

bodláky.

 

Vědí,

že se v nich skrývá,

pramalá víra,

ztrápená.

Svědí,

krev, jíž déšť smývá,

což bývá míra,

zvrácená.

 

Míra,

smutků i lásek,

nevinný klásek

zničený.

Zmírá.

tvář, plná vrásek,

já piji kvásek,

sklíčený.

 

Ptám se,

toho, co brojí,

to silou svojí,

smrtící.

Zdá se,

že duše bojí,

se být tou mojí,

věřící.


2 názory

víra je pro také světlo, děkuji

Diana
19. 11. 2006
Dát tip
Zaujal mne název. Ještě nedávno bych nechápala. Teď už rozumím. Obdivuji jak úsporně a přesně ses vyjádřil. (Bee, lze přece věřit v temnotě tomu, cos viděl ve světle).T***

Babetka
21. 10. 2004
Dát tip
Co se ti zas nelíbí na tom, že jsem to zrušila? :-)) Tak to bych ty tvoje tajný zdroje moc ráda viděla! :-) Kdyby sis to ověřil pořádně, určitě v tom sloupci nejsem sama, to se vsadím! I když já vždycky prohraju, když se vsázím, ale tohle určitě nebude ten případ. :-)

Babetka
11. 10. 2004
Dát tip
Fajn, tak já teda to děkování ruším. :-)) Sakra, jak můžeš vědět, že z tebe nikdo takovej pocit nemá?? To vědět nemůžeš! Takže si prvně udělej průzkum, ju? :-) Já jiný, než ověřený, argumenty nepřijímám. :-) A u mě si hned udělej čárku, že s tebe ten pocit mám. :-)

Beezer
11. 10. 2004
Dát tip
No tak rušit to... :-)) Jenže já to moc dobře vím. A ověřený to je. Mám na to svý tajný zdroje víš? Dobře, bude to první čárka v tomhle sloupci :-))

Beezer
09. 10. 2004
Dát tip
Za pochvalu neděkuj :-) To není třeba. Nemůžeš. To nemá totiž nikdo, takže ani ty ne :-)

Babetka
08. 10. 2004
Dát tip
Já si nebyla jistá, jestli myslíš mě, víš? :-)) Každopádně díky za pochvalu! :-) Rádo se stalo! :-) Jééé, ale nakonec je docela pěkný, když se mnou souhlasíš. :-) Aspoň někdy. :-)) Tak to si piš, že z tebe takovej pocit mít můžu! :-) Fakt!!!

Babetka
06. 10. 2004
Dát tip
Tak to jsem ráda, že ti někdo v tu chvíli udělal radost! :-)) Pochval ho za mě, ju? :-) Já jsem taky ráda, když mi někdo dělá radost, i když to stejně trošku záleží na mě, z čeho se budu radovat. Nejradši mám, když je na mě někdo milej a usmí vá se, což takový pocit mám z tebe pořád! :-) Díky za to!!!

Beezer
06. 10. 2004
Dát tip
Mňo, já vlastně myslel tebe (jak jistě dobře víš :-) ). Takže tě chválím osobně :-) Janě. Vždycky to záleží na nás. V tom máš pravdu. Jéje. Myslím, že to už trošku přeháníš :-) Takovej pocit snad ze mě ani mít nemůžeš!

Babetka
05. 07. 2004
Dát tip
:-)) Tak to jsem ráda! :-)) Těší mě těšit lidi. :-)

Beezer
05. 07. 2004
Dát tip
Jó, to mě taky. A taky jsem rád, když někdo udělá rodost mě. Jako třeba teď... no... ehm... :-)))

Beezer
30. 06. 2004
Dát tip
Hihi. A právě tahle ještě není! Ale Vrazi jsou a to je vlastně úplně stejná figura! Ale vlastně částečně už to taky zhudebněný je. Jak se to vezme :-) A díky za tu Krylovštinu. To opravdu potěšilo. Díky.

Beezer
30. 06. 2004
Dát tip
Babet - Hmm. Tak to mě opravdu těší :-)))

Babetka
29. 06. 2004
Dát tip
:-) Vlastně ani ne. :-)

Dido
28. 06. 2004
Dát tip
Vsadim boty, že tahle bude určitě zhudebněná.Dejchá z toho na mě trochu Krylovština, rytmus dokonalej, myšlenka silná, viditelná,má to spád, máš asi dost co říct,tip

Beezer
22. 06. 2004
Dát tip
:-)) No... měl jsem na výběr? :-))

Babetka
21. 06. 2004
Dát tip
No vidíš, jak ti to pěkně jde se mnou souhlasit. :-))

Babetka
20. 06. 2004
Dát tip
:-) Dobře, ustupuju, hádání to není. :-) (znáš to - moudřejší ustoupí... :-)) ) Podle mě by to nuda byla - neměli bychom co poznávat, objevovat, všechno bychom znali... Prostě by to byla nuda. :-) Ale třeba by to pro nás bylo přirozené, nic jiného bychom neznali, takže by to třeba nuda nebyla. Kdoví...

Beezer
20. 06. 2004
Dát tip
To se těžko posuzuje. Janě nuda by to byla určitě. A hádání to asi taky trochu bude (když jsme u toho ustupování :-))

Babetka
15. 06. 2004
Dát tip
Každý je jiný - v tom je kouzlo a zajímavost život. Kdybychom byli všichni stejní, umřeme nudou, protože bychom se neměli o čem hádat. :-) Proto zůstaň takový jaký jsi. A to nejen proto, abch se s tebou mohla hádat... :-) Jojo, naděje být musí...

Beezer
15. 06. 2004
Dát tip
No tak hádání to snad zase není :-) Ale s tím kouzlem osobnosti máš pravdu. Nešlo by jen o nudu. Z tý by potom plynula asi nemožnost soužití. Těžko říct.

Beezer
11. 06. 2004
Dát tip
Jsi optimista. Já nikoli. Proto takovýhle dílka. Vidím svět takovýmnhle pohledem. Už su prostě takovej. Díky za tip. Snad si ho ani nezasloužím. Ano. Naděje je asi to co v nás přižívat musí. Vždycky ji kapička zbyde. A myslím, že je to dobře.

Babetka
07. 06. 2004
Dát tip
Já se na svět nadějným pohledem dívám a tahle ta báseň můj názor nezměnila. :-) Tu naději ale mám, protože musím. Kdybych neměla naději, nemohla bych žít. Ty jo? Ale k věci: ta báseň je výborná. K obsahu ani formě nemůžu nic namítnout. I to svítí-kvítí tam patří. :-) ***

Aleya
05. 12. 2003
Dát tip
věřím. *

rabako
08. 11. 2003
Dát tip
budou chtít títi, rumištní kvítí, ---trochu archaické na muj vkus, ale proč ne....

hergot chlape, měl by ses vysrat na rýmy.... z tej tvojí "marnej lásky" mě ještě teď vstávaj vlasy hrůzou.... .....Lásky-Sázky áááááááááááááááááá.....

Beezer
12. 04. 2003
Dát tip
Samozřejmě že každý stojíme o kritiku. Jinak by jsme se nikdo nepoučili ne? S těma slovama máš asi pravdu. Tomu se asi nikdo nevyhneme když je to součástí toho, co chceme říct nemyslíš?

Beezer
24. 03. 2003
Dát tip
Odsuzovat někoho je snadné. Daleko těžší je hledat v něm někoho koho můžeš chápat, rozumět u a opřít se o něj. A to ty rozhodně jsi. Každej máme svou filozofii a jen málokdo má tolik odvahy aby se s ní někomu svěřil. A myslím, že na to můžeš být práem hrdý. Jaký jsem takový jsem a nemyslím, že mi za to máš být vděčný. Každej máme spousty much, jen je neradi vydíme. Píšu to co vydím a jaký na too mám názor. Taky doufám, žed z toho něco bude, kort, když je u toho teď Pepa. Jinak díky za vyjádření nejen k dílkům,... ale i ke mě. Díky.

Lovecraft
11. 03. 2003
Dát tip
Beezer - Já jsem to také myslel trochu s nadhledem, ale to, že máš talent potrvdil i ten ze všech nejpovolanější (víš koho myslím). Taky jsem ti nesmírně vděčný, že jsi mi pomohl, když mi bylo nejhůř, a že jsi byl jediný, kdo mi rozumněl a mou filosofii neodsoudil, jako hodně ostatních. Taky ti děkuji, že jsi takový jaký jsi, za to, že píšeš takové věci, které píšeš a doufám, že z toho všeho, co jsme za těch pár let udělali, něco bude. Snad to tak bude i nadále.... .....Jo, budeš nejlepší, ale v tom děláš, jak to cítíš, a že tím i žiješ. A to je to mistrovství..... J.

Beezer
01. 03. 2003
Dát tip
Lov.- Jsem potěšen tím, jaký postoj zaujímáš k mým dílům. Záleží jen na vkusu čtenáře, zda-li se mu dílo líbí nebo ne a určitě tady najdeš spoustu lidí, kterým se tato dílka nelíbí a absolutně je odsuzují. Vždyť vlastně o tom celá literatura je. O pocitech a o vkusu. Každopádně ti děkuju, za prohlášení, že budu nejlepší, ačkoli ho beru lehce z nadhledu, poněvadž a jelikož to jistojistě pravda není. Taky si moc cením té první věci, kterou jsme sepsali. Byl to takový můj první krok do světa básní, do světa, kterým dávám najevo své názory a pocity. A za to jsem ti nesmírně vděčný.

Lovecraft
27. 02. 2003
Dát tip
Už mě štveš! Co to skládáš za věci? Když jsme spolu kdysi napsali první věc, nikdy jsem netušil, až jak daleko sáhá tvůj talent. Opět se potvrzuje, co jsem říkal, že jednou budeš nejlepší. Skvělé!!.

Věřím a budu věřit dál. Je to dobrý.

Beezer
22. 02. 2003
Dát tip
Díky moc vám všem. Takový ohlas jsem vlastně ani nečekal. Moc si toho cením a ještě jednou díky.

Zolo
21. 02. 2003
Dát tip
Podařilo se, myslím, ...

Zolo
21. 02. 2003
Dát tip
Podařilo se, myslím, ...

Šalvěj
21. 02. 2003
Dát tip
Nemyslím, ale věřím... *

alim
21. 02. 2003
Dát tip
Podarilo se urcite..:-))*tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru