Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední

16. 05. 2000
3
0
1703
Autor
Miki

Vítr, který se znenadání zvedl ze země, začal dychtivě rozhánět líné cáry posledních jedovatých plynů. Rychlé poryvy vyčistily vzduch a odhalily tak stovky všelijak pitoreskně poskládaných lidských těl. Některá ještě žila, jiná již pokorně odevzdala svou duši. Bitevní pláň byla velmi tichá. Nikde nebyl vidět žádný pohyb. Snad, snad jen docela vzadu. Tam se z nezřetelné siluety vyloupl slonovinově bílý kostlivec s velikou kosou jejíž kdysi ocelově šedý list temně rudnul čerstvou krví. Smrt pečlivě kontroloval, neboť oproti všem předpokladům to nebyla ona nýbrž on, jedno tělo po druhém a máchnutím kosy zhášel blikotající svíčky života, našel-li nějaké. Pláň to byla veliká a tak se mu nahrnulo dosti práce. Skončil teprve pozdě odpoledne, skoro večer. S povděkem zarazil kosiště do země nasáklé krví a přehodil přes něj svůj bílý hábit. Cípem si otřel lesknoucí lebku. „Tak, a poslední“, oddechl si. Pak se náhle zachvěl a zkroutil děsivou křečí. Neúplné čelisti zaklapaly do prázdna lapajíce po vzduchu. Smrt držíc se za hrudní koš se sesunul na kolenní klouby. Již klečícímu přízraku upadla lebka a odkutálela se stranou. Vzápětí se rozsypal celý skelet jako dětská stavebnice z kostek. Na obloze vysoko nad vlající bílou plachetkou u hromádky kostí se rozestoupil radioaktivní mrak a z jásavého světla nebeské blaženosti zazněl klidný hlas: „Ten byl opravdu poslední!“.
Danny
28. 06. 2001
Dát tip
poslední tip (nebo tam budou eště další?)

Kandelabr
19. 05. 2001
Dát tip
no jo, bůh ma asi smysl pro kanadské žertíky, dobré, líbilo se mi, a co bůh? neumře když už nemá své uctívače? zapomenutých bohu, těch je!

Sarken
23. 05. 2000
Dát tip
boha jeho

IVANOL
19. 05. 2000
Dát tip
!!No fakt, tahle je super, vyvážená na lékárnických vahách. TO TIP!

Katerina
17. 05. 2000
Dát tip
bojim se, ze to neni tak 'sci fi' jak by se mohlo zdat...

Merle
16. 05. 2000
Dát tip
zbytečně dobrý :-))

McCoal
16. 05. 2000
Dát tip
Tohle ale jo, to se mi líbí a nebudu k tomu nic dodávat.

mistrně zkratkovitý a super

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru