Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Masakr v kině, aneb šílený promítač

30. 05. 2003
3
0
1162
Autor
Miki

Dnešního dne zasahovala v Kině Svět speciální policejní jednotka. V průběhu promítání se totiž z kina ozvala prudká střelba, která rozhodně nepatřila do předváděné romantické komedie o trampotách tajné lásky. Na tuto podivnou událost upozornil policejní oddělení již po hodinovém trvání všímavý místní občan, kterému se zdálo podezřelé, že kino uprostřed plánované doby promítání houfně opouštějí zakrvácení diváci a místo vášnivých diskusí o posledním polibku a utírání slziček se s neartikulovanými skřeky rozbíhají do dáli.

 

Přivolaná policejní jednotka o síle jednoho muže nejprve kino obklíčila a poté všechny vyzvala silným hlasem- vzdejte se, nic se vám nestane! a následně se dala na útěk. Dorazivší posily o dvě hodiny poději znovu ztichlé kino obklíčily. Útočná jednotka beranidlem rozrazila lítačky u sálu a vnikla dovnitř. To, co tam nalezla, popisuje její velitel, který si vše pečlivě přečetl ve spisu, jedním slovem – byla to hrůza.

 

Uvnitř kina bylo nalezeno sedmadvacet nehybných těl a hrůzou ztuhlý promítač. Z jeho zmrtvělých rukou policejní odborník až s použitím hrubého násilí vykroutil malý samopal domácí výroby s prázdným zásobníkem a rozžhavenou hlavní. Bestiální vrah nebyl kromě pohybu schopen ani slova a byl na místě po právu popraven třemi ranami. Do lýtka, zad a týla.

 

Všechny oběti byly odvezeny na prosekturu k nařízené úřední pitvě. Během ní bylo zjištěno, že dvacetpět lidí zemřelo smrtícími kulkami, jeden na zástavu srdce, podle stupně rozkladu zřejmě již při včerejším promítání akčního amerického thrilleru, a jeden během pitvy. Následně bylo zaprotokolováno, že muže neuzemnil vrah-promítač, ale silný alkohol. Tento politováníhodný tragický omyl je ovšem nutno brát jako nevyhnutelnou daň rychlému zásahu policejních  profesionálů.

 

Dalším šetřením, zejména opakovaným přepočítáváním útržků vstupenek nalezených v odpadkovém koši vedle vchodu do sálu, bylo zjištěno, že v kině by se mělo v době přestřelky nalézat třicetosm, třicetdevět nebo čtyřicetdva platících diváků. Na základě požadavku policejního ředitelství bylo Výzkumným ústavem Vlastimila Kroupy vypočítáno s přesností na dvětěpadesátšest desetinných míst a průměrnou statistickou chybou devatenáct celých šest procentních bodů, že je nutno dohledat po zaokrouhlení dvanáct celých třicetdva setin zbývajících diváků k podání vysvětlení. Podle krevních stop, svědectví přihlížejících místních obyvatel a rozborů DNA na útržcích vstupenek byly naznačeny směry kde je hledat. Policejní pátrači okamžitě vyrazili, aby případ mohl být co nejrychleji objasněn, uzavřen a uložen do archivu, kde vrátnému již pomalu končila pracovní doba. Tato akce však byla rychle zastavena, protože všech dvanáct pátračů se záhy sešlo u vchodu promítačova domku, neboť zběsilý vrah v kině současně vykonával úlohu biletáře. Při řešení této situace se současně přišlo na další chybu, která spočívala v mylném započítání popraveného vraha do počtu obětí a tím ke zkreslení výsledků výzkumného ústavu. Na základě tohoto byla ústavu bez proplacení vrácena faktura za předchozí výpočty a byly zadány požadavky nové podle patřičně opravených podkladů. Tento přepočet však notně prodloužil dobu vyšetřování, takže případ nemohl být včas uzavřen a vrátný archiv mezitím zavřel a odešel domů. Následným dominovým efektem pak byly zkresleny obvodní, krajské a celorepublikové přehledy o úspěšně vyřešených případech a velitel obvodní služebny, krajský náčelník a policejní prezident proto nedostali roční odměnu v plné výši.

 

Případ došel úspěšného konce teprve druhého dne, kdy policejní pátrači našli většinu uprchlých diváků a sedmi z nich byli nuceni ihned dát vysoké pokuty za překročení povolené rychlosti kteréhož přestupku se dopustili při útěku. Motiv činu nebyl zjištěn a pachatel ho odmítl objasnit, pravděpodobně z důvodu toho, že byl již také mrtev. Což se také stalo posledním zápisem do policejního spisu o masakru v Kině Svět.

 

 


Kandelabr
30. 05. 2003
Dát tip
no suché je to dost, ale v podstatě docela miloučké :) jsou tam některé hezké forky. i když dalo by se na tom jistě ještě zapracovat. takové nenáročné počtení pravda :)

fungus2
30. 05. 2003
Dát tip
Sice hodně drsný humor, ale zaujal mě!

katugiro
30. 05. 2003
Dát tip
to jsi to psal(a) jen kvůli těm několika málo vtipům, které se Ti tam podařilo vměstnat? Nebo to mělo nějaký jiný smysl, který mi uniká? Zkus to příště dotáhnout, styl máš docela fajný... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru