Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Než usnu

23. 07. 2003
9
0
2842
Autor
drfaust

Tobě

Než usnu

 

na zastávce
Zmiňoval se jen o psovi ženského pohlaví
má divný tužby - výhybky
už dlouho

jsme spolu
a přesto mám hlad

I proti srsti
v metru

jsem viděl ty oči
- zvíře se drželo za ruku
Pak jeden druhýho
obejmou


víc k sobě

Dneska půjdu k Radimovi
Blesk vstupuje hlavou napřed
Když vidím jak se vlečeš
je mi to líto


Ale ráno už nebude

záležet
kolik dechu jsi vypil

Po týdnu to bude stejné


Jako před měsícem

budeš v tramvaji
kde jste se neznali


Fouckault
01. 06. 2005
Dát tip
asi bych stříhal.. ale sílu má...***

Pilar
09. 05. 2005
Dát tip
tak jsem začala uskutečnovat cestu do minulosti.a musím uznat, že tu vidím někoho jiného.ale nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, jen je to jiné, je v tom cítit větší živost a menší zklamanost.asi tak*

drfaust
09. 05. 2005
Dát tip
nevím, nech to být... radši ne

Pilar
09. 05. 2005
Dát tip
jakože vracet se?nemůžu být čtenářem? negativisto

Miroslawek
06. 10. 2003
Dát tip
přiznám se že nemám rád automatické texty a ačkoliv tento se mi jím nezdá tak docela být, určitá strukturní beztvarost (možná jen neprohlédnutá) nebo spíš nahodilost mne podprahově rozčiluje... některé básnické zkratky jsou... přinejmenším zajímavé... ale jako celku... mi tomu chybí záměrný tvar, stáčení k hutnosti... tato věc místy přečuhuje a místy nedoléhá... někdo v tom může vidět onu správnou neurčitost, tajemství, ale já to nedokážu... tohle já vidím v něčem jiném a jinde.

ulita
29. 09. 2003
Dát tip
TOMU teda říkám ROZVERNOST...taky bych byla, před cestou do Barcelony :)) z trochu filozofického soudku: dá se zajít na pivo, pivo nepija? (přechodník od píti)

drfaust
29. 09. 2003
Dát tip
Pivo nepije!!!! A to ty přece víš, ne? Vid nedokonavý, přechodník přítomný:)) Teda doufám. To je tvar pro mne, pro tebe, jelikož jsi rodu ženského, tady mám tvar: nepijíc. :))

drfaust
28. 09. 2003
Dát tip
JOjo hola, ola, olala... ze Zaragozy pro tebe:))))))) za deset minut mi jede taxi na nadrazi a jedu do Barcelony.... a pak... ¿¿¿¿¿¿zajdes na pivo??????? Trochu rozverne... te zdravim.

ulita
27. 09. 2003
Dát tip
už dlouho jsme spolu a přesto mám hlad dost přesný, řekla bych - ale tím hůř...

nin
09. 09. 2003
Dát tip
Sorry, já to tu už moc nesleduju. Ve čtvrtek se uvidíme, jupí! Ministry jsou vlastně první věc, co jsem začala v prváku poslouchat, to bylo v devadesátým roce, kámoš dělal v Radiu 1, tak jsem měla všechno z první ruky, jasněže tenkrát i Nitzer Ebb, Skinny Puppy, Front 242, Revolting Cocks, Treponem Pal, Consolidated a tisíc věcí, dost jsem toho už zase smázla, protože muziky je hrozně moc, ale Ministry fakt miluju, to samý Young Gods, znám je teda od TV Sky, naposled jsem na nich byla v Akropoli, to bylo výborný!!!, Portishead taky moc, Einstuerzende Neubauten MOOOOOOOOC, jo a mezi mý úplně nejoblíbenější patřej SWANS - Michael Gira + Jarboe - znáš? jinak poslouchám všechnny možný žánry, od Red Hotů přes Bowieho, starej punk, až k úplně okrajovým zvrhlostem :) ... ale ty Young Gods a podobný styly jsou mi nějak nejblíž... a baví mě jezdit na tekno (jako na systémy, ne na ňáký placený akce), ale doma to neposlouchám... prostě je toho moc... v četvjorg proberem... teď jsem si hrozně vzpomněla na začátek devadesátejch let, to bylo parádní, ten obrovskej příval muziky... kolik ti vlastně je?

drfaust
09. 09. 2003
Dát tip
...bych řek, máš vytříbenej vkus :))) SWANS myslím znám jen podle jména...:( Ha, okrajové zvrhlosti... tyt bývají nejúžasnější... poetika periferie (mé obrovské téma - a nejen v básních, ale i v životě - především v těch devadesátých letech...). ...atd. znáš rakouský Werk? Co se vůbec ptám, že joooo... vsadím botu, že joooo Všechny tyhle věci, o kterejch tu mluvíme jsou vzpomínky z doby citlivosti? mladého muže? Pak je tu spousta undergroundovejch záležitostí..... za všechny extravagance jmenuju jenom Johna Zorna* Těch spekter je hodně - někdy chci jungle... to joooo.... to techno moc neee Ale četl jsem tvoje zápisky: A co dělá policie :))) Zrovne včera jsem byl v Roxy....no ale žáden zázrak.... Hele já krom týhle "vší" muziky miluju "vážnou" hudbu... Šostakoviče, Brittena, Hindemitha, Stravinskýho... atd. To je ale trochu jinej schůdek i když mám někdy pocit, že je to taky ve sklepě... Tož žeudi! Se těšim.... a ppředpokládám, že o všech možných variacích jména Topol není nutný mluvit! Pociťuju tvýho jazyka záchvěvy.... NO ....kolik mi je? No hádej... já předpokládám, ža asi třeba o dva roky míň než tobě??? Co já vím kolik je tobě, žeeeee V občanských věcech - kde republika se tváří...., se tvářím i já na dvacet šest... A kolik je tobě? Jestli můžu... Na čtvrtek sem velmi zvědavej... Čau L.

nin
04. 09. 2003
Dát tip
jaktože jsem tě přehlídla???? zírám, protože to jsou PŘESNĚ věci mojí krevní skupiny... doufám, že se potkáme jinde...

drfaust
04. 09. 2003
Dát tip
Já tebe ne... ale to neva.. já tu jsem tři měsíce (teprve) ...určitě potkáme, já doufám mimochodem já miluju Trenta Reznora :-) teda tu muziku... :-)

nin
04. 09. 2003
Dát tip
já kromě tý muziky i ty texty, protože jsou to přesně ty věci, co bych psala, kdybych to dovedla všechno dostat ze sebe (věci z pretty hate machine a z downward spiral...) já tě nepřehlídla v kritikách, ale těch posledních pár měsíců jsem v dílech jela jen po prověřených jménech - ke svojí škodě... necháš to tu ještě nějakej den? (napadlo mě se na tebe mrknout potom, co jsem narazila na tvý jméno na np...) kdybys mazal, řekni prosím předem, ať si to můžu stáhnout, děkuju

drfaust
04. 09. 2003
Dát tip
Tady to bude všechno dokud nenajdu nějakou jinou základnu. Tady jsem pořád "doma"... ale tomu tak asi nezůstane... jenže zatím není kam se přestěhovat. Publikuju i na totemu... se stejným nickem, ale tam můžu vložit jedno dílo deně a ta grafika je taky dost ... Včera jsem byl na pivu s Merlem a s Viem... Merle právě vykládal o novým servru... doufám, že se najde dost lidí, aby to mělo smysl. To všechno ovšem asi ještě chvíli potrvá... :-)

drfaust
04. 09. 2003
Dát tip
avi

drfaust
04. 09. 2003
Dát tip
No a já mám nejradši Fragile*! A co s tebou děljí třeba Ministry, Young Gods, Sonic Youth, Nitzer Ebb, Skiny Puppy, Front 242... Einsturzende Neubautung či Massive Attack, Portishead...

KayTee
20. 08. 2003
Dát tip
líbí...moooc (:o)*

rabako
10. 08. 2003
Dát tip
!!!!!!!!!!

egil
24. 07. 2003
Dát tip
I proti srsti v metru jsem viděl ty oči *

Kajman
23. 07. 2003
Dát tip
dobrý kotrmelce*

Dirty
23. 07. 2003
Dát tip
tohle se mi moc líbí, zdá se mi to hluboký...hlavně.. "Ale ráno už nebude záležet kolik dechu jsi vypil" a navíc je to podezřele ucelený *

Pája
23. 07. 2003
Dát tip
*

Romy
23. 07. 2003
Dát tip
**!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru