Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpověď vraha

Výběr: Paranoicus
24. 05. 2003
43
4
6638
Autor
Barbar

V našem právním řádu je postaráno o každého

 

Zabil jsem.

Zabil jsem mladou hezkou holku, nebylo jí snad ani osmnáct.

Pořezal jsem jí tělo nožem, rozbil hlavu kamenem. V novinách psali, že je to čin sadistického maniaka. Nevím, nejsem maniak a dělalo se mi z toho nanic, musel jsem se jít několikrát vyzvracet a dodnes se mi o tom zdá a budím se celý zpocený.

Těším se až mne chytí a odsoudí na doživotí.

            Celý život jsem pracoval, dřel jsem se jak soumar. Napřed ve škole, abych se dostal na dobrý místo, potom v práci šplhal po povyšovacím žebříčku  a často byl protekčními miláčky přeskakován. Přesto jsem něco našetřil, oženil se s milou ženou, které imponovala moje schopnost vydělat peníze, zplodil jsem dceru, která je pěkná a náročná po mamince.

Přišla revoluce.  Konečně mohu dosáhnout svobodně všeho co chci!

Začal jsem podnikat. Koupil na slušný úvěr dům, opravil ho a vybavil dílnu. Za rok dům vrátili v restituci nějakému  Vomáčkovi, co dělal uličního důvěrníka KSČ a teď se prokázal jako zákonný dědic původních majitelů, kteří zemřeli bez dětí a před smrtí mu podepsali závěť v jeho prospěch.

Já jsem dostal zpět prokázané náklady , vrátil jsem úvěry a zůstal bez koruny a bez majetku.

Žena mne opustila s tím Vomáčkou a dcera ji následovala.

Našel jsem si zaměstnání a po pěti letech jsem opět dostal úvěr na zavedení nové živnosti.

Pracoval jsem od rána do noci, splatil  zařízení a přijal sedm zaměstnanců .

Manželka, kterou Vomáčka vyhodil si vysoudila výživné na sebe i dceru opravdu velkorysé a vzhledem k tomu, že mi živnost fungovala, tak mi to ani nevadilo. Na účtu jsem měl kolem pěti milionů a tak jsem se rozhodl investovat. Na úvěr jsem nakoupil stroje a zařízení další dílny, přijal dalších dvacet dělníků a pak to přišlo:

Povodeň. V pojistné smlouvě sjednané prostřednictvím poradce, který mi tvrdil, že mám kryta všechna rizika, se zjistilo, že nekryje škody z povodní.

Banka ve které jsem měl účet mi slíbila pomoc. Než se povedlo vše vyřídit padla i ta banka.

Jsem bez peněz, s dluhem za úvěr, při propouštění dělníků jsem povinen jim vyplatit odstupné, narůstá mi dluh za výživné a sankční úrok v bance, která mne připravila o veškerý majetek.

Právník mne uklidňoval, že jsem nespáchal žádný trestný čin a že mne nezavřou.

Jsem bez bytu, bez peněz, všude mi spílají, nemám co jíst, moje bývalá mne stále nahání a všude osočuje z neplacení výživného a Vomáčka se mi veřejně vysmál.

Zabil jsem mu dceru. Trošku pro pomstu a hlavně pro to aby mne zavřeli na doživotí.

Je tam klid, moji bývalou, která mi nyní denně spílá za mnou nepustí, dostanu tam najíst, oblečou mne a pokud budu na doživotí, budu mít jistě časem mnoho vydržených výhod.

 

VRAH

 


4 názory

Stařec_007
23. 05. 2011
Dát tip
Fajné svižné počtení, díky!! *

schovanka
24. 09. 2010
Dát tip
:))) síla...

avox
31. 03. 2007
Dát tip
Napsáno velice přesvědčivě. Je to strašné! Nejstrašnější, že je to tak strašně pravděpodobné. Je tolik zloby mezi lidmi, ale zákon džungle, prosím, to ne... */

dee-dead
22. 03. 2007
Dát tip
Mně se to jako nápad líbilo *

Barbar
26. 09. 2006
Dát tip
akže: Okradli ho a jeho rodinu o akcie, vzal pistoli, zastřelil toho, co to vymyslel i tu, která to prsazovala u soudu........... TRAGÉDIE !!!! Hodný otec rodiny zastřelil hodného otce rodiny............

pepopepo
26. 09. 2006
Dát tip
t a nokoment

Zabil jsem. Zabil jsem mladou hezkou holku, nebylo jí snad ani osmnáct. Pořezal jsem jí tělo nožem, rozbil hlavu kamenem. V novinách psali, že je to čin sadistického maniaka. Nevím, nejsem maniak a dělalo se mi z toho nanic, musel jsem se jít několikrát vyzvracet a dodnes se mi o tom zdá a budím se celý zpocený. Těším se až mne chytí a odsoudí na doživotí. Jo,toto teda jo. Ale jaksi jsem celá ztuhla.

zvedavec
16. 03. 2004
Dát tip
A možná taky vo tom, jak si stát může dovolit prodat cizí majetek (vydávaje ho za svůj) a potom ho vzít zpět a vrátit ho tomu komu ho ukradl. O tom jak zloději jsou beztrestní a poctivci na to doplácejí s tichým souhlasem státu a s podporou jurisdikce............ a............................ no, človeka napadne občas riešenie úplne zúfalé, komu sa v hlave občas nezjavia také nápady a riešenia ako Tvojmu "hrdinovi". Z toho, čo si napísal predtým, je jasné, že nakoniec si to odniesol jediný egoistický a napravo-naľavo nehľadiaci vinník Vomáčka a dokonca i jeho dcéra, čo s tým nič nemala. Tí praví vinníci, čo ťahajú za nitky, robia reformy ľavou zadnou", veď ich sa nijako nedotýka, tí nijako neutrpeli. Škeria sa do televízie so širokým úsmevom z lyžiarskych svahov a pod. (a ostaní prípadne "zdochýňajú hladom") a tvária sa ako majstri sveta. A hovoria o tom, ako OSTATNÍ SI MAJÚ UŤAHOVAŤ OPASKY. Žena vraha kašľala na toho, čo vraždil, a tak vrah zase kašľal na dcéru Vomáčku, ktorá v tom bola nevinne... nespravodlivosť na pokračovanie... každý jeden mal dôvod na svoje činy... Lenže naozaj: "jak si stát může dovolit "... keď už vrah chcel niečo riešiť, možno sa mohol obrátiť svoj hnev tam, kde tá nespravodlivosť korení. Možno z toho mohol vyjsť aj s lepším pocitom, výsledkom... aj keď chápem! Ale chápem: štát tu má byť pre nás a nie na naše likvidovanie! tip

Lee
14. 03. 2004
Dát tip
chvilku jsem si říkala zda jsi to neopsal z novin... první půle mi přijde spádnější, zbytek už tak moc nenadchnul... ale vyřešil to po svým, taky dobrý

Barbar
14. 03. 2004
Dát tip
I do novin občas píšou autoři. :-)))

Arien
11. 02. 2004
Dát tip
Zajištěný na celý život nebudeš - v našem systému soudnictví dostaneš tak šest let, tedy asi tolik jako nějaký bankovní podvodník:(( Jiank povídce nemůžu nic vytknout, líbí se mi

Elyanne
04. 02. 2004
Dát tip
Uf. Drsné. I jazykově se mi to líbí, je to tak suše napsané, až z toho mrazí.

Barbar
09. 01. 2004
Dát tip
J_M_H - A možná taky vo tom, jak si stát může dovolit prodat cizí majetek (vydávaje ho za svůj) a potom ho vzít zpět a vrátit ho tomu komu ho ukradl. O tom jak zloději jsou beztrestní a poctivci na to doplácejí s tichým souhlasem státu a s podporou jurisdikce............ a............................ no jo, dyť je to jedno............................ BARBAR

Barbar
05. 11. 2003
Dát tip
J_M_H - Vono je to v podstatě tak jak píšeš, Vomáčka měl bejt teda grázl, co podvodně zfalšoval poslední vůli cizejch lidí, nebo je ukecal aby mu to vodkázali, ale to na věci nic m nemění. Je to o tom osudu a jeho dopadu na jednoho človíčka... Dík za zamyšlení. BARBAR

J_M_H
31. 10. 2003
Dát tip
to Barbar: Literárně je to poměrně dobře ztvárněný, má to dobrou formu a spád... hlavně ta věta ke konci s tím zabitím - je to náhlý jak facka v tunelu ze tmy :-))) -- Jinak obsahově a "citově" myslím, že nějak pořád lidem něco nedochází... tak, že ta dcera za to nemohla je jasný... ale on za to vlastně nemohl ani Vomáčka (kdyby ten dům nepatřil dřív jeho rodině, tak by patřil komukoliv jinýmu... prostě tady platí, že byla chyba "kupovat zajíce v pytli") a to, že mu odešla žena za Vomáčkou, za to přece může taky ta žena... myslím, že Vomáčka zde funguje jenom jako "nástroj" osudu a osobně za to asi moc nemůže...

Milly
23. 10. 2003
Dát tip
Takže:1.ta jeho dcera snad z něj nemohla-to mi přijde krutý- takhle se na ní mstít. 2.v Bohnicích v léčebně jsou krásný stromy a kostel a kočky 3.tamtéž jsem poznala 1 ze svých nejlepších současných kamarádek 4.souhlasím s tím, že člověku může pomoci jen on sám, ale léčebny jsou k tomu (nebo by alespoň měly být), aby člověka zachytily, když je úplně na dně a moh' se tam vzpamatovat a nabrat síly.(a samozřejmě jsou důležitý pro lidi s nějakou vážnou psychickou nemocí).

Fairiella
22. 10. 2003
Dát tip
Barbar:tak v tom s tebou souhlasím. Lidi jsou různý. Někdy mi je z toho všeho na blití. A jinak... *

Abyss
22. 10. 2003
Dát tip
...no... nevim co rict... *

Barbar
16. 10. 2003
Dát tip
Anonym27 - Je jen málo tak silných osobností, které jsou schopny NEPŘÁT SI smrt toho, kdo jim zničil život a je mnoho takových, kterým ani ta smrt, jako trest, nestačí.

StvN
09. 10. 2003
Dát tip
Snad ot nebude tak zlý.

Hakim
07. 10. 2003
Dát tip
Jo, jo, je to dobrý! Moc* Má to dost rychlej spád, ale nevadí! Myšlenka je taky super

Shammann
07. 10. 2003
Dát tip
*

StvN
06. 10. 2003
Dát tip
Dostal jsem avízo, tak co s tim. No, že ti v Bohnicích nepomohli. Já měl za to, že si člověk musí umět pomoct sám, a především to platí o vlastní duši.

Santa
06. 10. 2003
Dát tip
K drsnosti celého příběhu mně nesedla ve strojovému výčtu života vraha zdrobnělina: "náročná po mamince" čekal bych suše: po matce.. Jinak jsem se dobře bavil :) tip

Barbar
06. 10. 2003
Dát tip
Tyhle děti říkají vždycky maminka, ten vůl(tatínek).... BARBAR

Dero
21. 09. 2003
Dát tip
Vytáhl ses ... jen co je pravda. *

maia
08. 09. 2003
Dát tip
Vystihnuta absurdna realita, fajn.

Šminka
08. 09. 2003
Dát tip
fakt dobrý *

Rook
24. 08. 2003
Dát tip
To je velmi pěkný... *

Diana
23. 08. 2003
Dát tip
Hu, ty máš ale fantazii! *!

KK112
19. 08. 2003
Dát tip
Uf, tak takový konec jsem nečekala. I když mě to možná mělo napadnout. Každopádně to je zajímavý námět a zaslouží si tip.

galaxy
05. 08. 2003
Dát tip
Barbarku ...TIP/*

hurvinek
05. 08. 2003
Dát tip
skoda jen jak moc to odrazi realitu--------

SV: vy všichni pořád chcete ty zlomený podpadky a hnutí mysli a vzteky a nálady, nevíš, co to je apatie? Nevíš, co to je, když člověk sedí a čumí a je mu všecko jedno? Pak je schopnej prostě jen popsat situaci! Kdybych byla citlivej člověk (jakože nejsem) a někoho zabila (jakože jsem ještě nikoho nezabila), tak bych se z toho asi zhroutila a když bys za mnou přišel do lochu, tak bych ti to takhle převyprávěla.

Rowenna
04. 08. 2003
Dát tip
Smutné a asi pravdivé. Ale po literární stránce skutečně nehodnotím. Spíš jako výpověď o tvém postoji k světu a o tvém srdci. *** tip

Barbar
03. 08. 2003
Dát tip
Stanislav_Vašina děkuju a mám z toho vyjádření radost (radši mi to snad ani nedělej, nebo to psaní začnu brát vážně) - když ono to někdy vypadá, že "dokud žijem, je všechno ou kej" a pak se v něm najednou něco zlomí a všichni se diví proč.

Zelenooka
13. 07. 2003
Dát tip
Barbar: no ale od chvile co se pridala k Vomackovi uz to nebyla jeho dcera - uz to byla Vomackova dcera - zradkyne jedna!:)

Barbar
13. 07. 2003
Dát tip
Zelenooka - jo holka, kdyby to bylo tak snadný, dětem zůstaneš rodičem v každým případě i když ti ubližujou nebo s tebou nechtěj´ mluvit. Nikdy nepřestaneš být jejich rodič, jenom si to někdy sám namlouváš.Jeden z mejch známejch se nechal vlastní dcerou okrádat, připravit o byt, tahat po soudech za smyšlený udání a pořád ji má rád. Jinej známej se soudí s vlastníma děckama o výživný. Obojí je smutný, ale voba jsou rodičema..... BARBAR P.S. V povídce měl Vomáčka svoji vlastní dceru, neštěstí nevlastního dítěte by se ho asi nedotklo a to měl být vlastně ten trest.

Barbar
09. 07. 2003
Dát tip
Děkuju

Katčenka
03. 07. 2003
Dát tip
To se mi ulevilo. Neni zac :-)

A já to šoupnu do klubu, tehdá jak jsem to četla jsem ho ještě neměla :-)

Zelenooka
02. 07. 2003
Dát tip
jen tak BTW.. nebyla Vomackova dcera vrahovou dcerou? nechci rypat:) *

Barbar
02. 07. 2003
Dát tip
Přecejenom zabíjet vlastní dceru by asi těžko dovedl... :-))

BorisCvek
02. 07. 2003
Dát tip
Je to dobré.... takové syrově pravdivé, dickensovské.... tip.

Barbar
02. 07. 2003
Dát tip
Pišta_Hufnágl - proč nezkusí i kombinace dobrý text-dobrá pointa - To by snad ani nebyla sranda, nicméně si toho maratonu opravdu vážím a výše uvedenou kritiku si schovám jako poctu. BorisCvek - děkuju A děkuju všem co mi to tady čtou a když jim to vyloudí úsměv mám radost. B A R B A R

Byl jsem tu. P.H. Ufffffffff ! Tak jsem si teď střihnul Barbaří maraton, a můžu říct, že jsem z toho naprosto tuhej. Nikdo neumí tak zmrvit dobrej text mizernou pointou, jako Barbar. A jen Barbar umí zachránit mizernej text skvostnou pointou. Kdybych byl šťoura, asi bych se ptal, proč nezkusí i kombinace dobrý text-dobrá pointa, případně (pro otrlé) špatný text-ještě horší pointa, ale.... nač zabíhat do detailů. Eště bych dostal po papuli. Což by bylo navýsost barbarské, že...

Josefk
20. 06. 2003
Dát tip
jo :-)

Yfča
14. 06. 2003
Dát tip
*

Andulka
13. 06. 2003
Dát tip
Hm...velmi dobre napsane, ani slovicko navic...jen mi osobne nejhraje, ze zabil dceru.....Boze, ale je to pesimisticke....a nejhorsi na tom je, ze je to uplne realne.....T a hezky den!

Jeanne_6
07. 06. 2003
Dát tip
No docela mě to dneska dostalo.Ale dobry.fakt.

hurvinek
06. 06. 2003
Dát tip
tak tohle je velka sila a dost drsny zpusob jak resit problemy

Lysandra
04. 06. 2003
Dát tip
Nemám k tomu slov..snad jen, že se mi to, i přes všechno neštěstí a hrůzu líbilo. t*

LadyDark
02. 06. 2003
Dát tip
já chápu proč jsi zabil jeho dceru.udělala bych to samé.ač nejsem BARBAR,ale jen barbar...skláním se a dávám TIP!

bor_uvka
30. 05. 2003
Dát tip
Trefné :o)). Teda nevím jestli u vyjímečných trestů můžou pustit na amnestii či za dobré chování, tak by si měl vrah dát majzla. :o)))) *

StvN
29. 05. 2003
Dát tip
Jo, máš tu, že stojíš o hlubší kritiku. Jinak pokud čekáš něco jiného než kritiku "literární", tak to napiš do prologu, jinak si myslim, že je to jedno. Do kritiky píšu jak to cítim.

StvN
28. 05. 2003
Dát tip
Ten výčet neštěstí mě nudil. Prostě seznam. Nepůsobí to ani žádným zvláštním dojmem. Myslim, že takovej moula by měl ve vězení jenom jednu výhodu, velkýho, černýho kamaráda.

Kandelabr
28. 05. 2003
Dát tip
nějak zvlášt objevné mi to nepřišlo...asi viz. StvN

Barbar
28. 05. 2003
Dát tip
StvN , Kandelabr - Pánové, cením si vašeho názoru a je mi líto, že máte pravdu, v dnešní době - normálka. A TO MNE NA TOM ŠTVE NEJVÍC!

Kandelabr
28. 05. 2003
Dát tip
Barbar: no já to bral čistě ze čtenářského hlediska. nad morální stránkou se nepozastavuju, jasně že je to hrozné atd. ovšem jako čtenář jsem zvyklý na ledaccos :) a tohle dílo mnou příliš nepohnulo. příště? (doufám že to nevyznělo arogantně...)

Barbar
28. 05. 2003
Dát tip
:-))))) Pokud jsem tam měl, že stojím o hlubší kritiku, tak se omlouvám, píšu pro srandu a pro uklidnění, jsem BARBAR a popisuju to co se mi líbí, nebo nelíbí. Žádnou hloubku umění v tom nehledej, nebo se nadřeš jak Sakmar na šachtě.Možná se ti stane, že tam najdeš nějakou myšlenku, to se mi stává často.... BARBAR

Naja
26. 05. 2003
Dát tip
Hluboky az se bojim, abych se neutopila... A ja bych Vomacku jenom zmlatila, aby byl mrzak a jeho dceru znasilnila... Prece zit s handicapem :=))) je jiste tezsi nez zemrit...... jo a svou byvalou manzelku bych mozna jen ukrizovala :=)))

MiloslavK
26. 05. 2003
Dát tip
způsob jakým to je napsané podle mne přesně sedí k obsahu - je to dobré

Humble
26. 05. 2003
Dát tip
Zhruba od půlky mi to přijde už trošku slabší než začátek ("zplodil jsem dceru, která je pěkná a náročná po mamince", restituce, "Žena mne opustila s tím Vomáčkou" - to jsou absolutní perly, povodeň už těchto kvalit nedosahuje). Jednoznačný TIP :o)

Barbar
26. 05. 2003
Dát tip
Naja - Jsi holt jemná duše, já jsem BARBAR Možná bych na jeho místě měl strach, že se to tý žábě bude líbit a potom to bude chtít dvakrát denně...... cekanka_ucekana - kdysi jsem říkal kamarádce zavřený na patnáctce ve Šternberku: Jó holka, já ti závidím, víš ty jakej je venku blázinec? Humble - To víš, v životě je to někdy hustý, jindy řídký, nějak se stím holt musím srovnat. :-))

Cheeky
25. 05. 2003
Dát tip
líbí se mi obojí-jak je to napsáno i příběh... Díky

Barbar
25. 05. 2003
Dát tip
Don´t_worry - Vomáčka mne připravil o všechno pro co jsem žil, teď pozná jaký to je.

Barbar
25. 05. 2003
Dát tip
Děkuju za kritiky, nikdy bych nechtěl takovou zpověď slyšet i když naši poslanci se snaží lidi do těchto situací dostat. Soudy nesouděj´, zákony netrestaj´, lidi beztrestně kradou a pováděj´ a páni poslanci svými výmysly jenom ztěžují práci a otevírají darebákům nová pole působnosti. BARBAR

Drago
25. 05. 2003
Dát tip
tak to je síla... má to náboj... ukazuje to takovou tu absordnost života... 4/5+T+K

Lúmenn
25. 05. 2003
Dát tip
Tak to je dobre, ja ho chapu. TIP

Krel
25. 05. 2003
Dát tip
dobré..

Plopez
25. 05. 2003
Dát tip
To je smutnej příběh. Ale dobrej.

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
docela dost jsem nad tím dumal a docházím k tomu, že doživotí nebude - buď ten vrah jednal v afektu, nebo byl psychicky nemocný (nejspíš obojí)... ale už pro to zamyšlení - zajímavá povídka :) *

Barbar
25. 05. 2003
Dát tip
katugiro- možná, že si opravdu chtěl vyřešit klidný život do své smrti, je to pro něj třeba přijatelnější než klášter. Podmínky v našich věznicích vysloveně lákají mnoho bezdomovců k přezimování a bezzubý zákon, který ponechává na úvaze odsouzenému kdy nastoupí k výkonu trestu je v tom podporuje. Nemyslím si, že ten kdo promyšleně spáchá vážný trestný činmusí být nutně psychicky nemocnější, než ostatní zbytek populace.

Katčenka
25. 05. 2003
Dát tip
:-) docela cerny humor...doufam ze to neni tvuj osobni zazitek...tip

Barbar
25. 05. 2003
Dát tip
Katčenka - neboj, zatím mám ženu původní, dcera se drží doma a práci sem-tam taky seženu.Naštěstí mi k ní stačí huba a počítač. BARBAR

Barbar
25. 05. 2003
Dát tip
Jo a děkuju za tip.

Taky jsme s kámoškou přemejšlely o kriminále, ale zvítězily Bohnice :-))))) Je to fakt skvělý, hovoří to ke mně :-)*****

Gunhead
24. 05. 2003
Dát tip
líbí se mi ten příběh, literárně do toho rejpat nebudu... já na jeho místě bych zabil : ženu a Vomáčku, jednak bych si tím posychroval to doživotí a jednak bych měl lepší pocit... pak bych zabil i pár právníků a nějakýho toho bankéře a možná by došlo i na toho restitučního dědice... *

Barbar
24. 05. 2003
Dát tip
Gunhead - restituční dědic byl Vomáčka.

Příběh je hustý. Ale myslím si, že je i reálný. Hlavně ta žena, která uteče za panem Vomáčkou-za penězi. Ale jeho dceru jsi zabijet nemusel, vždyť za nic nemohla...*

fungus2
24. 05. 2003
Dát tip
Hm. Trochu jsem překvapen z toho, kdo byl zabit. Fakt drsný.

Gunhead
24. 05. 2003
Dát tip
Ups ... tak bych ho zabil dvakrát , no...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru