TY, NADĚJE, PRÁZDNOTA, ČAS A JÁ

TY, NADĚJE, PRÁZDNOTA, ČAS A JÁ
Větřík si bláznivě pohrával se vším, co mu přišlo do cesty. Odfoukl lísteček na hladinu jezera a kolíbal jej až na druhý břeh. Pak se zapletl do dlouhých zlatých vlasů a snažil se jimi osušit slzy mladé dívky. Najednou skučivě vypískl a zmizel v hustém lese.

13. 03. 2001
3
0
434
Povídky

Viktor = Vítěz

Viktor = vítěz
I když už bylo k ránu silnice sálala stále horkem a já nevěděla jestli je mi nevolno z únavy nebo z nedýchatelného horka. Zastavila jsem na dálnici nabrat benzín a trochu se probudit. Byla
jsem už dost ospala a hlava se mi točila únavou. Postavila jsem si kafe na střechu auta a pozorovala muže co si tankuje benzín.

06. 02. 2001
2
0
509
Povídky

Zpověď milenky - báseň nebo povídka?

Zpověď milenky
Ještě se podívám naposledy na jeho auto,mizí v zatáčce a já nevím jestli nenávidím víc to auto, co mi ho odnáší a nebo jeho, že mne znovu opouští.
Proč mám v sobě tolik hořkosti a zloby. Proč mne všechno tak bolí, cítím, že nechtěně pláču. Slzy mne pálí a zároveň studí když dopadají na mou odhalenou hruď.

15. 01. 2001
3
0
612
Povídky

Barevný kamínek

Barevný kamínek
Daleko od mé rodné země jsem se procházela skalnatým údolím, burácení vodopádu mě znervózňovalo a nenechalo mě na pochybách, že dělám něco, čeho budu později litovat. Hřmění stále zesilovalo a táhlo mě jako píšťaly bájného boha pastýřů stále blíže a blíže. Pohlcovalo mě to celou a já se v mrákotách blížila smrti vstříc.
Hory byly ponuré a stínily slunečním paprskům.

24. 10. 2000
2
0
1849
Povídky
Nahoru