Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sokoli

13. 05. 2003
0
0
2250
Autor
Semeno

:o))

Včera jsem byla v kině. Teda, byli jsme tam všichni. Já, semeno i Karel. Ten film se jmenoval Sokoli. Šla jsem tam proto, že na titulku bylo napsáno holandsko- něco-britský film. A bylo tam napsáno příběh a ne komedie nebo milostné drama. A teď jsem z toho tak na větvi, že jsem se o to s váma (někym) muselo rozdělit.

   O Američanovi, co se po třiceti letech vrátí na Island a potká tam čirou náhodou svojí dceru, o který nikdy nevěděl. Tohle po mně chtěli slyšet (oni), když se ptali na film. Pokoušela jsem se jim vysvětlit, že o to tam vlastně nejde, ale to už slyšet nechtěli. Já jenom doufám, že se mi aspoň zlomek povede vyjádřit.

   Fascinující skloubení reálného života s uměle vytvořeným snem, v jedné linii života. Seděla jsem tam jak přitlučená a nemohla dýchat. Jako bych jela ve vzduchu chycená větrnýho chomoutu a proklouzávala mezi očima, tělama a pocitama. Možná, že když jsem odcházela, poprvý v  životě jsem z filmu brečela štěstím. Ňáký super brečení to teda nebylo, a to by ani nešlo, jenom mě příjemně pálily oči, ..a bylo teplounko. Konečně vím, že ještě žijeme.

   Jednou v životě jsem viděla stejně dobrej film. Bylo to na letošním Febiofestu, snad Vážky (já si názvy nepamatuju) , jenomže ten byl náročnější. U Sokolů vim, že by podlehli (možná ne tolik) i oni.

 

 

  Dneska jdu znova. Ale to už nebude ono, jmenuje se to Má mě rád, nemá mě rád, a hraje tam Audrey (nevim jak dál)(Amélie z Montmartru).


Semeno
14. 03. 2004
Dát tip
Dík, ..jsem rádo, žes mi to připomněla, ..rádo si vzpomenu. skoro. hergot, prsteníčkem se píše fakt blbě

Šalvěj
13. 03. 2004
Dát tip
Jsem se sem pro potěchu vrátila.. Jen tak, skoro

fálkars jsou film predevsim islandsky. proto i ti siguri... a zas musi prijit hnede bozstvo, aby vse hnedym svetlem osvetlilo...

Semeno
22. 05. 2003
Dát tip
Přesně. Ale Anděle všehomíra jsem fakt nevidělo. Smůla, nechtěj mi dát kartičku do půjčovny, tak nevim kde bych se na to kouklo. Ta kartička mě fakt štve. :o)) Dík

Semeno
20. 05. 2003
Dát tip
Jóó´, spřízněná duše!!!! Dúa žijeééé!! Dúa na hrad. A jaký je tvůj obsáhlejší a odleželejší názor na věc? Jak si to pochopila, jak tě to zaujalo? Povídej!

Šalvěj
20. 05. 2003
Dát tip
Jee, to snad ani popsat nejde.... Dua byla vynikající... Zajímavá, měla to v hlavě parádně srovnané.. Koneckonců, měla to po kom zdědit... Jo, co mi tam teda moc nesedlo, bylo obsazení role "zlého policisty"- ten člověk hrál hlavní roli ve filmu Andělé všehomíra, byl to pro mě problém, brát ho jako záporňáka.. No, hudba skvělá, jak jinak, snad jsem tam zaslechla i Sigur Ros.. Líbilo se mi zpracování, no prostě všechno :o) Kéž i nekéž by to bylo z mého života... Jooo, volnost.... A jak jsem to pochopila? Juj, tak to nevím, cítila jsem to... :o)

Šalvěj
19. 05. 2003
Dát tip
Tak jsem Sokoly dneska shlédla... Uff!!! Naaaaaadhera :o))))) A úsměv a úsměv a úsměv :o))))))))) Vynikající......

Semeno
16. 05. 2003
Dát tip
V tom případě je allright!

Shammann
14. 05. 2003
Dát tip
Tak to je slušný bordel.

Semeno
14. 05. 2003
Dát tip
Ty seš bordel!!

Shammann
14. 05. 2003
Dát tip
Ju, to jsem.

Krel
13. 05. 2003
Dát tip
No tak to se máš na co těšit.. ¨Na ten film jsem chtěl jít(Sokoli) ale nevyšla mi práce...škoda...

Semeno
13. 05. 2003
Dát tip
Tak to zkus někdy jindy. Ježíš, vidět milionkrát a nebo nikdy. .o))

Krel
13. 05. 2003
Dát tip
:-)) No jo...budu muset, jestli to fakt stálo za tojak píšeš..:-))

turandot
13. 05. 2003
Dát tip
...pudu na to. Slibuju. ...myslíš ten s dlouhovlasou lví dívkou na loďce. Ona a Nor. Pes v kufru. Vybavuju si ten balkón u Andy. A Jižní město.(výhled na historickou část Prahy) Přemejšlela sem o tom...

gASK
13. 05. 2003
Dát tip
Díky ti za tip..:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru