Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pan Breber

27. 06. 2003
2
1
3422
Autor
Fairiella

POHÁDKA ŠESTÁ

  Určitě už jste o něm slyšeli. Je všude. Úplně. Bez výjimky. Naprosto! Nuže, pan Breber je všestranný kutil a pracant. Jadnou vám pan již známý Breber zjistil, co nevěděl. Totiž takhle.

  Šel do obchodu, ale kupodivu bylo zamčeno.

  „A sakra, zavřeli mi práci,“ zaklel. Jak říkám, byl všude. Dokonce pak i uvnitř obchodu, aniž věděl, jak se tam dostal. Bez legrace. Ale my víme, že on neví, že myo tom víme. Ha-ha! Uvnitř obchodu (zamčeného) začal pan Breber prodávat. Zapomněl venku pověsit ceduli „OTEVŘENO,“ a také otevřít klíči, které MĚL. Imaginární zákazníci se jen hrnuli, protože měl pan B. velmi dobrou představivost, a zrova vážil neviditelnou mrkev, kterou viděl jen on sám, když mu na hlavu spadl pavouk. Pan B. vyjekl, až musel pavouk honem běžet se zacpanýma „ušima“ do telefonní budky. Pan Breber se však musel připravovat na další práci. Když vtom... všiml si pavouka, kterak drží telefonní sluchátko a volá do nemocnice na kraji města.  Rozčileně pavouka zašlápl a vykračoval si to k hřbitovu. Je i hrobníkem (krom ostatních třiceti dvou zaměstnání).

  Vyhnal supa z špatně zakopaného hrobu své babičky a přemýšlel, zda tomu psu udělal dobrý účes.

  „Ne, SAKRA, hlavu má jak koleno!“ A Zlostně dupl. Do hlíny na čerstvém hrobu. Zaklel. Tak mě napadá... neměl by se radši jmenovat pan Sakra?

1 názor

Jeheheman
15. 05. 2005
Dát tip
já rád magory:o)

Fairiella
15. 05. 2005
Dát tip
:-) No to je dobře, že máš rád magory :-) Škoda, že pan Breber není pisálek, bohužel má příliš mnoho práce... :-) Jinak by byl asi i na písmáku :-D

Krel
30. 06. 2003
Dát tip
:-))) pan Breber je dost velký zvíře:-))

Fairiella
28. 06. 2003
Dát tip
poorboy- :-))))) Stanislav_Vašina- Ď :-)

Hehhhhm, no, co na to říct? To mě napadá již pravidelně a tak řeknu jako vždy HMMMMM... Ale jo, asi jo, de to. :-) I když už to pomalu ztrácí atmosféru těch předchozích...

poorboy
27. 06. 2003
Dát tip
sakra....

Fairiella
27. 06. 2003
Dát tip
Čekala bych cokoli, ale opravdu by mě nenapadlo, že mi to zkritizuje sám Ó VELKÝ PAN BREBER!!!!!!!! :-)))

Astra
27. 06. 2003
Dát tip
Nečetla jsem předchozích pět pohádek, ale smysl téhle mi dost uniká, takže není co kritizovat, natož hluboce. Taky nechápu, v čem je to pohádka. Víc by se mi to líbilo v kategorii "indispozice" nebo "blbůstka."

Fairiella
27. 06. 2003
Dát tip
Nojo, vy normální... :-))))))))))

poorboy
27. 06. 2003
Dát tip
Nikoli Breber, ale Sakra, sakra! :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru