Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez kloubouku, bos

25. 04. 2003
13
0
3159
Autor
Andulka

On nekoho ma…

Proc myslis?

Volala mu a nechala vzkaz na zaznamniku. Nejaka mlada holka z Cech. Rikala mu medvidku a zvatlala o tom, jak se ji po nem styska...

 Nevedela jsem co rici. Pavel je blb, stejny rozum v 55 jako v 15, takze me to vubec u neho neprekvapilo. Volal mi asi pred tydnem a rekl ze ma nejakou dvacetiletou nanynku. Drzi si ji doma, obcas ji vezme nekam na veceri, nebo ji neco koupi na sebe a ona je z toho stestim be sebe. Az ho pry necha, tak se vrati k zene.  Jenze tohle ja prece Mile rici nemohu.

 

                Bude ji letos padesat, ale vypada bajecne. Je to hezka holka a vypada tak o deset mene. Prestala kourit, jist maso, hodne medituje a cestuje. Neustale se si bere nove a nove kurzy, ma cas na vystavy, na gym…..Mam ji rada. Mam vubec rada lidi, kteri se snazi byt lepsimi a kteri maji hlad po poznani a porozumeni. Vidame se asi tak jednou za ctvrt roku a ucime se jedna od druhe. Momentalne si Mila nechala zamknout  zaludek od Pi Gu mistra, protoze je jaro a je cas udelat si uklid v celem tele. Nenapadne  k tomu  prevedu rec.

A jak dlouho budes hladovet?

Jeste nevim, par dni, mesic, mozna dva..

A to vazne vubec nic nejis?

Ne. Nemam hlad.  3 x denne cvicim misto jidla takove cviky, ktere zahaneji hlad a dodavaji mi energi.. A kdyz nezazenou ,dam si treba rajce nebo okurku…..

 

         Nechavam Milu vypravet dalsi detaily o cinskem Pi Gu, ale slova jdou kolem mych usi.  Dycha na me energie z jeji aury, kterou Mila uvidi o par mesicu pozdeji. I kdyz si dneska jeste mysli, ze se bude pokouset zachranit manzelstvi, ja vim, ze nebude.  Rozrostli se kazdy nekam jinam. Plati za to, ze nestarli spolu, ale kazdy zvlast. Plati za to, ze nezili spolu a pro sebe, ale jeden vedle druheho. Za rok  bude Mila mnohem silnejsi, stastnejsi…zacne podnikat.....a pak prijde cas, kdy se potka s tim, kdo bude mit podobne zajmy a nazory na svet.

       Pavel si bude zit s mladou nanynkou  tak dlouho, dokud  nedostane rozum. Tim nemyslim Pavla, ale tu nanynku, protoze Pavel se  nezmeni.

     


Diana
21. 11. 2005
Dát tip
Jedním dechem. To nemá chybu! Navíc je to téměř psychologická sonda - tedy minisonda, zkratka. T***********

Alojs
02. 08. 2004
Dát tip
Tak co, Alojsi, dáme tomu típek? Dáme! :-)

maia
14. 03. 2004
Dát tip
Pekny pribeh. *

gASK
15. 12. 2003
Dát tip
Začnu od konce, protože ten závěr mne odrovnal..takže nejdřív tip a pak zbytek;)...tohle je dobrý, dějově (jestli se tomu dá říkat děj...tohle je spíše takový zamyšlení:) nijaký, ale co do filozofie, psychologie a tak je to velmi povedený....díky ti

Aaria
14. 12. 2003
Dát tip
Krásný konec.

hm, takhle dopadli moji rodiče: stárli odděleně, a když děti vyrostly, byl každý někde jinde...i když v domácích poměrech...dobře to umíš zahostit do krátké povídky :o)))***

tak to mas ale blby!!! :o))))))) lepsi je vedet na cem ses!!! :o) i kdyz nekdy je lepsi nevedet!!! :o)

tak to uz jsme tri!!! :o))))))))) pozn. jeden muj kamos taky rikal, ze je divnej!!! :o) CO KDYBYCHOM ZALOZILI KLUB DIVNYCH!!! :o)))))))

avi :o)

Humble
29. 04. 2003
Dát tip
Já jsem člověk sexuálně deviovanej (to je první řádek mé oblíbené písničky) :o)))

"DIVNE" sexuálně deviovanej? :o)))))))

Humble
29. 04. 2003
Dát tip
Tak já nevim, jeslivá divně nebo normálně... :o)

to Humble.... mam pocit, že chlapy moc nebere, kdyz ma zenska moc konicku a nedrzi se plotny... :o)

MdF
28. 04. 2003
Dát tip
jj, člověka to donutí se zamyslet, nad sebou, vztahem, trošku ponaučení si z toho vzít! *t*

Humble
28. 04. 2003
Dát tip
Kamenna_Tvar: Možná... Spíš bych v tom ale viděl něco jiného: je určitou módou mít spoustu koníčků, zálib, jenže pak se nedá stihnout nic pořádně. Musím si vybrat jednu či dvě věci, kterým se opravdu dlouhodobě věnuju. A někdo takhle rozlítaný, kdo skáče od jednoho k druhému, by mě asi moc nebral. A upřímně, kolik dnešních dvacetiletých nanynek bude trávit veškerý volný čas u plotny, HA? :o)))

Andulka
28. 04. 2003
Dát tip
Ja si myslim, ze chlap si nebere tu svoji jako sluzku.....takze by chlap mel taky uklizet, varit, starat se o deti, planovat cas s rodinou...a ten zbytek maji muz i zena pro sve vlastni konicky. A kdyz si od zacatku pomahaji jeden druhemu, tak se to nauci spolu zorganizovat........

Humble
28. 04. 2003
Dát tip
No jasně, důležitá je dělba kompetencí. Jak jednou krásně pronesl Werich: My máme se ženou ideální vztah. Hned na začátku jsme si rozdělili kompetence. Žena rozhoduje o takových těch banalitách, jako co bude dnes k večeři, kam pojedeme na dovolenou nebo za co utratíme našetřené peníze, já rozhoduju o důležitých věcech, například jaký je náš vztah k Mosambiku...

jsem taky pro rozumne a spravedlive (Humble!!! :o) ) deleni povinnosti... ja mam napriklad spoustu konicku... ale neskacu od jednoho k druhemu... jen proste nejaky cas prevazuje vic jeden a pak se zase stahne do pozadi a tak to jde porad dokola... je to pestry, porad zabavny... a rada se k nim vracim... snad proto me to vsechno tolik bavi!!! je pravda, ze spousta lidi se divi, jak to vsechno stiham, ale me to nak zvlastni problemy nedela... asi jsem FAKT DIVNA!!! :o)))))))

Humble
28. 04. 2003
Dát tip
Z toho si nic nedělej, já jsem taky divnej :o)))

Zly
27. 04. 2003
Dát tip
Dobré. Pronikavé/ na začátku/ ty ostré střihy, které rychle vysvětlí/ oč kráčí. Škoda, že to nevydrželo až do konce.. v tomhle tempu.. Očekával jsem nějakou drsnější zápletku. Něco, co pojmenovává tu situaci nově. Kdekdo se zaplete. Kdejakýho chlapa přemůže pohled na mladou svolnou kočku. Nikdo nechce zůstat starý. Tím, že straníš kámošce z toho děláš.. čtení pro holky. Nezúčastněně vpřed příběhem.. ať je to jak to je a ať to fláky emocí lítaj vzduchem a pořádně odsejpá! A pointu, opět zase prudim. :-)) Jsem na tebe Zlý :-)) Tuším talenta, tak Ti nic neodpustím, hele :-))

anonym3
26. 04. 2003
Dát tip
Zajimavy, nuti jednoho premyslet

Opravdu existujou cviky co zahánějí pocit hladu??? Vau! :o)

:-)

Andulka
26. 04. 2003
Dát tip
Fakt. Na Zapade, kdyz se chceme procistit, ci ulevit jatrum, den ci dva nejime. Pi Gu je obdoba z vychodu, konkretne z Ciny a vsechno co jsem o tom zminila je pravda......:-))

Humble
26. 04. 2003
Dát tip
Napsané je to tradičně skvěle, pohledem na svět (marxisti tomu říkali světový názor) mi to ale úplně nesedí. Asi bych s Mílou taky nevydržel, to radši tu nanynku... :o)))

Cirilla
26. 04. 2003
Dát tip
Humble: tímto avízem na tohle jsi mi chtěl snad něco naznačit?)ehm, ehm, chrchly chrchly, že na tebe zavolám maminku, bubububu! :))

Humble
26. 04. 2003
Dát tip
...a půjdu s ní do zelí :o)))

Kandelabr
26. 04. 2003
Dát tip
hmm...je to takové obyčejné...

Andulka
26. 04. 2003
Dát tip
hm...zivot je nekdy takovy obycejny....:-)

Skvělý :-) jen bych tam nepletla ten majetek, nějak mi to nepřijde o něm :-))) já vim, jsem děsná, dám ti típek :-) fakt se to krásně čte celý :-)

FLO
25. 04. 2003
Dát tip
no, když sem to dočetla, tak mně jenom napadlo : No a co? Nic zajímavýho.

tak to teda zajímací je a hodně... fakt máš dobrý filozofický povídky a já mám pro Tebe slabost!!! :o))))))))))) TIPANEC :o))))

Lamur
25. 04. 2003
Dát tip
dobra rada nad zlato....-:)....T

fungus2
25. 04. 2003
Dát tip
Zajímavá povídka. Líbila se mi. TIP

Andulka
25. 04. 2003
Dát tip
hm....ten majetek...mate pravdu.....dneska vidim, ze to tam opravdu byt nemusi.....diky..a uz je pryc :))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru