Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Půlnoční čajovna

26. 07. 2003
3
1
3308
Autor
jorel

Vážení přátelé,

zajímal by mě váš názor na myšlenku otevření Půlnoční čajovny. 

 

Nacházela by se nedaleko stanice metra C I. P. Pavlova v Praze (Lublaňská ulice).  Otvírala by se v 22.00, zavírala v 8.00. Sloužit by měla každému, kdo si chce vychutnat dobry čaj i v pozdních hodinách. V případě realizace budou k dispozici různé hry (deskové, stolní, karetní, pravidla k RPG a pod.), větší sbírka zajímavých knížek (od ročenek architektů, přes poezii až po historické romány a cestopisy).

Hudba dle přání (možnost si pustit i vlastní).  Vedle doušku dobrého čaje bude možné popít i další - nealkoholické nápoje a určitě se najde i něco do žaludku a to vše za standartní ceny.

 

Provoz si představuji formou privátního klubu, kde členský příspěvek bude činit 100,- na měsíc (ročně 1000,-). Za něj získá člen vedle standartních výhod jakou je desetiprocentní sleva na každý čaj taktéž možnost vlastního šálku či konvičky a pod.

 

Půlnoční čajovnu je možné otevřít již 1.srpna.

 

Jorel 

(603585119)


1 názor

jorel
24. 01. 2006
Dát tip
Lublanska 30, Pha 2, u IP Pavlova. viz pulnocni.alembiq.cz vybudoval jsem ji a pak sel dal.

Etiennee
20. 01. 2006
Dát tip
tak toto tuna sa mi strasne lubi...a rad by som vediet, ze ci ta "polnocna cajovna" naozaj aj vznikla - to by bolo pre mna ohromnou utechou... :)

jorel
04. 08. 2003
Dát tip
joch: za výrazné porušení pravidel klubu zrušěení členství a bez nez členství žádné individuum nemá nárok ,o))

Krel
04. 08. 2003
Dát tip
Tak do toho jdu!!!!

Kalim
03. 08. 2003
Dát tip
mňo, navštívím, až to bude, až to pu'de

jorel
31. 07. 2003
Dát tip
cauky pismajdy a pismajdove, predem diky za reakce. nejdrive trochu upresneni: Pulnocni cajovna se bude nachazet v prostorach Sushi baru, takze se nejedna o zadny byt,ale regulerni podnik, ktery, ac neni prilis rozlehly, je velmi kvalitne zpracovan (podpodlazni topeni, vetsina svetel ma plynulou regulaci jasu a pod.). clensky poplatek je zalezitost nutna k zajisteni nejen bezproblemoveho chodu cajovny v nocnich hodinach, ale taktez k poskytnuti kvalitnejsiho ctiva atd. (nerad bych o nej prisel :o). po dohode s provozovatelem jsme snizili otviraci hodiny na 18.00 az 19.00, cimzto by se mela Pulnocni cajovnicka stat dostupnejsi a lidicky nemusi prechazet z jednoho podniku do druheho. Zaviraci hodina bude flexibilni, pocita se hlavne s rezervacemi ci telefonickou domluvou. co se tyka napoju, k dipozici pravdepodobne budou i klasicke napoje (ve skle, nebo rozlejvane). a ted k odpovedim: Okeya,Papouse a spol.: Pulnocni cajovnu budujeme mimo jine pro mimoprazske, ktere osud, vyssi sfery ci jine pohnutky obcas privadeji do Prahy. I oni si budou moci zridit clenskou kartu (odlisneho rezimu a ceny). Totez plati pro hosty clenu klubu. Napad na Pulnocni cajovnu vysel jednoduse z chute se setkat s prateli (a castoprave mimoprazskymi) nad salkem caje a nemuset se ohlizet na zaviracku. to plati jenom pro milovniky caje ci planovace dalekych cest ale take kuprikladu pro hrace stolnich a deskovych her, kde takove dobrodruzstvi v dracaku muze trvat celou noc, particka karetnich vampajru minimalne dve tri hodiny nebo souboj v go celou noc.

jorel
31. 07. 2003
Dát tip
drobne chybky a preklepy v predchozi reakci necht jsou pro min u ty ;o) )

Jochanien
31. 07. 2003
Dát tip
hems - dotaz - jak vyloučíš, aby Ti tam lezla divná individua se ohřát? Nevybuduješ druhý sér-wůůd?:-((

Jochanien
29. 07. 2003
Dát tip
C I P Pavlova neznám:-((( jsem mimo hru (v tomto čase se většinou nalézám v Hajanech) čaj si vychutnávám doma:-))

papouch
28. 07. 2003
Dát tip
ofčííííííííí já budu mít čajáček u mě doma! jen to bude chtít malinko času a kapánek penízů... ale bude!! To se pak budou vymejšlet aranže do ptákovinoher.. :-)))

Jerome
28. 07. 2003
Dát tip
gASK : no jasně, vždyť říkám že jsem měl smůlu - v Praze bych dokonce docela rád bydlel, ale tak před sto lety .)

ofčátko
28. 07. 2003
Dát tip
papí :o))) to bude sama-á vznešenost!

rire
28. 07. 2003
Dát tip
pujdu do toho

Kastel
28. 07. 2003
Dát tip
jako říkám - idea skvělá, jako bývalý letitý úvěrář říkám k neuživení

Bebitka
28. 07. 2003
Dát tip
proč ne, ten nápad je lákavý a mám to blízko dom :-) ovšem po fin. stránce bys to měl ještě zvážit... tu stovku měsíčně já osobně dát třeba můžu, ale vydělávat ti to nebude...

Woland
28. 07. 2003
Dát tip
Za 1000,- rocne mit kde spat - to je pohodova cena :-)

Krel
28. 07. 2003
Dát tip
Super nápad...ale škoda že je to tak daleko:-(

gASK
28. 07. 2003
Dát tip
Spát...tak to mne nenapadlo:)....nu, alespoň už nemusím shánět bydlení.........spacák mám mít vlastní nebo tam budou k dispozici;)?

Jerome
27. 07. 2003
Dát tip
supeer, jenom kdybych byl z Prahy - ale zase kdybych byl Pražák tak bych si nemohl vážit ani sám sebe, ha ha :)

gASK
27. 07. 2003
Dát tip
Jerome: Ať žije škatulkování;)..myslíš, že Pražácí můžou za to, kde se narodili? Nevím jak ty, ale já nedostal před narozením katalog "Vyber si místo svého narození 1984!"..

Wopi
27. 07. 2003
Dát tip
zajímavý nápad, škoda, že nejsem z Prahy

papouch
27. 07. 2003
Dát tip
myšlenka krrrrrásná.... ale na to, wabych vyrazil zhruba (vzhledem k zácpám na dálnici) kolem 17:00 z brna, abych stihnul otvíračku, dal si šálek - dva - tři a honem mazal domů, abych se stihl vyspat, abych mohl ráno vstát .... ne, nepřipadá mi to jako dobrý nápad..... :-)) néé, prrromiň, ozývám se opět jako nacionálšovinistický lokálkonformista, který je si bohužel vědom existence i jiných měst v republice, jako jsou třeba Zlín, Opava, Olomouc, Strážnice, Hodonín, Jihlava, Vsetín, Blansko, Třebíč, Prostějov, Vzovice, Přerov, Adamov, Znojmo, Rosice, Břeclav, Drnovice, ... a mnoha a mnoha dalších, které bych dokázal vyjmenovat . (např. Plzeň.:-) .. kterým je prrrdlačky po tom, jestli v ... v .... sakra teď jsem to zapomněl .... v ...... v tý .... no, je tam hrad ... a ňákej most, prej slavnej .... no, šak víte, jak jim na ten most přivezli z Brna do malty natruc vajíčka vařený .... no! .. loni tam prej voda cosik smetla .... sice toho nebylo tolik, jak předloni na Moravě, ale peněz dostali o to víc .. no.... jak se to jenom .... aha! Praha! ... no tak nevím, proč bych měl já, nebo někdo ze Zlína, Opavy, Olomouce, Strážnice.. (atd..) navštěvovat noční čajovnu v ........ sakra ....... zase mi to vypadlo .... taková dědinka je to ..... sice důležitá, ale žádný větší význam nemá, krom toho, že je tam snad prej parlament na kterej stejně všichni kašlou... no nevím, zkrátka takový lokální centrum prej někde uprostřed mapy Čech . nevím, nenašel jsem to, snad Beroun? ... no to je fuk ........ A teď jsem zapomněl, co jsem to vlastně chtěl. :-))

Jerome
27. 07. 2003
Dát tip
gASK : Bijte je Pražáky, hanba Sparta ! :))) víš jak, nemyslím to tak úplně vážně, ale všichni Pražáci který jsem ZATÍM poznal byli vesměs idioti - asi jsem měl smůlu :)

corrado
27. 07. 2003
Dát tip
Jeeeee :o)) To je skvele... aj ja kcem take v Kosiciach.. ale u nas chcip pes....

Kolben
27. 07. 2003
Dát tip
Když vás tak slyším, tak to abych všude říkal, že nejsem Pražák, ale Leteňák. Rozhodně si jako IDIOT nepřipadám (ale to můžou říkat všichni co?).

Kolben
27. 07. 2003
Dát tip
Jóóó zapoměl jsem (tak přece jsem asi idiot) --- myšlenka super :-))

Nanthei
27. 07. 2003
Dát tip
moc ráda bych tam chodila, ale platit stovku měsíčně + za čaj by pro mé studentské konto bylo příliš... bohužel :(

gASK
27. 07. 2003
Dát tip
Jerome: No, vypadá to že máš holt smůlu, většina Pražáků který jsem potkal byli jako každý jiný lidi - možná jen vesměs více nervní a uspěchaní, ale stejný jako lidi u nás či u vás(ať je to kdekoliv:)...ostatně jako všude - já jsem tak trochu multiměstský typ, takže si všude najdu ty svý, a zatím sem nenašel město který by se mi aspoň trošku nelíbilo:) Pro alespoň trochu výdělečně činného studenta je dle mne 100Kč celkem zanedbatrelná částka...alespoň pokud jde o čaj:)

ofčátko
27. 07. 2003
Dát tip
vznáším se mezi unešením a nutkáním si vytvořit čajírnu doma...

Yossarian
26. 07. 2003
Dát tip
nejsem z Prahýý

Okeya
26. 07. 2003
Dát tip
Zní to krásně, i to umístění je prima ... ještě ty peníze ... ale vlastně to ani není moc ;-) Když bych bydlel v Praze tak do toho půjdu.

gASK
26. 07. 2003
Dát tip
Jééééééé, to snad ani není možný..:) Sním či bdím? Od podzimu mě studia zavanou do Prahy a takováhle skvělá instituce navíc blízko školy bude jen vítána...pokud se něco takového skutečně rozběhne, pak rád a dobrovolně budu platit i přípěvky, už jen proto aby něco takového fungovalo dál...a navíc se mi to vzhledem k množství měsíčně zkonzumovaného čaje na těch desetiprocentních slevách vrátí;)... Ať žije Jorel;)

Kalim
26. 07. 2003
Dát tip
daleko myslím, že poblíž je více čajoven půlnoční? raděj Balbínka ale nápad dobrý; jen nevím, jestli by se, byť takováto, reklama nahodila do "událostí" ale udělal bych to více elitářské

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru