Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyhnání z Ráje

02. 04. 2003
4
0
4946
Autor
Danny

Když Bůh stvořil muže a ženu, umístil je do Ráje. "Ze všech stromů můžete jíst ovoce," pravil jim, "jen ne z dvou stromů na okraji Ráje: Stromu smrti a Stromu nevědomosti. Sami máte vědomosti k tomu, abyste dokázali říct proč."
Avšak lidé prahli po Nevědomosti: "Budeme jako andělé," říkali "kteří pouze plní příkazy Boží, nic víc neví a tudíž se o nic nestarají." Takže pojedli z jednoho stromu na okraji Ráje - Stromu nevědomosti.
Bůh to samozřejmě okamžitě viděl a pravil: "Pohrdli jste vědomostmi, nyní pouze vegetujete jako hovádka. Pošlu vás proto do světa vědomosti znovu nabrat. A přitom se milujte a množte!"
Lidé smutně vyšli z bran Ráje. Ještě že nepojedli ze Stromu smrti, takže se neustále inkarnují místo aby se po smrti pouze rozpadli v prach.
Tibeťanka
27. 08. 2003
Dát tip
zajímavý nápad, líbí*

Seregil
27. 06. 2003
Dát tip
Hodně zvláštní.....

Spvrivs
11. 04. 2003
Dát tip
Trošičku převrácené, ale pěkné :-))

j_i_r_i_k
07. 04. 2003
Dát tip
Kodynie: Zapomínat na velmi nebezpečné jedince? Tak na to bacha :)... Danny: Zajímavá alternativa... Avšak pokud měli všechny vědomosti a prahli po nevědomosti... Má smysl teď tady paběrkovat vše možné, abychom se dostali opět do bodu, kdy to vše budeme chtít zahodit? Shromažďuje snad lidstvo veškeré poznatky, aby přišlo na způsob, jak je všechny zaráz zahodit? A jsou atomové bomby opravdu tím nejlepším řešením? Tyto a další otázky položíme našim hostům v nové talkshow "Bože, tak jak to vlastně je?", k vidění každý pátek od osmi na Nově...

Kodynie
07. 04. 2003
Dát tip
Jiříku, zapomínám na nebezpečné jedince, protože mne nemohou ohrozit, protože bývám doma do osmi večer a pak už nos z baráku nevystrčím. Proto se mi občas stává, že na ně zapomínám.

j_i_r_i_k
07. 04. 2003
Dát tip
Ale tihle jsou nebezpeční hlavně ve dne, teda aspoň myslím...

Kodynie
07. 04. 2003
Dát tip
Ve dne se mi nemůže nic stát, jsem obrněná a mám devět osobních andělů strážných.

Kodynie
04. 04. 2003
Dát tip
Jo, jo nevědomost je hrozná vlastnost. Někteří lidé v ní žijí nevinně, protože nejsou schopni nabrat nějaké vědomosti. Jiní si v nevědomosti libují a maskují tím svou lenost nabírat vědomosti. Někteří jsou nevědomí, ani o tom neví, to jsou ti nejšťastnější, žijí v blažené nevědomosti. A Ti ostatní? Těm nic jiného nezbývá než uvědoměle nabírat vědomosti, které jim chybí, aby se už nemuseli znova inkarnovat a konečně v tichosti mohli splynout s Universem.

Kodynie
04. 04. 2003
Dát tip
Že by? Máš pravdu, Ti mi z výčtu vypadli, nějak jsem na ně zapomněla, ale znám je taky. Velmi nebezpeční jedinci.

No, někdy mám dojem, že pojedli ze stromů Blbosti a Sobeckosti. A jestli se toho chtějí ve světě zbavit, tak jim to teda moc dobře nejde...

houba
02. 04. 2003
Dát tip
(re)inkarnujeme se proto, abychom zase došli k Bohu :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru