Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přístavní předjaří

05. 09. 2003
8
0
2164
Autor
drfaust

5. září

                                                               pro Janičku a pro Aťu

 

Přístavní předjaří

 

 

Jsi z dálky břeh

i korál

bolavých námořníků

                                  jsi

 

     Neznámé slovo...

 

Všech nocí spoušť

zůstala ve mně sprostá

                                  Jsi

 

To po rumu

když křičím

do klínu    země

ať ve mně

piješ louh

 

Mám z lámaného chleba kůrky

když zimu se snažím obeplout


Miroslawek
07. 10. 2003
Dát tip
vlastně ano... i když zase křičíš do... tentokrát klínu Země... a také po rumu, po rose, po stínu, po nose, po tanci... chutnává často spíš hráčům na básníky, než básníkům... mám to tady za léta vystudováno... i tak tip

drfaust
10. 09. 2003
Dát tip
Neboj... dyť víš že přece jdem...)

Vio
09. 09. 2003
Dát tip
Co to v Tobě pořád je? Vem mě radši na pivo ;-)

aramis
06. 09. 2003
Dát tip
*

etna
05. 09. 2003
Dát tip
bolavá a smutná :( ani z toho nedýchám T

KayTee
05. 09. 2003
Dát tip
jo*

Narvah
05. 09. 2003
Dát tip
ne

blondýna
05. 09. 2003
Dát tip
*

Bobísek
05. 09. 2003
Dát tip
*****

ale ano...jen zas ten rum...*

drfaust
05. 09. 2003
Dát tip
K rumu se uchyluju z pozice námořníká :) ...jsa korzár a pirát v moři ženském - i duše má svůj vliv, můj přístav - je na Jamajce a jmenuje se Capitan Morgan Gold Spiced :) a abys věděla, tak pořád šílím... po rumu mi voní i kůže a z básně je to cejtit. :) A Ty, nevoníš po pralinkách?:)

To teda ne! Jó, to si byly časy, když mamča dělala rumový kuličky a já k zátce čichala. Sice je to nádherná vůně, ale co takový pitivo udělá den poté...to si dám radši zajít chutě i s pralinkama. A z toho dílka jsem rum vůbec necítila, možná tu mám nějaký filtr nevím - spíš roztomilá provokace a pevné rozhodnutí. Mno nic, asi jsem jinde...zcela určitě. Ale nevadí mi to.

drfaust
05. 09. 2003
Dát tip
houbičky:) Však já přece nevím, jak voníš... ale mně rumové pralinky voní:) a rum piju s mírou... když sedí vedle mně anebo kroužkuje skleničku... vždycky jsme spolu :) Ale ten kořeněnej...

Já jsem o mé vůni nic nepředeslela, to teda fakt ne. :) Já ti tvoji oblíbenou vůni neberu, já zas miluju citrón - nepojídám ho, to teda ne, ale voní mi. Já jsem jen namítla, že ho nemám moc ráda, ale do tvý básničky se ta hnědá tekutina hodí...tak není co řešit.

drfaust
05. 09. 2003
Dát tip
Aby nedošlo k žádné mílce... Já, hanebný korzár, myslím na karibský rum... žádnej tuzemák z božkova... Někdy o něk taky mluvím jako o pozdravech od Fidéla... (mám tu jednu básničku v pröze a v ní to je) pak jde ovšem o Habana Club nikoli Capitana Morgana... ten je z Jamajky :)

Já leda pardubickej a pak stáčenej za výhodnou cenu. :) Ale jó, i ten, jak píšeš, tuším, měla jsem na jazyku a bílej, ale skončila jsem v ČR. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru