Jsem Jackovo rodinné nadělení

Výběr

Má rodina je v poměru s mnoha jinými jistým způsobem normální. Rodiče se kupříkladu ještě nerozvedli, třebaže jsem je o to snažně každý den prosil. Vlastně ani nechápu, jak se ti dva mohli dát dohromady.
Otec je politicky pravostředově orientovaný a matka.

13. 10. 2006
7
2
2778
Povídky

Dům rodiny Coonanových

Jeli z Neery od Mikovy matky a Kinstown se blížil. Tříletá Jenny asi půl hodiny spala a hověla si hlavou na kolenou staršího Marka. Štěrk jim křupal pod pneumatikami a venku už viditelnost zajišťovala pouze mihotavá světla pouličních lamp a reflektory automobilu. Zastavili před garáží.

24. 09. 2006
5
0
2720
Povídky

Schody

Stan usnul v metru už několikrát, měl nízký tlak a houpavý pohyb rychle jedoucího vlaku ho pravidelně ukolébával ke spánku. Metro tu otevřeli teprve před několika měsíci, a přestože čítalo asi osm blízko sebe ležících stanic, stačil pokaždé po těžkém dnu usnout a přejet. I dnes se trhnutím probudil, letmo kouknul na hodinky, zaklel a nachystal se ke dveřím. V jeho vagónu nebyl kromě něho nikdo jiný a vlastně ani v celém vlaku.

23. 09. 2006
6
0
4029
Povídky

"O celé..."

Výběr

Utáhl si kravatu a narovnal košili. Neudělal to nijak vědomě, šlo o automatický pohyb, kdykoliv se ocitl před zrcadlem. Musel vypadat skvěle. Nesnášel všechny ty kecy o duši.

07. 10. 2004
6
0
1255
Povídky

Poslední krok

Steve si odkašlal, podvědomým pohybem posunul ukazovákem pravé ruky brýle na nose a zadíval se na postarší hubenou ženu, sedící za konferenčním stolkem naproti němu v mohutném křesle krémové barvy. Poklepávala prsty o opěradlo, zkoumavým pohledem shlížela na mlčícího Steva a čekala, co jí poví. Stříbrné vlasy měla stažené do culíku, aby jí nepadaly do očí. Viděla, že se něco děje, Steve měl tmavé kruhy pod očima a unavený obličej.

22. 09. 2004
9
0
979
Povídky

Černé brýle

Toho auta si všimnul až ve chvíli, kdy se za ním ozval ženský výkřik. Než vyletěl do vzduchu a ztratil vědomí, ucítil jen silný tupý náraz do holenní kosti pravé nohy.
Probudil se, všechno kolem něj plavalo vnabledlé mlze, slyšel sám sebe, jak drmolí nesrozumitelné věty a snaží se vstát. Kdosi mu položil ruku na rameno a tlačil jej zpátky na zem.

21. 09. 2004
4
0
901
Povídky
Nahoru