Lest rozumu

Bolestí od rána do večera
spálená slova přikryl dým,
divná moje slova, která
hrála u mě dlouho prim.

01. 12. 2006
1
1
731
Vázané verše

Stíny

Jsi stará; zemřeš-li snad dřív než já,
už pod našimi stromy nezazní můj krok,
tam nevkročí už noha má,
kde tvořili jsme, co čas nezmaří.

17. 11. 2006
0
2
440
Volné verše

Anglická.

Poslouchám dobře, nějaký pták zpívat se chystá,že život je opakováním starých písní. Budoucnost zdá se být odedneška jistá. Můj život v pouhou náhodu vyzní.
V tomto kraji se říká, že ten, kdo zemřít má, předvídá budoucnost.

04. 06. 2004
1
0
716
Vázané verše

No more clichés

Nádherná tvářjako sedmikráska otevírá své lístky okvětní slunciTakže tyOtevřeš svoji tvář, právě když otočím stránku.
Okouzlující úsměv,každý muž by podlehl tvé kráse,Ach, krásko z časopisu.
Kolik básní bylo už napsáno pro tebe. Kolik Dantů psalo kvůli tobě, Beatrice.

03. 06. 2004
0
0
749
Překlady

******

Hloupý je jen ten, kdo se nechce učit.

05. 01. 2004
0
0
644
Citáty

Cestovní mapa

Když hádají se spolu dábel a bůh,každý nabízí, každý je hluch. který z nich je kterýkdo zaplatí televizi na večeryplné nudy,bohatý bůh, nebo dábel chudý.
Když čert nechce platit účty za elektriku,odpojí mu ji vmžiku. Že ne.

02. 01. 2004
1
0
735
Vázané verše

Příchod jara

-zvadlá kopretina na louce zpívá:-
Štěstí jsou jen dva lístky vavřínu,a důkazem je sedlina na vínu,že stvořila mě Vesna, byla jsem Venuše,taky na nic a taky bez duše. že příchod jara,jsou slova poloviční a stará.
Život je tanec na hudbu času,a jen hlupák hledá krásuv těžkých krůčcích života,vždyt krása, krása je prostota. Život jsou jen dva lístky vavřínu,ohraná deska a cíl, co neminu.

25. 12. 2003
2
0
756
Vázané verše

Kvalitní obsah má jednoduchý název

Jen ty dva kvítky vavřínu,co dokazují těžkou nevinu,že jsem nikdy něměl chvíli,kdy by mě krávy přemluvili,abych na poli,sázel topoly,abych v noci z rána,řídil lod bez kapitána.
Lidi břečí a ječí z léčeben,každý den říkají někomu ven. Sen přežvykují jako denní malátnost,tomu všemu - já říkám pro vždy dost. A že všem všechno prominu,- to jsou mé kvítky vavřínu.

21. 12. 2003
0
3
699
Vázané verše

Po takové době...

Po takové doběmi v hlavězní hudba očí tvýcha jak jsem vždycky stichkdyž přerovnalas mých myšlenek rub i líc,bylas mi víc než vánek, mnohem víc.
A jak líně na jaře vřes,kyne ptákům do nebesa chtěl jakoby letět s nimi,perutěmi mraků, jazyky ohnivými,A lístek větrem letí,a chce pořád jímavě vyprávěti,že je celý a přece nemá polovic,že letí vánkem, ten však je mnohem víc.

24. 11. 2003
0
1
821
Vázané verše

Kdo je vlastně debil?

Kdo je vlastně debil. Ten komu se smějeme my, nebo ten, kdo se směje nám.

15. 11. 2003
0
0
650
Citáty

Hádanka

Jsi krásná, jsi nahá, má drahá. Kdopak jsi. Je kolem hromada lidí mezi námi. A přece jsme tak sami.

10. 11. 2003
3
1
547
Vázané verše

Když chlad zimní noci...

Když chlad zimní noci v stíny se promění svět zahalí se do moci magie v kameni. Stíny se dlouží a tu náhle jakoby ožít chtěly a šum - nic dlouhé a táhlé jak bzukot včely.
Noc tiše šumí po kraji, a jen smutní jen, její tíhu poznají, jen ten, kdo není spokojen.
Jak smutná je noc, je vrah, pro poutníka znaveného, převáží na miskách vah miska smrti jeho.

08. 11. 2003
1
0
622
Vázané verše

Procházka Prahou

Zelené železo na střechách, připomíná starý hrách, tak jako celý den v Praze, byt přijde velmi draze, zůstane v paměti ještě za rok nad hromadou vleklých stok stojí město co zná svět, je jak podzimní květ nad vltavou měsíc za zenitem jest čumí na střechy pokryté prachem cest a do toho nějaký holky furt, běhají za turisty - to je spurt za pochybným štěstím za penězi, v tom dnešní generace vězí dělat málo a za to moc brát, at zaměstná tě Siemens nebo kat, všechny chtěj být modelky, ikdyž kozy mají nevelký ale hlavní je bejt mladý, mít styl koupit si klády a být úspěšný Američan v cajku, být skupinově zařazen spálit vlajku republiky kde nefunguje nic zhulit se trávou o to víc. Hlavně vstoupit do Evropské unie křičí opilec když kandelábr poblije v tomhle zkurveným státě s prezidentem Klausem v mlatě už tak být v unii tam lítají do huby pečený kuřata až k nám pod duby nebo vlastně pod lípy rychle kde je jen koryto vyschlé autority za nic nestojí každý je generál po boji. Když se procházím a nechám se vést po nejhezčím ze všech měst přece slyším klidný tep krásy staletí že lev z věže nakonec nesletí. Už se nás chce Evropa zbavit zas ale pro nás pracuje čas dávám unii tak padesát let a pak konec bude hned my zas budeme vyléčeni na čas a pak upíšeme se zas někam do prdele když preference budou skvělé jak si blahobit za nic rychle vydobít.

12. 10. 2003
2
0
643
Smíšené verše

Pařba

Do sklenky vína drolím tablety rohypnolu, když zatahují v sálu rolety, zanesou mě obě spolu, až na konec stolu. Do sklenky, v přísvitu Jitřenky, drolím prach, co odvane strach, tiše, kručí mi v břiše. Ve sklence vína od tety, ze Suchdolu, utápím pomalu staré viněty, vín, co pili jsme spolu. A pak spadneme dolů.

05. 10. 2003
2
1
551
Vázané verše

Sen

Studánko, studánko v kameni, já vím, že ani ve snu nelení ty naše duše, a to povím ti jen tak suše, že jsem byl andělem na chvíli, dřív než se mi sny rozbily, a měl jsem jeho moc, a než jsem volal o pomoc, mohl jsem, čert mě vem, do duše nahlédnout všem, do duše nahlédnout všem.
Plul jsem oblohou jak albatrosy, a slyšel, kdo o co prosí, a chtěli prachy, chtěli moc a nachy, chtěli lidi, šukat, spát, chtěli nit rychle roztrhat. Studánko, studánko v kameni, viděl jsem podivné znamení, že se lidi neliší tím, co chtějí, ale tím, jak toho dosáhnout, a jen se tiše smějí, když jiný nemůže se z místa hnout

03. 10. 2003
2
1
513
Vázané verše

***

Tak zpívat jak jasmín bílý, že se mlhy zasnoubily. Tak se pustit ze skály, Skon je to pomalý, umřít jak strýček Li Po. Něco ve mě chcíplo. A už se to nenarodí, již nikdy, vaše blahorodí, aj, ten tér hnusně studí, studí jak výko od rakve, o(d)řízka, Bar Micve.

02. 10. 2003
4
1
516
Vázané verše

Konec

Tichou nocí jdu sám v pustém kraji,
kamenitá cesta blízká z mlh.
V dálce spolu hvezdy rozmlouvají,
nad poli se vunáší boží duch.

26. 08. 2003
3
1
506
Vázané verše
Nahoru