Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOČNÍ ZABIJÁK-4

03. 09. 2004
1
0
1885
Autor
fungus2

ČÁST ČTVRTÁ

Měsíc zakryly tmavé mraky a vypadalo to, jako by i on nechtěl vidět, co se děje tam dole. Desítky blikajících majáků policejních a sanitních vozidel splývaly v ulicích v jeden blikající modrý celek. Nad tím vším se ozýval hluk dvou vrtulníků, které kroužily nad střechami domů.

„Žádáme občany, aby nevycházeli na ulici a nechodili k oknům. Hrozí nebezpečí zranění. Opakuji. Nevycházejte ven a nechoďte k oknům ve svém vlastním zájmu!“ ozývalo se z amplionu jedoucího policejního vozidla.

Ulice, do které model tanku vjel, byla na obou koncích zatarasena policejními auty, za kterými se krčili policisté. Zraky všech se upíraly do neširoké ulice, která se utápěla ve tmě. V ní pomalu jel velký model tanku a neustále otáčel věží dokola, jako by hledal nějaký vhodný cíl. Po chvíli se zastavil a natočil hlaveň směrem, kde stála vozidla.

Daleko odtud prsty v rukavicích přejížděly po velkém ovládacím panelu, na kterém byla větší obrazovka. Na ní bylo vidět v dálce stojící policejní vozy. Ukazováček pravé ruky stiskl jedno tlačítko a obraz se přiblížil. Pak ukazováček chvíli poklepával vedle tlačítek. Hned na to ruka uchopila joystick, kterým pohnula lehce dopředu.

„Budete střílet jen na můj povel!“ řekl major René Syrový policistům, kteří svírali v rukách samopaly a pušky a hleděli do ulice. Poté přistoupil přikrčeně ke kapotě automobilu a v podřepu se zadíval do tmy.

Model tanku pomalu jel prostředkem ulice a výhružně natáčel hlaveň do stran. Pak se náhle prudce rozjel vpřed. Stejně rychle ujel několik metrů, ale vzápětí se zastavil. Krčící se policisté jej spatřili a hned na něho mířili zbraně. Major upřel zrak na obrysy modelu, který se vynořil ze tmy.

„Máme ho na dohled!“ ohlásil do vysílačky.

„Nesmí projet!“ zaznělo z vysílačky.

Tank se dal opět do pohybu. Ukazováčky všech držely na spouštích jako přilepené. Major cítil, jak se mu na čele vytvářejí první kapky potu. Model se pomalu přibližoval. Už bylo možno rozeznat i některé jeho detaily.

Pravá ruka pevně svírala joystik, zatímco druhá držela cigaretu a vyklepávala popel do popelníku. Cigaretový kouř se pomalu před obrazovkou rozplýval. Na ní bylo vidět hlavy krčících se policistů za vozidly i namířené zbraně.

„Palte!“ zavelel major Syrový a vzápětí se ozvala střelba. Zatnul zuby, přičemž se zadíval na model tanku. Na tank vzápětí dopadaly proudy olova z mnoha směrů.

„Udržujte palbu!“ křičel major po chvíli, načež uviděl, jak se model začíná halit do dýmu a zároveň se objevují i plamínky.

„Zastavte palbu!“ rozkázal a střelba utichla. Zraky všech spočinuly na tanku. Vypadalo to, že tank hoří.

Ukazováček pravé ruky stiskl červené tlačítko, které přestalo svítit. Dým i s plamínky, což bylo možné vidět před obrazovkou, náhle zmizel. Přes rozplývající se dým obrazovka zobrazovala stojící policisty za auty. Pravá ruka uchopila joystik. Poté se palec pravé ruky z vrchu joystiku přemístil níže na zelené tlačítko. Levá ruka odtáhla cigaretu od popelníku a za okamžik se na konečku cigarety objevilo žhavé jiskření. Poté byl na obrazovku vyfouknut cigaretový dým a přitom palec stiskl zelené tlačítko.

Ještě předtím se major usmíval a hned vzal do ruky vysílačku, do které řekl: „Ten zatracenej model hoří!“

„Je zničen?“

„Ano..,“ řekl, ale poté major Syrový náhle zpozorněl, když plamínky na tanku zmizely a dým se rozplynul. Věž tanku se pak dvakrát rychle pohnula do stran. Vzápětí od modelu vylétlo několik menších raketek.

KONEC ČTVRTÉ ČÁSTI


andromeda
05. 09. 2004
Dát tip
jako když to vidím, krásně popsané a hezky slohově napsané, předchozí tři části jsem nečetla, ale za tuhle - TIP, zbytek si časem přečtu...

fungus2
05. 09. 2004
Dát tip
Moc děkuji. Bude už jen pátá část.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru