Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen já a noc I.

17. 10. 2003
6
0
3817
Autor
Kandelabr

Točila se mi hlava. Potácel jsem se tmavou ulicí a už se ani nesnažil volat o pomoc. Třásl jsem se a vlasy jsem měl slepené potem. Každou chvilku jsem upadl na zem a bylo čím dál obtížnější se z vedat. Tmavý kabát byl celý uválený, pomačkaný, potrhaný a špinavý. A za mnou, vytrvale a neúprosně se klikatila černá lesknoucí se čára mé krve. Krve, která mi stékala z ramene dolů po ruce a kap kap odkapávala z úplně necitlivých prstů do tmy a prachu. Vší silou jsem si ránu tisknul druhou rukou. Za chvíli nepochybně vykrvácím. Tmavá, bezměsíčná noc. Nikde nikdo. Žádné světlo v okně. Žádné dveře, na které by se dalo zabušit. Jen já, ticho a kapající krev, která odměřovala zbytek mého života.

Všechno bylo jakési mlhavé. Rozostřeně jsem viděl cosi bílého a asi pět vteřin mi trvalo, než jsem si uvědomil, že jsou to dveře. Velmi pomalu a jakoby ve snu, jsem se k nim vydal. Všechno kolem mě tmavlo a já věděl, že každou chvíli omdlím. Neviděl jsem už nic, jen ten velký bílý obdélník zářící z temnoty. Hukot v hlavě byl nesnesitelný.

Najednou se mi podlomily kolena, celý svět se se mnou zatočil a já padal, připadalo mi, že se kácím hrozně dlouho, tak pomaličku a důstojně se nakláním dopředu, mé rameno vráží do dveří a já se podél nich sesouvám a má zakrvácená ruka kreslí na bílé dřevo tlustou temně rudou čáru. “ Tolik krve a všechna moje,” ještě mě napadlo a pak už mě obklopila temnota. A nikde nikdo. Jen ticho a pomalu se zvětšující kaluž krve.

(pokračování)


Heulwen
09. 11. 2003
Dát tip
Jau, pěkné.....

alina
27. 10. 2003
Dát tip
skoro se bojím, že to zas budou nějaký mrtvoláci .... Kande, Kande, .....fšák Ty víš ...... ;)

Witch
23. 10. 2003
Dát tip
*

StvN
20. 10. 2003
Dát tip
Dvě věci: 1. Fráze za frází 2. Skvěle poskládané Celkově dobrý dojem.

Kodynie
18. 10. 2003
Dát tip
Písmenka jsou to vážně blechatá. Protože jsem věděla, že si u Tebe dobře počtu, tak jsem to nakonec přestála i s těma bleškama, ale musela jsem hrozně napínat zrak. :-( PS: Úvod sice krátký, ale strašně strašidelný. Kdybych to četla večer a ne ráno, bála bych se jít pak spát. ;-)

Tak to tak vypadá, že jsem první kdo přečetl tvoje nové dílko. Tak se do toho pustíme :) trochu nechápu proč je to na pokračování, klidně by tady seděla i o trochu delší část, protože si toho zatím čtenáři příliš nenaznačil. Úvod možná zajimavý, ale nikoliv tak úderný, aby mohl být tak kraťoulinký. Jestli to má být pozvánka na pokračování, tak já si další část určitě přečtu, už jen z toho důvodu, abych se dočkal lepšího zážitku.

Andulka
17. 10. 2003
Dát tip
...taky bych zvetsila o neco pismenka, aby si nepripravil sve ctenare o zrak...:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru