Zavíráme

Tuto neděli odchází ze zdejších vod
KOKOLAKING
Máte-li s ním nějaké nevyřízené účty, čiňte se.

13. 10. 2005
0
0
1513
Ostatní nezařaditelné

Patrik spáchal sebevraždu

Šedé olověné mraky se tiše roztékaly vtabulkách oken. Pražské Jižní město zachycené vjediném okamžiku ponuré letní neděle zelo prázdnotou. Ulice šedivěly a asfalt srkal studené kapky. Patrik měl vjednu chvíli pocit, že okolní náhrobky betonových paneláků zahalila mlha; dusivá a chladná podzimní mlha, která se vlistopadových bezčasích vznáší nad tlejícím světem jako dušičky spadaného listí.

09. 10. 2005
4
0
1585
Povídky

Cynická povídka (Patrik páchá sebevraždu)

Patrik stál na hraně nástupiště a zamlženým pohledem pozoroval dvě lesklé linky kolejí pražského metra; odlesky žlutých zářivek se kmitaly, jak kolem přicházeli na nástupiště další cestující a čas od času zmáčkla některá jiskra Patrikovy oči, až vybuchly vkapkách několika slz. Příští vlak bude jeho. Konečně za sebou zanechá vše, co vposlední době do krve rozdíralo jeho duši: nevěrnou Moniku, nevděčnou práci, bigotní matku, která se vpravidelných intervalech zuřivě dožaduje jeho ženitby, a především pocit prázdnoty, jenž ho den ode dne stále více pohlcoval a dusil vněm i tu nejmenší jiskřičku naděje na lepší budoucnost.
Vlak se právě rozjel a znovu zmizel vtunelu pod Náměstím Míru.

08. 10. 2005
2
0
1798
Povídky

Meditace nad pleší

Již uplynuly mnohé dny, již uplynuly mnohé dlouhé dnyod dob, kdy vkučeravém poledni se má hlava jak koleno neleskla,kdy nesla se jak hrdá hříva lva a sní, vjednom ohni, šla má náladačistá a chlípná jako ruce panny. Nebylo žádných chmur stran zrcadla a lysiny se chvěly nepoznány.
Již uplynuly mnohé dny, já dím,již mnohé dny i noci pominuly a měsíc na mém čele stále bdí,odrážíc světlo lamp i sluneční.

02. 10. 2005
1
0
1337
Vázané verše

Nové Pismák

Jen pár drobností:
1. Slyšel jsem, že pracuješ na novym kódu. kdy by se mělo přejít do stadia betatestů, případně k provozu. A bude nové dizajn.

02. 10. 2005
1
0
1965

Pozvracela jsem motýla - PITVA

1. Havranko, tohle je opravdu krok vedle. Nazval bych to Havrančiny stokrát recyklované myšlenky
2.
a) Pozvracela jsem motýla
(promiň tvorečku, já nerada).

01. 10. 2005
4
0
3475
Kritiky (lit. kritiky díla)

Hortensie čili Utrpení ctnosti

Jakkoliv se nám autor snaží namluvit, že jde o povídku, jedná se pouze o do nehorázné délky roztažený vtip. No nezabili byste ho za něj.

03. 09. 2005
2
0
2562
Recenze i neliterární

texasští Bušíni aneb Klášterní výchova

VTexasu žil mocný rod Bušínů odvozující svůj původ do Buše. Rode široce rozvětvený, jehož výhonky odrůstaly zrodného kmene do neuvěřitelných šířek a občas též výšek, jako tomu bylo u Jirky Bušína seniora. Zkvětu jeho intelektuálské krásy vyvřelo hned několik plodů podobných svému otci jak silou tělesnou, tak velikostí duševní. Nejmladší znich a vjistém slova smyslu nejpodivnější byl Jirka Bušín junior – milý chlapec se zálibou valkoholických nápojích, zbraních hromadného ničení a ženských oděvech.

28. 08. 2005
6
0
2681
Povídky

odvrácená strana ráje anebo soumrak západní kultury

„Kurva. Zase mě ten blbej signiferní svatej Michael vleče do toho jeho svatýho světla. “ Ozvalo se ještě ztelefonního sluchátka. Pak Mirek zakřičel něco nepěkného, ale nebylo mu už rozumět, jak se vzdaloval od svého nočního stolku svyvěšeným telefonem.

27. 08. 2005
3
0
2033
Povídky

VyHolení

VÍTE VE SVÉM OKOLÍ O NĚKOM, KDO JE VYHOLENÝ.
UDEJTE NÁM HO
VE ZBRUSU NOVÉ PÍSMÁCKÉ REALITY ŠOU
VYHOLENÍ

27. 08. 2005
1
0
4638
Ostatní nezařaditelné

Johanka z Arku 21. století

Jsem Johanka z Arku,dnes uhořím v parku. V parku na hranici,přijďte požárníci.

09. 07. 2005
1
0
1531
Vázané verše

Lyrykovo převrácení

Lyrykovo převrácení je asi nemožné. To ale nevadí.
Protože je zde
KOKOLAKING
a jeho díla.

29. 05. 2005
0
0
1371
Ostatní nezařaditelné

Výzva Lyrykovi

Darthe Lyryku, my víme, že jsi propadl temné straně Síly a stal jsi se Sithem. Ale ještě stále máš čas, ještě stále je tu šance. Vzdej se moci temné strany a vrať se zpět do řad věrných jediů.
--------------------------------------------------------------------------------------
Reklama: na této štvavé válce momentálně profituje KOKOLAKING.

28. 05. 2005
1
0
1456
Diskuse

Modlitba

Travnaté pole, široká stepi,sokolík sivý kobzoru letí. Šedá holubička, jeho stará máti,čekat tu bude až se zvojny vrátí.
Čekat tu bude vrodném stavení,modlit se bude kPanně Marii. A její modlitba odlétne do dálky,až na Krym, ochránit mladé kozáky.

24. 04. 2005
2
0
1292
Vázané verše

Stanu se komunistou

Je večer. Přehnané břicho mě stahuje kzemi.
Kolem je ticho – co nadělám, ne že ne. Začnu volit komunisty.

26. 03. 2005
6
0
1923
Smíšené verše

Dvě básně o vysoké peci

Vysoká pec č. 2
Vysoká peci sličná ochránkyně mírušlechtično shrdě vztyčenou hlavouvelrybo sžaludkem kde jiné světy plavouohnivý racku vletu za potravou
laškovná světice vcihlovém závojijméno při kterém se i bozi zachvějíblýskavá noci kladiv, srpů, květůhvězdná besídko nadoblačných světůoltáři nových ocelových apoštolů komíne zhlubin země do pekelrudý prapore který rozestřelmarnivý soumrak nad oltáře světelmajáku vpříkrovu příměstské šedikujný orle světla nad střechami z mědiprorostlými blankytem a chlípnou zelenízřídlo chtíče zněhož rudá láska prameníjak krev, která trhá hrdlo holubici,jak plamínky očí od záhrobních svícímocná tryzno dýmajících mrtvol generálůrozsápaných koster srdcí kůže svalůtepoucí kalichu vší zpěvné hořkostipraporevítězství na dobytém předmostíkoruno zníž se line síla světuženo hledící zdáli na kometumořská panno zpívající stále znovavroucí písně tóny zbrusu nová slovamagický kotli thesálských kouzelnicúsvite rudý z planoucích vinicz hořících kazatelen chrámů sklepůdáváš nám pít anděli zčíší světlometůopojně rudé zvrhlé roztažené zářepářící zškvíry mého
železného

27. 02. 2005
2
0
1213
Vázané verše

Z lásky

Vtváři se ti leskly hluboké oči plné výrazu, a já vté chvíli měl vědět, že jsi štětka. Usmívala ses na svět zpod zlatého vavřínu svých vlasů a já nechápu, že jsem tě neodhalil, ty couro. Říkala jsi cosi o umění, bylo to krásné, tak duchaplné, Jasně, to mě těší přenejvíce – oblouznila mě
Žvatlající poběhlice.
Čistý anděl zářil vnade mnou vzáchvatech touhy a vnočních snech.

17. 02. 2005
3
0
1328
Volné verše

Bičován existencí - má druhá báseň, to je událost

Samota lidského bytí, to je zvláštní úděl.
na jednu stranu výhoda ale též břemeno,
že těžko lze unést obojí najednou.
Jsi uprostřed světa, narozen, osamělý, křičící

16. 02. 2005
4
0
2840
Ostatní nezařaditelné

Mrdat

Mrdat jak píčus to není snadná věc,to potvrdí vám mnozí hnedka zlehka teďka,když měsíc kurva spostříkaným dekoltemsvítí nad krajinou jako vykouřená hnědka. Mrdat jak píčus je těžkým břemenem,s šoustavou vůní rozvlhnuté kundyjež rozchlíple drtí kulky péro čnícímůj mrdavý kaktus co se klátí ve vichřici
Mrdat jak píčus je záludným cílemco kokot to mrdka to píča rudě čpícía píča matně volající po kurvicis náležitě postaveným umělákem. Mrdat jak píčus když jitro sere vklínvšech křesťanských kurviček a vyhoněný splínjímá tvůj úd jak patronu dynamituzaraženou vhloubi řiti zaksamitujemné a roztoužené kurvy kvomrdupak mrdat jak píčus záludným je cílem. Mrdat jak píčus, to nelze docela
Už jen proto že nejste líná kundaa že se vám navíc micka natrhladva verše vystříkla dříve nežli měla.

06. 02. 2005
17
2
13822
Vázané verše
Nahoru