Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Déšť

17. 05. 2000
3
0
1503
Autor
Miki

Prší. Temné, šedavě modré provazce svazují zemi s nebem. Prší. Všude samá voda. Déšť jako zběsilý bubeník mlátí do všeho, co mu přijde pod ruku. Drtivým stakatem se směje nad plechovou střechou autobusové zastávky a ze všech stran pod ní vhazuje své umáčené polibky. Lidé se choulí do provlhlých nálad a jen dětský smích se radostně bratří s vodním přívalem. Honící pes vítr, ten všudypřítomný chlapík, s jásotem zvedá dívčí sukně nad okraj nahoty, aby i něžné krajkoví poznalo krásu věčného mládí kapek. Umělec vítr šmahem maluje mokré siluety žen a vlhkou rukou modeluje lidská těla. Dívkám ten nezkrotný živel zvedá hroty ňader pod tenkými blůzkami a zalyká se blahem, když oslepený chodec zčeří již tak rozbouřené hladiny kaluží. Prší. "Marně se schováváš a utíkáš, človíčku. Dnes já mám svátek a mám nesmírnou chuť rozdat své průzračné modro. Hej, pane, jen pryč s tím kloboukem a pojďte na mou hruď, ať zmáčím vás radostí." Prší. Z oblak padají polibky, voda a smích, jen lidé se mračí.
Kandelabr
19. 05. 2001
Dát tip
no jo tohle má smysl, je to určitě lepší než podzim, tady ty obrazy znějí docela uvěřitelně (většinou)

dobře napsané človíčku,dobře..;-)

IVANOL
19. 05. 2000
Dát tip
Přidávám se s tipem. V těhle popisech si jednička a cítím, že to opravdu vychází z Tebe. A je to veselé a milé. Kde že to ten vítr zvedá ty sukně a jsou tam mokrý ty hroty, nebo co ..? :-))

Dědouch
18. 05. 2000
Dát tip
píšeš pěkně

Merle
18. 05. 2000
Dát tip
tak tohle je ještě lepší...!!

ATC
18. 05. 2000
Dát tip
...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru