Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deset minut na chatu dvě

03. 06. 2003
26
0
4968

Pro guye

 

Přijela jsem za kamarádkou Irmou do Plaňan. Byla jsem pozvaná a ohlášená a tak mě opravdu naštvalo, když mi její manžel řekl, že odjela ke tchýni na Moravu a on že je sám doma. Vypila jsem kafe a chystala jsem se odjet.

„Nejezdi nikam“ řekl Béďa, „kamarád se dneska loučí se svobodou a jedeme chlastat do Kouřimi na nějakej koncert, tak pojeď se mnou.“

„To se mi teda vůbec nechce“ řikám já „pojedu domu a basta!“

Béďa se mezitim oblík a jak jsem řekla „basta“ otevřel šuplík, vyndal krabičku kondomů a jakoby nic si je strčil do kapsy. V hlavě se mi roztočil kolotoč. Když je jeho žena pryč, nač jsou mu kondomy? On jede na chlastačku a bere si kondomy, znamená to, že počítá se sexem??? Já myslela, že to je věrný manželství! Tak to ne, chlapče, to nejde, jedu s tebou a dám na tebe hezky pozor!

„Béďo, ale je skoro deset hodin, jak je to daleko? A kdy se vrátíme domu?“

„Deset minut vlakem a deset minut od vlaku. A spát se bude tam na nějaký chatě.“            

Jo, tak na chatě, chytám se toho, tak jo, brouku, já ti ty tvoje nekalý choutky překazim.

„Dobře, jedu teda s tebou.“

Okamžitě jsme vyrazili k vlaku, protože cesta na nádraží trvala asi čtvrt hodiny a vlak jel za pět minut. Stihli jsme ho a celou cestu jsme si zpívali „Troubit na trumpety by se nám líbilooooooooo“

Vystoupili jsme v Kouřimi a vydali jsme se do kopce cestou k lesu. Béďa plkal hovadiny a kde je nějakej koncert, kdo tam má hrát, co to je za akci, to mi neřekl. V životě jsem před tim v Kouřimi nebyla a tak, poměrů a terénu neznalá, šlapala jsem hezky vedle něj a zpívala: „Máme se rádi, nemáme se rádi, budem se mít rádi, nebudem se mít rádi…“

Když jsme vstoupili do lesa, byla už tma. Povim vám, po tmě v lese se docela bojim, fakt. Už jsem nějak neměla chuť zpívat a jen jsem se rozhlížela okolo, jestli odněkud nevyběhne divočák, tygr, krokodýl, nebo bubák. Baterku jsme neměli, na co, měli jsme kondomy. Navíc se cesta nějak zúžila, asi na třicet centimetrů, vpravo krpál nahoru, vlevo krpál dolu. Lepila jsem se k pravý straně a šourala jsem se neuvěřitelnou rychlostí. Když Béďa nevydržel a vzal mě za ruku, že půjdeme rychleji, vytrhla jsem se mu po pár krocích a vyděšeně jsem se zase přilepila ke krpálu. Když jsme takhle šli asi hodinu (hodinky jsme neměli, zato jsme měli kondomy), už jsem skoro brečela. Béďa se zastavil a přikládal si dlaně k uším a točil se dokola a ptal se mě: „Slyšíš něco? Slyšíš tu muziku?“ Tak jsem se zastavila, točila jsem se dokola, přikládala jsem dlaně k uším a řikala jsem: „Teda neslyšim nic!“ Načež Béďa zaměřil trychtýř jednim směrem: „Hele, támhle se mi zdá, že slyšim bubny!“ Já neslyšela žádný bubny, zato ve mně rostla panika. „Béďo, víš, kde to je?“ „Ne, nikdy jsem tady nebyl.“ Odpověděl s naprostým klidem. Sedla jsem si na zem a rozbrečela jsem se. „Já tady zustanu, já už nikam nejdu, budu tady spát, jestli si myslíš, že se teď budu vracet, tak to se pleteš! Budu tady do rána a ráno se vrátim domu a nenávidim tě a všecko to povim Irmě!!!!!“

„Prosim tě, neblázni. Koncert už asi skončil, to nevadí, najdeme tu chatu, neboj, já vim, kudy se tam jde, fakt.“

A tak jsem se zvedla ze země a pokračovala v cestě. Naštěstí jsme za chvilku vyšli z lesa a cesta pokračovala přes pole, což bylo příjemnější. Přesto jsem Béďu dál ze srdce nenáviděla, byla jsem nasraná, unavená, špinavá a pokousaná od jánevimčehovšeho. Když jsme šli po té polní cestě další hodinu (hodinky jsme neměli), měla jsem toho zase dost. Sedla jsem si na mez (nevim, jestli to byla mez, vlastně nevim, co to je mez, ale dobře to zní, líp, než, že jsem si sedla do ovsa) a sundala jsem si lodičky (fakt jsem nebyla připravená na noční třicetikilometrovej pochod). Zjistila jsem, že mám asi tři puchejře a rozhodla jsem se jít dál bosa. Béďa mě ubezpečil, že už to musí bejt fakt jenom kousek a já jsem děsně důvěřivej člověk, každýmu na všecko naletim. A tak jsme šli a šli a šli až jsme došli k chatový osadě. Stálo tam v řadě asi deset chatek a ve všech se svítilo. Béďa bez váhání namířil k tý třetí v řadě, že se zeptá. V tý chvíli mi došlo to, co se vzápětí potvrdilo. Zaklepal na dveře a z chatky se ozval tenký hlásek kůzlátka: „Beďulko, seš to ty?“ No jasně! A já mu na ten špek skočila! V zápětí se dveře otevřely a Irma skočila Béďovi okolo krku, v ruce nedopitou lahev griotky. Za chvíli jsme seděli venku na schodech a smáli jsme se všichni jako střelený. Mně spadl kámen ze srdce, že Béďa nemá zahybací úmysly, taky jsem byla ráda, že nejsme nikde u cizích lidí, ale že jsem u svý nejlepší kamarádky a tak jsem se ani nezlobila, když se Irma divila, proč jsme šli lesem a jakto, že nám to tak dlouho trvalo.  Irma byla šťastná, že jsme přišli, protože se tam sama s dětma děsně bála. Béďa se smál nejvíc, on se strašně rád směje svejm vtipům. Po tý lesní cestě jsem pak šla nesčetněkrát, ve dne a byla to příjemná a velmi široká cesta.

Nikdy  se mi nepodařilo to Béďovi oplatit, zato jemu se podařilo ještě párkrát mě takhle napálit. A já mu za to děkuju.

 


jo, nějakou exotickou :-))) třeba modrýho mauritia a nebudu se ani zlobit, když bude mít špatnou perforaci :-)

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
Mauritia nemám, ale můžu ti namodro nabarvit Havla...a klidně ho i to... perforuju....:)))

gASK
07. 12. 2003
Dát tip

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
tak už...

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
Tady ho máš:) (snad)

nemám.....

gASK
07. 12. 2003
Dát tip

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
Ale máš:)))

Mám! Hezky! :-) Tak dík, teď jsem fakt boháč! :-)))))

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
Si můžeš možná koupit i ten dům...ale nejdřív si tu známku musíš vystřihnout z monitoru:)))

No dovol! Si jí snad můžu vytisknout na papír, ne?!

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
Sem já to ale hlupák! To víš že jo...nevytiskneš mi jich taky pár? Rád bych byl taky boháč:)))

ty seš takovej chudák, že nemáš ani tiskárnu? Nevytisknu, já nechci, aby někdo jinej byl boháč, ale budu hodná a tu tiskárnu ti koupim :-)))

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
A auto by nebylo? Taky novej počítač a mobil a vůbec:)))) Když seš teďka ten boháč....že tě ty peníze nezkazej, viď?;)

asi už mě zkazily...je mi líto...nebude ani ta tiskárna...to víš, nemám na vyhazování :-)

Ale nepřeháněj :-))) on byl skvělej, já to jen sepsala :-)

gASK
06. 12. 2003
Dát tip
No jo, ale jemu tip dát nemůžu, zato tobě jo......a já jsem v takový rozdávající náladě:)))

Tak já mu ho vyřídim, příležitostně :-)

gASK
06. 12. 2003
Dát tip
Tak to jo, to beru:))) Chceš na něj nalepit i známku?

gASK
05. 12. 2003
Dát tip
Nááádhera:) Takovýhle kamarády zlatem vyvážit....zábavné napínavé a vůbec - skvělé dílko:))) ***

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
si řikám, že by bylo sqělý si jen tak řikat

to sis vybral zrovna ten samej případ :-)))))

Kašika
21. 07. 2003
Dát tip
Čekanka: Jelikož mi to opravili blbě, přebíjím reklamu antireklamou. I když - při čekání mě nechali netit zdarma :-)

Kašika
17. 07. 2003
Dát tip
Čekanka: :-)
j_i_r_i_k: Oprava: Bejvávala jsem tak zblblá tím....... !
P.S.
Rozbil se mi PC, a zatímco čekám na opravu, zasílám pozdrav z internetové kavárny, Anglická 28, Praha :-)))))

Kašika: A reklama se tu smí? :-)))))

Kašika
05. 07. 2003
Dát tip
Já čekala nějaký drámo z četu :-)
Člověk už je fakt tak zblblej tím internetem, že ho ani ve snu nenapadne, že by se mohlo jednat o normální chatu, kua ( což mi připomnělo, že musím ještě dneska k mámě na chatu pro meruňky!!!! )!
*

Kašika: Kurňa, ta dvojka je tam proto, že předcházela jednička a ta byla o chatu, jako o internetu a pro guye je to proto, že u jedničky byl zklamanej, že to neni o chatě .-)))))

j_i_r_i_k
05. 07. 2003
Dát tip
Kašika: Jak kterej člověk, mě pravý význam jedničky napad až když jsem ji začal číst :)... To Tvoje "Člověk" zní strašně všeobecně a ono to tak asi nebude... Naštěstí :)

To je nám pěknejch historek:)))) A perfektní název:)*

Žíně
06. 06. 2003
Dát tip
No, když jsem si přečet o těch kondomech a o tvém odhodlání ho doprovázet, tak jsem si myslel, že pointu už znám a chtěl jsem si přeskočit jinam. Dočet jsem to ale a mýlil jsem se. Tak mě to udělalo radost, že to neni zase nějaká hnusárna, ale že je to milý. Za to tipnu.:-))

chceš říct, že tě překvapí, že nejsem hnusná? To mi teda moc nelichotí!

Žíně
06. 06. 2003
Dát tip
Beru to jako povídku, nevztahuju osobně.

No a já tu povídku napsala :-)))))

Nevěřila? Povim ti, že dneska je on ten nejlepší přítel, jemu věřim a on mi volá, ne ona :-( Krásný bylo, když jsem se vdávala a on mi přál a vůbec se nemohl vykoktat, tak mě pořád hladil a řikal: "Máme tě rádi, máme tě rádi, máme tě rádi..." A jak bych to mohla vzdát po deseti minutách, když byla noc a já vůbec nevěděla, kde jsem? :-)))))

ale šla bys! Než abys zustala někde v lese v noci sama, někde, kde to vůbec neznáš, tak bys šla! Věř mi! :-)))))

Wopi
05. 06. 2003
Dát tip
máme tě rádi, máme tě rádi, máme tě rádi... :)

No dobře, já ti teda věřim, asi za některejch okolností bych to taky dokázala :-)))

chicoria
05. 06. 2003
Dát tip
Móóóóc povedená legrace:-)

(G)eorge
04. 06. 2003
Dát tip
název:)...a všichni se dosyta nasmáli...příhoda ze života je ok jen, že tam už těžko chytám čekankovou potextovou ponurost, že by léto?:)**

guy
04. 06. 2003
Dát tip
jé - tahle cesta je mnohem příjemnější, moc hezky popsaná ... díky za připomenutí lesního a polního cestování, byly časy, kdy jsem jej absolvoval velmi často - v noci na lesní cestě se musí koukat nahoru, na nebe, ne pod nohy ... i ten Běďův nápad mi něco připomněl, akorát písničky se tenkrát zpívaly jiný ***

Hester
04. 06. 2003
Dát tip
:-)))))))*********** fakt skvělý. Ale asi bych mu zakroutila krčkem.

čtenář
04. 06. 2003
Dát tip
:-))

Aki
04. 06. 2003
Dát tip
ten název je parádně vypečenej :o)) "Baterku jsme neměli, na co, měli jsme kondomy" mě poslalo normálně pod stůl :o))) tipanec jako prase :o)

JASAN
04. 06. 2003
Dát tip
:-)))))

Rowenna
04. 06. 2003
Dát tip
:-))

Kdybyste Béďu znali, tak byste mu taky krčkem nezakroutili :-) A že to neni ani trošku ponurý? Vadí? :-) Dík :-)))

guy
04. 06. 2003
Dát tip
Taky dík - a ponurost až na podzim!

RadeX
04. 06. 2003
Dát tip
V jednu chvíli jsem se o hlavní hrdinku už dost bál. Ale naštěstí tohle není thriller se špatným koncem. Ufff... Béďa je drsoň. A Ty zas pěkně píšeš, cekanko_ucekana. tip a dík. :-)

Wopi
04. 06. 2003
Dát tip
je to fajn :)))) krásné počteníčko! ale jsi fujtajblově nepřející, to Ti teda povim... :(((

taky jsem se o ni bála :-))))) ď :-)

W: Co komu nepřeju????? :-)

Wopi
04. 06. 2003
Dát tip
Béďovi nepřeješ zpestření života - a to je vošklivý.

jak to, že nepřeju? Přeju!

Wopi
04. 06. 2003
Dát tip
?? a co to "Tak to ne, chlapče, to nejde..." a co to "já ti ty tvoje nekalý choutky překazim...." tomuhle JÁ teda řikam NEPŘEJÍCNOST

JO TAK! Tak nemanželskej sex mu teda nepřeju, to ne! Já myslela tu legraci ze mě :-))) to jsem ale zase přející, takže se to vykompenzuje :-)))

Wopi
04. 06. 2003
Dát tip
To se teda nevykompenzuje. Jsi kazič drobných radostí.

A nejsem, protože on má svou ženu rád a nikdy by jí nezahnul!!!!! A jestli jo, tak ho zabiju! :-)))))

Wopi
04. 06. 2003
Dát tip
to potvrzuje mou teorii: 1) je potřeba si užít, dokud to jde, ve stáří se to už nedožene a BluePrivate je na prd 2) ovšem nesmí o tom vědět žádná kamarádka vlastní ženy!! 3) bod dvě neplatí pouze tehdy, pokud jde o radost s dotyčnou kamarádkou!

Myslim, bohužel, že dost často jde o radost s kamarádkama vlastní ženy. A to je smutný. A Béďa se oženil, když mu bylo 18, přesto si užil ažaž :-)))))

Wiki
04. 06. 2003
Dát tip
tohle je vážně moc hezký dílko :-) *

Jo, tohle je milý - ale abych pravdu řekla, nevěřila bych mu ani slovo...naštěstí, že to dopadlo, jak to dopadlo :) *

Béďa je manipulátor :-))) Miluju ho :-) A oba ti děkujeme :-)))

j_i_r_i_k
03. 06. 2003
Dát tip
Tak to je teda pěkně vypečený dílko, no, jak hlavní hrdina (teda když pominu Tebe :) )... Když jsem viděl název jedničky, napadla mě chata... A ono chat... Teď jsem čekal chat a zase překvápko :)))...

:-))) No, právě :-))) tak aby vám to nebylo líto :-) Kouknu se ještě někde, jestli tohle slovo nemá nějaký další významy :-)

Yfča
03. 06. 2003
Dát tip
Béďa je dobrák od kosti! :o))

j_i_r_i_k
03. 06. 2003
Dát tip
Jo jo, taky mě napadlo, že jestli uděláš třetí díl, který bude dalším překvápkem, tak si koupím klobouk, abych ho mohl smeknout :)...

Jo, jednou jsem furt brečela, že chci pejska, ale fakt jsem to nemyslela vážně, mám malej byt a nechci tejrat zvířata, navíc, kdo by s nim chodil ven, já nerada vstávám a tak no a Béďa si někde v sousedství pučil štěně, ale to štěně bylo veliký, kdoví, co by z toho vyrostlo! A přines ho domu a jakože má pro mě veliký překvapení a teď: Já byla vyděšená, že si ho musim nechat, teda toho psa a sondovala jsem, odkud ho má a jestli by nešel vrátit. A Béďa se divil, co mi je, že nemám radost, že toho psa zaplatil. A až druhej den, když už jsem se štěnětem smířila a byla jsem úplně odevzdaná osudu mi řek, že si ho jenom pučil a že ho jde zase vrátit :-))) docela mi udělal radost :-))))) Jiřík: Teď už by to asi překvapení nebylo :-)))

Barbar
03. 06. 2003
Dát tip
Teda chaty jsou obě príma. FŠEM dávám tipana. BARBAR

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru