Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kámen Krve(2.kapitola)

10. 01. 2003
2
0
1329

Další část mého fantasy projektu

   Arien levitovala temnotou,kolem byli slyšet tiché hlasy snad tisíce mužů a žen,které šeptaly jediné. „My jsme tvým osudem,my jsme tvou smrtí,po mnoho generací  nám byla tvá krev domovem,ale tohoto vězení je již konec,protože ty zemřeš abychom my mohli žít.“Naráz tmu probleskla jasná,oslepující záře vycházející z kamene plného těch duší.Záře ji obklopila a Arien se cítila plná síly a energie.Naráz ucítila ostrou bolest po celém těle.Chtělo se jí křičet,ale nešlo to.Krev se vyhrnula z jejích úst,očí a prstů.Naráz všechno skončilo.Probudila se.

 

  Celé město Ghand se jako každý rok už týdny předem připravovalo na svátek Příchodu Tří.Všechny hostince ve městě se začaly pomalu naplňovat chutným jídlem a lahodnými nápoji a hospoda Pekelná Díra v tomto nebyla vyjímkou.Pravda,hospodský byl trochu netypický,ale na zákazníky si nemohl stěžovat,protože studenti Čarodějnické univerzity byli pochopitelně po celodením studiu tak vyprahlí,že jim bylo jedno kdo nalévá,důležité přeci bylo že míra je dobrá a ceny levné.Šenkýřovo tělo bylo totiž mnohem větší než lidské,na jeho prstech byly ostré drápy,jeho úsměv zdobily mohutné tesáky,jeho oči zářily narudlým světlem a  z jeho hlavy vystupovaly dva zahnuté rohy.Nikomu,kromě nemnoha otrokářů nevadilo že je Drang Argul troll.Kdyby to však nějakému skrčkovi opravdu vadilo byl připraven umlčet jeho urážky jednou ranou svého očarovaného kladiva Gruk,které bylo jeho jedinou památkou na jeho vzdálenou domovinu,kterou opustil před dvaceti lety.

   Drang pocházel z dalekého severu,kde jeho klan sloužil celé generace temnotě.Jednoho dne se mezi nově chycenými zajatci objevil čaroděj.Měl jako každý otrok skončit jako pracant v dolech nebo jako potrava dvouhlavých vlků.To se však nestalo.Drangovi se nelíbilo chování jeho klanu,protože na rozdíl od svých soukmenovců věděl,že lidé a jiné rasy znají mnoho užitečných věcí,které by se trollům mohly hodit,věděl též že lidé nejsou jen krvelačné stvůry vhodné leda na porážku jak tvrdili kněží a mají rozum a cit.Jednoho dne se nad vězni slitoval a osvobodil je.Před jistou popravou ho zachránil tento čaroděj s kterým odlétl na povozu,který na místě očaroval.Z tohoto starého čaroděje se brzy vyklubal rektor Čarodějné univerzity v Ghandu jménem Eriazzel.Brzy se z nich stali přátelé a kouzelník projevil svůj věk tím.že Drangovi zajistil beztrestný pobyt v Ghandu,který troll přijal a založil si zde hostinec.

   Naráz se rozrazily dveře a dovnitř vstoupil opíraje se o hůl muž v modrém plášti popsaném zlatými runami.Jeho vous byl dlouhý a prošedlý což prozrazovalo že je na tomto světě již mnoho let.Jeho oči však přímo zářily energií a touhou po životě.Stařec si přisedl k barovému pultu,pousmál se a řekl: „Aiya Drangu,už jsme se tři měsíce neviděli byl jsem na cestách a teď bych si dal tvé vyhlášené pivo Zmatený mág.“troll s radostí naplnil korbel mokem,počkal až čaroděj  dopije a zeptal se: „Eriazzeli jestli nemáš moc starostí Arien se po tobě moc stýskalo a myslím že se tě chtěla na něco zeptat,mohl bys zajít ukojit její odpornou zvědavost?Už na to nemám nervy.“ „Ale jistě.“odvětil rektor a začal se plahočit ke schodům.Asi po čtvrt hodině chůze po vratkých schůdcích dorazil čaroděj až k pokoji Arien.Zaklepal a otevřela mu vždy čiperná černovlasá dívka mluvíc svým zvonivým hláskem  už ve dveřích. „Čau strejdo!Kde jsi tak dlouho byl?A co jsi tam dělal?A přivezl jsi mi něco?“ „Hou,hou,hou tohle je moc otázek na starého muže.No abych nasytil tvůj hlad po informacích řeknu ti že jsem byl na Císařském dvoře,projednávat obchodní smlouvy ohledně dodávky magických mečů pro jejich obrovskou armádu.Přivezl jsem ti odtamtud šperky,které mi dali místní Cechy zlatníků jako dárek.“ „Wou“výskla radostí Arien „Děkuju moc strejdo a použil jsi tam svý mágský schopnosti?“ „Já nejsem mág,já jsem čaroděj Ari.“ „Mág,čaroděj,to je snad jedno né?“ „Pokusil bych se ti to vysvětlit,my čarodějové používáme na provozování magie naučená zaříkávadla,pohyby a myšlenky víme totiž co máme udělat aby se stalo kouzlo,které chceme.U mágů je to něco jiného.Oni totiž nepoužívají na kouzlení tohle zaklínání.Oni se celou dobu studia učí najít řád ve své mysli.Díky tomuto řádu,dokáží do jisté míry ovládat chaotický svět kolem sebe a ovládat mysli druhých lidí.“ „A co theurgové?“ „No to je ještě něco jiného.Představ si,že celý svět je obklopen astrálními sférami kde žijí různí duchové a démoni,ale i třeba bohové.No,a theurg se snaží přivolat je a využít jejich schopnosti ke svému prospěchu,od démonů mohou theurgové získat jak informace,tak třeba služebníky nebo očarované předměty.Chápeš?“ „Jasně,díky!“odvětila Arien.

 

   Kreg vešel do Pekelné díry a belhal se zraněný k hospodskému.Drag zrovna umýval sklenice a pramálo se zajímal   o nového zákazníka. „Brejden,potřebuju pokoj na pět dní ve,kterém bych měl klid a nikdo mě nerušil.“zašeptal Kreg. „Tož náš zákazník náš pán!“zaburácel hospodský a odvedl elfa k pokojům nahoře.Po celém patře se ozýval Arienin smích.Drag dal Kregovi klíče a pomalu odcházel.Když za sebou Kregian zavíral dveře,všiml si něčeho podezřelého.

   V rohu místnosti seděl muž zahalený v černobílém rouchu Mágské univerzity.Jeho hlava byla vyholená a svůj ledový pohled černých očí upíral na elfa.Kreg šáhl po mečích.Nic.Meče zmizely.Naráz Kreg vyletěl a jeho tělo se přitisklo ke zdi.Nemohl se pohnout. „Ááá pan Sharakar.Jak šťastné setkání!Jsem tu abych se vás zeptal na pár otázek.Tak zaprvé.Kde je ten kámen?“promluvil mág a Kreg cítil jak se z něj mág snaží vysát informace.Podařilo se mu vykřiknout.Slyšel kroky.Mág znerzvózněl a jeho stisk vyditelně polevil.Ve dveřích se objevil čaroděj a chystal se pronést zaklínadlo.Mág však jen zavřel oči a čaroděj se svalil s bolestí k zemi.Jeho noha byla zlomená.Kreg mezitím překonal sílu magie,která ho držela a bouchl mága po hlavě.Naráz se ve dveřích objevil Drag a hodil po mágovi kladivo.Kladivo však obrátilo směr letu a udeřilo trolla do tváře.Jeho tělo se svalilo mrtvé k zemi.Mág se postavil,podíval se na Krega,který vzápětí vyletěl oknem.Naštěstí spadl do sena ve stájích.Čaroděj vyřkl zaklínadlo a z jeho rukou vyletěly dva paprsky energie.,které udeřily mága do prsou.Mág,se rychle otřepal a naráz se  rektor začal dusit.Za chvíli se Eriazzelovo tělo svalilo bez známek života.Arien vyběhla hnána vztekem proti mágovi.Ten se na ni jen podíval a ona spadla a udeřila se hlavou o zem.Omdlela.Mág se pousmál.Vždyť si Krega najde příště.Mávl rukou. Hospoda se rozhořela.Mág se jen uklonil a zmizel.

      Kregian se probral a vběhl po schodech.Na zemi uviděl mezi obětmi toho mága i holku,která ještě žila.Vzal ji na záda sbalil věci a běžel pryč.A dívka šeptala: „Já ho dostanu,pomstím se,zničím ho….


Narriel
06. 10. 2004
Dát tip
No....Stylisticky ne zas až tak na výši, ale je to přitažlivý a příběh je čtivej...Jen tak dál, držím palce ;-)

johanne
06. 03. 2004
Dát tip
je to dobré, velmi dobré, ale jak tak vidím, vydáno 10-01-2003 a nic už na to nenavazuje... proč? co mi na písmákovi vadí, je, že je tady spousta začátků nějakých (většinou i zajímavých :)) příběhů, ale pokračování nikde... a přitom je to škoda!

dávám tip, ale nemám rád konce, kde polovina lidí z příběhu zemře.

Mágové mění skutečnost,zatímco čarodějové mohou dělat i to,co je v normálním světě nemožné

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru