Víra

Jen holá žárovka,visící nade dveřmi osvětlovala spoře zařízenou místnost. Nebylo tu nic zbytečné a přeci nechybělo cokoliv potřebného k prostému životu. Stěny byly do výšky očí natřeny šedivou latexovou barvou a na betonové podlaze stály čtyři nohy palandy,stolu a dvou židlí. Kromě malého umyvadla,záchodové mísy a dvou plechových skříněk to bylo vlastně jediné zařízení.

26. 06. 2005
1
0
988
Povídky

svobodná vůle

Svobodná vůle
Pan Fialka byl vysoký muž zdánlivě plný síly a energie. Byl tak plný života jak mu jen umožnoval jeho vysoký věk. Mírně shrbená záda zakrývalo tmavé sako a košile z rozhalenkou. Šaty,které nosil byly modní snad v době kdy opouštěl svůj produktivní věk.

17. 06. 2005
3
0
1045
Povídky

Zvláštní sen

Zvláštní sen
V ranním šeru malého prážského bytu v Jablonecké ulici na Proseku se rozléhal drnčivý zvuk budíku. Čísi ruka po tmě našmátrala zdroj hluku a na chvíli se rozprostřelo blažené ticho Milan byl majitel a současně jediný obyvatel malé garsonky v panelovém domě. Dopřál si dvě minutky slastného lenošenía potom rozsvítil stolní lampičku u své postele Postavil v kuchyni vodu na čaj a potom se zavřel v koupelně. Ručičky na cifeníku budíku nemilosrdně odměřovaly čas,bylo za pět minut pět hodin Když se vrátil zkoupelny zalil si čaj vroucí vodou ,pustil si rádio a již oblečen usedl za stůl ke snídani.

20. 04. 2005
2
0
873
Povídky
Nahoru