Před Vánocemi 2066

Před Vánocemi 2066 Carpe Diem můj milovanýPřichází toužebně Dětmi čekaný Čas klidu a míru A obdarováníČas vánocProkletý do mamonu A dárků z hmotyVybraných bez láskyČas opentlený Nekonečným tokem koledPlačících z tlampačůSvůj vánoční příběhČas nevnímaných chvilekPři honbě za slovem slevaV obchodech povýšených Na chrámy nového věkuCarpe Diem můj milovanýUžívej okamžikuVždyť kdo z nás pozná Tok času ve světě bez rozměru.

09. 01. 2007
0
0
643
Volné verše

Memoirs of a Geisha - recenze

Když se mi dostala do rukou kniha Memoirs of a Geisha od Arthura Goldena, přijala jsem tento dárek s mírnými rozpaky. Důvodem byl fakt, že četba v anglickém jazyce mi nepřináší ten pocit odpočinku, který většinou chci se čtením knih prožívat. Co mne zlomilo a ponouklo k přečtení, byl fakt, že kniha byla s osobním věnováním a podpisem samotného autora, o které se postarala má sestra. Když mi zároveň přidala doporučení své a jejích přátel bylo rozhodnuto.

19. 01. 2004
1
0
846
Recenze i neliterární

A vy jste odkud?

Američané frázi "Odkud jste . " používají rádi a často a lidé s neamerickým přízvukem v Americe na ni také často a někdy i rádi odpovídají. Američané této větě rozumějí asi jako by řekli: "Jste mi sympatický a mám chuť s vámi prohodit pár slov. "
Američané se zásadně nediví, když jim tuto otázku položíte.

26. 12. 2003
4
0
1011
Fejetony
Nahoru