Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ako sa ma autor chovat ked dostane opravnenu kritiku

11. 04. 2003
0
0
1541
Autor
Liso

Slusi sa sadnut a opravovat ako poslusny prvacik?

 

Alebo ma mat hrdost a nastojit na tom ako to je?

 

Nema je ta hrdost meno jesitnost?

 

:-)


Eva_S
02. 01. 2006
Dát tip
nom....na tohle Ti snad taky nikdo neodpoví jak by sis představoval....to je na Tobě zvážit v konkrétnim případě, ale....autorem díla je jen jeden, neee....takže si připrav argumenty pro případný kecaly....:))

Naja
29. 04. 2003
Dát tip
BorisCvek: Sve meze by si meli uvedomit i nektri autori, nemyslis??? OD vetsiny kritiku nemuzes cekat vic, nez neco subjektivniho, protoze na Pismakovi je asi opravdu malo tech, kteri dokazi erudovanou kritiku... A diky za kazdej nazor, ktery se pribude k dilku, i kdyz se s nim treba nestotoznuji...

BorisCvek
29. 04. 2003
Dát tip
1. Souhlasím, že i autoři by si měli být vědomi svých mezí; vlastně KAĎÝ by si jich měl být vědom :-). Ale v umění obecně je velmi obtížné jen tak říci, že dílo je špatné nebo dobré. Kolikrát se v tom už kritikové mýlili! Prokletí básníci, Gauguin, Gogh... stovky a tisíce odsouzených, ignorovaných děl, která byla později všeobecným souhlasem uznána za mimořádně geniální a poklady lidské kultury. Kritikové mají být opatrní! Dobrá kritika je vždy dobrou kritikou, i když se s ní neztotožňuješ. Kritik se může mýlit, ale narozdíl od umělce, který vlastně nemusí nic, kritik MUSÍ ukázat erudici, intelektuální pronikavost a schopnost vnímavosti a rozhledu, protože kritika je intelektuální nikoli umělecká činnost. 2. Jistěže od většiny kritiků nemohu čekat víc než něco subjektivního... je pak otázka, co je žene kritizovat a blábolit. Kritik, který dovede dát jen subjektivní pocit, je jako zedník, který dovede postavit jen domeček z karet... je k smíchu a dělá ze sebe šaška... velmi smutná role 3. Už několikrát jsem jasně a výslovně řekl, že oceňuji ty lidi, kteří si nehraji na kritiku a vyjádří pouze svůj dojem... třeba úsměvem, hvězdičkou, citoslovci nebo několika emocionálními slovy... v tom smyslu souhlasím: díky za každou reakci... ALE pokud si někdo hraje na to, o čem nemá ani zdání, působí do kontraproduktivně a je třeba říci: král je nahý! :-(

mperdik
14. 04. 2003
Dát tip
To je na Nobelovu cenu, gratuluji liso....... A teď vážne, proč nepíšeš něco, co má cenu a co se dá nazvat "krásné", namísto těchto blábolů?

Liso
14. 04. 2003
Dát tip
mperdik: Ako vies, ze nepisem? Napr. teraz povazujem za relativne cenne kritiky co som napisal pre Berenice o Speve slavika a Wopimu o Koane... Nechces si precitat? :-)

mperdik
14. 04. 2003
Dát tip
Už jdu na to. Doufám, že to bude stát za to!

BorisCvek
13. 04. 2003
Dát tip
A zná ho Sherlock? Kdopak je Sherlock???

BorisCvek
12. 04. 2003
Dát tip
Je ješitnost, je také tupá poslušnost. Oboje je na hovno :-). Ale ješitnost je celkem přirozenější a méně na škodu, pokud nepřekročí rozumnou míru. Důležité je se vzdělávat a uvědomit si své meze (což mnozí kritici na Písmáku rozhodně neumějí).

moudrý Boris promluvil (ale jen jestli zná to biblické rčení o břevnu v oku svém)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru