Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O Pažitu, který seschl

13. 06. 2006
5
1
3850
Autor
Fairiella

POHÁDKA TŘETÍ

Byl jednou jeden záhonek a na něm rostl Pažit. "Smrdíš", řekla mu jednou mrkev Karotka a měla pravdu. Pažit studem seschl. Nebo.... nejen studem. O tom později. Museli ho přistřihnout.

  Oddepilovali mu vrchní část "těla." To víte, pan Breber je pan Breber a ten se s tím holt nepárá.  Ptáte se, proč pan Breber?  Protože  náš Pažit "rostl" na "zahrádce" pana Brebera. Ano, tak to bylo, je a bude, že Pažita budou přistřihovat, dokud z něj nezbude jen malá "zelená" snítka. A ta bude více než cokoli jiného připomínat myší golfový trávník. Proč to? Pan Breber ho totiž zaléval smetanou. A když něco zaléváte smetanou, tak se není čemu divit.  Smetana JE sice tučná, to nevyvrátíte. Horší je, že úroda už pak tak tučná není, jak se mylně domníval pan Breber zahradník.

  Byl z toho velice zklamán. Ale vážně, představte si to. Pěstujete bez problému mrkev, cukety, krásné kedlubny, daří se dokonce i běloučkému květáku. A zrovna ten mizerný Pažit ale SAKRA neroste, ač je zaléván tím nejlepším ? smetanou, jak podotkl pan Breber. Celý záhonek se Pažitu smál, hlavně Karotka. Až se jí třásly nádherně zeleňoučké lístečky ("haha, takový nemáš, co?"). Kedlubny  smíchem nadskakovaly dva metry nad záhon a jestli je Pažit seschlý ještě teď, tak se mu tlemí dodnes.


1 názor

eery
07. 08. 2007
Dát tip
Pěkný! Jasnej TIP :o) Čtenáře tohle určitě zaujme, krátké i vtipné zároveň. Gratuluju!

Vihar
20. 01. 2006
Dát tip
Pod dojmem té o zhnisaném koleně... co myslela autorka tou smetanou? :o) Nechodil si ho vyhonit do pažitu, že ne? :o) *

Fairiella
20. 01. 2006
Dát tip
Vihar: kdepak... smetana je smetana :-)

Fairiella
06. 01. 2006
Dát tip
Elánius: třeba to je fakt můj konec :-D

Elánius
05. 01. 2006
Dát tip
Nádherná pohádka, nedivím se, že nerostl, mně zalévat smetanou tak mam dva metry. :o) Ten konec je kouzelnej, Mohu ho nekdy použít? Tip

Fairiella
05. 01. 2006
Dát tip
Elánius: máš můj autorský (nebo au-trosky?) souhlas, že ten závěr použít můžeš :-) Dík

Elánius
05. 01. 2006
Dát tip
Děkuji ti velice, vždy když ho zneužiju... pardon chtěl jsem řict použiju, tak se zmíním že je to Tvuj konec... teda že je ten konec od Tebe :o)

Jeheheman
28. 04. 2005
Dát tip
smetanou? nt se nedivim že zasmrádl:)

Fairiella
28. 06. 2003
Dát tip
Ď za típky... :-)

Hmmm... Oook?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru