Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlčí město V

19. 05. 2003
15
0
5370
Autor
Kandelabr

čtenářů ubývá, co se dá dělat...snad ti co zůstávají nebudou litovat...

Chvíli bylo ticho.

“Napadly mě koule, ale řek bych, žes dostal zálusk na mý krásný voči.”

“Jedno stačí.”

“Doprdele…ty seš teda skromnej.”

“Ber nebo nech být.”

“Proč mám pocit, že uzavírat s tebou vobchody není zrovna výhodný? Voko bere…sakra!” Zakryl si jedno oko dlaní, rozhlédl se kolem a zamračil se.

“Skvělý vyhlídky. A nechceš něco jinýho? Asi ne co…”

“Tak domluvíme se?”

“Jak kdybych měl kurva nějákou jinou možnost. Potřebuju tvý nohy.”

“Výborně. Uděláme to teď?”

“Tak moment, nejdřív vyřídíme tu mou záležitost v tomdle prašivým městě. Voko dostaneš až pak, pěkně před bránou a můžeš si ho pro mě za mě strčit třeba do tý svý trouchnivý….”

“Ujednáno. Ruku na to.”

“Seš pěknej hajzl cynickej, víš to? Krucinál už vím jak se asi cítěj děvky, když prodávaj svý tělo. Hergot a nečum mi na voči, úplně to cejtím. Ještě jsou obě moje.”

“Promiň. Tak jaký je tvůj plán?”

“Potřebuju se dostat na náměstí.”

“To je odtud aspoň půl kilometru.”

“To vím taky. Poneseš mě na zádech. Poběžíš se mnou co nejrychlej na náměstí. Je tam velkej cihlovej dům, tam já čapnu co potřebuju, doběhnem nejkratší cestou k hradbám, já hodím hákem a tradááá pryč.”

“Nezapomínáš na něco?”

“No vlkodlakům se musíme vyhýbat.”

“Je jich tady přes čtyři stovky . Mohl bys nějak blíž specifikovat, jak si asi představuješ to vyhýbání se?”

“Byls tak ironickej už zaživa nebo je to nějakej vedlejší efekt smrti? Je to jednoduchý. Potkáme nějakýho toho uslintanýho chlupáče a máme dvě možnosti: buď mu utečem a nebo jsme v hajzlu. Já bych volil tu první.”

“Ještě je tu jedna možnost.”

“Co ukecat ho, aby chcípnul sám vod sebe?”

“Bojovat.”

“Ty vole, to je jak ze špatnýho eposu. Chceš bojovat? Posluž si! Ale sám si říkal, že toho zrzavýho jsi sejmul víceméně náhodou. A já ho můžu tak leda škrábat nehtama a tahat za fousy, mám akorát dýku která je nahovno”

“Ve vedlejší ulici, tak sto metrů odsud,je sklad zbraní městské stráže.”

“No…žebysme zašli na nákup?”

Zvedl se z postele, hlasitě zaklel, když došlápl na bolavou nohu, odplivl si, natrhal z košile dlouhé cáry, kterými si stáhnul kotník a aspoň trochu převázal rameno, při čemž použil všechny kusy košile a taky všechny nadávky, které znal. Přihnul si z měchu, zalitoval, že je v něm voda a ne pálenka, s hekáním se vydrápal mrtvole na záda a řemenem se k ní připnul.

“Tak hyjé ty můj zkurvenej satanskej koníku, tohle vypadá na fajnovej závod.”

 

(pokračování...)


hurvinek
09. 06. 2003
Dát tip
no zajima me o co vsechno chlapec jeste prijde

katugiro
24. 05. 2003
Dát tip
bavím se :) *

Kandelabr
21. 05. 2003
Dát tip

alina
21. 05. 2003
Dát tip
jo, ten aník sem byla já, dyby něco :o)) *o* típ!

yoyo
20. 05. 2003
Dát tip
tip!

“Seš pěknej hajzl cynickej, víš to? Krucinál už vám jak se asi cítěj děvky, když prodávaj svý tělo. Hergot a nečum mi na voči, ještě jsou obě moje.” - oprav si vam na vim Hele, kdy už bude konec????? Nebo to sám nevíš? Píšeš to neplánovaně? Já ti věrná zůstávám :-)))*****

i ja jsem verna... cetla jsem dneska vsechny dily najednou a muzu rict ze se to cte moc prima i kdyz je to drsny napsany dobre, co dodat? zase tip

Mozart
19. 05. 2003
Dát tip
taky jsem dneska...před chvílí.... přečetl všechny díly najednou... je to zajímavý, slibný potenciál, lákavé...určitě tip....těším se, jak se to vyvine.......

Carrie
19. 05. 2003
Dát tip
Byls tak ironickej už zaživa nebo je to nějakej vedlejší efekt smrti? :-))))))))) Žižka měl taky jen jedno voko, a pak už vlastně žádný, a jakej to byl válečník!!! :-)))) furt tip

StvN
19. 05. 2003
Dát tip
Hodlám číst až do konce. Ale jak říkám, trocha popisu by neškodila. Jenom sem tam větičku. Fakt jsem zvědavej, co chci v tom cihlovým domě, čekám nějakou ptákovinu.

Plopez
19. 05. 2003
Dát tip
Stavba textu, tedy dialog o něčem, co jak vypadá ví jenom rozmluovající je zajímavá, pokud to bylo zamýšleno. Nemůžu se ubránit pocitu, že jsi zmáčknul "rec" na diktafonu, když nějaká parta kolem tebe hrála AD&D nebo Shadowrun. Jinak dobrý!

Kodynie
19. 05. 2003
Dát tip
Kandy, nenech se znervóznit a nezapleveluj si zbytečně tohle dílko nadbytečným popise stavu věcí, ať pracuje čtenářova fantazie na plné obrátky. Pár náznaků úplně stačí, aby se čtenář dostal do obrazu. Je to čím dál tím víc napínavější a Tvůj hrdina musel mít setsakrametsky vážný důvod, že tak nepřipraven vlezl do vlčího doupěte. Nemusíš to nijak urychleně ukončovat, tohle tempo je tak akorát, aspoň si čtenáři co nejdéle užijí tento příběh a až to dopíšeš kompletně ho přestěhuji na svůj disk.

Jinny
19. 05. 2003
Dát tip
Dávám tipana, už to jinak nejde, cyniku :-)

Humble
19. 05. 2003
Dát tip
Čtenáři ubývají - ale mám pocit, že tak nějak celkově. Že by Písmák mrtvěl s blížícím se létem? Trochu mi nesedělo "nahovno" (dal bych zvlášť) a "při čemž" (dal bych spíš dohro). :o)

JASAN
19. 05. 2003
Dát tip
Podle mě se ty počty čtenářů časem srovnaj.

Cirilla
19. 05. 2003
Dát tip
Ty vole, to je jak ze špatnýho eposu. :)***

evina
19. 05. 2003
Dát tip
je to sqělí !!!!!!!! :-) (...jenom prosimtě moc nepopisuj jak mu to oko dloube..)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru