V letadle

V myšlenkách stejně jak v letadležaludek tváří se pobledlev divných směrech působí divné síly a stejně vždycky v pilotovi lítost sílíkdyž musí přistát.

20. 06. 2007
1
2
646
Miniatury, hříčky

Valentýnská

Uhnala mě jedna holkana Svatýho Valentýna
má mě v hrsti, mrcha jedna
uhnala měkrásná rýma:-)

14. 02. 2005
4
0
1009
Blbůstky

Mušle - James Stephens

A pak jsem přitiskl mušlitěsně ke svému uchua oddal jsem se plně svému sluchuHned připlul ten tónhluboký a čistý jak když odbíjí zvonpomalý, smutný šum dalekých moříbičovaných vánkem ledovýmvěčným vánkem od pobřežízametaného větrem a pustéhoOd pobřeží se stínem bezslunnýmkteré nikdy nezdobil otisk lidské nohya jež od dob, kdy čas byl spuštěn bohynikdy necítilo váhužádné lidské bytosti ani rozčeřenívyjma toho, které způsobují vítr a vlnyA v tichu vod byl slyšet ten zvukoblázků valících se jeden přes druhýstále se valících a jejich nárazů tupý tlukoblázků vířících plankton, když se vody rozplujíoblázků svištících sem a tamjak dlouhá a studená blyštivě šedivá tykadla. Tam nikdy den nepřijde na pomocnikdy nevyjde černočerná nockdy hvězdy se rozsvěcujíhvězdy, jež se měsíci obdivujíjen šero a děsivý polohlasný zpěvjenž v kvílení větru a řevbezcílně putujících vln přechází…A pak jsem odtrhl mušli od ucha – jak sladký zjevslyšet rachotit káru po schodech.
----------------------------------------------------------
The Shell
AND then I pressed the shell Close to my ear And listened well, And straightway like a bell Came low and clear The slow, sad murmur of the distant seas, Whipped by an icy breeze Upon a shore Wind-swept and desolate. It was a sunless strand that never boreThe footprint of a man, Nor felt the weight Since time began Of any human quality or stir Save what the dreary winds and waves incur.

11. 02. 2005
1
0
918
Překlady

Bezdomovec

Probral se ze spánku, odstranil slupku od banánu ze svého nosu a nasál vzduch do chřípí. Pořád stejný smrad, pořád stejná hora - jak to jen nazvat - odpadků. Bezdomovec.
"Vole, co to.

10. 02. 2005
2
0
1050
Povídky

Angína

Venku fouká fujavice
vlasy vlají ve větru
Veronice bez čepice
bez ponožek, bez svetru

09. 02. 2005
4
0
1221
Písmáci dětem
Nahoru