Pro TEBE!

PRO TEBE.
Nenávidím krabičku cigaret,protože si pokaždé vzpomenu na Tebe. Přesto ji vyhledávám. Nenávidím jednu písničku.

21. 06. 2006
2
0
1810
Volné verše

No title 4

Celou cestu domů musela myslet na Romanina slova. Dobře věděla, že si ráda vymýšlí, ale na ní nikdy nic takového nezkoušela. Byla tak moc zaujatá svými myšlenkami, že vůbec nezpozorovala, že už stojí před domovními dveřmi.
„Pozor prosím tě…“ řekla sousedovi, který seděl na schodech a tím ji bránil vejít.

10. 08. 2005
0
0
689
Próza na pokračování

No title - 3. část

Ráno se probudila sobrovskou bolestí hlavy, a když se zvedla zpostele, tak se sní ještě zhoupl celý pokoj. Rychle se rozběhla koknu, které vždy nechává pro případ nouze otevřené. Ještě nikdy to nevyužila, ale plíživý pocit jí napovídal, že dnes tomu bude jinak. Opravdu… Za chvilku už se jí ulevilo.

02. 08. 2005
1
0
782
Próza na pokračování

No title 2

Po tom co vypily své víno a taky zlikvidovaly další dvě zelené jim hned celý koncert připadal zábavnější. Kapely, co hráli sice nebyly nic moc, ale když na podium nastoupilo „Víno zadara“, tak se hne době rozpohybovaly a přidaly se kostatním poskakujícím na parket.
Jejich taneční výkony byly vskutku divoké a to vpravém slova smyslu. To znamenalo,že je rychle unavily a ony se musely u baru trochu osvěžit dalším vínem.

28. 07. 2005
1
0
904
Próza na pokračování

No title

Seděla a přemýšlela. Pořádně nevěděla o čem… Vhlavě se jí točilo příliš neuspořádaných myšlenek, které nedokázala zvládnout. Myslela na všechno, co se stalo vposlední době. Chvíli si připadala šťastně, ale pak se všechno nějak zkazilo a ona tu teď seděla stejně sama jako dřív.

25. 07. 2005
0
0
957
Próza na pokračování

Láska jak ji znám já...

Nechci, aby tohle byl jen jeden zdalších zamilovaných nářeků. Nechtěla bych tu lásku obdivovat ani nějak pokořovat. To ne. Chtěla bych jenom vyjádřit svůj názor a svou zkušenost stímhle citem, který je ze všech stran tak opěvován.

24. 01. 2005
0
0
2091
Úvahy

NOVÝ ŽIVOT -24.část

Když dorazila domů se slzami vočích rodiče poznali, že se jí asi příliš nedařilo a raději se jí na nic neptali. Šla tedy rovnou do svého pokoje, otevřela skříň a chtěla se převléknout. Najednou její pozornost upoutal malý klíček ležící úplně vrohu skříně, který by nebyl vůbec vidět, kdyby se nerozhodla vzít si nejstarší tričko, které klíček skrývalo.
Klárce dlouho netrvalo poznat, kam klíček patří.

30. 11. 2004
3
0
1200
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 23.část

Dny rychle plynuly a Klárka se ani nenadála a byl konec víkendu a jím tím pádem nezbývalo nic jiného než jít do školy. Ráno vstala vsedm a pak se rychle pokoušela rozhodnout, co si má vzít na sebe. Nakonec se rozhodla pro džíny a tričko, které vypadalo jako, že jsou to dvě trička na sobě. Bylo její oblíbené a nosila do skoro celý pobyt vAnglii.

23. 11. 2004
2
0
958
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 22.část

Když dorazili kdomu. Klárce připadalo jako by tu tak dlouho nebyla, ale zároveň se jí zdálo, že se tu vůbec nic nezměnilo. Všechno bylo na svém místě jako by se zastavil čas.
Vystoupila zauta a hned jí skočil do náruče Béďa, který se očividně nemohl jejího návratu stejně jako ona dočkat.

19. 11. 2004
1
0
1077
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 21.část

Odjezd zdomu proběhl rychle a Klárka se jen zběžně rozloučila slidmi, kteří byli přes měsíc její rodinou, i když trochu nepovedenou. Jediný koho ten den ráno už neviděla byl David. Ten už se sní rozloučit nepřišel. A Klárce to nevadilo, protože věděla, že pro ně dva už vše skočilo včera vnoci.

17. 11. 2004
1
0
1035
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 20.část

Celý zbytek dne strávila vpokoji. Nesešla ani na oběd, protože se cítila příliš provinile, že chce odjet. Ale asi ve dvě hodiny se zdálo, že je dům prázdný, a tak sešla do kuchyně a vytočila číslo Student agenci, aby si zjistila podrobnosti odjezdu autobusu. Tam jí oznámili, že autobus odjíždí zLondýna v11.

16. 11. 2004
1
0
897
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 19.díl

Jenže když se jejich rty znovu oddělily museli se oba navrátit do reality. David se začal tvářit jako by se stala nejhorší věc na světě. Rychle Klárku pustil a zvedl se zpostele. Klárka tam pořád ležela a dívala se na jeho postavu, která teď byla protít ní úplným obrem.

14. 11. 2004
2
0
1336
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 18.díl

Procházely tmavými ulicemi, které zeli prázdnotou. Klárka už začala mít docela strach, kam až vlastně jdou protože představa, že se budou stejnou cestou vracet i hluboko vnoci se jí nezdála zrovna lákavá. Naštěstí už před sebou po chvíli viděla svítící nápis, na kterém stálo : „Club Underground“
Syndy zavelela a všechny tři se zařadily do fronty, která naštěstí krátká, a tak téměř po pěti minutách stáli vedle mladého a docela hezkého vyhazovače, který jim za libru dal na zápěstí červené razítko. Pak se před nimi otevřely dveře a rázem je všechny oslepily zářivá světla a řvoucí hudba.

10. 11. 2004
1
0
1563
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 17.Díl

Byla snad i ráda, že musí jít do školy a tak nebude muset strávit celý den doma společně sDavidem a taky samozřejmě Margaret. Zpostele byla venku rychleji než kdy předtím a se snídaní to bylo stejné. Ani ne dvacet minut po tom, co jí zazvonil budík už stála ve dveřích a čekala až se kní Syndy připojí, aby mohli vyrazit do školy.
Zachvěli už kráčeli Klárce už dobře známou cestou a na stejném místě jako každý den se knim připojila Lucy.

25. 10. 2004
1
0
1043
Próza na pokračování

Svoboda je,když...

Teda musím přiznat, že nevím jak začít, protože tohle slovo má tolik významů a ve všech těch významech je tak silné, že mám strach, že bych mohla jeho význam nějak špatně popsat nebo pochopit. Ale snažte se to brát tak nějak sodstupem a říkat si, že většinu ztěch věcí, o kterých budu mluvit nepostrádám, takže nikdy nemůžu správně popsat jejich podstatu, protože je to jako vtom citátu: „Hodnotu lásky zná jen ten koho nikdo nemiluje. “ A se svobodou je to stejné. Já její hodnotu nikdy nemůžu správně ocenit dokud o ní nepřijdu…
Začneme hezky od začátku – První význam slova „Svoboda“ je méně důležitá, ale možná by se našlo spoustu lidí, kteří by se mnou nesouhlasili.

21. 10. 2004
3
0
1785
Úvahy

NOVÝ ŽIVOT - 16.část

Klárka se celou neděli držela vpokoji. Od té doby co jí Syndy řekla, že David sMargaret zůstanou tady vdomě začala litovat svého rozhodnutí zůstat vAnglii, ale bylo jí jasné, že teď už nemůže couvnout a tak jí nezbylo nic jiného než se přestat užírat a sejít dolů do kuchyně, kde už byla připravená večeře.
Hned jak vstoupila do místnosti bylo jí jasné, že to nebude zrovna idylická večeře, protože u stolu seděl David, Margaret a Syndy. A nebylo ani prostřeno pro Sofii a Marka.

18. 10. 2004
1
0
1190
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 15.část

Proseděli stím mužem vmotorestu asi ještě hodinu a on jí vyslechl a nakonec i poradil. A Klárka věděla, že má pravdu. Nesmí teď utéct, musí se vrátit a vydržet ten pocit prázdnoty. Muž, který se jak se později dozvěděla jmenuje William, jí radil dobře.

13. 10. 2004
0
0
1101
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 14.část

Za chvíli se ozvalo známé klepání na dveře. Tentokrát však Klára nevyslechla Syndyina prosbu vstoupit a jen mlčela dokud Syndy nepřestalo klepání bavit a neodešla.
Klárka si vzala fotku své rodiny a představovala si jaké by to asi bylo, kdyby nikam neodjela a zůstala hezky doma. Srodinou se Zuzkou a Béďou.

08. 10. 2004
1
0
940
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 13.část

Klárka se zhluboka nadechla a nějaký hlásek vjejí hlavě jí radil, aby neotevírala, ale ona věděla, že nemá na výběr a tak jen tiše a sco největším nadšením pokynula Syndy, aby vstoupila. Ta ihned vplula do dveří a zamířila ke Klářině posteli. Posadila se vedle Kláry, která už ležela přichystaná ke spánku a vzala jí za ruku. „I am very happy, that you like me too…“ pak jí ruku políbila a čekala na její reakci.

06. 10. 2004
2
0
1174
Próza na pokračování

Nový život - 12.část

Kdomu přišli jako nejlepší kamarádky a i Syndy se tak náhle začala chovat. Usmívala se, žertovala a vyprávěla Klárce všechny možné příběhy a často i tajnosti, kterým však Klárka málo kdy rozuměla…
Když otevřely domovní dveře zjistily, že doma nikdo není, a tak se Klára chystala jít do svého pokoje, zavřít se tam pod záminkou, že se musí učit a už nevyjít, jenže její plán nebyl stejný jako ten Syndyin. Ta naopak naplánovala společnou svačinu a pak společné učení vzahradě, zčehož se Kláře prostě nepodařilo vymluvit.
Odnesla si tedy jenom věci nahoru, převlékla se do pohodlnějšího oblečení a zase se vrátila do kuchyně, kde už Syndy připravovala zmrzlinové poháry.

04. 10. 2004
0
0
983
Próza na pokračování

Nový život - 11.část

Po chvíli se Syndy zvedla a pokynula Kláře, že jdou do školy. Neptala se jestli chce jít sní nebo jestli dojedla prostě dala jasný příkaz a víc jí nezajímalo. Klára poslechla a přidala se kní.
Celou cestu nemluvili snad jen na několik pichlavých poznámek, kterými Syndy Klárku obradovala.

06. 09. 2004
0
0
839
Próza na pokračování

Nový život - 10.část

Když jí ráno probudil budík chvíli si připadala jako že celý včerejší den se jí jen zdál. Že se nic ztoho nestalo a že to celé byl prostě jen jeden dlouhý a ošklivý sen.
Jenže modrý proužek ztěhotenského testu jí znovu vrátil na zem. Pomalu se posadila na postel a pak se vyškrábala koknu.

02. 09. 2004
2
0
1008
Próza na pokračování

Nový život - 9.část

Nejdříve zde prožívala hrozné chvíle, protože se jí stýskalo po rodině, ale pak se objevil David a všechno bylo rázem lepší. Jenže co má dělat teď vždyť – jediný člověk, který jí tady držel při životě odjede a ona ho už neuvidí. Nemohla to vydržet. Všechno jí už přišlo zbytečné.

30. 08. 2004
1
0
983
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 8.ČÁST

Klára si to ani neuvědomila a už byla u Lucy přes hodinu. Raději se sní tedy rozloučila a pomalu se vydala kdomo… - zase se mi málem připletlo to slovo, které je tak vzdálené od pravdy. Dům, ke kterému Klárka jde totiž rozhodně není jejím domovem a já bych ho tak neměla nazývat, takže se pomalu blížila kdomu, ve kterém se už za chvíli celá rodina shromáždí u jednoho těhotenského testu…
Když došla kdomu najednou si uvědomila, že tam ani nemusí jít. Věděla, že hned jak otevře dveře vyvalí se na ní spousta výčitek a nadávek.

17. 08. 2004
1
0
1199
Próza na pokračování

NOVÝ ŽIVOT - 7.ČÁST

Nebylo to zrovna nic příjemného, a tak byla Klára ráda, že to má za sebou. Vyšla zkoupelny a přitom vrazila do Syndy, která zde pořád stála. Ta na ní hned rozčíleně vybafla, kde má ten test. Klára jí odpověděla, že ho nechala vkoupelně, a že výsledek bude asi za dvě hodiny.

11. 08. 2004
3
0
900
Povídky

NOVÝ ŽÍVOT - 6.ČÁST

Klára se zvedla zpostele, na kterou si před chvíli rychle lehla a tázavě se podívala na Sofii. Ta hned začala studovat návod na testu a pak zavelela, aby šla Klára do koupelny a tam si test udělala. „But can’t go single. “ ozval se najednou rázný hlas ode dveří, kde už stála Syndy.

05. 08. 2004
3
0
1168
Povídky

Nový život - 5.část

David se podíval na Kláru a na sucho polkl. Matku měl moc rád a nerad by jí zalhal, ale také moc dobře věděl, že pokud řekne pravdu nebude se to matce líbit a možná mu nebude ani věřit. Už se chystal matce říct, že to vše byl jen holý Syndyin výmysl, a že on sKlárou nikdy nic neměl ani kní nic necítí. Jenže pak se znovu podíval Kláře do očí a uviděl vnich ten obrovský cit, který kněmu cítí a pochopil jak moc i on miluje jí.

01. 08. 2004
3
0
1143
Povídky

Nový život - 4.část

Ráno Kláru probudil hlasitý řev budíku. Zaklapla ho a unaveně se vysoukala zpostele. Rychle vklouzla do sprchy a upravila se. Ani ne za půl hodiny už seděla vkuchyni a snídala.

28. 07. 2004
1
0
1250
Povídky

Nový život - 3.část

Když vešly do třídy Syndy se hned posadila do lavice vedlejedné ztěch dívek, co přišly snimi. Zbytek zasedl lavice vcelém okolí a když se Klára rozhlédla i po zbytku třídy zjistila, že všechny místa jsou obsazená. Zůstala tam jenom tak stát a nevěděla, co má dělat. Naštěstí téměř ve stejný okamžik vstoupil do třídy učitel – byl to asi třicetiletý pán, který se na učitele až moc usmíval.

26. 07. 2004
0
0
1327
Povídky

Nový život - 2.část

,,Get up. “ slyšela Klára. Pode hlasu poznala Sofii.
Pomalu vstala a začala se oblékat.

25. 07. 2004
1
0
1712
Povídky

Nový život

Několik kilometrů od města . stojí dům a vtom domě žije dívka jménem Klára. Není jí víc než 15 let,protože má právě před sebou nastoupení na novou školu. Opustí malou základku vjejich městě a dostane se až do vzdálené anglické školy na jihu Anglie.

24. 07. 2004
1
0
2100
Povídky

Okna

Úvodní slovo (záběry na rozsvícená okna domů):
„Když chodíme po ulicích je kolem nás několik stovek oken. Chodíme kolem nich, občas vnich vidíme nějakou tvář. Ale nikdy nemůže vědět, jaké příběhy se vnich odehrávají.
DEN PRVNÍ - VEČER:
Záběr do jednoho zoken – (Mladá dívka – Zuzana přešlapuje po pokoji)

18. 07. 2004
0
0
1225
Povídky

Sport jako součást Evropské kultury

SPORT JAKO SOUČÁST EVROPSKÉ KULTURY ANEB
PŘÍBĚH ZUZKY A LENKY
Já a sport - to je dost těžká otázka a protože tato práce by se měla právě sportem zabývat asi bych neměla říkat, že patřím mezi tu část lidí pro které je sport spíše pasivní záležitostí.
Dobře vím, že bych se asi tímhle neměla chlubit, i když naše doba je lidí jako já plná. Ale je také obrovská spousta lidí, kteří jsou aktivní sportovci a ve sportu toho mnoho dokázali.

17. 07. 2004
2
0
1045
Úvahy

Změna je život

Změna je život
Úvodní slovo:
„Vjedné úplně zapomenuté části České republiky je jedno velmi zvláštní město, ve kterém do dnes panuje král a královna. Tohle maličké království se jmenuje Jorlánsko. Vládne vněm strarý král smanželkou a tenhle zvláštní párek má dvě dcery Rameradu a Berádu, které samozřejmě vyrostly vtom nejvetším přepychu a dostalo se jim nejlepšího vzdělání, aby jednou až nastane čas mohli usednout spolu surozeným manželem na trůn. A tenhle příběh se udál právě vdobě, kdy nastal čas, aby se obě princezny ujaly svých povinností a vdali se za jim určeného muže.

15. 07. 2004
1
0
1076
Pohádky
Nahoru