Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

HAIKU VI.

12. 06. 2003
22
6
4543

tak jsem strávila celou noc u PC a nebavilo mě to a k ránu jsem si řikala, že bych měla konečně vyvrhnout to povídání, který nosim v hlavě už několik dní a tak jsem otevřela Word a začala klepat do klávesnice, naklepala jsem jednu větu a přišla mi děsně pitomá, tak jsem ji smázla a koukala na ten bílej monitor a pak jsem zaslechla přes ten kravál, kterej dělá počítač, že venku zpívaj ptáci, koukla jsem ven a ty tři pouliční lampy, na který akorát vidim zrovna jedna po druhý zhasly a ulice začla pomalu blednout, takže mi z toho vyšlo těchhle osm slov :-))) A neřikejte mi, že to nesedí o slabiku, vim to, ale ty slabiky prej nejsou až tak důležitý :-)

 

 

 

 

lampy hasnou

 

 

písně ptačích zobáčků

 

 

ranní šero čeří

 

 

 

 

 


6 názorů

tak oťukávej, já si na to udělám kafe, to se ráno musí :-)))))

VH64
04. 08. 2012
Dát tip
Nějak zrovna nemám morálku na systematickou exkurzi, tak si tě zatím jen tak namátkou oťukávám...

kristovanoho, co ty tu vytahuješ na světlo! :-))))) ale je zajímavý, že na tohle ráno se fakt pamatuju :-)))))

VH64
04. 08. 2012
Dát tip
Já jsem jako haiku zveřejnil Máry kára. Říkánku o pěti čtyřřádkových slokách, a našla se slečna, který to nedocvaklo a upozornila mne, že rozhodně nic nevím o haiku. Někdy je zajímavé trochu zaťukat na úl. Ale tohle je hezoučké a je fuk, jestli to je nebo není haiku.

*

Smíšek:-)
20. 08. 2007
Dát tip
/*

komedie
27. 02. 2005
Dát tip
t

:-)

Kačírek
12. 06. 2004
Dát tip
kouzelná atmosféra vstávání nevstávání...

No tak to je prima :-) každej důvod k úsměvu je prima! :-)))))

KayTee
04. 08. 2003
Dát tip
no...docela se Ti tam ty slabiky dorovnávají ;o)

Quarryman
16. 06. 2003
Dát tip
haiku líbit... Quarryman dát tip...

I tebe jsem ráda potěšila :-)

Lowlander
14. 06. 2003
Dát tip
Moc se mi to líbí.. právě mi tu šumí déšť a mám lehkou deresi a tohle... tohle mne potěšilo... :o))) TIP*

s_b: Navic - mam dojem, zes to byla i Ty, kdo me upozornoval, ze v haiku musi byt zretelne rocni obdobi... až tak to není. a navíc – ptáci fakt neřvou celej rok

Čumák
14. 06. 2003
Dát tip
ty barvy jsou hnůůůůůůsnýýýýýýýýý :o)))))))))))))))

waldekke
14. 06. 2003
Dát tip
"zobáčky" a "ranní" jsou nadbytečná slova. i tak, hezkej obrázek. W.

Gerten
14. 06. 2003
Dát tip
**

Průser: Co to je "paní číro"? :-) Průser+SB: To máte těžký. Přišla jsem a prd jsem věděla, co to je haiku. Tak jsem si nějaký přečetla, nějaký kritiky, něco o tom a zkusila. No a jak jsem všude četla: roční období, 5-7-5, dotek zenu..., tak jsem to taky řikala, když jsem nějaký haiku četla. A v tom se holt svezlo nějaký haiku SB. Všecko se vyvíjí :-) když dneska čtu kritiky, který jsem tu psala před třemi měsíci, kolikrát se moc divim. Hodně jsem změnila názory. Dejf: Raní jsem nejdřív napsala raní a pak jsem znejistěla a opravila jsem to na ranní a pak mi SB řekla, že to mám blbě, tak jsem to zase opravovala .-))))) fakt se stadim, ale asi mi tohle bude vždycky dělat potíže :-) Thior: Koukám, že máš taky dobrý stravovací návyky :-) Low: Děkuju :-) Čumák: Možná jo, já už ani nevim :-) Waldekke: Bez těch zbytečnejch slov by to asi bylo úplně o něčem jiným, jestli vůbec o něčem :-) Gerten: °°°°°:-)

ty moje kecko: paní číro je matka všech punkerů, ke které se každý večer modlí stříkajíce akutol na zbytky svých hřiv... tady ale zrovna nejde o ní... nýbrž o obyčejnou ženu, paní s čírem. číro je od slova čerokýz, to je indián. říká se tak punkovému účesu. pokud si dobře vzpomínám na vysvětlivky v KOD, tak čerokýzové takovýhle číra ve skutečnosti nenosili... ale to už se tak stane... konečně huróni taky nejspíš neřvali víc než ostatní rudoši. někdo jim to přišil. syčák. jo, takže tady máme nějakou paní s avantgardním účesem, nejpíš na lebce, jak se to běžně nosívá. paní jde (zřejmě nocí), má punkový účes, z mlhy (snad z mlhy, báseň nepraví, ale k těmhle špinavým záležitostem mi mlha zkrátka sedí, ach ten televizor) vyplouvá čtveřice šroubodlaků, sekáčů se sekáčky v rukou... a jak kačírek na hladinu dosedající číro čeří. sekáčkem (1). sekáčky (2 - 4). kačka pláče za kačírem.

uff. tvůj hnědý bratr je taky pěkná kecka. uff uff.

Průser: Dyk já vim, co je číro, akorát nevim, co je paní číro, ale jinak vim, jak to vypadá a dokonce, jak se to dělá - vysavačem!!!!! :-))))) Jo, kecka seš :-)

Ráda jsem tě potěšila, Stáníku :-)

kruci, zase mi to nejde vycentrovat!!!!!

Už jo :-)

Hester
13. 06. 2003
Dát tip
Už jsem tady. *

j_i_r_i_k
13. 06. 2003
Dát tip
No fakt, když tam nedáš to druhý n a za to napíšeš místo šero čeří třeba svítání, tak to bude mít smysl, budou sedět slabiky a bude to o něčem úplně jiném :)))...

3/5 nevím zda je to haiku, jako miniaturu bych to bral určitě. Graficky se mi to nezamlouvá, ač tím básník určitě chtěl něco říci :)

Evička
13. 06. 2003
Dát tip
Něžné n.*

Moc hezký:o)! I když upřímně řečeno, nejspíš jsi těma barvama, milá čekanko chtěla vystihnout to ráno, ale....osobně mi to taky moc nesedí*

houba
13. 06. 2003
Dát tip
možná by se mi tam víc líbilo "písně ptáků", nebo tak něco, ty zobáčky mi moc nešmakujou, ale celkově si krásně vystihla atmosféru těch momentálně kouzelných rán a to se musí ocenit **** :)))t

Tak já teda nevim, jak to s těma N je! :-))))) furt se v tom motám :-))) opravim to teda.

Yfča
13. 06. 2003
Dát tip
Já nevím, jak u tebe... ale u nás ptáci hned po ránu HNUSNĚ řvou. Moje haiku by vypadalo takhle:
lampy už hasnou a řev ptačích zobáků nitro mé čeří

guy
13. 06. 2003
Dát tip
zčeřené šero čekance oči zavře ranní sny přišly

Já myslela, že by to bylo takhle: lampy už hasnou a řvaní hnusnejch ptáků mě ráno sere

guy: Jak víš, že chodim spát ráno? :-)))))

Yfča
13. 06. 2003
Dát tip
o))

Yfča
13. 06. 2003
Dát tip
A ještě jsem si típla... :o)

Mám dneska blbou náladu a sere mě v podstatě všecko

guy
13. 06. 2003
Dát tip
Protože modré čekanky u cest rostoucí v noci vadnou, ráno leží a voní až odpoledne

Yfča
13. 06. 2003
Dát tip
I já?????

já si típla přede dvěma hodinama a to normálně poránu nekouřim

Yfča
13. 06. 2003
Dát tip
Jó, taky se mi někdy protáhne blbý ráno do celýho dne... ;o))

guy: di ty botaniku! :-))))) Yfča: řikám všecko, ne všichni, některý lidi ne, popravdě mě neserou jenom některý lidi z netu, ale některý zase děsně.....tak si vyber :-)))))

Yfča
13. 06. 2003
Dát tip
A safra... váhám... na které že to stojím straně... :o))

Blbá byla už noc

Tak neváhej a toč!

A proč to neni haiku? Kvůli těm slabikám?

WWWOOOWWW!!!!!!!!! JO! :-))))) roční období :-))) no, trošku jsem doufala, že to je znát z toho zpěvu ptáků :-) protože lampy zhasínaj za svítání a ptáci začínaj tak ve tři a v zimě ve tři nesvítá :-) anebo tak nějak :-))))) Dobrá, roční období teda beru, ty slabiky pro mě přestaly bejt argument :-)

No, vidíš! :-))))) Akorát já bych to teda napsala takhle: byl krásný den plný letního slunce a déšť na něm nakreslil duhu :-)))))

Tooooooooooooo už ne, to bych si dovolila protestovat, prostřední řádek by měl bejt delší :-)))

No, právě, mně to už taky několik lidí vysvětlilo. :-) Stejně se mi po tobě stejskalo :-)

Taky bych ti ukápla jednu, ale nevim, kde se píše středník :-)))))

;-) káp :-)))))

;-) teď nebudu vědět, kdy přestat :-))))) °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Ale ta kolečka jsou hezčí, než středníky :-))))) asi je budu dávat k tipům místo hvězdiček :-)

středník se Shiftem :-))))) taky se ti ten řetízek líbí, viď! :-)

No, já už dneska všecko přečetla, tak až zítra, ale já se s tebou rozdělím, beztak jsem na to přišla díky tvojí slze :-)))

:-)

já mám punkové a noční řetězy žasnou píseň ostrých sekáčků paní číro čeří

Dejf
13. 06. 2003
Dát tip
prolog to hezky uvádí a dodává tomu punc, výběr slov je hezký a "ranní" je tentokrát napsané dobře!!! Co chtít víc?!? TIP

Thior
13. 06. 2003
Dát tip
K snídani dám si večeři až se sešeří

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru