Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ptákoviny

17. 05. 2000
3
0
1566
Autor
Miki

Milan Sýkora, přáteli láskyplně přezdívaný Datel, stál na zahradě opřen o holubník a přemýšlel, co by vyvedl Evě Vránové, sousedově dceři, za ptákovinu. Ta seděla jako kvíčala na plotě a vesele klátila svýma ptačíma nohama. V tom zahlédl jak se od sousedů skrz plot prodrala slepičí hlava a začala svým zobákem opracovávat tam rostoucí ptačí zob. Sýkorou, ergo Datlem zacloumala zlost. Ruka nahmátla v kapse kalhot dřevěného špačka a logicky následoval hod. Špaček prudce vyrazil přízemním letem vpřed hnán vší silou chlapecké paže. Eva i slepičí hlava v témž okamžiku zmizely za plotem. Špaček nerušeně přelétl hraniční pásmo a mířil vesele dále. Soused Vrána zrovínka dojídal v kuchyni moravského vrabce, když špaček přistál po bravurním průletu oknem kde jinde než právě na talíři. Vrána vylétl na dvůr rdouse v jedné ruce vrabce v druhé špačka. Do mladého Sýkory jako když střelí. Sousedův let přes plot již sledovat nemohl, neb prchal pod ochranná maminčina křídla. Rozezlený Vrána přistál u holubníku a ... zamyslel se. Na druhý pokus se mu podařilo uložit špačka do kapsy a vrabce do úst. Zasmál se pro sebe a zvedl oči k obloze. Na nebi se rozezpíval skřivan.
Apajda
29. 11. 2002
Dát tip
:-)

Kandelabr
19. 05. 2001
Dát tip
hezký vtípek, zasmál jsem se

IVANOL
19. 05. 2000
Dát tip
..vtipný, dobrý, tip.. Dědouchu, ty vole, měl jsem plnej nos.....:)))))))

Dědouch
18. 05. 2000
Dát tip
..trochu mne mrzí že děj nekulminuje v momentu kdy soused vkládá do úst špačka a vrabce do kapsy drbaje se přitom na ptáku atd... :-)))

Merle
18. 05. 2000
Dát tip
zbytečně dobrý! Dědouch ;-))))))))))))))))))

ATC
18. 05. 2000
Dát tip
...

Semis
17. 05. 2000
Dát tip
:->>>

opravdová ptákovinka :-)))

sidi
17. 05. 2000
Dát tip
Ale dobře udělaná. :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru