Fylosof

Nekdy bych si pral byť zahradnu hadici, len si tak lezet a ostatní by si ma ťahali. Jo, ale to sa mi nepovedlo. Jedine ceho som dosah, že som si splnil detsky sen byť krotitelom, ale na to som sa musel oženiť.
To jedna teta z našej dědiny ta bola povolanim švadlena, ale privydelavala si jako plačka na smutečnich obradech alebo četla ty proslovy o nebožtících.

17. 09. 2005
1
0
664
Povídky

Letní invaze

Ja neviem, ale ja som konečně poznal že je leto, až kedy som u nas v dědině slyšel hovoriť akéhosi lufťáka, že chce kůpiť "rohlik". Ani tak ako ta vedra mi leto nejvice připomínajů práve tůristi.
Já neviem, ako to dělajů, očividně by potrebovali pridať práciu, páč sa celý deň hrabů v plavkách v záhonech, opákajů sa, kůpů sa, nebo na nás domorodce kůkají ako na vycpané sysly. My sůsedíme také s jednů takovů rodinů.

24. 06. 2005
3
0
620
Jen tak pro radost

Provar s kachnů a továrnů

Kedy tu vidim stalej tolik basniciek vždy vzpomenu na to kedy som si namlůval moju starů.
To tehda obcas vychadzeli nejake basnicky v Čtyřlístku alebo v Rudom práve, tak som ju vždy vzal, trochu malo poopravil, aby bola len trochu zamilovana a dal som ji to. Ono ji to nedochadzelo a ona ma za to mala ráda. Až jednů som zas takto predelaval baseň a tovite dřivej to se psalo len o samej tovarně, dělnicich a Sovetskom svaze.

17. 06. 2005
4
0
633
Jen tak pro radost

Hroch s prdelí modelky

Ten den bola tma ako v riti,
ja sa vracal od putiky,
prede nmu zas něco svití,
vyzera to na četníky,

16. 06. 2005
2
0
974
Blbůstky

Láska i krtkou zahání

Onehdá ma moja stará povedala: „Ty si ale básnické strievo“. Ona totiž pomývala podlahu a já k ní pronesol veršiek: „Jen co sklidím mop do záhonku hop“. A ona sa nasrala vylétla od práca ako vosice, ale při tem povalila vědro a mohla začať odznova. Ja jí pak eště povedal, keď sa chca otáčať s celym kombajnom, že by si mala nejprve udělat papírou.

16. 06. 2005
3
0
609
Povídky

Banány

Sů z Moravěnky a tuto povédku přidávám, páč toto sa může stát každému z vás.
Už čtvrtej den som mal špunt. Ja sa nemoh za nic na světe vyprazdnit. Tak že hópnu na net a nahledám něco co ma pomůže.

12. 06. 2005
3
0
732
Blbůstky
Nahoru