Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOČNÍ ZABIJÁK-5

06. 09. 2004
2
0
2242
Autor
fungus2

ČÁST PÁTÁ ZÁVĚREČNÁ

Major René Syrový otevřel překvapením ústa dokořán a uskočil rychle do strany. Vzápětí zaznělo několik explozí, po kterých se auta zahalila do plamenů a dýmu. Do toho se ozývaly výkřiky zraněných policistů, zatímco jiní leželi bezvládně na ulici. Major cítil, jak mu stéká po těle krev. Také cítil palčivou bolest v pravé noze a na boku. Jeho snahou bylo plížit se k tělu ležícího policisty. Ze zatnutými zuby se k němu doplížil. O chvíli později přes šlehající plameny a dým spatřil před předkem auta jedoucí model tanku. Vytřeštil oči v okamžiku, kdy se věž modelu natočila na něho.

Ruka v černé rukavici svírala joystick, zatímco druhá se dotýkala několika tlačítek na klávesnici. Na obrazovce bylo vidět dvě ležící postavy. Ukazováčkem levé ruky stiskl jedno tlačítko. Obraz na monitoru přiblížil detailně tvař jednoho z mužů. Palec ruky spočinul na horní části joysticku a dotkl se jednoho z několika tlačítek.

Major se strnule díval do hlavně, která na něho mířila. Zmocnil se ho pocit, jako by ho někdo upřeně pozoroval. A to byla pravda.

Chladné oči přes obrazovku sledovaly jeho tvář. Palec se nehnutě dotýkal tlačítka na vrchu joysticku. Pak bylo tlačítko stlačeno. Ve tváři na obrazovce se objevila bolestivá grimasa. Jak klesala, tak se skláněla i hlaveň.

Mezi policisty propukla panika. Od hořících aut utíkali všemi směry a někteří se pokoušeli odtáhnout co nejdále zraněné kolegy. Po chvíli velkou rychlostí projel mezi dvěmi auty model tanku. Věž natáčel všemi směry a vzápětí se na konci jeho hlavně objevily záblesky znamenající střelbu. Poté opět vypálil na všechny strany čtyři raketky a zazněly další exploze. Tank se pak rozjel rychle ulicí, po které prchali všemi směry policisté. Na konci této ulice pomalu jel transportér, který měl otočnou věž a v ní dělo. Model se zastavil a poté se začal točit dokola na místě. Náhle se z něho začal valit hustý bílý dým, který zanedlouho zahalil široké okolí. Policisté se rozkašlali dráždivým kašlem.

Seržant Václav Kautský pozoroval, jak zdravotníci a policisté v běhu nosí zraněné kolegy do sanitních aut. Jiní zase zaháněli zvědavé lidi do vchodů domů. Zakrátko se objevili jiní policisté, kteří za vrávorání kašlali.

„Ten tank vypustil dýmovnice a něco jako slznej plyn..!“ křičel jeden policista.

„Jede sem! Utíkejte!“ vykřikl jiný.

Ulice náhle byla prázdná. Policejní i sanitní vozy rychle odjely a policisté se poschovávali do domů. O chvíli později se objevil model tanku. Jel rychle a otáčel věž neustále do stran. Kautský se schoval za hromadu písku a přitom o něco dále uviděl stojící buldozer. V hlavě se mu zrodil nápad. Rychle se k buldozeru rozeběhl. Rukojetí pistole rozbil sklo kabiny a otevřel ji. Usedl na sedačku a přes drátky nastartoval.

Na obrazovce monitoru se pojednou objevil přibližující se předek buldozeru.Ruka pevně stiskla joystisk.

Kautský postřehl, jak se věž natočila jeho směrem a hlaveň se zdvihá do výše. Za řídícím pultem se přikrčil. Vzápětí přední sklo kabiny roztříštila kulka. Další kulka ho zasáhla do ramene. Vykřikl bolestí, ale řízení buldozeru nepustil. Přes prostřílené sklo kabiny viděl model tanku, jak jede do strany. Natočil rychle buldozer tím směrem. Vzápětí pocítil náraz a ozvalo se rachocení, které skončilo po desítkách metrů pádem modelu přes proražené zábradlí do říčky.

Obrazovka ztemněla. Prsty nehybně spočinuly na tlačítkách. Pak se ruce sevřely v pěst a několikrát udeřily do panelu.

„To vám nedaruju!!“ ozval se výkřik v nitru velké dodávky, která se o něco později rozjela poklidnou ulicí, zatímco v dálce bylo slyšet houkání sirén.

KONEC


a2a2a
06. 09. 2004
Dát tip
psát na pokračování prózu na písmáku není legrace, přesto lze říct, že píšeš čtivě, drobné nedostatky ve stylizaci, ale opravdu drobné se dají snadno odstranit. Konečně máš hodně čtenářů a to je velmi výrazné vysvědčení, výraznější než počet tipů.. Docela bych byl zvědav na tvou nějakou neakční povídku bez pokračování. Třeba tě to žánrové vybočení navnadí.

fungus2
06. 09. 2004
Dát tip
Děkuji. Já své povídky přednastavuji dopředu, protože mnozí jsou nedočkavý na další díly mých seriálků. A než oficiálně vyjdou, tak je ještě poopravuji i přepisuji. Proto je občas takový počet zobrazení. Jinak jsem poslední dobou dost rozepsán v několika tématech na pokračování. Ale snažím se psát i povídky na nepokračování. Nápadů, či námětů na povídky mám zatím celkem dost.

Perchta
20. 05. 2003
Dát tip
:) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru