Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejspíš to nebude ten pravej

04. 06. 2003
11
0
4471
Autor
Kastel

už jen \\\"Poslání díla\\\" mě trochu děsí...

Proč mi to ten trotl vorá

- v tahu celá zahrada

"Hej ty bejku co to děláš

kdepak je má paráda ?

 

Máš mi dělat zahradníka

- zatím děláš krtka

Abych sháněl kouzelníka

- mě snad vezme smrtka"

 

"Ale pane - to je mýlka

nevím proč to zděšení

pár větviček jen jsem zlomil

- dělám zahrad-ničení 


skromna
12. 07. 2003
Dát tip
:-))

simirka
06. 06. 2003
Dát tip
Ffffffftipné:)

(G)eorge
04. 06. 2003
Dát tip
první***

(G)eorge
04. 06. 2003
Dát tip
první***

mník
04. 06. 2003
Dát tip
      Autor s kastelovským nickem
činí kozla zahradmníkem :)*

Helenice
04. 06. 2003
Dát tip
:-))* Hezká hříčka!

Bobísek
04. 06. 2003
Dát tip
:-)))*

No, je to roztomilé, ale hocičo také už napísal nějaký slovenský básník (Feĺdek?) - bylo to někde... v Pionýru, nebo v Čítance, já už nevím přesně, ale vybavuje se mi verš: Ej, ja som rád záhradničil ej, ja som rád záhrad ničil. Bratia Slováci budou možná vědět víc. Chápu, že nemůžeš znát všechno, třeba si zrovna tohohle Pionýra nečetl... ale nedalo mi to. :o)))

mník
04. 06. 2003
Dát tip
      Sedí tiše
v oku tik
báseň píše
Zahrad nick

Bobísek
04. 06. 2003
Dát tip
mník: :-))

Rowenna
04. 06. 2003
Dát tip
:-)) Prolog - eh? Krize? :-)) tip

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
Monty - fakt ? - Mám doma svázané všechny ročníky :o) - musím to projet...

Třeba to nebylo v Pionýru, třeba to bylo v Mateřídoušce... ale někde to prostě bylo. :o)))

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
fajn - mám i všechny ročníky Mateřídoušky, Ohníčku, Čtyřlístku, VTM, ABC... - já v nich totiž na ulici bydlím - já to najdu ... :o)

To máš před sebou ještě docela dost let pilné práce...:o) Hlavně začni od těch nejstarších ročníků, plíseň někdy dělá poezii nečitelnou...:o)

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
...ale občas snadněji stravitelnou :o)

Hmm... třicet let starej detektiv Štika jako camembert... ale proč ne, jinde zase žerou žáby...:o))) Mimochodem jsem si vybavila pekelný básničky právě ze Čtyřlístku, občas mi přišly úplně ujetý, jako by je psal psychouš nebo ožrala... třeba PABOUKU PABOUKU, ŽES DOSTAL CHUŤ NA MOUCHU, TEĎ TĚ ZA TO KOUŠE I TO MALÉ MOUŠE. A byly k tomu taky halucinoidní obrázky... škoda, že máti moje starý Čtyřlístky dala Tomášovi Trepáčovi od sousedů...:o(

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
sakra, nýčko jsi mě naprdla :o) - psychouš nebo ožrala - dost mi toto dílko připomíná mou tvrobu - jinak dektiv Štika - naprostá jednička (toho prostě žeru :o)- vždycky jsem si připadal děsně chytrej :o)

:o)))))))))))))

******************

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
učekanko - taky jsi mohla dojet ten řádek :o)

Měla jsem předplacenýho Pionýra, Sedmičku pionýrů, Ohníček a Stezku. V sedmičce vycházel Asterix. Moje matka to taky všecko rozdala a navíc ještě moje dětský knížky. Takže teď Martině shánim Neználka v antikvariátech a zuřim :-)

*********************************************************************************************** *********************************************************************************************** ***********************************************************************************************

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
Jednoho neználka - toho modrýho bych možná doma našel - i když nevím - jestli taky už díky mámě neopustil rodný dům - kdyby byl - klidně Ti ho pošlu

No, Neználkovy příhody, to je jedinej, kterýho jsem sehnala :-))) Takže chybí Neználek ve Slunečním městě a na měsíci :-) Jo, ael kdybys měl Kocoura Vavřince, tak beru! :-)

Neználky máme všechny, buďto u ségry v Řepích nebo u mámy v Táboře, v Táboře budu v pondělí, podívám se ti po nich... ale, upřímně řečeno, nechceš dceři dávat číst radši něco jinýho? Není ten Neználek moc levicovej??? Btw. Olympiádu kocoura Vavřince jsme taky měli, akorát že jí matka asi dala nějakýmu dítěti v rodině. Prověřím.

MP: Hele, ty nerozdávej, nech si knihy pro Stáníka, to bys byla stejná macecha, jako ta moje :-) já nevim, jestli je Neználek levicovej, nebo pravicovej a je mi to fuk, Martina to taky nečte, čtu to já :-))))) popravdě, ona nečte nic :-((( A kocoura Vavřince jsem měla tři knihy, jedna byla Na cestách, to si pamatuju :-)

Nechci rozdávat! Chci PŮJČIT! :o)))

MP: Jo, beruško, to je stejný :-))) já si knížky nepučuju :-))) knížku musim vlastnit, víš :-) Jsem postrach všech knihoven :-))))) seš moc hodná :-)

Aha, tak to nic. :o) Ne že bych Neználka nemohla postrádat, ale co kdyby o něj někdy Stáník projevil zájem? :o)))

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
...i když je tak levicovej (Neználek:o)

MP: No, právě, to já bych Stáníkovi neudělala :-) Já ukecávala i lidi, který k nám nosili dětský knížky do bazaru, že si je maj nechat :-))))) a když nechtěli, vzala jsem si je domu :-))))) jsem totiž úúúúúúúúúúchyl :-))))) Kastel: Levicovej, nelevicovej, mně je to fuk :-)))))

Mno, třeba převážej otcovský geny, otec volil Špidlu... teda jako Stáníkův otec... :o))) Dám mu na výběr, až bude trochu rozum brát. Do jedný ruky katolický Broučky, do druhý komunistickýho Neználka... a uvidí se, po kom je. :o)))

Já teda měla ráda oboje :-) Broučky jsem měla v knížce i na desce a bylo to krásný obojí :-) Hele a co Čuk a Gek? A nebo Pohádka o velikém samovaru? :-)))

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
brrr, já broučky nerad :o)) - ale to asi do rozpravy o dětské literatuře nepatří jinak ty od toho voňavýho pána (parodie - komunisty zprofanovaná kvěrina napsala katolický Broučky) - jsem nemusel - moc ponurý - na mě

kdo za to může, že světlušky lítaj v noci? :-)

Čuk a Gek, to byly ty dvojčata, jak jim fotr odjel dělat někam na BAM? Měli jsme to doma, nějaký vydání snad z roku 1950, ale mě to nějak moc nebralo... pohádku o samovaru ani neznám... jediný dva Rusové, který mě kdy brali byl Čechov a Dostojevskij... a ti to asi nenapsali, co? :o)

Kastel
04. 06. 2003
Dát tip
já za to nemůžu - já to musím napsat - asi to znáte - fór od Vyčítala - ona při milování - "Ty mi připomínáš jednu knížku z dětství " on "?" ona Šuk a Hek " :o)

Pohádku o samovaru napsal Skácel ke čtyřicátýmu výročí něčeho, jako komunistický strany sovětskýho svazu, nebo tak a včera jsem ji našla, tu knížku a rozhodla jsem se ji tu uveřejnit. JENŽE! Je tam jedna taková krásná ilustrace a ta u toho prostě muší bejt a to já neumim. :-)))

Kastel: :-))))) To bylo ale vtipnýýýýýýýýýýýý :-)))))

Wopi
04. 06. 2003
Dát tip
:)

_ziggy
04. 06. 2003
Dát tip
vid monty * jinak moc hezké :)

Cirilla
04. 06. 2003
Dát tip
***

Evička
04. 06. 2003
Dát tip
Kastel - další kandidát na SRANDISTU tohoto poetického zákoutí (jsi v dobrý společnosti!!!).*** :-)))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru