Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázdná nádoba

04. 03. 2003
7
2
1550
Autor
brachio

třeba prázdnej starech kastrol ve vzduchoprázdnu...

 

Lidi mě furt překvapujou. Proč pořád zjišťuju, že vím lautr hovno. Je to nefér. Sotva člověk odroste z puberty, kdy je všechno jasný, potácí se při hledání toho co jasný není. A lidi do kterejch bych to neřek mě překvapujou. Nejsem na to zvyklej. Nejraději překvapuju sám sebe. Znamená to, že nejsem mrtvej. A lidem závidím. Jenom to, že mě překvapujou. Že se s něčím smířili, třeba s denní dávkou povinností, nebo s úrazem, nebo se svým svědomím, nebo že ho nemaj, nebo že se umí včas radovat, nebo bojovat, nebo brečet, nebo se uklidnit, nebo mít totálně scestnej názor, nebo s něčím přestat, nebo s něčím začít, nebo si věřit, nebo si ulítnout, nebo se něco naučit. Nechci fňukat, ale mě to už dlouho nepotkalo. Jako bych byl prázdná nádoba, která čeká na dolití. A nevím čeho. A fakt se tak cítím. Zkoušel jsem to u psychouše, prej mi chybí chemie. Tak to zkouším s chemií. Žádná změna. Můj výraz prázdné nádoby jednoduše čekající si psychouš po půl roce vysvětlil svým úspěchem. Jenže v tomhle stavu bych zblbnul i detektor lži. Mám dojem, že v mým vduchoprázdnu i světlo letí rychleji. Kde nic není, ani berňák nebere. A přitom se všichni kolem mě snaží. Jakoby mě chtěli dolejt. Jenže to nefunguje. Nevím proč. Myslej to doopravdy a mě je to líto. I když jsem oblíbenej vím, že si je nezasloužím. A hrozně mě tím překvapujou.


2 názory

Ellen.Cigi
10. 02. 2007
Dát tip
Kde nic není ani berňák nebere??? To by mě nenapadlo. Vědět, jak se občas brachu cítíš, tak bych ti s tím pomohla.

Ellen.Cigi
10. 02. 2007
Dát tip
Kde nic není ani berňák nebere??? To by mě nenapadlo. Vědět, jak se občas brachu cítíš, tak bych ti s tím pomohla.

Kandelabr
10. 03. 2003
Dát tip
hmm...tyhle pocity jsou mi známé...fajn.

Ženatej
04. 03. 2003
Dát tip
Hrozně mě tím překvapujou...! Jo.*

zeleňáč
04. 03. 2003
Dát tip
já su taky furt překvapenej (nebo aspoň celkem často - na svůj průměr) ale zas tak prázdnej si ještě nepřipadám *

Joohankaa
04. 03. 2003
Dát tip
Já si v tuhle chvíli připadám tak nějak hodně podobně jako autor. Dobrý

Gunhead
04. 03. 2003
Dát tip
...umět se včas radovat... :) jako prázdná nádoba se cítím dycky po flámu... lidi mě překvapujou málokdy a ani to od nich nečekám... překvapit sebe sama je zatraceně težká věc... *

brachio
04. 03. 2003
Dát tip
danke, leutnickove...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru