Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kurvička

28. 07. 2003
33
2
9599

 

Seděla ve svým pokoji na válendě. Malá, ustrašená holka. Seděla, poslouchala ten hluk a doufala, že dneska nikdo nepřijde. Byla už skoro noc, z ulice sem pronikalo světlo pouliční lampy a když jelo kolem auto, tak obdélník okna přeběhl z jedný strany pokoje na druhou. Ani nerozsvítila, jako by věřila, že když bude tma, všichni si budou myslet, že v pokoji nikdo není. A pak se pomalu otevřely dveře a vešel starej chlap. Stálej návštěvník. A asi i nejlepší, skoro se jí ulevilo, nikdy nechtěl nic jinýho, než jí strkat jazyk do pusy a ošahávat jí prsa. Přistoupil k ní, sedl si vedle na válendu, objal ji a řekl: „Dáš mi pusinku?“ Z oka se jí skulila slza. Polkla ji a pootevřela pusu. Tak to chtěl. Tak to vždycky chtěl. Seděla a držela, napjatá, jako struna na jejich starým klavíru. A on ji pak nakrmil její vlastní krví a svým mdlým, žlutým, unaveným semenem.

 

Ze školy se courala, dneska je matka doma, bála se. Jestli tam taky bude ten její, jestli pijou, nebo jestli tam bude hodně chlapů a pijou. Klíč nešel do zámku, zazvonila. Matka jí přišla otevřít na nejistých nohách, připitoměle se usmívala a na sobě měla jen kalhoty a halenku. Rozepnutou. Chvíli se na polonahou matku koukala a přemejšlela, jestli se těm chlapům jenom ukazuje, nebo jestli s nima i spí. Pak hodila tašku na zem a rychle utekla na půdu a zamkla se. Matka vyběhla za ní, kopala do dveří a úplně nelogicky křičela: „Poď sem a vypadni, poď sem a vypadni!“ pořád do kola. Schoulila se do starýho křesla, s každou ránou sebou trhla a když ustaly a matka zjevně odešla, rozbrečela se. Nevěděla o nikom, kdo by jí pomohl.

 

Nadechla se, vzpřímila a pyšně zvedla čelo. Musí projít tím hloučkem mladých kluků a nesmí dát na sobě ani trošku znát, že se jich bojí. Jeden z nich jí zastoupil cestu. Stála proti němu a dívala se mu do očí. Nakonec co by jí mohli udělat… Byl docela milej. Mohlo mu bejt okolo osmnácti, jako i všem ostatním, bylo jich pět. Sedla si k nim na schody a povídali si. Všichni se předháněli s poklonama, každej z nich na ni chtěl zapůsobit nejvíc, každej z nich ji chtěl. „Kolik ti je, kočko?“ zeptal se jeden z nich. „Čtrnáct“ odpověděla. „Páni! Tak to se za rok přihlaš!“ smáli se, zvedli se ze schodů a pomalu odcházeli. Aha, zamyslela se, takže si od teď budu přidávat dva roky…

 

Jela za kamarádkou. Autobus pojede za půl hodiny. Koupila si časopis a cigarety. Když kouří, vypadá starší. Taky oči si podtrhla tlustou černou čárou a na řasy si nanesla tubu maskary. „Slečno, už vám někdo řekl, že máte nejkrásnější oči na světě?“ Nejkrásnější oči na světě se podívaly nahoru a nejkrásnější pusa na světě se usmála a řekla: „Jen oči? No, to snad nemyslíš vážně!“ Byla krásná a věděla to. Byla vyzývavá a věděla to. Bylo jí osmnáct, i když rodnej list řikal čtrnáct čtrnáct čtrnáct… Ke kamarádce nedojela. Schoulila se do náruče nějakýho kluka, kterej byl mladej a krásnej a nesyčel uslintaným koutkem „Dáš mi pusinku?“, ale hladil jí, objímal a vyznával lásku. Jeho semeno bylo horký, bílý a sebevědomý.

 

„Co mu mám říct?“ ptala se dychtivě kamarádka „on tě fakt miluje!“ „Nic, co bys mu řikala, ať dá pokoj“ „Proč ho nechceš, dyk je hezkej!“ „Na světě je hezkejch kluků! Chci je všechny!“... přece jí nebude vysvětlovat, že má strach...možná to sama ještě neví…neví, že má strach někoho milovat…neví, že kopne do každýho první, aby nenakopli ji…jako ji nakop každej v životě, koho potřebovala mít ráda…ale ta touha po objetí, po přízni, po milým slovíčku je tak silná, touha k někomu patřit, alespoň na chvilku...ještě neví, že milovat nebolí vždycky.....malá, ustrašená holka.....

 

 


2 názory

ty otazníky tam nejsou schválně, to byly původně uvozovky, jenže jak se překopával Písmák, tak se to nějak celý přeformátovalo :-)))))

guy: taky jsem si tady ty rozhovory přečetla :-) zajímavý, dík :-)

guy
13. 09. 2006
Dát tip
taky děkuju za avi, rád jsem si to oživil komplexněji než jenom z toho, co mi utkvělo, a že z tohoto mi utkvělo významně hodně .. dokonce i svou historickou polemiku s autorkou ze starých dobrých písmáckých časů jsem si tu s úsměvem rád v duchu zopáknul .. :-)

maartin
06. 09. 2006
Dát tip
dík za avi... dobrý

Zuzulinka
04. 09. 2006
Dát tip
důležitý je obsah díky za avi dobré čtení

Milly
04. 09. 2006
Dát tip
Vykopávka? :o))) co to tu s tím všichni máte- avi se snad směj dávat jen na nový díla?? Čím starší dílo, tím míň kvalitní..- jako jogurt třeba??? Hm...., taky myslím, že by byko dobrý opravit tu přímou řeč v závěru zmršenou stěhováním Písmáka........ :-)

Lakrov
04. 09. 2006
Dát tip
Ještě avíza. Snad někoho nepohněvá, taková vykopávka.

Lakrov
04. 09. 2006
Dát tip
Konec zamrazil. Nechceš něco udělat s grafickou úpravou? Stačilo by málo. Takhle to vypadá jako špatné přeložený 'návod k použití' a přitom je to tak opravdové...

Dobrý.......dost...

Milly
02. 09. 2006
Dát tip
avi...

Milly
02. 09. 2006
Dát tip
ajajaj.... -t- + k to si teda počkám, až to nebude bolet.... :-)

kiksy
19. 09. 2005
Dát tip
skvelé t

U potoka se ale dějou zajímavý věci... :-)

Br...u potoka je kosa :-)))

Nesedávej u potoka!!!!!

Působivé. ****

gASK
03. 01. 2004
Dát tip
Pravda pravdoucí dechberoucí:)

To mě napadl jeden citát z Vesničky střediskový (muj nej film): Víš, když seš jedinej, kdo to může udělat, tak to udělat prostě musíš! :-)

to jsem ráda :-) moje postavičky to potřebují :-)

gASK
02. 01. 2004
Dát tip
Já zase rád dělám radost:) No a když to potřebují....

gASK
01. 01. 2004
Dát tip
Skvěle napsaný a vytvořený a vůbec:) Ať žije psychologie....tvoje postavy a postavičky si dycky tak nějak oblíbim:)))***

Albireo
26. 11. 2003
Dát tip
Vždyť jsem ji četl hned po první!

No dyk já vim, ale když jsem tohle psala, tak jsem to ještě nevěděla! Tak promíííííííííííň :-)))))

Albireo
25. 11. 2003
Dát tip
Je to hrozný, ale opravdu dobře napsaný. Doufám, že ne i prožitý. tip

:-))) DÍK :-))) ani po tobě nebudu chtít, aby sis přečet tu druhou verzi a řek mi co a jak :-)))))

Jo, řekla bych, že jich je víc, než myslíš :-)

kassiope
21. 11. 2003
Dát tip
Ty mě vážně dostáváš! Je to hrozný, že takový holky jsou, že maj takovou smůlu, že se nemají komu svěřit....*

Kytiii
12. 11. 2003
Dát tip
skvělý, drsně pravdivý... tip (doufám, že ne osobní zkušenost :o)

Hipies:Jasně,je mi potěšením:-) mník: dík,opraveno:-)

mník
08. 10. 2003
Dát tip
Předposlední řádek: obje

hippiesanda
27. 08. 2003
Dát tip
jo a taky jsem ti čekanko zapomněla- půjde to do klubu ok?:-)

To byla chyba, ten název, nejspíš ho musim přepsat. nejde přece o to, kdo to prožil, ale o to, že to neni lež.

Perchta: A možná jsem nevynechala nic :-)

Perchta
25. 08. 2003
Dát tip
přečetla jsem si název sbírky (konečně!), už jsem vyděšená dost, nebudu přilévat olej do ohně, gratuluju, žes přežila

quentin: ď Perchta: To je JEDEN příběh!!!!!!!!!!!

Perchta
24. 08. 2003
Dát tip
Pro mě ne, jestli přešla přes ten první, ty ostatní jsou lež nebo naopak

Perchta: No, mě se líbí, jak jsou některý lidi chytrý. Jako ty a ještě jeden nahoře. Nebo možná šťastný. Nebudu to radši komentovat.

Perchta
24. 08. 2003
Dát tip
tak to nekomentuj muhehe možná jsi prostě jenom něco důležitýho vynechala...

Perchta
23. 08. 2003
Dát tip
ta první je šílená ty ostatní hm

zážitek!!!silné!!!!*

quapa
11. 08. 2003
Dát tip
jako konec povidky pohoda,ne obsah nebo vyzneni,spis zpusob

Honey:No, vlastně se mi to taky líbí :-))) guapa: Já vim :-)

Honey
09. 08. 2003
Dát tip
tenhle konec maš lepši, fakt... jako ji nakop každej v životě koho potřebovala mit rada... mala ustrašena holka.... jo, je to lepši, tou druhou verzi s to zkazila:o(

Jééééééé :-))))) no, pohoda by to zrovna bejt teda neměla :-)))))

quapa
04. 08. 2003
Dát tip
ja to taky cetla jednim dechem,ale svou skleroznosti jsem zapomnela,jaky bzl konec nez jsemprelouskala kritiky,...no ale asi mi nijak zvlast blby nepripadal,mrknu......no, pohoda

Honey
31. 07. 2003
Dát tip
nápadita věc...moc se mi libi ****

:-)

Honey
31. 07. 2003
Dát tip
čemu se směješ?:o)

Nesměju se, usmívám, asi mám radost :-)

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
Luk_Malér_8: Když už mluvíš o psychoanalýze...ty máš nějakej problém se svým sebeurčením, viď? Možná dokonce seš ze svý sexuality a svýho semene nejvíc nervózní ty. cekanecka: charakterizovat nějakou postavu lze nejenom dle semene, ale i podle hovna, zvratků, smradu z jeho střevních plynů, ale taky podle jeho chování, očí, mluvy....., a to dle celkového kontextu. Pochopil jsem, že v Tvém dílku je semeno zkratkou k vyjádření těch postav. Nepohoršuji se nad tím. Jenom jsem vyjádřil svůj názor o možné lacinosti takové charakterové alegorie. Dost dobře to ve své kritice vyjádřila ASTRA. Ano, ten příběh jde totiž po povrchu a najednou BUM, jsme přímo v chámovodech. To je ta "pěst na oko", která podle mne měla za cíl jen šoknout, ale fakt nic neřekla. Protože je jasné, že starší uslintanec je na tom se svym semenem jinak než princ, i když ani to nemusí být pravda. Jde tedy o to, že pro celkový děj byla tahle informace zbytečná a svojí intimností vyvolala otázku, PROČ o tom mluvíš. (Freud) P.S. Moje semeno je horký, bílý a sebevědomý...:-)

Josefk
31. 07. 2003
Dát tip
metanol :-)))

Panáček nasazuje osobní rovinu. Dobrá quětsi: 1. Vadilo to tobě, néé mně. 2.Já jsem řek, že je to podle mě přesný pojmenování, zvlášť v tom kontrastu, těch dvou chlapiků. 3. Problém si z toho udělal TY, kámo. Tolik fakta. Nyní hypotézy: Jako pěst na oko to semeno působí jen někomu, komu vadí ta vlastní věc, ne semeno jako příměr. Po povrchu to totiž jde pouze zdánlivě, každý slovo má něco za sebou. Zdá se tedy, že se potvrzuje známá pravda: Nemáme-li věcné argumenty, přecházíme do osobní roviny, někdy i do agresivity. P.S. No a? Proč mi to píšeš? Mě je to fuk. Navíc: To může říct každej.

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
Nejsem anonym43, ale IVANOL, sorry

IVANOL: No a nenapadlo tě, že to bylo třeba tak, že se jí to semeno hnusilo, když ho musela polykat od starýho chlapa a pak byla překvapená, když ten kluk ho měl jíný? Byla to malá holka, na to nezapomeň, pro ni byly tyhle věci nepřirozený, že každej sere, to ví i malý dítě! josefk: Jakej metanol? Luk: že to neni povrchní?????

Josefk
31. 07. 2003
Dát tip
ivanol - metanol - dyk sme básníci? :-)))

Jo ták :-)))

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
Luk: Jsem takovej vztahovačnej. Takže jsi mě svym nekritickym pochlebováním znervóznil. Viz: Ale zároveň chápu, že ňáký chlapiky to znervózňuje. ;-))))))) Pochopil jsem to tak, že si se snažil z mojí kritiky udělat svůj Vítězný oblouk. A to mně fakt hodně nasralo a ze semenem kohokoli to nemá nic společnýho. Takže to nebudem řešit u cekanky na stránce, ale v soukromých zprávách, když si budeš chtít dopisovat, kámo.

Tohle je strašná nevýhoda písemný komunikace, ten časovej, odklad a to, že nevidíš, jak se ten druhej tváří, takže nevíš, nakolik je to džouk, kdy se tak začíná tvářit, co mu vadí atd. Tak dobrý. Jak to nekritický pochlebování, závěr mi přišel zamotej nepřesnej. Ale to s tim semenem - mě přišlo přesný. Já nechci jít do osobních věcí, Cekanka: nebo ty si myslíš, že je to povrchní? Mě se zdálo, že to má takovej ten ledovcovej efekt.

Luk: Já nevim, já už nic nevim, jsem zmatená a smutná. Nemám ráda, když se lidi hádaj kvůli mně

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
Cekanecko nebuď smutná, nehádáme se kvůli Tobě, ale kvůli semenu nějakýho uslintanýho dědka, kterej s nim nakrmil nějakou malou holčičku a jí to vadilo. Na druhou stranu jí to ale moc chutnalo od mladíka, ...taky jsem z toho zmatenej.. Poslal bych Ti nějaký smajlíky na rozveselení, ale nevím jak se to dělá. :-)

Nechutnalo jí, ale bylo to příjemnější.Tys to vůbec nepochopil. Tyhle holky, jak jsou doma odkopnutý, tak se vrhnou do náruče každýmu chlapovi, protože potřebujou pohladit. A sexem platěj za chvilku iluze. Třináctiletá holka potřebuje obejmout od mámy a táty, ne od cizího chlapa, ale když máma a táta neobjímaj, tak vezme, co je. A zaplatí za to sexem. Je to něco za něco. Berou to, jako že se prostě za lásku platí. I když by ji měli mít zadarmo, tu mateřskou a bezpodmínečnou.

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
Pochopil jsem, že celé to má mít sociální podtext. To je v pořádku. Jen se mi nezdá, že by třináctiletý holce mohlo být vůbec semeno v puse nějak příjemný. Myslim, že to není příjemný ani velkejm holkám, že jo holky! (Zajímavý téma do auditoria, ne?) :-) (Polykání semene v literatuře..)

Já bych to taky nestavěl dod dpozice hádky, pokud to nepořeroste věcnou rovinu a nezačne zasahovat do osobní a emoce nepřesáhnou určitou mez, tak je to v poho. Já bych to už teď neřešil, vyřikali jsme si to, pozice se vyjasnili asi by to chtělo eště pifko na dovršení, ale řek bych, že to zvládnem i bez toho. :-))))))))))))))))))))))))

Ale dyk to neni nikde řečený, že jí to bylo příjemný, ty to tam někde čteš? To první, to je snad jasný a to druhý...přečti si to pořádně!!!!! nebo už budu agresivní já!

eštěže mě na to pivo nechcete sebou, protože teď bych asi přeskočila stůl a vrhla bych se na IVANOLA :-)))))

Todle už si vyřiďte sami Čau.

Todle už si vyřiďte sami Čau.

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
cekanecka: tak jestli se na mě chceš vrhat, tak jdem na to pivko! Luk: už jsme to zvládli, ale pifko...s cekankou...jdem do toho? cekanecka: ty si to pořádně přečti, i to svoje další upřesňování, dyť to je JASNÝ!!! Já snad vyskočím z postele!!!!!!

No, jasný to je, když to teda musim říct, tak to řeknu! Když jí to semeno stříkalo do vlasů a na břicho, tak viděla a cejtila, jaký je, ne? A taky to nevypráví ona, kdyby to vyprávěla ona, tak by to vypadalo jinak!

Vono vůbec, pivínko dyš je server Písmák, esi by nemoh bejt ňákej bar Písmák, to by bylo.

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
No co to ta třináctka s těma chlapama dělala, že byla celá zcákaná. A určitě byl vždycky jenom jeden. Myslim, že ten starej by jí tak nezcákal, možná že by tu kapku musela hledat někde na špičce jeho boty. Ale třeba to byl hasič. :-))) Fuj, já jsem dneska vtipnej... Luk: Jsem pro bar Písmák

Jo a každej by k půllitru fasoval tužku a papír :-))) a kdyby napsal něco moc hezkýho, tak by neplatil :-))) a kdyby napsal nějakou óbr sračku, tak by platil za všecky :-))) tak nějak jsi to myslel?

IVANOL: Nejsi vtipnej, jsi hnusnej.

IVANOL
31. 07. 2003
Dát tip
No vždyť říkám, FUJ.

Ty nejsi v práci, viď? Jsem to myslel normálně, hospička, kde bys věděl, že na někoho narazíš zcela nevirtuálně, dokonce učené hovory by byli trestány placením ostatním, píše se doma, v hospičce se nanejvýš získává inspirace.

Právěže jsem v práci :-))) a proč teda do nějaký hospůdky nejdeme?

Jééé, to jsem odpovídal IVANOLovi na to fasování tužek a psaní v hospodě. No ja tedy můžu až příští týden.

Lunka
31. 07. 2003
Dát tip
...teda cekanko, pěkný...já to četla jedním dechem... *

Luk: Hm, to jsem ale právě psala já, víš, o tužkách!

Lunka: :-) dík, ale s tim koncem fakt musim něco udělat :-)

Jiřík: Jo, přišel, natlouct do hlavy jsem ti je musela! :-))))) Morney: To mě těší :-) děkuju :-)

Josefk
29. 07. 2003
Dát tip
paráda! :-)))

Astra: Dobře, mám problém s tim, že nevim, jak vypadá povídka, dám to do kategorie Ostatní. Myslim, že vůbec nezáleží na tom, jestli ji matka prodává, nebo za ní jen choděj chlapi z jejích mejdanů, o tom to neni. A proč ji tak miluje ten kluk? Prostě proto! Protože je krásná, vyzývavá a nechce ho. To přece stačí, myslíš, že každej musí mít nějakej důvod, aby se zamiloval? Josefk: :-)))

Astra
29. 07. 2003
Dát tip
A ksakris, to jsem nechtela - se te dotknout. Jsem si vsimla, ze kdyz je tady nekdo oblibeny, zacne usinat na vavrinech. Asi. Mela jsi tam pozadavek na hlubsi kritiku, coz pry ma znamenat, ze autor na sobe chce pracovat. No, pouceni pro me, ze to tak nemusi byt. Pohodlnejsi je soupnout to do "ostatni". Mas pravdu.

Ale to je omyl, já jsem se neurazila, opravdu s tim mám problém a opravdu si s nim nevim rady! Já prostě píšu a nevim, jaký kriteria má mít povídka a jaký co jinýho, nejsem vzdělaná. A popravdě je mi to fuk. Potřebuju něcio sdělit a o nic jinýho mi nejde. Jo, když se to lidem líbí, to je fajn, když je to oslovuje, je to ještě lepší, víš!

A do ostatních to dám, protože se tak vyhnu škatulkování a zařazování, o to mi fakt nejde.

Verbatim
29. 07. 2003
Dát tip
není na hlubší kritiku

a nač?

Verbatim
29. 07. 2003
Dát tip
Nezrale psani

No, asi jsem ještě neuzrála :-)

hippiesanda
29. 07. 2003
Dát tip
Já moc nechápu ten konec, ale jinak se mi to moc líbí.*

A co na tom nechápeš? Já ti to vysvětlim

hippiesanda
29. 07. 2003
Dát tip
moc nechápu ten poslední odstavec. Nevim co na něm nechápu, ale nerozumím mu.

Tak já si tě nechám na zejtra, dneska už odcházim :-)

j_i_r_i_k
29. 07. 2003
Dát tip
Hezký... Sice to říká věci, na něž už jsem přišel, nicméně vzhledem k návštěvnosti to nejspíše někoho oslovilo... I když myslím, že tohle člověku asi stejně zvenčí nevnutíš, rozum lidský je totiž dost nedůvěřivá potvůrka...

Morney
29. 07. 2003
Dát tip
Hm, rozhodně se mi tvoje povídka moc líbí. Docela nechápu tolik připomínek, co ti napsali ostatní. Já bych na ní neměnila ani řádku. Právě tím, že je to strohý a nijak barvitě nevylíčený je to tak oslovující. Prostě opakuji, mě se to zdá super ! TIP*

IVANOL
28. 07. 2003
Dát tip
Snaha je vidět, ale..... Zmínka o vlastnostech semene navíc působí jako pěst na oko. Býváš lepší....:-)

Čekanko, dobrý, jakobys to sama prožila, teď nechci vůbec spekulovat o tom, co je a neni pravda, to je blbost. Ale je to plastický. A přitom jasný průzračný, na však přiblblý. Ten konec se mi ale zdá, že se motá. Intuitivně bych tam čekal v podstatě jasný vyjádření, že musí dát kopačky ona jako v první v každém vztahu, pak ale potřebuje další vztah a startuje tak nekonečnej kolotoč. Já vim, že pak je problém to napsat, když ona to neví, ale jen tak tuší a nejasně cítí.* Anebo jsem já úplně vedle? ;-)

blondýna
28. 07. 2003
Dát tip
*

barobrk: Jaký téma? IVANOL: Odepíšu ve zprávě Kalais: život neni procházka růžovou zahrádkou, je drsnej :-) Luk: Dyk to tam je, tys to pochopil :-) blondýna: Díky, královno! :-)

No jo, jak to je celý takový jasný jak facka, tak ten konec je takový zaťapťaný zpomalený oslabený nevim.

jako myslíš neadekvátní k ostatnímu textu?

Jo, dle mě to tam ztratilo takovou tu přímočarost.

Luk: No, to máš možná pravdu, zamyslim se nad tim.....ale.....no, zamyslim se :-)

Čekanko, já chápu jako hlavní výhodu takovéto komunikace je, že řekneš názor a pokud je řečen věcně, může člověku pomoci. Ten ať si s tím dělá co chce. Chceš-li se zamyslet, pomůže-li ti to, budu rád, chceš-li se nato..., tedy dobrá.:-)))))

IVANOL: O tom semenu je to přesný, když si totiž vemeš semeno jako odraz a zároveň pokračování ononho muže.

Luk: Tak to chápeme stejně :-)

Luk: O tom semenu.....jak přesný? Jakože ti to taky vadí?

Ne myslím, že použít semseno pro charakteristiku muže je přesný, že to je další rozměr, ten chlapik nějak vypadá, něco nosí, nějak mluví atd. ... a má nějaký semeno, mě to přišlo hezký neotřelý zajímavý, hlavně přesný.

Fajn. Mně taky :-)))

Ale zároveň chápu, že ňáký chlapiky to znervózňuje. ;-)))))))

Vždycky se najde někdo, koho něco znervózňuje :-)

Je to něco na způsob psychoanalýzy, zvlášť když se to týká něčeho jako je semeno. ;-))))) Je to tedy vlastně potřeba.

Luk: Celý to všecko tady je psychoanalýza. Dobrej pscholog by z toho tady vytáh hromadu zajímavejch případů pro svou poradnu. A to nemyslim jen Adonise, ten jenom nejvíc křičí :-)))))

guy
28. 07. 2003
Dát tip
Trošku to konfrontuju se svými laickými poznatky, nějak mi do toho trochu míň zapadá ten hlubokomyslnější závěr, protože mám odpozorováno, že u u osob s takovými "parametry", jakés jim nastavila ve svém díle, bývají ty myšlenky spíš mělčí ... ale to neznamená, že i takové nemohou být ... ani v nejmenším nejsem zastáncem jednostranného pohledu na žádnou věc v lidském dění ...

no, proto je tam to, že to ona ještě neví, protože potom to už nejsou její myšlenky. A proč myslíš, že jsou mělčí?

guy
28. 07. 2003
Dát tip
to není, že si to myslím, já konstatoval, že to mám odpozorovaný u konkrétních osob, vycházím z indicií, které při dlouhodobějším pozorování lze pak s určitou mírou korelovat do obecnějších závěrů

Myslim, že nevíš, jaký maj myšlenky, protože to, co ty pozoruješ je jen to, co ti dovolej vidět, to, co sami chtěj ukázat. Jejich myšlenky vidět nejsou.

guy
28. 07. 2003
Dát tip
čekanko, asi by se musela stanovit míra pro hloubky myšlenek :-))) ... ale stejně - musím se jenom vrátit k tomu, že jsem si dovolil srovnat závěr tvého díla s mým pozorováním něčeho, co bylo určitým způsobem příbuzné obsahu tvého díla, a podtrhl jsem, že mé pozorování bylo laické, tudíž toleruj prosím i mé laické vyjádření ... nic hlubšího jsem tím nemyslel

OK :-) Ty nevíš, že jednotka pro měření hloubky myšlenek je už dávno stanovená? Je to 1cek, jako jedna čekanka :-)))

guy
28. 07. 2003
Dát tip
jé - a kolik jsou dosud naměřená maxima a minima? ... abych věděl, zda jsem v toleranci :-)))

Prozatim je měření v plenkách, nejvíc jsme naměřili 4,5 čekanky a nejmíň 0,42 čekanky

Astra
28. 07. 2003
Dát tip
Celé to jde docela po povrchu - působí to spíš jako náhodné nápady jak ukázat, jak to asi má postava těžké. (Rodina atd...)Nic proti, ale pointou je nakonec suché vysvětlení jejího psychického nastavení jakoby se k hrdince najednou vyjadřoval analytik. Nadhled, k němuž postava ještě nedošla. Na povídku slabý závěr. V povídce by na to měla postava přijít sama, nebo by ji měl autor dostat do situace, v níž to ukáže - a ať si to čtenář pochopí sám jak chce. Ne to odfláknout vysvětlováním, jak to je a co si má čtenář myslet. A těch teček - náznaky - hovoří o nejistotě, jak to vlastně celé uzavřít. Najednou jakoby se z toho stalo citlivé téma, přičemž předchozí popisy si hrají na tvrdost. Působí to tím pádem ještě nevěrohodněji, než by mohlo. Toť má hlubší kritika.

Tak to mělo bejt žlutý :-) No, já vim, že ten závěr je divnej, přemejšlim o tom

Ale že by to bylo celý povrchní.....

Astra
28. 07. 2003
Dát tip
Celý ne - ale povrchním to podle mě dělá jistá nesevřenost, neucelenost. Tohle by mohla být skutečná povídka, ale není. Nijak to nezačíná a nijak nekončí. Jsou to takové střepy. Matka ji prodává? Schvaluje? Ví o tom, že za ní chodí stálí zákazníci do jejího pokoje? A proč ji "fakt" miluje ten kluk - jen tak, že se s ním vyspala? Jak poznala, že ji miluje? Protože jí vyznával lásku? Co to je - vyznal lásku? Nějaké klišé? (Když nejsem naivní - můžu si myslet - kdo nevyznává lásku, když chce dostal "osmnáctku" do postele?) atd... Čím ho zaujala? V té povídce je jen holkou, co vypadá na víc a je vyzívavá. Žádná osobitost z ní nečiší. Jakoby zastupovala nějakou vrstvu holek z morálně rozvrácených rodin. A koneckonců - kdo je on? Hezoun co neslintá? Sorry, ale fakt to plave po povrchu, kdybys zašla dál, možná bys objevila víc. Píšu jen, jak to na mě působí. Ty otázky jsou záměrné. Když sama píšu, hodně mi pomáhají. Kdybys neměla na víc, tak to odmávnu, že je to dobrý.

Víš co? Našla jsem jiný číslo...heleč 060919787787878 a jejich stránky jsou www.lepsidohazovackanezcekanka.cz U vás jen kecaj, proto kecalové..hahaha tady se dovím všechno a nemusí platit a škemrat!

Ajé...přišlas na muj zdroj...jsem v pytli

:-)) Cituji: Dohazovačky nechtějí dohazovat. Mýlíte se...chtějí Vás odlákat. Od čeho? ptám se já... Od toho dotyčného? Jiříka? Asi ano, copak vím, jak se jmenuje? No, ale...já nic...já svatoušek. Jóóó, tak to už ti neporadíme. To si musíte zajet za tou dotyčnou, prej jí říkate čekanka, že? Jistě. - jsem z toho stejně tumpachová Tady, u nás, jsou firmy jako řeznictví, pekařství a z těch obchůdků dostáváme kvalitní a hmatatelný věci. Za co bereš ty prachy, čekanko?

Ty seš kůůůůůůůůůůůůůůŇ :-))))) Vydělávat prachy prací umí každej, vydělávat prachy a nehnout pařátem je umění, víš! :-)))

Žádnej kůň! :) Ať žijou mafiáni! Umění vládne světem! atd. :-) Tak to myslíš?

kdepak, já s mafií nechci nic mít, zabíjej koně!

Koně? :-( fňuk

nečetlas Kmotra?

nou tady je něco divnýho..návštěvnost vysoká, ale tipy nikde...?????? :-)

No, kazíš mi průměr! Kmotra si přečti, s filmem se nedá knížka srovnat. Konečně jako vždycky

Dobře. Mám DÚ. :-) Já a kazit ti průměr? Buď ráda, že tu s tebou někdo je, všichni jen chodí, čtou, nekritizují a netipujou. Omezenci. :) Vždyť bys tu byla sama. .)

Wopi
27. 07. 2003
Dát tip
no, vrátil jsem se z dovči a už si stahuju čekanky a těším se na ně :)) tipy určitě nějaké přibydou :)

Ale nebyla, tady je lidí :-))) A navíc si povídám na Seznamu :-))) víš! .-)

Wopi
27. 07. 2003
Dát tip
divil bych se, kdyby ne

Wopi: no, koukala jsem, žes dlouho absentoval :-)))))

w: ty mi nějak lichotíš! Dovolená se vydařila? :-)

Wopi
27. 07. 2003
Dát tip
eh - to mělo být výýýýýýýýýýš!! :)))

Dobže. Člověk jí tu dělá společnost a ona takhle... Píšu si.

nene, níž!

Wopi
27. 07. 2003
Dát tip
pěkně zpřetrhané dialogy :)) to je akční umění :))

Wopi
27. 07. 2003
Dát tip
výš, víš?

DW: Dyk neumíš psát! :-))) W: Níž, neníliž (pravda)

.....! :) Jak se tu objeví kluk jako buk, tak neumím psát, jo? Já dohazovačkou nejsem, tak jen popřeju dobrou noc a odcházím. (jsi zlá, ta nejzlejší, tohle se mě fakt dotklo) :(

DW: Já myslela tužkou, víš! Na klávesách od PC ti to jde! Opravdu!!!!! Dyk já bez tebe nemůžu žít!!!!!

Já bez tebe taky ne!!! Blbě se mi tož odchází, ale tužka je moje kámoška, fakt, že nekecám. Občas vykouzlí i můj podpis, někdy i taťkův zfalšovanej, je prostě šikulka a já taky. :-)

no, to gratuluju, já už se ani podepsat neumim, když platim kreditkou, tak se podepisuju třikrát a pak tahám občanku :-)))

Kdybys byla chudou studentkou a střádala si deseťáky pod pravý roh postele, tak stoprocentně se nepotkáš s kreditkama. :-)

no, vidíš! A neměla bych problémy s podpisem!

:) tak, tak ale teď už fakt dobrou a pa :)

PA PA PA :-)

Marthin
27. 07. 2003
Dát tip
Ten konec je odfláknutý..to by chtělo neako nevím ako..

Tak to já taky nevim, ako :-))) Mně to přijde takhle akorát :-)

KayTee
27. 07. 2003
Dát tip
Já taky vypadala ve 13 na 18. Líbí se mi to, a ta kritika je taky dobrá ;o))) Pobavila jsem se. Viděla jsi Lolitu? tip*

KT: Ne, Lolitu jsem neviděla, bohužel, mám děsný mezery ve vzdělání :-) JMC: Který detaily ti tam neseděj?

Marthin
27. 07. 2003
Dát tip
To poučení tam býti nemuselo..:-)

No, to možná nemuselo, to máš pravdu, ale já měla strach, že lidi nebudou vědět, oč jde

Marthin
27. 07. 2003
Dát tip
Věř jim..:-)

StvN
27. 07. 2003
Dát tip
Jasně. Nesjdřív si "přivydělává" jako kurvička a musí spát s lidma, který nesnáší, tos zmínila schválně - první neštěstí. matka ztělesněný zlo a rodinné peklo - druhý neštěstí. Pak ti kluci, další zklamání - třetí bod. Nakonec to vypadá nadějně, ale ona si to přetvoří v další neštěstí, tedy již čtvrté. Tím pádem je to nevyvážený. Vybíráš choulostivá témata - práce, rodina, přátelé, podle kterých se posuzuje životní štěstí a ukazuješ je jako zraňující a nepřátelské oblasti. Z lsáky jsi vybrala také jen strach ze zklamání. Co tam opisovat? Tedy promiň, ale myslel jsem, že se chceš v psaní lepšit a růst. Alespoň kdysi jsi to tvrdila.

No, dobře, asi to nebude nejvydařenější kousek, počkáme si na další kritiky. Však víte, že já na sobě pracuju :-) JOJO!!!!! :-)))

pozorovatel
27. 07. 2003
Dát tip
To já vypadám v 18 na těch 13(no možná jen na 15). A co jsem to tu slyšel za nesmysl?! Že všichni neblicí, nefetující a milý jsou už vyprodaný?!!! V žádném případě. Já jsem totiž neblicí, nefetující, milý a ještě něco navrch a jsem stále v prodeji!!! Je sice fakt, že jsem o něco dražší, ale to nic nemění! A k dílku. Líbil se mi začátek. Pak jsem už trošku ztrácel.

Co jsi ztrácel? A odkud?

pozorovatel
27. 07. 2003
Dát tip
Poté, co jsem si přečetl první odstavec, tek jsem čekal více nebo možná jen jiné pokračování. Je to na mě až moc nahrnuto na sebe. Ta strohost se mi taky nelíbí. Já bych dával větší zřetel na popis pocitů, ale nechci ti to vnucovat, protože samozřejmě záleží jen na tobě. Mám totiž takový dojem, že bys to zvládla napsat i lépe. Možná, že i mnohem lépe... Ale je to jen můj názor:-)

Já vim, že to je jen tvuj názor, taky to tak beru :-))) Mně se to musí nejdřív uležet. Až to slehne, možná to napíšu znova. Jako to, Co bolí :-)

tak mě napadlo, tže to je taková variabilní sestava, šlo by přeházet odstavce, vypadalo by to úplně jinak, ten první, co tě navnadil by šel dát doprostřed, nebo tak nějak :-)))

pozorovatel
27. 07. 2003
Dát tip
Jo, nebo tak nějak :-))) Je to výborné téma a je dobře, že se k tomu ještě vracíš. No, asi taky napíšu o prostitutce...

Ale ona neni prostitutka

pozorovatel
27. 07. 2003
Dát tip
To já už myslím dopředu. Promiň. Tvá povídka mi vnukla nápad.

Já ráda inspiruju :-)

StvN
26. 07. 2003
Dát tip
Ta touha je silná a mám ji rád. Je to dobrý zakončení, ale těch neštěstí nad tím je nějak moc. Něco tomu chybí. Je to strohý a nevyvážený.

Moc neštěstí? A jak je to nevyvážený? A strohý jsem chtěla, aby to bylo, co tam opisovat?

yoyo
26. 07. 2003
Dát tip
*

Tak..jak bych se vyjádřila...Mně se ta strohost líbí, proč okecávat v dlouhých románech, co může zapůsobit několika odstavci? Ale...je to fakt dobré, akorát si to neumím představit.

J_M_C
26. 07. 2003
Dát tip
je sice pravda, ze nektery detaily mi tam mco nesedej, ale jinak je to dobry, rozhodne to ma bliz k realite jak nektery z jinych tvych veci. DW mozna je to tak lepsi, ze si neumis predstavit. *

Určitě je to lepší :-)

Jéj, také si myslím. :) Se zvědavostí se nemá nic přehánět.

taky si nemyslim, že vyzkoušet se má všecko :-) drogy a tohle bych vynechala :-)))

Tak, správně...na to je času dost...třeba v dalším životě (jiný asi není) Nějak jsem se s hlavní hrdinkou neztotožnila. Ona chce být starší. Šmankote, co bude dělat v sedmdesáti? :)

V sedmdesáti bude vypadat mladší :-))) Tys nechtěla bejt starší, když jsi byla v pubertě?

A víš, že ne? Já jsem tak vypadala a mě to nesmírně štvalo. Se ségrou si nás pletli...fuj, radši si ubírám...i teď. Pro jistotu. :))

Já vypadala v patnácti na dvacet a ve dvaceti na dvacet a furt na dvacet :-))))) dlouho :-))))) teď už ne :-)))))

To ses měla. Nevím, kde se bere ten systém, že vypadáš tak, jak vypadáš. To je taková nespravedlnost! :))

Já vypadám blbě, ale mladě :-))))) znáš to, jak ty lidi z těch ústavů pro mentálně postižený vypadaj furt, jako děti? :-)))

To mi povídej, až takhle bych zas neměnila...Já vypadám a tečka. :-)) Ale někde jsem četla a mám to v mysli zakódovaný, že se vzhled neřeší. :-))

kdo neřeší vzhled? To je pěkná pitomost, každej to řeší, i když řiká, že ne

ano, každej ho řeší, ale ne jako první příčku hotového člověka...

každej to řeší, jako první příčku. Jak ti člověk nesedne na pohled, můžeš si s nim tisíckrát rozumnět, do postele spolu nevlezete :-)

holčičko, nahoře píšeš, že bychom se měli obecně vyhýbat drogám a jiným - pro někoho zvrhlostem a te´d bys lanařila vnějškem do postele, ale...! :-))

Holčičko, jinak do postele nikoho nezlanaříš :-)))

A co třeba Lásečkou? Nebo ho ožeru. :)

Nezamiluje se :-) Jo, chlast je dobrý řešení :-)))

Cože. Jen, abychom byly kamarádkama..že se nezamiluje? proč? To asi neznáš mé skryté stránky :-)) Pití? A pak by blil na záda místo do kbelíku, co? :)

Ale jo, já vim, že ženská upoutává různě :-) ale ten zrakovej vjem je fakt hodně moc důležitej :-) Musíš si vybrat neblicího :-))) jednou jsem jednoho blba donutila na centryfugu, on se poblil a pak mi furt řikal, jak moc mě miluje, že kvůli mně blil...děs :-)))))

No, na centryfugu by mě nikdo nedostal, teda ani na řetízák...vlastně, zítra je tu pouť :-)) Spíš bych si měla vybrat neblicího, nefetujícího, milýho..tak. Jo, jenže tihle jsou už vyprodaní. .))

Jiřík je volnej a myslim, že neblije :-)))

:-))) Jiřík možná neblije, ale ty jako dohazovačka jsi děsná. :-) Vůbec se mi to nelíbí. :) Já si radši pořídím někoho vlastním úsilím.

Já jsem náhodou skvělá dohazovačka! Co se ti nelíbí? :-)))

Všechno. :) Dohazovačka nejsi vůbec dobrá. Za to bych ti ani tipa nedala! :)) Vzpomínám si, když jsem dohazovala já, tak jsem byla jemná (ne tak tvrdá jak ty) :) a psala kamarádce dopisy. jenže ten její jí řekl, co to píše za bejkárny. Jsem lepší dohazovačka, akorát ještě nebyly oceněny mé kvality. :)

teichman: To je těžký vysvětlit, to si musí každej přebrat sám :-) Hele, já se s váma mazat nebudu, prostě jsem se rozhodla a basta! Srovnat se s tim musíte sami :-)))

?

No, nekoukej!

Koukám jak divá. Martinka prostě nepochopila. :) Můžeš mi říkat pusinko, ale od tohodle se já distancuju. :-) Mimochodem, když jsi taková dohazovačka, jaká je tvá finta? .-) (co když se mi bude jednou hodit, že?) :-)

to víš! já ti to řeknu a ty mi už nenalítneš! :-)))

Dohazovačkou jsi ty, nikdo další už tu není, ne? Tak pošeptej, budu ze sebe dělat blbou...to ani dělat nemusím, fakt...hm? :)

nenene, na to mám kopyrajt a za to se platěj velký prachy

zaplatím. autorský práva neporuším ty seš teda nekamarádka...co když budu někdy v budoucnu potřebovat takový triky? to mi bude copyright a nerajt víš kde... :)

No, až budeš potřebovat, zavoláš mou firmu Kecal s.r.o. a já to zařídim :-)))

dej mi číslo, Zlatý stránky jsou nepřehledný a Praha v nich není, jo? Díky. Doufám, že na příjmu bude někdo ochotnější než ty. blééééé

jo bléééééééééé??????? tak teda si piš, že si v Kecalovi neškrtneš! A na netu jsou zlatý stránky pro celou respubliku!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru