Matný úder

Matný úder
Most se pod kolonou vozidel třásl a jeho jediný železobetonový pilíř, nenápadně a tiše prorůstal závojem mikroskopických prasklinek. Voda pod mostem byla pomalá, zlá, vědomá si své chtivosti topit. ne, nedalo by se říct, že by stím měla morální problém. Olejové skvrny slézali ze silnice po kamenitém svahu do řeky a utvářeli duhové, prachem pokryté louže připomínající kůži.

26. 03. 2005
2
0
720
Povídky

Apokalypsa I.

=====================Apokalypsa I. ====================
Vrcholky stromů doutnají a nechtějí pořádně hořet,
Holubi skřivými úsměvy se pomalu šinou středem ulice,
Nikde nikdo,

24. 03. 2005
3
0
840
Volné verše

Satori

Satori
Wherwolf stál právě ve zpola vypuštěné vaně a sušil se, když tu se voda začala z ničeho nic měnit. Whervolf nevěřícně sledoval jak dostává slabou azurovou barvu, která rychle nabývala na intenzitě. Záře, jako řídká pára zvolna stoupala ke kolenům, do pasu a stále výš khlavě, až Whervolfa mlčky pohltila…
…A toho dne dosáhl Whervolf dokonalosti, navždy se rozplynul vuniverzu nekonečné blaženosti a věčné svobody, aby se již nikdy nevrátil…
Na zemi zanechal pouze svojí prázdnou tělesnou schránku, která byla později internována na uzavřeném oddělení psychiatrie, neboť od té doby byla velmi agresivní a vykřikovala obscéní a nesmyslné věty.

14. 03. 2005
5
0
2578
Povídky

černými lesy

Černými lesy
Anežka se vpíjela do mechu a prosebně se rozhlížela po paní hajné.
Ještě to nebylo tak dlouho co odešla.
Přece slíbila, že se jistě brzo vrátí…

14. 03. 2005
1
0
805
Haiku

Kde domov můj I a II.

Kde domov můj
Mýtina to byla krásná a kusy čerstvě rozřezaných kmenů se leskly zasychajícími šťávami. Obrovské roje nakaženého hmyzu se jako řídká mlha vznášel nad hlavami špinavého stáda zvířat. Stádo táhlo od jihu a kolovali o něm prapodivné zvěsti. Vesnice až sem byly vypáleny, obyvatelstvo odvlečeno do armády.

11. 03. 2005
1
0
892
Povídky
Nahoru