Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Angažovanost

18. 09. 2003
1
0
1573
Autor
Cejvik

Charakter lidí po revoluci se značně změnil. Pociťuju to nejen jako stopař, ale také jako ekoaktivista (neplést s ekoteroristy) a sociálně slabší jedinec. Nejvhodnějším sloganem bych asi zvolil "Neangažuj se do něčeho, z čeho nemáš osobní prospěch". Je to smutné, ale mě to tak připadá. Čekám vaše náměty v diskuzi pod příspěvkem.


Cejvik
28. 09. 2003
Dát tip
Promiň, ale s tím tvrzením že "charakter lidí se změnil k lepšímu" nemůžu souhlasit. Tahle pseudodemogracie jim dala větší možnosti a někteří to využili ke vzdělání, někteří k cestování a někteří k násilý a okrádání, na které bohužel doplácíme všichni. Kolik tě stály útraty vlády a úředníků? Máš pocit, že za ty peníze co mají skutečně odvádějí dobře svoji práci? Jasně Praha - když máš bydlení, je to OK, ale u nás na Olomoucku máme daleko nižší příjmy a větší nezaměstnanost. Máš pravdu - vidět to je dar. Jenže za roh neuvidíš :)

Perchta
28. 09. 2003
Dát tip
Oni se říkalo za totáče, oni rozhodli. To se změnilo, jdi do politiky nebo si najdi byt v Praze, odjeď do Austrálie nebo do Irska; angažuj se v míře, která je vyhovující pro tebe, prostor je otevřenější, to je ta změna k lepšímu.

Perchta
26. 09. 2003
Dát tip
Charakter lidí po revoluci se značně změnil, IMHO k lepšímu. A ještě něco mi to připomnělo: "vy byste zachraňovali každýho" napsal onehdy jeden básník mně a mojí dceři, když jsme utěšovali jeho světabol, no, ten, co nám to napsal, možná myslel, že neni každej, že já a moje dcera máme zachraňovat jen jeho, a já myslim, že měl pravdu a zrovna jsme to dělaly. A tak to je, Cejvíku, prostě lidi jsou různí a vidět to je dar.

Cejvik
21. 09. 2003
Dát tip
Ne. Zajímalo by mě z čehou jsi tak usoudil?

StvN
20. 09. 2003
Dát tip
Tak to bylo vždycky. Co je na tom nepochopitelnýho? Jenom hlupák si bude přitěžovat, když na tom není zrovna nejlíp. Ty jsi zřejmě už stopoval od školky, viď?

Okurka
18. 09. 2003
Dát tip
V tom případě... co ti to dává být ekoaktivistou ... kromě toho, že se každej postará aby jste s tím nic stjně neudělali, tak nevím jakej z toho máš prospěch

Okurka
18. 09. 2003
Dát tip
Jo kromě toho *

Cejvik
18. 09. 2003
Dát tip
Taky neříkám že jsem jako druzí...a jestli budeš mít (nebo jsem měl) možnost mě poznat osobně, jistě sám uznáš :) Dík a tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru