Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tchyně

30. 06. 2003
36
0
4346
Autor
Yfča

Podobá se růži,

podobá se včele,
podobá se roští,
vždy vypadá skvěle!
 

Podobá se vánku,

podobá se rose -
- miluji svou tchyni
jak vidličku v nose!

wona
22. 09. 2005
Dát tip
Konec dobrý-všechno dobré:-) *

andromeda
03. 05. 2004
Dát tip
Moc hezká, hlavně to "roští", tip

Anyicka
15. 11. 2003
Dát tip
tip

quapa
04. 09. 2003
Dát tip
:))

Yfča
22. 08. 2003
Dát tip
Stevensone, hezky ses rozjel! :o)))

Bobísek
22. 08. 2003
Dát tip
:-)))

Toxman
22. 08. 2003
Dát tip
Stevensone milý brachu, Ty jsi na to káp... Kopnout tchána beze strachu ? Vždyť je jako dráb ! :o)

drfaust
22. 08. 2003
Dát tip
:-)

Stevenson
22. 08. 2003
Dát tip
SV/ a vis kolik s tim usetri?_) Y/ co nadelam, kdyz jsi takova inspirace.-)(oba)

Stevenson
21. 08. 2003
Dát tip
já zas hlavně zrána nenávidím tchána nejvíce mi mrzí že vstává tak brzy a chce to i po mně.. příbuzenstvo v domě není prostě med kopnul bych ho hned..

Stevenson
21. 08. 2003
Dát tip
holt je život jenom k zlosti a tak páchat ohavnosti zřejmě k němu asi patří kdo Tě duří, toho natři života je hlavní motto nejde tady hlavně o to ?__

hehe, hezký!:o)) tak fajn, já Ti helfnu s vozejkem, ty mně budeš dávat majzla na protézu...jestli si jenom jednou nechám v puse přes noc!! tak uvidiš:o) - už žádnej tip:o)

Yfča
14. 08. 2003
Dát tip
:o))

pozorovatel
31. 07. 2003
Dát tip
Smích

floyd
23. 07. 2003
Dát tip
citil by som sa byt trochu mimo, keby som napisal cosi k veci... tak radsej nic... narazam tym na tu diskusiu pod dielkom... :)

Toxman
18. 07. 2003
Dát tip
Zajímavá ptákovinka a diskuze ještě zajímavější. Jen by mě zajímalo, jestli podobné soužití s tchýní je pouze český fenomén či je to zcela globální celosvětový...ale co celosvětový - celovesmírný, problém :))*

Yfča
02. 07. 2003
Dát tip
Stando, to není špatný nápad: strom tchyňovník. Přišel bys do sadu, vyhlédl by sis obzvlášť pěkný a zralý plod a svoji tchyni by sis jednoduše sklidil! :o)))

Wopi
02. 07. 2003
Dát tip
Cirillo - možná bych Tě mohl nenápadně seznámit se svým synem :)) měla bys tchána i tchýni písmáky :))

Yfča
02. 07. 2003
Dát tip
Wopi, a co takhle Kačaba? Tu bys nebral? ;o))

Wopi
02. 07. 2003
Dát tip
:) Podle těch historek určitě. :)

Kytička
02. 07. 2003
Dát tip
teda Yfčo :o))))) *

A nemohla bych si Kačabu vzít já?

Endif
02. 07. 2003
Dát tip
:))

Cirilla
02. 07. 2003
Dát tip
Wopi: tak ju, to béřu! A chalupu dostanu od táty. :))) Stanislav: doufám v to, že jednou ten čas dozraje, zatím se ale švestce zelené podobá ;)

Helenice
01. 07. 2003
Dát tip
:-)*

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Moje tchyně Liduš je fajn. Rozumíme si, vzájemně se respektujeme a ctíme. Nekecá mi do manželství, já nekecám do jejího. .o)) Občas mám dokonce dojem, že mne má raději než svého syna... ;o)) Po přečtení téhle ptákoviny se srdečně zasmála, i když by mne možná jiná maminka-tchyně začala nejspíš škrtit... :o)))

Yfča: No, vidíš :-) řikám, že někde to jde. Záleží na lidech. Ani tchýně nejdou paušalizovat :-)

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Já myslím, že našemu vztahu prospívá i to, že Liduš bydlí v Mariánkách a já v Praze... :o)) Vidíme se maximálně dvakrát za rok... :o)))

Jo lekrační!!!!! Tak to ta moje vede! Ta je k popukání! Hele, tak kdo z koho, jo! Tak ta moje, když jsme v srpnu chtěli jít na procházku, tak se šla podívat na teploměr, aby věděla, jestli je velký vedro a má si vzít jenom kabát, nebo je jenom vedro a má si vzít šálu (přísahám). A přišla z toho pokoje, kde je na balkóně teploměr a povídá: "Tak ve stínu je 32°, to na sluníčku bude tak 27°, to si tu šálu musim vzít." Když jí muj muž řekl, že si to asi spletla, že ve stínu je 27 a na sluníčku teda bude 32, řekla: "Ne. Na sluníšku přece fouká vítr." a bylo vymalováno, vzala si šálu a když jsme se vrátili, libovala si: "Ještěže jsem si tu šálu vzala, jsem celá zpocená, kdybych jí neměla, ofouklo by mě a nastydla bych." No, tak nevim, jestli to neni spíš k pláči.....

Yfča: No, moej tchýně bydlí ve Zvoleně, to je nějakejch 450 kilometrů a nic moc :-)))

Wopi
01. 07. 2003
Dát tip
cekanka: :))) to je boží historka! :)))))))))))

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
cekanko, tvoje tchyně je roztomilá ženuška! Nechápu, co se ti na ní nezdá! :o)))

Nezdá se mi na ní, že je líná, jak vandrák, znám jí deset let a za tu dobu akorát žebrá u doktorů o invalidní důchod a je nasraná, že jí ho nechtěj dát. Nezdá se mi na ní, že furt chce, abysme se o ní starali. Nezdá se mi na ní, že když potřebuje litr na vanu, tak muj muž jí ho pošle, když potřebuje koupit byt, tak muj muž jí rychle veze prachy, aby je měla včas a já novou vanu nemám, protože mně ta stará stačí a ona mi pak řekne, že k čemu jí je, že má dva syny, když se na ní stejně vždycky vykašlou, když je potřebuje. Vadí mi na ní, že to je sebestředná bába, který nic neni recht. Vadí mi na ní spousta věcí, ale nejvíc, že podle mýho manžela má vždycky pravdu ona.

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Tak to chápu...

suva
01. 07. 2003
Dát tip
Asi jsem výjimka, já ani za vdana tchýni neměla... Ale to je jiná historie :c)

Moje babička vždycky říkala - když se chlap ožení, má bejt vždycky při svý ženě, třeba i proti rodičům, protože ženu si vybral, zatímco rodiče si nikdo vybírat nemůže. A je to svatá pravda. Můj otčím byl taky takovej mamakind, jako píše čekanka... maminka si uprdla a on za ní jel 120 km s deodorantem. Naštěstí u mého manžela tohle nehrozí, že, Stanislave? :o) Jinak - moje tchýně by se té básničce asi nezasmála, protože nemá smysl pro humor, ale stěžovat si na ní taky nemůžu...

MP: To je škoda, že si nemůžeš stěžovat, já si stěžuju ráda :-))))) hlavně na tchýni :-))))) A musim se toho mýho zastat, jednou byl při mně..... :-)))

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
cekanko, jednou byl při tobě? To bylo tehdá, když jsi řekla "Maminko, máte pravdu!" ? :o)))

Olina
01. 07. 2003
Dát tip
:) no, asi je to hlavně o tom partnerovi a ne tolik o jeho matce:) - znám taky tak trochu:)

Jasně, Stando, máš pravdu, já to myslela tak, že by se asi nesmála konkrétně týhle básničce...:o)

čekanko, nemůžu si stěžovat, není na co... :o) Tchýně je celkem v pohodě, sice je z úplně jinýho těsta, ale to už tak bejvá... ono je taky dost těžký najít někoho, kdo by byl z toho mýho. :o))) S mojí matkou je to o něco horší, ale globálně vzato... jsem šťastnej člověk, pokud jde o nejbližší příbuzný. :o)

SV: :-))) vidíš, Stáníku, jak se pereš za maminku! :-))))) Yfča: Ne, jednou, když buzerovala, že si vejce na mísy loupu den předem a že mi oschnou, tak řekl, ať mě nechá bejt, že co se týče kuchyně vim, co dělám :-))) Olina: Jasně, že to je o partnerovi, matka ti může bejt ukradená, pokud tvuj partner na ní nebazíruje MP: No, to, co jste tady právě předvedli byl typickej příklad :-))))) ale tebe chválim, seš diplomat a manželství ti bude klapat :-))) A šťastnej člověk seš :-)

SV: to je škoda, že jen závěrečná :-))) dala jsem si tolik záležet! :-)))))

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Když už jsme to nakousli, cekanko a ostatní děvy, jaké budete (jste) tchyně? :o)))

Wopi
01. 07. 2003
Dát tip
o tom mám své vyhraněné představy :))

Yfča: Kdybych někdy měla tu kliku a byla tchýně, tak bych byla asi ta nejlepší tchýně na světě! :-))))) Těžko ti někdo řekne, že bude hnusná tchýně :-))) teda mám jednu kamarádku, která se těší na to, jak bude zlá tchýně, ale já jí to nevěřim :-)))

Olina
01. 07. 2003
Dát tip
no, já budu dobrá tchyně. neumím moc vařit a takbude mít snacha hodně zvýhodněnou situaci:)))

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Jak to tak vypadá, tak nejlepší tchyně bude Wopi... :o)))

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Ono asi hodně záleží na tom, jaký má matka vztah k vlastním dětem a zda je maminka-tchyně ochotna přijmout za "svoji" ještě jednu bytost... Hezky to řekla onehdá moje maminka: "Vždycky jsem si myslela, že mám dvě blbý dcery. Teď jsem na starý kolena zjistila, že mám navíc ještě dva blbý zeťáky..." :o))) Myslela to sice v legraci, ale něco pravdy na tom bude... :o)))

Já asi nebudu dobrá tchýně, určitě ne tak dobrá jako Wopi... jsem nepořádný prasátko a neudržím korunu. Takže mladejm nic nedám a ani jim nebudu moc s ničím pomáhat. :o)))

No, jasně. Já se právě těšila, že budu mít mámu, když ona má dva syny, že bude ráda, že má dceru. Ale ona vlastně ani nechce ty kluky. Navíc to řiká mně.

Yfča
01. 07. 2003
Dát tip
Monty, stačí, když v tom věku udržíš myšlenku. Alespoň občas... :o)))

Olina
01. 07. 2003
Dát tip
no, částečně přijmout za svoji ještě jednu bytost a částečně tu první poopustit :) což je pekelně těžký:)

MP: Jo, to já už šetřim, abych měla na svatbu dcery svýho manžela :-))) už se na to těšim, až přijde a řekne, že se bude vdávat, ale ať se nezlobíme, že nás nepozve, protože maminka by to nepřežila, takže to cvaknem a potom se podíváme na fotky :-)))))

Yfčo, nestraš. I kdyby se Stáník ženil ve věku svého otce, tak mi bude teprve 64, to snad ještě nebudu troska s Alzheimerem. :o))) Jo, musím říct, že třeba moje máti, i když je to podivuhodná osoba, tak Standu za svoji bytost přijala v pohodě a ještě k němu v některých věcech i vzhlíží, což je správný, si myslím. :o)))

Wopi
01. 07. 2003
Dát tip
já myslím, že budu docela dobrým tchánem, neboť se přiznám, že mladé ženy (předpokládám, že synek si CHLAPA nepřivede!) se mi vcelku líbí a nic proti milé komunikaci s nimi v zásadě nemám

Wopi, z tohoto úhlu pohledu bude také Standa jistě velmi dobrým tchánem. :o)))

Wopi: O tom to přece je :-)))

Stando, ono je dost těžké být žena a nemít tě rád. :o) Muži mohou samozřejmě žárlit, ale ženy, ty tě prostě MUSEJ zbožňovat. :o)

Cirilla
01. 07. 2003
Dát tip
Potenciálních tchýní jsem stihla poznat kupodivu už několik. Byly to ženy hodné a milé a většinou litovali víc, než jejich synátor, že o mě, coby o teorickou snachu přicházejí. I divím se tomu, leč na vdavky ještě opravdu nepomýšlím. :)

j_i_r_i_k
30. 06. 2003
Dát tip
Jaké že hochy si to Kačaba vodí? Jen počkej pár let a dávej si na něj bacha :)))...

:o)))*

JASAN
30. 06. 2003
Dát tip
Moje tchyně je jako aspirin. Nepomůže, neuškodí.

Bobísek
30. 06. 2003
Dát tip
Tuhle už jsem od tebe četl - dobrá! :-)))*

Moje tchýně je jako tornádo, člověk s tim nic nenadělá, akorát pak spočítá škody :-))) °°°°°°

SB: No, ona už k nám nejezdí, naštěstí je na smrt nemocná, ale když ještě jezdila, tak já to odsrala, to bys koukala, kolik měl vždycky muj muž práce a jak makal do půlnoci! :-))))) a já s ní seděla a poslouchala o těch všech jejích chorobách, až jsem onemocněla taky :-)))

Moje tchýně si kupuje všecko, co vidí v televizi a co prodávaj v lékárně. A nemá na žrádlo. Ona se poradí s lékařem, ten jí řekne, aby si to nekupovala, že jí to neudělá dobře, ona jde, koupí si to, poctivě to sežere a potom je spokojená, že jí to fakt neudělalo dobře. A doktoři jsou jinak ale všichni kreténi, protože jí všichni řikaj, že je zdravá a hovno vědí, protože ona v tom těle žije a ví. Když jí bylo asi 55, tak jsem se jí ptala, co chce k narozeninám, jestli mixér - "to je pro mě škoda", nebo konev - "to už neužiju", tak něco na sebe - "to bych neunosila" a tak jsem se zeptala, jestli nechce teda koupit metr čtvereční na hřbitově. Zcela vážně odpověděla: "Já hrob mám" ale o mý tchýni by se dalo vyprávět dlouhý hodiny :-)))))

JASAN
30. 06. 2003
Dát tip
Docela fajn tchyni má moje manželka. Jenom si to neuvědomuje.

:-))) zrovna nedávno jsem četla o zákonu,který platí v Ingušetii - muži se tam za celý svůj život nikdy nesmí setkat se svojí tchyní. Ten zákon by mnoho českých mužů určitě přivítalo,ale zase by si nemohli vychutnat tvoji báseň :-))

JASAN: To já teda uznávám, že tchýně mýho manžela stojí taky za hovno :-)))))

Josefk
30. 06. 2003
Dát tip
:-)

suva
30. 06. 2003
Dát tip
uááá :c*

houba
30. 06. 2003
Dát tip

sadisti... t*

Bernadeta
30. 06. 2003
Dát tip
Skvěle***

No... moje tchýně se dá vydržet a myslím, že ta manželova taky. Asi jsme nějaký výjimky nebo co. :o)

MP: A nechceš mi to pošeptat do ouška? :-))))) Ne, já věřim, že někde se to vydržet dá, já se na tchýni těšila, chtěla jsem, abysme se milovaly a muj muž zase vyšel vždycky vstříc mý matce (až moc na muj vkus), holt se nám nepovedly ty matky :-) No, jasně, že to nemůže bejt naše chyba! :-)))))

raděj nic nepřipomínám.............

Olina
29. 06. 2003
Dát tip
***

Wopi
29. 06. 2003
Dát tip
jo, tchyně, vidličky, Yfča...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru