Archivní poezie k šálku nedělní kávy VI.

Znavený světSrdce poutníkovo bije v nepravidelných intervalech odlučuje vše, co nesmlouvavě naráží do člověka Stojena rozcestí lásky a kratochvíle odhání krucifixem cokoli, jen sebe nelituje I svrbnatost kurážné krve proudí krkolomnějako kdyby sebe nejradši rozfašnila úpí a duní studený pot tekoucí přes lebeční vzlyk nechodí jen zástupy těl,kteří chtějí úpěnlivě cítit. snad jen kříž na rozbřesku slunce odpovídá zrcadlově na otázku- zda možné jest ochutnat ovoce,které bylo sneseno z mírového času. a odkudsem proudíten vzdech holubí Odejdi, pokud chceš Jdi, avšak neodcházej z mého vnitřku jen podmanivá liknavost a sloučení bázně s umíněností zabije mě Ale nikdy není olivovník králem, když se přitom schyluje - ke konci a k ješitnému svátku .

06. 05. 2007
1
6
1054
Volné verše

Archivní poezie k šálku nedělní kávy V.

Iposlední vářka zaslala svit měsíce ku zdarudialektikyI nejvyšší pahorky začaly bořiti duševní IslámNejsvatější zákon ztratil se v mravnostiA poslední kořen rozevřel své žhavé stanovisko Kudy cesta, tudy kvítí, kudy smrt, tudy blouzněníA léčitel odpočívá na nebesích šitých ze záclonových pohlavků.

29. 04. 2007
1
0
830
Volné verše

Archivní poezie k šálku nedělní kávy IV.

prázdno ti sežere pouta prázdno tě odnese ze země někam kde nic se neděje prázdno má tvojí milovanou holku umístěnou za bolavým břichem prázdno sleduje banality v jejich přirozených stavech prázdno se sítem marnosti zvláštní obraz života produkuje prázdno jde na dno bytí a obecného chladuprázdno každá sviněnenávidí prázdno jest .

22. 04. 2007
2
5
824
Miniatury, hříčky

Archivní poezie k šálku nedělní kávy III.

Ztichni ty, co ses rozplakal najdi větev, kde pozřeš slunce a oranžové podobenstvílidstvem cloumající tě uvede do stavu mlčení, které bolípouze jehně a hrbaté hříbě z domova za nedalekým polem se usaď a slyš: jsou tvé myšlenky vždy tak radostné. .

15. 04. 2007
1
7
896
Miniatury, hříčky

Archivní poezie k šálku nedělní kávy II.

dobro se zlomí v dobré zlokdyž pukají ledy anticharitativních cvokůi malin na bruslích ze zkázypřitom se stoickým klidem pochůzkář zvracía padá na levou nohu-ubožák s plynem pod ústynikdy by nevěřil při dožínkách prorokůani v oranžovou snovou liniipouze by se trápil stálým podbytímjako chudák, co ničeho nedosáhl.

08. 04. 2007
0
7
797
Miniatury, hříčky

Nedělní poezie v archivu

Náměstí Míru stojí pod obřím domemjen západ slunce je spontánní za rozbřeskuopilcovo doupě v silniční suitěnechte žít i ovce v kmenu beránčímtak odcházejí duchové z potratůzaniklá holoubata radostně šumějíztráta energie v boží pravdě na zábradlí před ulicíkonec zoufalého sisyfovského boje za kletbamidohasíná rudý plamenje signál spánku na noži- kulatost svědomí ničímorálka bonus non est in media res cum exemploděs.

01. 04. 2007
1
1
1067
Volné verše

Historka z podsvětí

Pastjakchlastfuck.

29. 03. 2007
0
4
783
Miniatury, hříčky

Globální šunky

Pohleďte tetřev rakovina proudí tělem někde šedne zapomenutý otisk autora iluze skutečnosti jest blokována v chobotu míč kutálí se ze zeleného kopce líbání stojí korunu padesát kde pramení hra na pozornost. myšlení bolí opálené dívky nechoďme příliš daleko, píchneme se co čápi zase vyrobili. venkustraší švihadlo s palcem ukrást oči znamená ozářit se svazačkou vynesli jste Bushe v popelnici. po lopatě polopatismus pat a paty trocha táty by to chtělo ponížení a ponožky saténové satany a mír v břiše laciný opuštěný zatrpklý neobratný lehce osmrkaný K O N E C .

21. 03. 2007
7
10
746
Volné verše

SoCiÁlNí PsYchO

Styl Bohem učesaný rafinovaně ošperkovaný Svině bičem spráskaná ničím zajímavá Osel zahradníkem znectěn poníženě povýšen Eventuální srdce vesmíru v ledovce utopené Pohyby každým krokem poznamenané vítají hovadno veškerého krásna S tím šicím strojem a bůčkem znemožněny zůstávají otázky lidské duše Kde příliš zastaralé temno hájí doprdelistické cvoky tam vítr nenašel své světlo jen papír spadl mezi krámyživotní prostituce Popcorn manekýnou vykaděný na milimetr přesně zpracovaný Hever filosofickou cestou zašantročen zběsile nenatočen Kladivo mocensky uschované pro každý den naleštěné Písek v očích zapomenut to aby nikdo neuviděl pravdu všech významů Sen o humpoláckém krájení atmosféry vypravovaný služkou od rychlovarné konvici si získal posluchače jen z prostředí kravínů neboť jen tam mají pochopení pro to odhalit mléčným zubemsvé nitro Protože hnízdo obecnosti nachází se na popravišti usínáme trošičku rozvrkočeni nemáme náladu na mytizované výmysly dáváme přednost starostem o menstruaci hovniválů ale když nastane doba nadobyčejně zlá spojíme se a mudrujem jestlipak náhodou neteče z výfuku nákladního auta Coca-Cola pro těhotné Uvařená písnička příště budovatelsky upravená Samozvaný pecivál na hradě blbostí vyděšený k smrti Psychologie jedna kamenná měsícem polapená a spláchlá do záchodu .

02. 03. 2007
2
3
845
Volné verše

Dnes (?!)

Ty si snad si myslíš že jsi Ládíkkerej proklíná mé zubyknížky pijavice drogové pístyAsi neotevíráš svou bombubyl bys kapitánem lidských dušízapomenutej kdesi v prosincishnilej skoro stejně jako Rimbaudkdyž opustil svou pravou tvářČas ti položil bábu na kvadrátpeníze do žumpya racky chechtavé na pařížskou újmuže se stonožkami vynalezneščarokrásnou pípunebeskou symbolikou obdařenoutam kundy válejí se napravopocem tys a nebyls tonatoč žížalu a padejnajisto do kurníku světaProč shledáváme kamennou pouze LízuOlymp tesaný do tváře zmatkustěhování do synagogya pečený pes v trouběNIKDY. Vytáhneš počeštěný čůs z kabelkyseznam ohlásí ti pohřebna kterém se leccos dozvíšněkdy hromadu zbytečných myšlenekvždycky nic odtržené od fungujícího despotismuJe večer jako v kině Aeroponěvadž jsou krámy zavřenysjel sis další cestu odhodlaněa neuvedl ses v pokušenía zbavils mě od všeho odbornéhoKámen syrečkový byv doprošován zemřelunavme se a posilněme sejednou oživíme svou studnua kýč elementem nakopámeStřih- a žádné klesánístačí jen rokování pastýřůvodopád prázdných slovpříznačná bitva o konec náhodyneuveď nás v pokousání. jak myslíš .

19. 02. 2007
0
3
970
Volné verše

Najal si mě Pepa z Depa, abych ho učil, co je to vlastně ta poezie ,,zrání"

Můj milý deníčku tentokrát nic stát se nemůže ale stane se pokud se budeš chovat jako ten Otto Mizera v lednici zakoupené v lednu (moudrost- stonožka má nohou dvanáct a jsou to apoštolové) Zpět k těm mosazným papouškůmnezapomeň na mír v bránici imaginace ti probodne hrdlo šavlí a co s tím Herr Otčím. co budeme dělat se svými hlavami. Spouštět se do internetové databáze akumulovat zisk řídit se nevlastní matkou řiť se řídí řekou čokoládovou nasáklou klimatickým debilem Věděl Mizera co je to mezera. byla otázka spestřena přijímáním pod obojí.

15. 02. 2007
4
8
1053
Volné verše

Příznačnost sudokopytnické fenomenologie

Představ si jablkový korábhvízdající si meluzínovou symfoniiseřazující cínové vojáčky do pevně ustanovených řadsestylisticky vybroušenými řasami otevírající poledne;;;Kolikrát uslyšíš hysterické válečné výkřiky smíchané s bramborovou natí jak se setkávají a rozcházejí s varnou konvicí na ubytovně světla v níž kriticky oheň sálá a udržuje svou kondiční prahmotu udusanou v hroběv níž lebky sokratovsky poznávají dialog páchnoucí vinným stříkem v níž kamenná zeď shledává okamžiky nenávisti poněkud upjatými kde se moréna stává pseudodionýsskou uklízečkouale vazby jsoucích heřmánků zůstávají nedotčeny Hledej den kde končí varhanní ismy Hledej den kde končí rozlučková past Hledej den kde končí harmonie čůracích panenek Hledej den kde končí malíř a jeho posmrtná maska Víš že se pojem situační blaho nezvětší ani nezmenšíže krok zpátky vyřeší jen tropický kriminální živelponěkud naměkko svět vysoustruží vlajkovou fabulijež nevyhoví nikomu zde narozenémunatožpak taťkovi s cibulí místo hlavyPokus si proměnit rytmus Ježíšových podobenství v artefakt nihilistického štěstí pokud uznáš že pírko na oholenou bradku přistane jen zřídka vymyslíš si rezonující kličky které tě vynesou až na palouk nebeské modře Nepřestáváš prorokovat tuhost pyramidových stěn nejpřesnější únik z barokního infernarozvrhneš si na školním stoleponěvadž zaťaté vědomí preciznosti ti napoví kolikrát se ještě budeš muset oběsit bez provazu.

05. 02. 2007
2
5
1096
Volné verše

Volné vše

V každém biblickém textu by měly být použity alespoň tři vulgarismyv pyžamu
Různě by se harmonicky prolínaly pletly do sebe a rozmarně vzkétávalyjako pocity z maturitních vysvědčení
Svět však není stále rozhodnutýmusíme počkat až do té dobykdy k nám přijde vzkaz z vesmírua rituály lidstva ihned nechá ukončitna dobrovolné vlně samozřejmě
myslím na vize obrácených očínejspíš si žijí poněkud nesladcekdyž píši tyto řádkycítím se úplně jinak- úplně stejnějak se to vemeto víteontologické počítače na násshromáždit rukopisy hloupostizmást nepřátele ručníkemabstrahovat sepodnikatnedokončit další fabulijsme to ale pěkní náckovéfacka sem facka tamco dělat

28. 01. 2007
0
0
878
Volné verše

/Y\

Můj oblíbený Řezníčekmá klíček má klíček má klíčekKutalí se shůrymá pěkné mosazné rourovité zájmyna klíček na klíček na klíčekEventuélně si dá bachakdyž nebe bez Morgensterna jesta máslo se stává tekutějšímMožná jednou nastane situacekdy ve stínu Amarcordunachytá spoustu děravých muchtfuj, ty si ale potvora náno křivohubá. chceš klíček chceš klíček chceš klíček.

22. 01. 2007
1
1
849
Miniatury, hříčky

Bude zle (?!)

Budou se mi plést slovabudu se šeredně potitvšichni se mi budou smátnikdo mne nebude mít rádbudu toho mít dosti akorátdobré časy nevrátí se znovanesplní se mi žádný skromný sennebudu nikdy při plném vědomínebudu nikdy v psychoidním podvědomínedostanu cukrátkaneseženu prácinezaložím rodinuneužiju si s děvkamanepodaří se mi sestavit hrad z pískuzapomenu na své myšlenky z minulostimozek se naplní šťávou prázdnotyrozum s emocemi utopí se v lidském záchoděnebudu psátnebudu spátnebudu nasávatnebudu nenasávatuž zasejako nikdy jindyteď i nynínavždy až do smrtiaž na hřbitovaž do nebeaž do peklaaž do stavu materiálního odpočinkunevím tovím totuším tonetuším tokašlu na tozničím si tím život.

16. 01. 2007
0
2
762
Smíšené verše

! |_??_| !

Začínám psát právě teďskončím s tím právě. teď.

13. 01. 2007
0
6
900
Miniatury, hříčky

Otevřená babička

V teplým schopenhauerovským mlíkuplavou krajty se zobáky
druhá vázanka spojuje se s nepřítelem-snad to jsou ty hvězdné plenky co vyhaslya našly si své těžiště v démantovém oratoriu.
Nalezen pod skálou neumytý neučesaný neurvalýbyl byt jako Sahara před půlnocíještě dnes bolístky zde létajísvině jedny žaluziový
Vypůjčuji si důvěrnostod nedůvěryhodného mizeryco se píše s gramatickou hrubkouna předním národním podstavciztížen karlovarským dusnemtelepatizuje panákamožná Blažej Ingrpomůže všem stínovým ministrůmdostat se do železs co nejprudší rychlostía cementovou samozřejmostí

07. 01. 2007
0
5
994
Volné verše

Písnička pro tebe

Kačenko ArtušováHitlery nemáš domaOni jsou v Betléměleží tam na seněKačenko Artušováchovej se jako dámaJdi za nima hezky zkratkous přilepeným knírkem a patkoutato chvíle bude pro tě skvělá tímže spojíš příjemné s užitečnýmpobav se pomiluj senažer se napij selíbezně zahajlujkřikni halt tedy stůjVzniknou nám noví nadlidinýčánci nordičtí lostomilíMein Führer Die Fahne hochist meine liebe Song.

07. 01. 2007
0
3
848
Vázané verše

Kdo jsi, močový měchýři?

Jsi avokádovou vůní, dráždící oblast lidské rozkoše Jsi obrazem romantického mládí, namalovaným v křiklavých barvách Jsi odrazovým můstkem, z něhož odlétávají šípy zabodávající se do krajiny našeho nevědomí Jsi elitou ducha, jež prchá a vrací se zpět,jež nikdy nevzdává svůj ideový boj Jsi lázní, tak horkou, že se v ní spálí i nejteplejší organismus ve vesmíruJsi půlměsícem, zadrhávajícím se v půli své vzrušující cesty a roztahujícím své imaginární nohy tak, aby neklesl motýlí průvan na stupeň v mínusuJsi propastí poetična, do které padají všichni svobodně smýšlející příslušníci tvorstva Jsi pálivým balvanem, neodstranitelným, nerozdrtitelným nenahraditelným Jsi kapkou ticha zaznívající při každodenní snaze o největší vynález libida Jsi průměrem iritujícím genialitu Jsi zlem, jež z dobra učiní nezajímavou kvazifaleš Jsi krví proudící v olovnatých žilách a experimentující s trpělivostí tělesnostiJsi světem vystřiženým pulsujícími úsvity živé rebélie Jsi ženou rozdrcenou mužskou sekyrou Jsi klecí na psychicky labilní ptactvo Jsi čokoládou koexistující s planým slovem vizionáře Jsi nekonečnou řádkou plnou desinterpretačních výrazů Jsi operou na téma nehynoucí síla marihuany Jsi magií nezapomenutelných chvilek Jsi diamantem rozsvěcujícím se dle metody klasického laskáníJsi myším křupáním na domovní půdě Jsi polovinou cudného celku Jsi splašenou koňskou Niagarou Jsi jako zmáčknutí spouště Jsi fata morganou masochistické pouště Jsi jako praskající sviští vichr na anténě, kde spoustu zakletých idiomů jest Jsi křišťálovou pravdou podloženou zlatou lží Budeš jasným článkem řetězce králostvím věčného blaha bohatou frází zakotvenou v kyvadlovém přístavu změníš se v antirozumproděláš zkoušku papírovým hlukem převrstvíš se cizími jazyky bitvy o cit se prolnou budiž zamlženo nitro bdění .

03. 01. 2007
3
4
1128
Volné verše

Literární chcanky

Otřít si ze svého těla schizofrenní rankyvypít až do dna slavné literární chcankyFrankensteinem být proměněnve vlkodlakajen tak ústy prohodit - ach má kloakaBude veselo bude tu smutnoBude kyselo bude nutnose postavit na nohy svéa bojovato hovno v křečino to jsou řeči. Smířit se s Bohem a poslouchat své srdcenebrat vše hákem a neporanit si ruceIdeově bazírovat na vlně pesimismuoddávat se hrdě klerofašismuÚkol dnešní chaotické dobynemá v historii žádné obdobySplňme ho a vydejme se svou cestoua úplně v klidu nějakou nehezkouprotože člověk je ve své podstatě pyjživot je jak šťavnatý plod- tak si ho žija žernení to žertJendou bude vše z kameneani nás to neminezůstaneme bez hnutí na svých místechsklidíme z nebes obrovský posměchbudeme se radovat a budeme brečetbudeme bědovat a budeme se věšetbudeme takoví jací jsmebudeme makoví jací nejsmeU posledního souduplatím jednu rundujmenuji se Skřetjsem senilní kmetNa životě nelpíma více vám nepovím.

30. 12. 2006
0
2
1007
Vázané verše

Breton na beton

Silnice pokrytá kartáčivykastrovaný měsíc v pivěblázen osamělýšuká po městěsvou drahou polovičkunetuší všakže jen tak hledá své vlastní nitroa přisuzuje si radost z pohybuaby nezahálela nepopletl si Vyšehrad s netopýryobrazně vyslovenopec nám spadla na půduvejdi do své tajemné skrýšebuď pohlazen zubatoubuď individuem pohřebnickýmpotřebu mámechceme mystickyzaniknout v bramborové pářea nehulit.

28. 12. 2006
0
3
1048
Volné verše

Modlitba na Štědrý večer

S Poulíčkem se svět jeví originálnější a barvitějšíPoulíček je zárukou individuální svobodyBez Poulíčka nemůžeme dosáhnout toho, po čem toužímePoulíček je pozemský zprostředkovatel BohaPoulíček toť personifikovaná symfonie beethovenovského raženíNad Poulíčkem se vznáší kouzlo životní zralostiPoulíček není přetvářkaPoulíček je cesta, po které kráčíme štastni a spokojeniPoulíček není pózaPoulíček je svátek duchovní mimořádnostiPoulíček je intelektuální veličinaSkrze Poulíčka pronikáme do pohádkového rájePoulíček je umocněný číselný zlomekPoulíček je zázrakem jedinečnostiPoulíček není slovo do odpadkového košePoulíček eliminuje krutost a pěstuje láskuPoulíček je dotek krásyPoulíček je sluneční paprsekPoulíček je odpověď na otázkuPoulíček je záchvěvem víryPoulíček znamená universumPOULÍČKU, ODPUSŤ NÁM NAŠE VINY A NEUVEĎ NÁS V POKUŠENÍA ZBAV NÁS OD ZLÉHOKÁMEN KAPLAN KRETÉNISMUS.

23. 12. 2006
0
3
1500
Miniatury, hříčky

A-kontra-A

Ale to víteJe mi 20 a jsem nic Až mi bude 30 bude mi hic Jako Harrymu Potterovi v konjukci s vesmírem inhalujícímu krůtu k(o/n_t/r)aAle to nevíteZploďmě to dítě bude krásnébude to zkrátka skvostuspořádáme křtiny s bombastickou pařbou Piňdour bude náš vzácný host JE TO LEŽ. JE TO LEŽ. JE TO LEŽ. Všechno je jinak- Koncepce integrálního Pídi je deregulován lapidárním ,,Prosim.

23. 12. 2006
0
0
850
Smíšené verše

Rýma

Mladé holky kdysi Bondyho milovaly, ale dnes už je to jen bída z nouze, to pouze hudební kapela Plastic people, svého času souzená za komuniistického režimu, jsou pašáci a já už nevím co jsem to chtěl říct tak dál mladé holky atakdál. Už je tu zase jaro, možná si řeknete, že blbnu, ale nem, já to myslím vážně šukám svého chlapce tramtaaddadá uhlí patřé do ksklepla a Jarouše prdlouš na záchod už se těší až z něj potečou ta taekutá hovna. Hovno. Jaro je venku, myslím, že to je degenerativní symptom tohle jakobymyslitelství, ale co, já už jsem toho za svůj bídný život nařešeil a prořešil, rozhřešil, sakra, už dost teda, ale zároveň bych dodal, že jistá dívka s iniciály J.

20. 12. 2006
0
1
1165
Ostatní nezařaditelné

Deleuze v děloze a lůze

Akusativ imperfekta perfektního dementaVysoká škola je záchodTrocha bratříčkování by to chtělo. Méně cizích výrazů a více zglajchšaltování sePár tónu chtít dát české pop musicNa veselce s rachejtlí zastřelit sebeMoc se nevytahovat a moc se nemilovatKurník šopa já už nemůžu dál. Dlouhý život pro vaši pračku Washcalgon (resp. váš Calgon.

17. 12. 2006
0
0
1149
Miniatury, hříčky

1901-1986, 1921-1983

Es pristys sala pale hunalsa eperesko kadý vyrája semelem tuta katera mes o nicátéstibili mistris žalad smekešVod piró olujulam hnaná fefr kuvalaja znitpisatala veraka móže kávy bedelejemvynára osudo hmaný ekv gramborglajnVis mater hunr terenero kvopa frakynelejem éto šabataja kední vsjo mážétastní iglipol víbra rélajzPorosta selí ihnad rokovo pís ac bžjekemmaní píso o to serekepeš náhl odněpišvis tratrljl mediko tuma péše ec nialkhlven izanbjan po tráta quo on sisejlammec erko taliri zama okošnédmis áhor turajla melíro zébjem peštu nano vína tu nano fáz.

16. 12. 2006
0
3
1025
Ostatní nezařaditelné

Král to vzdal

To takhle jednou si pan král nechal svolat celý dvůr a s ním také všechny své tři dcery. První z nich byla bloncka,Anežka, rakouská panenská okurka, co rozumněla každému tichu. Druhá se jmenovala Šárka, byla tmavovlasá a krkala do mrože své půvabné historky o železničních závorách a jiných poťouchlostech. No a poslední, ta z nich byla nejkrásnější, nejsympatičtější, nejhodnější, nejchytřejší a podle všech znaků skutečnosti i králova nej- oblíbenější.

13. 12. 2006
0
0
1249
Pohádky

P(l)íseň

Někdy vyhledáváme ztráty bez nálezů. Zítra poletím na skejtupřes věky přes hlavy lidípočkám si na svou svítící otázkukam z nory a kudyvítězství nebo prohrato posledně na famáckém večírkuvymýšlím si poeziia přitom nemám ani páruvysvětlit si pojem nedočkavostTo je dost že něco také dopadnedobře a špatně pro civilizovanétam v chodbě s dívkou a s ošklivým chlapcemzjišťuji že sako má můj chlébiniciativně vytahuji kudlua ze svého pekáče si dělám ponorku. Trápení v černobílém provedenínesnáší se dva protikladné bodyten jeden světlo zhášíten druhý je debilCo to nám přinášíco má tohle bejt. Snad ne růžové překvapenísnad ne experimentální nudamožnádosti rychlá chůze bez cílesexuální maniak z brakového filmukterý by ani nezfilmoval Jesus FrancoOpouštím se v modlitbácha ničím se nepohoršímbudu dělat beránkatak takhle děti skončímtak takhle vypadá smírďábla s pitomostí.

11. 12. 2006
0
2
1055
Smíšené verše

,,Jedna bába k smrti zvědavá se vyvalila z okna, dopadla a zabila se"- Daniil Ivanovič Charms

Vůle vůl jea po prologu přicházíHOVNO NA STŘEŠE. papapa pááá.

10. 12. 2006
0
11
1151
Ostatní nezařaditelné

Škromach s cibulí

Styl držkopádnictvíbyl udušen knedlíkytam kde pardálové se hnusívšem slečnám se sukénkami značně krátkýmiVyvrtnul si kotníkkakaový bobekněco tu smrdípodívejme se a nevejrejmekomerce jako kobercepanenství jako sobectvínicota jako veškerenstvo polité čokoládovou polevouNejsou to skutečné zmatečné body lidství. Zdá se že nejsme snad popletení kolaboranti. Nechceme násilínechceme písničkynechceme audienci v chobotnicisloní larvu namíčenou do odpoledního čajeTak tedy kousek po kouskuumírejme rytmicky a demokratickyjsme slušné kadibudky na Českomoravské vrchoviněbuďme též požehnánisvatozáří vrcholného politikajako úchylné židobolševické gorilyMajonéza cibule kebule játra s rýží tapety Libuše kadence rituál mírsmír jaro léto Zíma Karel hovado televize jedináček prdelka pastordo hazlu. do hajlu.

03. 12. 2006
0
3
900
Smíšené verše

__/--\__

jako oko v hlavěpláč do peřinvzduch rozvířený kadidlempraskající šepottam kdesi na hoře Zapomněnícosi podstatnéhotravnaté kopcevyráška malého chlapceperzekucetypizacesvět obrazů a deformacísíla prázdnotyhlídací pes u dveřítam kde je samotatopící se nemluvněučebnice bez obrázkůoko červené až. velmi udivený výraznedořečená větaharmonie mladých vzpomínekpohled obdivupohled vášněčarodějná šeďfádní kroky napředseškrtaný textranní vstáváníuž ani jediná kapkastřízlivost touhymagická prostorovitostvedlejší neschopnostústřední žádostiodkládání věcí na zítřekpochybnosti a vědomísteskjako oko v hlavě

01. 12. 2006
2
5
783
Ostatní nezařaditelné

Čokoládové trny v očích

Ty stylizované leknínynasázené do kropícího vozukrásně voníkrásně smrdíjsou symfonií v tísniElementy na kandelábrupřevracejí kadeřavé slečny na hlavuschvaluje to parlamentní komise pro houbyKdyž uvážíš, že si prasezapomeneš na láskupřesto sobě drž si palceať dostaneš kopřivkuPastelkou na války a na skřehotavé písničkynehetem drtit čmouda v pískuhledět v osamocení na televizní pohádkyrozlousknout ořech a nemít pechstisknout tlačítko a držet dechje to stín přání vyblitý na schodiště Potěmkinovokudy tudy vede cesta jak nevěsta v nevěstinciSoukolí frází a floskulí ti pomůže uvědomit siže lebka není čára ve snecha kláda nemusí být ihned prdKozel ve sklenici se koupázraje nám generace ubohých polívčičekCo se psalo v dnešním tiskusnad se podařil výšlap na nejvyšší ponorkovou kost. Méně by bylo vícekdyby listopad skončil již v říjnu.

27. 11. 2006
1
2
932
Volné verše

Vize1

Tam naprotivedle míry pospolitostije střežen důmpodívejme se naňNěkdo ho restaurovalněkdo ho zbouralavšak kdo nevěřilv záchranutamnější fasádyten bláhově doufala nic nevydoufalpro všecky vize života.

19. 11. 2006
0
0
1427
Miniatury, hříčky

Vize2

V polovině krokuúzkost mezi háčkyspecifika zdravíspecifika moudrostispecifika medialityspecifika statečnostijsou nahá na kůlutřpytí se rosapozoruji všežravé ptactvojak odnáší larvy do onoho světakde pes štěká pravidelněkde je lesní cesta na popravištěkde je svět nikohoptám se a odpovídámvstupuji do mramorové místnostimé prsty zřejměutrhly se bolestíje strachje nicotaje touhaje hnuskamkoli běžet znamená odskočit si s průvanem v zádech.

19. 11. 2006
1
0
1340
Miniatury, hříčky

Kastrace norského písničkáře, budhisty, románopisce a výtvarníka, autora Blues pro zbloudilé pocestné

Hovno prdel vlastšpatně pochopená zádazkouška prdelabstrakce zfetovaného netopýraprdel zkouškafilosofické separacezkouška hovnokrajina humrůhovno zkouškarekontextualizace debiladvojka hovnolíbání mečů při imatrikulacihovno dvojkaastmatizující zrzavostprdel dvojkakocouři na fasádědvojka prdelblues pro (příliš) zdrženlivé pocestnédvojka zkouškamondénní kapři se pečou v troubězkouška dvojkaornitolog a já jsem svojivnitřní stín se stává Pepíkemtřeba v prostitutivním poprsíHOVNOPRDELKASTAVENÍPrdel und kajne píčo.

16. 11. 2006
1
0
1452
Miniatury, hříčky

Mandarinkové plechy

Stylová poupata vesmírnáklouzají se na vážkách smutkuRembrandtova postel začínáspát se mnou spát s tebou mrznout až do nadějíKvět pistoli namočído mokrého vzduchu jenž se táhne bouříMrkvová otázka končí na písmeno céjen tehdy když se otazníky opijí tělemKletba překvapení usmrtílípa na hoře mezi těmikteří počítají a nemají co říciLáskám nádobu vytvořímna květnaté mluvě nezmění to nicstrašidelné kroky dokončí svou závistAch je každý netopýrparalelám v kouska citu usmaží se jehličíaniž kopretiny rozsypou diamantové záhony melancholiepes to žvýkáhlemýžď pijeKníry třeba se narodítea pokoušete nemluvňatabolestí nic nezmarníteKomu tyto plechy nabídnemejsou osiřele mandarinkovécitrón v nich pulzuje opozičněNejspíše tatranka mechovározrazí blánu gigantickoustiskne se tlačítkoiluze zhyneDo temnot kamsi za harémmířím s myšlenkou v zubechstarám se o blanokřídléjako pastýř.

12. 11. 2006
0
1
862
Volné verše

Byčí odpadlictví

Nechceme se zahalit pláštěm svobodyto raději mít studený čumák v očíchnejlépe rozdrtit si slepici na památkuočařové pomůžou nám vyhonit si stříbro a zlato v tuláckém slova smysluA den ke dni udivuje svou prchavostíA hlína mokne zachraňte trpasličí národyA pěkná bába mentálně blbne na vápněA statečná polévka kvete v kalhotáchA jednička od dvojky pošle vzkazA hovno trochu zatřepe se štěstímA tento part mi byl ušit na mozekA méně je někdy máloZubatá na lopatě je panečku zázrakbudíme se povídáme si a stěhujeme se po světěznevažujeme vlastní orgányněkdy je moderní odejít bez zamčení dveřístřih na somatickou otázku- kolik je vlastně hodinbudiž světlo budiž tmaA se slzami kapou též osudyA ex post vystřelí pohřební salvyA na oblacích kreténi vynaleznou nesmrtelnostA když vyměníme si kuželkyA zmapujeme své svědomíA nehneme se z propadeného místaA zarezervujeme si rakveSimultánní zvyky rozpojují černé humoristyskřehot všech zapomenutých pateticky omamuje pozemšťanyzřejmě si ocucáme na boží prsteníčkykaždá provokace je pro provokatéra blbostía nihilismus nihilistovi nemocíA růže řeknou leda nezajímavou pravduA ticho na pěšině rozléhá se po bystřináchA pozitivní kvítka nedaleko odsud vypoví svou existenciA hledání stmelujícího bodu rozmělní svůj smyslA těsnění duševních výplodů ucpe kanalizaceA běda všem prorokůmA odpadnout i zničit démonyA přírodní zákony.

10. 11. 2006
0
1
976
Volné verše

Kávový lógr

Má ryba načesaná na plesv mém egoistickém kravatovém údolímá roztomilá vilná sklenka ušímá dermatologickou podmanivost ve slunečním jádrumé buchty namáčené do kakaa vyráběného z ropušího vláknamé měnící se totality napříč řídkými obrazcimá játra zkorumpovaná posledním vodníkem trpícím leukémiína mém růžovém palouku odhalené Ňadro děsící spektrum obyvatelstvabez mé čarokrásné brunety připoutané na skřipci zalykávám se nesmyslnými verbalismyk mému počítajícímu slonovi obdařenému metafyzickou pastou na zubymy si nalijeme čertsvého piva z oka orosené prostitutkya budeme vášnivě umíratzatímco nadvlády nad světem se chopí kávový lógr-vrah všech osvícených konzervativců-.

05. 11. 2006
0
0
1251
Volné verše

Co svět nevykakal

Sedím na pařezu čekám až příjde vodaokamžitě si pomáhám rukou abych neumřel takhle naostromyslím na opilce na veřejných prostranstvích uvědomuji si jak dobře jim jeKéž bych byl já- chudák marnotratný- stejně povýšenTakto se tu jenom užírám pocitem Hitlerů v rozemleté formě se kutálejících ulicemiMlask- dobrouchuť- balzám na duši- skřítkovy uši- a pak už jenom básnické hovnoProč mi puberťačky rány nezahojí cožpak má vepřová hlava není k sežrání. Tichojako každý spirituální okamžikjako každé volební obdobíTak zvrácenou existenci bych nejraději spotřeboval v ekologické břečcebrání mi v tom však tisíc a jeden zádrheljsem to játlející listí na monitoru slzKategorický imperativ napumpován fašismem dobytleskající čaroděj na nároží u Rudolfinastokrát podvedený slovy- protimluv v krajině závistiKdyž pozřu svá ovoce poznáníucítím chuť alergického hlenuale neklid v této omáčce se zmocníi tunelů pronikajících tepem srdceaž do pasti blouznivého žití.

05. 11. 2006
0
0
1233
Volné verše

Sobota se nežere

Počkejme si u přílivusnad nám něco přinesenebo odnesesnad jen do pytlíkupárek dobrých pohádekvyprávějících o království nemohoucnostikteré osiřelo během požáru v hotelu nad rybníkemtak se srazil ubohý čas s tichou vyvětranostíNasazené okrasné stíny dodržují svůj rukopisněco zabijí něco nechávají hnít nadálestyk alabastrového perníku s mrožem se povede jenom tehdykdy se almužny mystických proroků promění ve věci statečnostico vesmír krájejí na zbytečné orgasmy a zubní kazyneotřesem se když kedlubny jsou pečenérodáci nabízejí smír pastýřům kouřící kubánské doutníkya efekt slepeckého pokolení napne svůj mohutný svalaby věta měla svou interpunkci dotvořenuHodiny nervózně tikajínápisy na zdech jsou smazáványtelevizní vysílač hlásí zkrata zelení dají Topolánkově vládě zelenoutak nač tropit drahotykdyž máme stříbra svá v hrdelních prostoráchjsme samike svému plýtvání životy předurčeni.

05. 11. 2006
0
0
1138
Volné verše

Nedvězí není hovězí

Hovězí není Nedvězírampam pi rampamV Nedvězí mi chutná hovězíašubaduba dubab dabDopřeju si hovězí jako mediální prostředekproniknu do tajemství dějinramramramramramramPopřeju si hodně ku zdravía poznám že hovězí není kuřecía jako třešničku na dortusi dám pečený vařenýšubyšubyšuby dub kárkárkárMé hovězí je z Nedvězíhelemesehelemeseže Nedvězí není hovězíto už vimtrim trim trim trimA co zbyde z hovězíbude voněť Nedvězímpřestože Nedvězínení hovězínýbrž kuřecíííííííííííííA já si dám hovězía také kuřecía jehněčía svíčkovoua bramborydám si večeřiv Nedvězíjo to jojo to jojo to jojo to jojo to jojo to jojo to jojo to joHovězíjo to joNedvězíjo to jodobrou chuťjo to joa sladké snyjo to jotak ne.

05. 11. 2006
0
0
995
Volné verše

Legenda o překlepech

---------________Svobody se dožerem/////////'''''''''_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1Ve finále až se udusíme-----_-_____¨¨¨%%%%%%%%Jenom kdyby labutě°°°°°°ZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzSvé krky k nám tak nenatahovalymrmn-mrmn-mrmn-mrmn-mrmn-mrmn-mrmnStůj za mnou cukající živote a sněz se============@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@VSvého kněze do koše a intuici na sporákchachacha-----QQQ-°°-"""-'''-. -:::-(((-///POHÁDKU A ŽAL DO KOTLEVYSTRČÍME SVÁ EGAUTOPÍME SE SE ŠNORCHLAMABUDEM ZASE JAKO DOMAúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuS;S;S;S;S;S;S;S;S;S;S;S;S;S;S;S;QOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQOQKoheuÇ.

05. 11. 2006
0
0
1283
Ostatní nezařaditelné

Zábavné cosi

Tralalala jsem počala v duchu imaginativního plžeAčkoliv lívance neochutnám se ctíje to pro mě ukázkaseschlého božstvíKudy mířit cílevědomětudy naleznout citoslovesnou řečnejkvapnějším motorem těla je břichTen se nikdy nezastaví a nikdy nechcípáTralalala….

05. 11. 2006
2
0
1107
Volné verše

Miniživoty mají mravenčení v kostech

Je čas odejít na strašnický flámužít si spousta chlastu a cigaretje čas odejít se někam oběsita pobavit se jako pravý hřbitovní donchuanvšechen čas smíchaný s prachem setřít z policeupravit si své rozdrbané nervynapít se najíst se opít se a pobavitmaličkosti v toku vteřin průměrného človíčkamě ujařmují-až jsem z toho celýMRAVENEC USÍNAJÍCÍ V RUTINÉRSKÉ PUKLINĚ.

05. 11. 2006
0
0
1115
Miniatury, hříčky

Salámy a podpatky

Existence různobarevných čar na dřevěné descevrší postupně trpělivost malomocných mocnýchstráže všech vahadelopuštěné v zákrytu světlavyrábějí s kuchařkami přístrojku prospěchu ostříhaného lidstvaListy bradavky konve a medicinbalplují proti proudu směrem do úřadu světové vládyuši izolepou zalepené a zuby v ústech kazy prolezléprezentují jejich originální jistotuže jsou předurčeni k hypotetickému pokrokuPorek zřejmě po zarostlém buranovi bruslístmeluje apel na druhou a výpadek elektřiny do jednoho kancezměří své vlohyasi nicasi sebejistota v hájiasi asociace beze smysluasi určitě něco tady či tamse vygumujeV retauračním zařízením xté cenové skupinykde body prostoru se čítají a krátí bez násobilkyzahynul devadestiletý míč s humanistickými sklonyčest jeho omaštěné památcea šťouchané brambory vysypané na jeho nebohý hrbkéž by takovýchto tlusťochů bylo v tomto pekle vícejen houšť a zkušenost v pářesekaná tvarovaná podpatkem boty staleté bábyzde senzitvita přichází vhodakorát salámy-která prostitutka si jich všimne. kdo si je pomuchlá. kdo otevře svou šestisetšedesátoušestou síň. máme je vyhodit do odpadků.

05. 11. 2006
0
0
1207
Volné verše

Fuj

Kuličky lavírarují na vlně pokrokuvrazí klín mezi střeva animovaných kuželekpo ránu se radují s vejci jak dobře si vedou v soutěžích o klid v močiproklatci mladiství co v životě nic nedokázalielektrická havěť amorální vše zkazíničemové ošmataní apokalypsu přivedou do bodu varuno fuj. tohle mají být naši zadkové- éteričtí nihilisté.

05. 11. 2006
2
1
1093
Miniatury, hříčky

Nelíbí se mi současná podoba Písmáka-název zní: Kainarovo moře

Ve skrytu podivuhodných kouzelníků jsem
roztomilý jako matematický kokrhel slasti
ničící stroje okleštily smutnou zášť
leč jako polonazí nihilističtí nazibohové

19. 03. 2006
1
0
1232
Volné verše

ODS nakope do prdele

Naproti šílenství mokvá se pianino cingi lingi fuj ta kára z polí to jsou móresy špinavých zvuků jak otrávený tetřev v rozežrané moučce se potácím a nervózně dýchám neboť jsem spoutaná ve svém zapomnění na elementární kvalitu reagge na posteli bolesti v krku a žaludeční potíže slyšejí co to znamená smrt v očích Jehovových přitom je to pouhá magorská rutina ukradená kapsa ze Zlína odpovíš na otázku kam letí tento sup nejspíše do krajiny zahnědlých mrtvůlek plačící břímě na římse již zpovykalo celý svět ustelme si na mansardách kočkodani ustelme si a uvdíme život bez následků je to šálek srdceryvného moku je to divný palcát na tuláky stejnokrojný šelf v určité galaxii dívám se a věřím v nebeskou emancipaci I love the shit of ODS I love Old Basic Shuding.

14. 03. 2006
0
0
1090
Volné verše

Tržní Ameriky nad civilizací

Eschatolgie v globálním měřítku byly jenom vychované ve víře v liberální frustrace.
Navzdory kapitalismu je cestování dědictví USA a Brazílie, protože někteří z polito
logů jsou výfukové plyny. Skeptičtější Evropa je reklamou na nejbohatší Freedom Hou
se, indukuje tak ze Západu postindustriální ekologické rovnice. Odpad je například

14. 03. 2006
0
0
975
Miniatury, hříčky

Přehnat sůl

Pomalu levou rukou
prudce jak za zvuků kostelních varhan
s pocitem trestance nakaženého cholerou
se zmítáme altruistickou kobkou bez oken

14. 03. 2006
0
0
1244
Volné verše

Roztržitost v kombiné

Smočím tuleně
Smočím jablečnatou travinu
Smočím děvče boubelaté
Smočím režiséra Smočka

14. 03. 2006
0
0
1421
Miniatury, hříčky

Kleště na ovečky

Skrze realitu nicoty nám dnešní populace vzkazuje:
GuteRetro Retrogute
"Nejsi trapnej. Já jen chci být dnes s tátou, kterej není nikdy doma a zároveň se těším, až tě uvidím. Takže buď v klidu. Uvidíme se ve středu.

13. 03. 2006
0
0
1744
Ostatní nezařaditelné

Na Lidovky i MFD nechte pokoje

Štorkánek sněží. Bez obalu zruší Paroubek ministra vnitra Bublana, jediný diskuzní MFDnes. Štědrý večer nezapře totáčovéhoDementi, který má Paroubka bez charisma Prima listy na pokoji. Protisocanské Lidovky určitě zákonitě bojují o sumu vědomostí, protiparoubkovský Paroubek je příliš bulvární, ale sociální Janeček bije na poplach neinteligentní spodiny.

04. 03. 2006
0
0
1205
Miniatury, hříčky

Vrtoch

Pod plachtou olověného lejstrana palubě bezpečnostní správychrchlá krev báseň stará nemocnáani litr naděje nevlastníceskončila v pláštich děsuhrůznéma polyká plyny jak sebedestruktivní zpěv žížalne není to jistá pohádkavše se odvíjí od ponorkové nemoci k radosti z presumožná dosáhne jednou velikosti-někdy příště pozítří určitěodvaha pro den boží nelze matematicky vypočítatproto je třeba lhát a lustrovat a lhát a perlustrovatprotože romantická gotika již není mezi námizbyla pouze něha odrostlých bratrůnarážeje na nepochopitelnost-pochopíme svět při sexujinak umřem v rajské polévcestočíme vlastní rozum do jater inzulínůstařecký vrtoch nám jen muzicky poděkuježe jsme vydrželi tuto cestu z dekadentních příběhůa že naše slova jsou činy pukajícího ledovce

22. 02. 2006
0
0
1163
Volné verše

Rychlověci

V kontextu astrálnasuchopárné sváry hnijouklid pod vesmírnemvšady pobíhající vzteklí amorkovéjak led ze střešních okapů zraňujouVzteklým psincemnenadálý hněvjak posetá šalvěj láskyzní gotický zpěvpraskají rozvrzeláoknačernota splavuje duchovní komnatymusíme začít znovarytmus držet s tancem třetí sáhya pokračujem tesklivějsme kněží za úsvituváhavě vstupujem do prázdnasnad přinese nám útěchupříští perspektivumjenom aby náhle neskončilazáře oleandrového svituzamířila by tak do náruče zkázybyl by tak konec všech citů

21. 02. 2006
1
0
1035
Miniatury, hříčky

Zabijme ergo tralaláček letí

Zabijme vola a posaďme seZabijme kurvu a pobavme seZabijme chřestýše jsme přece velcí pániZabijme slepýše jak Nerudovi TrhaniZabijme a buďme vždy realistiZabijme a nehrajme si na fašistyZabijme tupé mozky bez pamětiZabijmé žervé a sežerme naše dětiZabijme politiky kralujme si samiZabijme prvky erotiky hospodařme se známostmiZabijme idoty prudérní teploušeZabijme idiomy hlášky pro bezmozkoušeZabijme národní hrdost v našich srdcíchZabijme lidskou blbost páchajícíz boud psíchZabijme ptactvo přírodu ráj peklo životyZabijme ovoce zeleninu plány trampotyZabijme cokoli vidímeZabijme co dneska jímeZabijme děsivé mandarínyZabijme nezábavné šprýmyZabijme opliceká brouzdáníZabijme dětská broskvová cukáníZabijme roky a měsíceZabijme talentové směsiceZabijme oběšence na LucernáchZabijme vlky v ponurých tmáchhu hůůůůůůůůů aaaaaarghseserejenyklouuúúúúúúúkeřž esprdddkeheroui jausereesoudopokato Y

20. 02. 2006
0
0
1405
Texty písní

Vy čtenáři jste silonky

Nebe jede jak zbloudilá máta po ramenihyjé zastaralé ovce. nikde ani živáčky tak prosím obranu srdcezalézám a padám jsem odpudivý insolventnechtěl bych spásu z jahodraději víru a mystiku od reáliímožná mě zarecituje papež při zácpěv tom nejsem vyléčitelný kravíkzase trápí gorily třešněokamžitě do kouta mrchy. přísnost je na místě vždy když koulím tělemkdyž písknu tak škrábneš když škrábnu tak omdlíšneboj dám ti pusinku na bedrapozor na ty mouchy co se s tebou nemazlíkde máš ale slova kde jsou zřetelná. snad si ze mne neděláš legraci nejsem přece busta diktátoramoje boa krvácí cestou nejistou nemohu z toho míti však depkuasi budu dřímat na nebesích za hukotu dinosaurů a panáčkůdnes jsem však nepovedený troska admirál Nula odlitek ze smůlyuž nechci být nnahoře potřebuju nízkou krajinu pravdu v domě.

19. 02. 2006
0
0
1533
Volné verše

Grafická kočka

Skáčivý Pehe nad propastíden pozřený chroustynikde žádná sofistika sbírám pohledy lidíprvá druhá zmizelátřetí čtvrtá natáhlá pátá šestá bez kůže sedmá je uložena v tobě nehledej nic nad stromořadím chlupů nedoufej že nalezneš parádní mast jsou pouzé názory vzteklounů míchat jak politá láska nenávist v podhradí inzulinových stříkaček líně leží lízá loupe lavíruje loskuták sebe stihl nařknout z pesimismu avšak jen často krápat na duši je nemocí nemocí těch nejnevykonstruovanějších na vlnách zbloudilých ovcí čtem pohádku nebezpečný bubeník Shakespeare vnímá toky ten sebestředný anonym pro kategorické instituce dolož řádek ledem nenech škvíru jen tak napospas skřetům odešleme slova zvěrstva na adresu troufalých klerikálů snad si tím teprv vybavíme jak vypadá taková věc Cogito ergo sum intellectus et res cognica jak jestřáb umírající v poušti kočičích hlasů

18. 02. 2006
1
0
1346
Volné verše

Heslo zní:Monika

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaZkrachovalé referendum,stupidní retro, láska, deprese, vztah, pragmatismus, ohleduplnost, tupost, smutek, zmarkonečná bystrost_jsme lakmusový papírek v kazatelském rouše_konec vytáhlých ideálů_vyjímečný skluz_mocjediná odpověď na otázku_vědče sveď_usilujeme o pokojnou karmu_boží titul v elektrické míchačce_MarxIPBjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssstttttmmmmmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttvvvvvvvvvvvvvvvoooooooooooooooooooooootulooooooooooouuuuuuuuučččččččččččččíííííííííííííííííííííííííííííííííííííímseskřížkempofunuseaodcházímsměremnajarmark ĎábelPekloStrachRudoSviněPerspektiva Ježíšnaopušťákubrečíjakoalicevestromořadíakrvácíoko moušenajdicíl vokno kropení suchosůl Rakouskoouzkovdívce BlbečcijsounalávkáchvestrašnýchlapsusechidoleMarnévolánídohrobůSVOBODUKONZERVSVOBODUKONZERSVOBODUKONZERVkřičím sám a shledávám další den zakouřeným

17. 02. 2006
3
0
1157
Ostatní nezařaditelné

Berte to jako formalitu

Proč se stíhá neviditelno skrze jařmovou rokli. Proč jsou ptáci zakopáni v dusivé noře plné uhrů. Proč shořela lama prstená otrávená stuhlým životem. Proč je tak divný sloup stojící u kapličky Sv.

16. 02. 2006
2
0
1732

Obrut

CO JE TO. -rakousko-uherský podvratný rým-rozkoš za zvuků vycházejících z útrob muže-sedlina kapající na zazimovaném křesle-rokoková malba podobající se tureckému Dalajlámovy-lesnatá krajina plná koček a mstivých hadů-extrémní vzducholoď plující skrze tmavé lesy-smělá píseň otrockých kuřičů čekajících na olympijský pij-stydlivá dívka obleřená do bramborové slupky -zdechlina amerického příslušníka US-Army-kohoutí zápasy páchající stopořeným tygrem-mast pro kuřataSprávná odpověď je za X4000U7350OSELTURBOTURBOTURBOTURBOTURBOTURBOTURBOTURBO

15. 02. 2006
2
0
1009
Hádanky

Hlad

Vojedu si permanentní kategorienasákne lůza do postele s heslema klesne sele do polévkynádherný denjsou stálé opuštěné hroby pro zoufalceleč tento postoj není v ničem smutnýjenom krb s hnojem nalézají své pohádky v děštije to oranžáda bez cukru namíchaná ve stylu zahraničínijakost v kostižerné hlupačceopakujeme tatáž slova tytéž věty aniž si věřímesnad to zůstane až do smrti kdy příjde milenka a lekne sena ostří kosy lehne opilec v dešníku kluka porazí slimákjak se zastat sebe tak se shromáždit do televizevzorní manželé;vzorní popeláři;vzorní říkankové jste my. nachcat do posádky a v duši hrom roztrhnout-to je úkol dneškasnad devátá vlna utopí těla v krásných rdousivých žalmechtato pohádka konce nemá odevzdává se jen v kulišácíchspánek v dobrotě odněkud po cintáty v citátechlezme po krční bitvě hřbety rozkousejme a syčmeden spásy je zde-lahváče tančí v okázalých hnidechto je džem sešn pro Barborku Panklovou

14. 02. 2006
1
0
1267
Volné verše

Valentýn 333 \+;-¨¨''"::::%

Stluču opilou slečnu ve výrobně pilStluču jí a začnu se pronásledovatobejmu slintavé ledovce na kavalcíchv roztáhlém nesmyslu čisla z ranrozbiju a uklouznu po ledovce jako samaritánka na třešňové větvijsem pubertální anonymnakrást si do vínku slepičí hnussen každého naivkyjen v období zrání napadne tchořeže už není mladík jak čokoloádový princstolovat odhalovat demonstrovat prstykaždé nitro v srdečném bitíjistota v autobusovém pohledusnad to nejsou obrazy zarámované v klučinětaková pohoda v otázkách tělvždy se naparuje až se rýsuje prasknutíAltman nemocný stařec bez perspektivypřikývává a v jeho očích je čitelný paprsekjenž říká mnoho o dnešních patriotechseberu si okovanou desku a půjdu směrem k hrůzevesmírní filosofové mě budou podpíratpokud nic nebudu chtít rozsévat tak nahromadím si vílybudu vít víli v zasvíceném prostorukašlaje na svět budu řvát jak kurva jenom nevím pročjsem bulvár pro intelektuální odpadyjsem svit nudných včeljsem ptakopysk co nikoho nemá rádasi jako růžoví literáti nacpaní v rockerské palběpřijímám a odmítám myšlenky pro lásku

14. 02. 2006
3
0
1087
Volné verše

,,Důkaz nutné existence Boha" vršeje témata a chrápaje v domech

Nemohu rozkousat šalvějasi mne postihla stará chátrajá vážu housky s lihemjsem absolutní já bez důrazu na ženyasi jsem zaspal domu klímovskejchdnes už jen prší na osudymračí se temnota z rájejenom pouhá stopařka přemýšlío tom zda bude v lednu února na jaře červánekzapomene se nejspíše badatelský pich v huseusnou kategorické imperiativy v domechjediní ptáčkové kamarádští cvoci vzplanoujako osel líbájící svůj efemérní vodotiskje mlha v oknechve větrácích hučí meluzínazačíná další kapitola z dějin promarněných dnůa my jen čučíme a divíme se nejsme sto pochopitcelou škálu individuálních hroznůproto bučíme v děsné páteřinaháníme strach redaktorůmbrečíme až se rozsypou z květináčů vakoveverkyoblíbenost hleď posedět v lůzenic nenamítneme snad jento aby se začal kácet les v díráchsplníme slib a zmizímejsme kohoutci kapající.

13. 02. 2006
8
0
1480
Volné verše

Kůl v plotě

Vystrč rohy z postýlkynatáhni se na skřipecvychutnej si vůni otylkyvylez zdrcen na kopecUvidíš sílu všeho metafyzického. Tajemství pramenící v úžasechNádherný čilý Kůl v plotěA Milouše satyra v satiře koktajícího. Och Labore pojď sem pěstenOch Labore dej se na kvašOch Labore jsi Nibelungův prstenOch Labore Jakeši náš/////denžrkičn v tvých střevech/////denžrkičn fantomhaus/////denžrkičn otevřený prostor/////denžr kičn-a co dál. ¨¨

13. 02. 2006
1
0
1436
Smíšené verše

Písmák

Strčte si Písmákastrčte si do lhaníaby vám podél nějnevstalo zaspáníJenom jej polejtedivokou holkououodvahu sebertejstezkaženou nulou. Strčte si Písmákastrčte si do poprsíkapavku natáhnijsi hovado kozídomky naleznijen rok staví vepřínJe demokracie z ránapodívejte se na utečencekapou kebule s námajsme filosofií utopenceAch vy loukyach vy domovycopak jste ukouslyv dnešním nicnevímanitytyvyseber si pesnaser si korunuobejmi džezzkus to hlupáku znovuhaú jéjé gougouharekrišnato je páteř jakoz oligofrenníhopsa

12. 02. 2006
1
0
1330
Vázané verše

Risk

Žito. Káva. Rostliny. Uhlí.

12. 02. 2006
1
0
1103
Volné verše

Rozumy pro prostor střetnutí politiky

,,Bylo to jaké Luhman". Prvky ČSSD prosadily verzi politického divadla. Známe prostřednictvím médií zrcadla politiky-v analýzách jsou řeči nuceny projevovat tezi ODS, že Luhman halí informace do infotainmentu čtenáře na prodeji mediálního Subjekt a Foucault ve vztah moci a politicko-vzdělávací role což Althuser přenáší do pů-vodní ideje fašismu veřejného prostoru a je popírán Habermasův Entertain. ODS v domě zla.

10. 02. 2006
0
0
1393
Miniatury, hříčky

Pouhé pospojování slov

dobrá jede pes přes tvůj les na sáňkáchněkdy počne lézt do nebes přez zábranycítí že nácek jest jak otřes rozmarněnleč k čemu jsou domněnky když vůl vstoupá k námje to snad mužná substance tanec ohlodaných kostípast na dobrovolné psavce odžitý na věky věků obraz zlýjenom nedojděme cestou k dobití mlhynesejdeme bez mátohy do obnovyzde máš Rhodos tož skákejsnad Bůh entita nejsoucí si zamaneže již nebude krápat na suchože rozdrobí se korunní princže zkáza přečká Jerichože duše je příloha. do slin

09. 02. 2006
0
0
1332
Vázané verše

Mlout sledem

Génius hovoří ztratili jsme na Dobříši kapkyhele neseme sebe ke Kozlům strč si pec do deseksolidní máme lid solidní máme sestry solidní jsou tvorové solidarita pro extrém já nemohu chytat motýly jsem opuštěná kačena lahodí mi establishment toliko vůní zdráhám se opouštět světadíl tys dobrá já drobný tuřín moknu jsem prsovraťme se do mozkovny již nebudou válkyskládka zakázána pro včerejšek dnes slavme Chuje kdo chce mařit sebeopakuj třikrát není duch v posteli excitovaný jenom trochu vzduchurobertky hledáme nacházíme kapesné jdem do kouta hučííííííííííííííííí. pes bučí koza sálá marnost bují a já mlátím hlavou o zeď jelikož inteligent s debilem se pářou kráčím račí árií nemám ráda vzduch pole role much kotouč saní věřme nevěřme již dost bylo dortů dnes začíná obrna podnikat ve velkém ruším životy zahajuji sebevraždy kukvolekukvolekukvole

09. 02. 2006
2
0
1303
Miniatury, hříčky

Bez zásady

Doporučení města stojí v nulekolik je hodin. snad bude budoucnost černáestablishment volá vy ptáciprojekty-sfoukněme svíčky a zapalme si vědomí souvislostívědomí kladných a záporných vztahůvědomí tradice jež obsáhne širokýp r o s t o r Macháček to tak nebo podobně říkalv dokumentu od Chytilovéco ale zbyde pro apriorní medvědynevyřešil ani on sámto jsou jazíčky dobrotkarambol s příchutí třešnítěší mne panejsem panna a zrálá jako jablkojsem nezralá v dušinikdo mne nemá rádjá sletím z balkonumyslím to upřímněnechci se ponižovat donekonečna do tmychci svoboduletímein zwei dreiách sbohem. -¨§)´´;

23. 01. 2006
2
0
1125
Volné verše

Před spaním

jedno zda koroptev dřímápouze slimák leze potichoučkuneb ostatní jsou mrtvíhavranní středa polyká rosolpohádka stáří a defétismuvše se jen kazí ale i vylepšujezítra očekáváme ďábelskou bouřidnes už jen břímě kolaborantůza svitu ospalé lunylze kadidlo zpozorovatimít svůj názor dokonale nasvlečenjíst párky cibule 30. stoletíjiž padá hlavavíčka se ti sklízí do bramborárenempír vše osvěcujeobrazoborecká pohádka bez konceje to znící perspektiva v kosteleuž dohasíná plamen tělakončíme v nenormálním nadreálnujsme jen občané země Uhlobaronůa nikdo si nikoho nevážítaková dětinsknost a po půlnoci v kvadrátumáme hlavu v hlavě-a srdce bez komoršpatné je honit se za hříchem dobytčího jehnětepane učiteli končíme v tanciproto hop do kola s náma venku uvnitřlízání kakových luskůje už minulostdnes-to je stroj na delikvencisnad jednou bude prezident i primitiv stoletíprobrání se přerušení náhlé venkovní prostředícosi je ve vzduchu-a cítí to každý statečný funkcionář

20. 01. 2006
1
0
1248
Volné verše

Kusy bahna napsal doktor Rath ve spolupráci s poslancem Trnkou

strůjce hodnot pádísemišovka hnijeslečinka nás svádíkouří naše pyje
to jelegrace ze snaparádní odvaz šarmjak malý antikomunistadrtím své kámoše sámcvrkot ten tě zbudíje čas nasadit si opaskynenápadně tě však prudívzdálené Třeskoprskystředověkost velká ctnosttrumpety nám hrajíže je rozumu dost a dosta že lidé se dobře majíjiž nebudou válkyjiž nebude hladomorto jen skinheadské pálkyv městech nadělaj terorbude mír bude nový světrozkvětlá romantická zahradavůně života jak stopořená snětopře o rýč budování zádabudem-nebudem za dubemse studem hovnajs si vem

19. 01. 2006
0
0
1226
Vázané verše

Bolest hlavy

Kašlat na pražské ulicevykouknout z okna a zjistitže se nestalo nic předním profesorůmpadají hvězdy do krepových papírůněkdo křičí pomoc ale bozi jej neslyšínení to žádný šílenec jen bázlivý štěrkmoc krásy nezbylo v těchto ovesných stromechjenom sloup má za cenu karolínskou balustrádu;je nemocný až k uhoření v lesícčku na paloučku v horáchopakuje se inspirace opakuje se sdružený rým opakuje sestylizace-je to jen prázdná nádoba naplněná šílenstvím. náhlé ticho otázka sveřepá točí se kuličky na drátechvěta rozum myje;jest to verdikt ničícících grup. otázka Otíka otázka Potí sa otázka Neví sa otázka Smůla hejsastrach dokonal své poselstvíluh nakrájel zbytky syrovostia hvězdy na dně krytu lžoujsou ohlodané smrtkou spícíve psích ňadrechzítra nastane tragédie apokalypsa triviální bomba v průtlakunastanou doživotní muka konec muka strašný zbytek žitínebo ne. raději ne nejlépe je ne vždy nechat vyšvihnout na Olympnejlépe je zastlat se do oparu krásy a makat a kakat a plakat a krápat a smrákat a tápat a.

18. 01. 2006
2
0
1235
Volné verše

Okamžiky

Slonještěřívevnitřkukapitáluuprostředzbloudilýchočínasemennémrámuodcházívstřícvážkámlétajícíchztropůdolůněsvobodnéhomravenčenízapřísahyslávyveskleniciplnéotrávenýchidejístromudveříhýříslávouskrzemonstrancenahýbajícísevoklamanémduchujakotryskvodyutíkásámdohajanokrástkrálovstvísvětaoposledníláhevmarnostiakloudnosti m o n o s t e r e o d u o o k a m ž i k y
Trápenífilcekopuštěnýchnaloužíchjsouuprstenůoznačenazavrcholhudebnícháriímelancholieasvátosticosizakazujíjenkdybynevědomězapálilystatovoulouživkrápnícíchnašlysvětonázorapředvedlyvystoupenípřivířevezloodkašlalyzléduchyaodpotalysvoumůzuokradenouhříčkutemnotmrkotsrkotnaivníchkněžíchnabádánáskusnutívytrhnoutsezesouvislostíazačítživotprokliddušeztracenýchmyšlenek k r á t k o s t h l o u p o s t v l a s t e n e c
Pročřasyhubzbabělýchtatínkůokrádajrodinyvpotěšujícíchstavechsnadnechtějímítvlastnísoukromélidskékvalitypřehrazenépučícímivětryazavátýmistopamiuskladenýchodméhosrdceporajsoumuzikugradujísnytupcůlehkonohýchžensnadsesrostléprstynapravívefilosofickýchdisputacíchgogoljedinečnéhopsanísejevítrtrávarostepisatelůmkuradostimožnánebospíšeasisevyprávípříběhskončízřejměšťastněvšichniserozveselínastáníchhmyzíhokultu l u s k y k r á p e n í m o c s t y d í m v i d í m z e m i p a d á m

17. 01. 2006
0
0
1335
Vázané verše

UoUoUoUo BEZEZEBE

noční salva v drsném polštáři krátí se čas láskyzabedňují se okenice co zbylo ve vnitřkuformu kazí průměr jenže z dolního rýmu tě atakuje mstivý hec je to krotká bajka smilstvo na rychloběžném pásu v romantických kadeříchsnad mravenečník polyká prach děsu kotoučové magnetofonyvůli pobízejí pojdi ve slávě rozluč se se životem psance nadešel čas neurozenost statečnost kope se ve zbytcích tento směr neleje vodnáře jenom poslední kapky velikánů nic nechtějí přepestřit ornamentem věc nejistá dolů kape jak slza deště moc nikoho neroztrhá jen tebe utopí nadechneš se a naposledy zdechneš zkultivuješ své postojezřejmě poznáš co to je rok humrů a nikoho neprohlédneš jen čilé šňůry prozradí bázeň dobrou chuť a nashledanou v konjukci zmizte čerti račte demagogové světě zborti se

16. 01. 2006
3
0
1181
Miniatury, hříčky

Prognostický ústav bez červánků

A je lehké BC je závistivé KO ostružinový zmar TG nemá žádný tvarzemě je Nezvalův Stalinpočítadlo hýří obavamizda se nezasekneme v mládía dopředu půjdou menševicico kohoutům škrtí krkynezahyneme-li v době krokůzahyneme v párku v chlévěmaminčina filosofie poručívejdi do strniště slávynalezni klíč ke kriticepak si věřa doufejže mocniny lidí budou umocněny sobectvímlamentujme proto spolunechcem mír, my chcem svobodudespotismu

16. 01. 2006
2
0
1131
Blbůstky

Pralátka

stále až přestáletrhaj se korálešvanda v pískové roklivesele kuličky stojíkrápe na sál a bálhypnoticky sejde z tebe gremiumodpočiňte si v ruském kožichurockenrol končí v zářídnes je skvost pouhý vagabundmručení pro stvůrynic není věčné v kožichustatečné jsou kosti ve vsiabsurdní památníky na lidstvocokoli končí u kritikyjednou natáhne bačkůrkyzbavme se břímě svých dětínenechme se vysávatleťme pro tupohlavostaplikujme vše do svého tělaa duši ponechejme volně ploutrady zahynou v úbočináchtrysk vody dostihne stisk prstůnádhera se potopízbortí se katedrályani den G tolik nenaštvezpěv smutný jak liliepodporuje vědomou kostruruky dole a mračení veprostředjsou žerdě co se vytěžujía tak je kontrast globálnajednou stopou po marnostikvětinových trpaslíkůjednou pozřou víno eminencevzniknou obři tělnatívše půjdeš dál do dolního rohu
NĚCO STVRDNE NĚCO ŠUŠSTNEA ZBYDOU OTÁZKYPROČ NEJSME VĚTREM.

15. 01. 2006
2
0
1485
Smíšené verše

Loučení není tu

Loučení s poraněnou duší smrdí v pravděloučení uťatých kostí trápí tě nejistouloučení všech nebožtíků způsobí legraciloučení kamarádů z vojny jaksmíchový Bachtin záříloučení je rokokové jaroloučení je pískot zaniklého tvoraloučení je krvelačný masopustloučení je neradostloučení je floskuletajemná záhadná formuleodsátá piskla slovíčkařenímilostná báseň pro děti bez domovanikdy nestojí o to zebroviností se zajebatikony pláčící pro kus hadruloučení je úloha velkého územíloučení nekončíloučení je loučení pro tebeloučení je stesk pro sebeloučení je pohádkaloučení-zlých duchů kladkaloučení seš ty zevnitřloučení opusť dokud času je hůry

14. 01. 2006
0
0
1127
Volné verše

Vakuum

Mravokárná stará kletbatudíž lesem posetástíní se přes veliký megafonod poloviny vývojového druhu do poloviny studurokování nechce sebe najít v tichostiotázky mračí se na zádechje zima studenáa ptáci mrznou v letujen kdyby se teplota snížila na krucifixto by bylo poté mnoho k legraci danéhojenže dnes jsou pojmy jen povrchní dojmykaždý silák si je upeče s holí jak polívkovou saňvane rychlost shůry vane podivný dopisvane lecjaký rým vane stařenčina rukaposetá hradbami mračí se pod obroučkaminení samotná v melancholické lípějako kdyby žáry natáhly skřipce skrze okenicemrtvoly by otupily nožezajíc usnul by na vavřínechnoci jsou bezesné až na politikovu kůži/jedovatou/a my se dívali,jak celé univerzum stárne a praská a deformuje se a hnije atd.

13. 01. 2006
2
0
1227
Volné verše

Přelom

libovou držkoupletu mázelnou cestus vědomím nabitého samcerád pojím svou šalvějnikdy se neohlédnuneb nejsem poslední spravedlivýmizím jak stopy ve sněhuleč drsnífotrové mne nenechávají na pokojichtějí mé všeckojá utíkám bystře a vtipněnevím si radynejsem v sobě rádraději si půjdusplesy zaplesatsrna co strunu mačkázacílínás v polokruhupřeskočí se svit lůzyzaparkují policejní vozyv kanálu končí mnoho veršůnásáklé láskou ke globálním vepřůmjakmile mi bude docházetže s nikým nemohu vycházetbambitkou si žaludek zahojímaniž se barvou oholímž i v o t j e k a š e b r a m b o r o v ák a ž d ý z n á s s i s v o u z a v o l áu s e k n o u s e n e b e š t í s y n o v év k o l t e c h u z a m č e n é s á h y s n o v é

12. 01. 2006
1
0
1322
Překlady

,,Stačí jen mít dojem a zapsat jej"

Poobědvám svůj domácí hnůjpak natáhnu se na ovčí slůjnaleju si do sklenice burčáku zbytekPočkám si až se povraždí venkovní dobytekStrnule odpálím si rachejtlivšak nejdřív porozhlédnu se jestliuž jsou pryč mozkové újmyvždy kazící mi mé ušlechtilé dojmyJestli bude vše tak jak má býtzačne v mém uchu orchestrion znítRakousko Uhersko Balabán sníhHer Gott život chutná jak vostrej líh. Pohádku na dobrou noc-a už spisvé uzemnění pečlivě zajistinevěř pověrám ztracených milencůtěch falešnejch posranejch zbabělejch pitomcůjen tak zažiješ velké osvícení v kůlněs nápisem ,,Richarde,bitte,zuj mě"vydáš se plavmo na světa krajkde leží veškerých cvoků ráj RaJAni se nestihneš přistihnout při činukdes s výrazem suveréna nakazil špínua došlo k rozehnání permanentních podčlověkůa došlo k legitimnímu opuštění vlasti na věky věkůa došlo k výbuchu kráteru milující sopkya došlo k potrestání zdeptaného loudivého mluvky.

11. 01. 2006
0
0
1459
Vázané verše

Exhaitzurštp

Louky pole žhavý pesSašetka stoupá do nebesKladivem ji bijí samorostlí supiDrkotaje zuby žerou i svélupyZábava je na úrovni dnesví to metaforik Jarda,ví to aj MF Dnesv lese však s pocitem pesimistického zdrceníšoulá se přihlouple mrtvé to chroptěnízapomnělo si kabát v červencia dnes celé ověšeno věncikteré získalo za úspěch ve volbáchse útrpně snaží chcípat na váháchnení to žádné trapné tetelenítoto je opravdu jen velké nedorozuměníasi protopřijde z vesnice katusekne třicet hlav možná snadbude konec všem těmto nevyváženýmpožitkůmod této dobyhrdě ke krásným moudrým zážitkům.

10. 01. 2006
0
0
1164
Vázané verše

Bolest slav

Bolí bolí bolív řece na pasece pod kaskádou dřevinzištný průjem odhaluje úskokyprát se nepočítat s dušíje to boží gongzastihneme se při milování slastíjak se pousmějem na sebetak se ustřihnemevejpůl jak brigádnícimožná zapomenemeže nejsme hotoví silácimáme srdce jako uhlovou mísujsme uhlobaroni soběstačné krvenikdy nic nevadámesnad msta z nebes nás zastihla v běhuproč nás tak ničí almužny pekelné. kvičící selata jsou nadtvorstvoa my se naopak vezem v lůzekousají nás pelyňkovéaktivní bezmozkovéco s tím. Jidáš hraje fairplayopakuj si hochu den co denaž ti dojde definitivně šťávatak si přiznejže už se léta válíš jen a jen v kohoutí agónii

09. 01. 2006
3
0
1108
Volné verše

777 progresů zemřelo

ROZLOUSKNĚTĚ OŘECH V PONDĚLÍ VRÁTÍ SE ZMETEKDĚSUPLNÝ ČLOVÍČEK ZAS VÁM NADĚLÍKUFR PLNÝ ZVRATEKČTETE-LI SLOVA MISTREM JAREM NAPSANÁSNAD ŽIJETE VE SMÍRU S OVZDUŠÍMKAPNE VŠAK VÁS NA KOKOS LULKA NAKVASENÁ HONZÍK ZAVIJE NÁHLE-PROSÍM. EPOS JE U KONCE PRO NEBESKÝ DEN ZDI JSOU OPRASKANÉ AŽ NA PŮDULETITÁ MISKO PODEJ LIDU POSVÁTNÝ ZENDĚVKA ŘKACE:TAK JÁ ZAS PUDUOSPALÝJSOUSTRAŠNÉČERVÁNKYPROSTISKNUTÉHMATYNEVĚDOMÝCHPAPRSKŮUČÍMESEDIVNÉPOVĚSTIJENOMNEVÍMEZDAPTÁCILÉTAJÍKOLMOČIVESPĚCHUPRONÁDHERNONAKOLEJÍCHJENTAKZNUDYONIVÍKUDYAKDYŽSKONČÍSLOKAPOSLEDNÍNADEJDEČASNITRASTEPILÉHOMROŽEVRÁKOSÍSRAŽENÉHONASEKANÉHODOILUZEVLOTOSECHJINDYSNADSEZRYCHLÍ

09. 01. 2006
0
0
1051
Smíšené verše

Nedbalost

Nejsme schopní se podívat do zrcadlaaniž bysme si usmysleliže mnoho myšlenek není totéž co mnoho citátůa příliš mnoho slovje jen ždibec v oceánu upnutých. poslední smutné básně před koncem světazarecituj si zhluboka a pozorněmožná že příjdeš na smysl vesmírua rozverných smyslůdolehlou ponornou řeku uslyšíš téci;snad zatéká snad se dotkla přehradyjenže vědomí vše semeledo poslední kapky životarty dotýkající se vlhkostipolykají nebeskou modřs postřehnutelnou naivitoui s břitkými předsudkyodnesou vše zlé i dobrézůstane pouze syrovostklacky házené pod nohyperly v rosoluproč musíš zemřít již pozítří.

08. 01. 2006
0
0
1119
Volné verše

Krev ze ztracených tváří

To není hračka pro dospěléto je skrumáž pocitů pro masturbační varhanyTo není odpovědnost za hříchyto je pasta plná hnusuTo není cesta z kamenníto je stará děsná sebrankaTo není láska lidíto je podstata deště z hedvábíjojoTo není stojící stromto je burácení nahých bratrůTo není statečnost obyčejnostito je zvonová rokle po zatemněníTo není totožnost vlastenectvíto je přeražená nahá rukaTo není volání opuštěnýchto je svit v područí světiceneneTo není symbol mesiášstvíto je tikot detrukčního časuTo není touhato je hra na ztrouchnivělý fagotTo není hvězda z peklato je pointa brakových příběhůTo není slávato je ptačí trus pro malomocnéjejeTo není spása tvorstvato je bzukot tajemných žlučounůTo není vírato je talent dvouřadých ovcíTo není sousto odpadkůto je slib loajality militantních cvokůTo není vraždato je krev ze ztracených tvářínonoTo není vulkánto je rakurs napřený do stráníTo není strachto je stéblo vytržené ze souvislostíTo není smilstvo králůto je nicotná prohnilá dušeTo není beznadějto je nic v ničemnic

07. 01. 2006
0
0
1994
Volné verše

Máma pusu

Do postoje vlétá divý zázrakMáma-hloupou pusuna kedlubnu nakrájet husuradost nebude se očekávatZa dveřmi se válí bramborje to otázka či zvon. neví se to promine se tohodinečky bijía hnijísoutok našich přání plesá a plesáje to horor morových lumpůpsů jedněch neetickejchrozkoš bude na nás sráta rádTen cyklus pobledlých přánímá dobré momenty leč celkověneimponuje ženám co mají trenýrkya piva ve vagínáchten život v kašičkáchje jen parodií na totalitní chůjmuzlobí nás ČUKGEKSMEKStátník se lekvozko odvez vše do krajinya nabij jej žitímromantická scénérie čekájen se nepřejezmebudeme kapat z kohoutkubudeme se milovat zdarmakdyž dojde ke katastrofámumře konipásekapokalypsa je za dveřmibrambora před něma

07. 01. 2006
0
0
1110
Citáty

Moudrost 356:77/?:!

Sedí klukomezenec jak buks pocitem hlupákana lidi hulákáže se mu nedaříkdyž si život zavaříale když dostane pákumá už vše na hákuraduje se ze sebeaž jej brada zebeúspěch to je věc záslužnáale neúspěch-to nechutnáKluku jen si stále křičvztekle pro sebe si syčtvé snažení je věc zbytečnáneefektivní i netečnáKluk má být tím co jetím pak vyjadřovat postojenehrabat se vejš a vejšpáč tak skončí ještě dolejša život chcípneaniž se típne

06. 01. 2006
0
0
1302
Vázané verše

Provokativní recept XP

Výběr

Pečlivě zahnojenépokládané s husou do chlévapolité čpající ranní rosouvykvašeno v pondělí i v nedělipostrouháno elektrifikovanou hořčicí skladovanou v lázníchzasypáno lahodným čokoládovým krémem s velkými kusy zeleninyopepřeno dusivým větrem vlajícím z jihozápadumarinováno za studena na místních kolejícholoupáno ostrým kohoutovým proslovemuvařeno v lesklé pronikavé zaslepené trouběvypařeno estetickou cibulídodané šmakem z lítostivých drobnostízapečetěno fluidemusmaženo hedvábnou halenkou senilní učitelkysemleto rozmělněným svištěmrozkrájeno lotosovým květempodáváno za geopolitických situací

05. 01. 2006
3
0
1198
Miniatury, hříčky

Rozumná absence

v pískové rokli vlaje dívčí dechrozummne s ním pojí ve všech dnechtrhám proto svou lásku z větvípopojdu na místo kde se tmíuložené prožitky semelu s citembez šarvátek,bez legrace,s důvtipemvsadím svou duši skalním hadůmabych je ex post připravil o rozkošný trůnsnad mi někdo pomůže v těchto činechodpočinu si díky němu v ženských klínecha dívčí dechnáhle vzdechzemi opouštískončí za pouští

04. 01. 2006
0
0
1157
Vázané verše

Umění konjukturálna

Rychlá jízda nad mračnou interpunkcíRychlé hvozdy v posekaných liliíchRychlá skoba pomatených archandělůRychlí volové v taneční řepě KRFRychlá slast panenských vdovičekRychlé pojmy zasykaných ptákůjsou odneseny odneseni přineseny přineseni do paláce vůleodcházejí k pozdravům filigriánských kožešinnevíme co to je odpovědnost druhořadých kočkodanůleč věříme v tupou stihlost naloženou v květináčizaslechneme tvora zblblého křikemkolik že havranů se rozhodlo emigrovat. snad duševní cihla některé listy potrhánedokonalé je nedokonaléproto mručíme a čučíme do svých útrobaniž bychom vědělijaké je to utrpení pro propršelé kočky a psyničehož si neuvědomujemejen rachejtle nasáklé plazmou k vystřeleníjsou dokonce světa iluminoványmy stůj co stůj brodíme se dlažebními kostkamia naléháme se značnou břinkností v zubechže nejsou to pravé diamanty z fašistických koridorůpouze tupost v hrnečku vařícím svlečené logikynějaký prostě kdekdo protože jakokolik těch slupek bude požehnáno. kolik lokomotiv bude hledat svého strojvůdce. kolik nesmyslných barviv se vysměje služebnímu mokunezastavíme na rozbitém nádraží to už raději se utopímea vyspíme s karlovarskou lidumilkoufáze lehkého pinožení tě zeberozlobíš se nad useknutou dvouručnicía sebereš střípky své zahloubané odvahyvnikneš do reálupřitom se budeš tvářit jako kdyby se cosi stalo se zubemolejové barvy přemalují nebeolejové barvy nejsou talentemolejové barvy to je především normáldeníček slámy v pravdivém lese voníněco ztichne něco zemře něco se pohnojínic se nezatoulá do kedlubnového salátupouze Schopenhauer se svým větrem hází pampeliškya svědí ho levá ruka-jako kdyby nechtěl jít na rozloučenou.

03. 01. 2006
0
0
1313
Volné verše

Automatických 5 minut

V gripenech na alobalovém poli se houpá táhlá vrtačka přeplněná jakostnými ptáky a sebestřednými žížalami. Je to otevřený filosofický proces integrovaný v marxlenistické normalizaci lidského ducha a mouchy,zasáhnuté koltem afghánského psa. Takové individuální vědomí loží a luk se nikdy nenacházelo,leda ještě v Bankrotu,Olympijské růži nebo na mechanice. Nikdy však nešel oloupaný vepř takovým směrem a s takovou vitalitou jako v případě jedinečné pophvězdy,hrající vždy fair-play.

03. 01. 2006
0
0
974
Pohádky

Cestydobra@kleptománie.slunce

Na zádech na louce leží kabrňáknevědouc co znamená tančit-FALEŠNOU POLKUpřišel za ním uzenář a pobídl jejzda na dnešek nepůjčil mu-ARABSKOU TROJKU
navzájem si notovaliněkdy se však porvalido sebe se zamilovalisladkou pusu si dalipak se nažraliaž se posraliparádně se vožralisvatou vázu pochcalislizem pobryndalimilenecky na sebe vrkaliobčas se pomazlilirádi se setkalia kráčeli v dálvstříc temnému osuduamerický kabrňákmá osobnostní šmakpanáček je to perfektnív takřka v ničem defektnía jeho společník uzenářmá nad sebou svatozářNietzscheho nadlidiv tuzemsku bydlíjsou to tihle dvavyfoťte je-cvakcvakcvak
jen si najděteještě než pojdetekolem nich se projdetes blahem je uvidíteněco s nima sníteeuforicky popovídátevšak vy je znáteřeknou klidně kamaráthepolibek jim dátebudete mít předčasný sváteka to-bez mateknebude zmateknadlidi žel jednou odejdoubudou kráčet dálvstříc temnému osuduhej taneční mistrové naučte žákytancovat fascinující-FALEŠNOU POLKUpokud budou omlouvat,tož křič:držte zobáky. jinak vám nasadím-ARABSKOU TROJKU
symboly uzenáře s kabrńákemneberme prosím hákemjsou to bytosti z ryzích vlákenslunečnice s olympijským mákemzáhadní svěží nadtvorovépověsti možná až hororovévažme si jichnebo odejdouvstříc svému temnému osuduKabrňák-Uzenář tančí FALEŠNOU POLKUKabrň nesnáší,leč zenář miluje-ARABSKOU TROJKUjako delikatesu prosím ŠUNKOVOU ROLKUKabrňákovi ku radosti-TŘIČTVRTĚ DESATEHO STOLKUaby se mu s uzenářem dobře kráčelovstříc velmi velmi temnému OSUDU SUDU OSUDU SUDU:::::

02. 01. 2006
0
0
1322
Texty písní

Brod s lečem na zemi

Pojď do nevěstince ukážu ti bobek snovýnebude to zážitek vůbec staronovýJen se musíš oddat novým vizímjinak ti,děvenko,promptně zmizím. Zážitky do sebe naskládášpočkej než mi řekneš-ty se uděláš. já tyto finty ze života holt známvím co je to vítr,vím co je to krám
Nasedni do plachetnice s labutím pyskemodjedeme spolu s tučně tučným ziskemza něj si koupíme celé univerzumkváku,sejčka,loupežníky,aj medvědí brumbrum
jsme hodní až na půdušikovní až na chůvumáme rádi pečenou zrůdujsme podnikatelé,podnikatelé,podnikateléveselé lidičky,dejte nám větvičky,my je zkonzumujeme,poté si ustelemea nakonec-vyspíme se,heheprojíždíme dálnicemi s rychlostí velikoupáč nechcem žádnou cestu brát oklikoufičíme si to z kopce z veselaach holčičko,proč si zas tak-kyselá. já jsem si totiž uvědomilaže jsem tě nikdy nemilovalabylo to vždy jen frojndovánífalešné nicotné tetelenítak to sem se nasral až ke svatému Petrurozmlátím držku té děvce v hnusném svetrukriminál kliďánko přežijualespoň si pomstu užiju.

02. 01. 2006
0
0
1309
Vázané verše

Čínské vrávorání

Sám na pustém ostrově vidíjak se kazí široký sugestivní obzorjak admirál ve vlnách mizíkdy v prostoru nezbyl jediný tvorJe smuten z této pošahané samotytoto by si v životě nikdy nepřálchtěl by být doma mlsat tam dobrotys moderníma strojkama si hrálNyní je tady zatuchlý zasmrádlýčinský trosečníkz vlastních bolestí komplet unavenýdůstojnost značky nočníkBude si muset se vším poraditchudák jeden malý blbýjeho osoba jej nesmí zraditpáč jinak by byl se životem hotový
Čínské vrávorání zní z dalekaje to skutečnost nikoliv senjakýsi chudák odkudsi halekázřejmě by odplul domů-venNikdo mu již nepomůženikdo si s ním neporadízůstane jen on-maso kůžebeztak to nikomu nevadí

31. 12. 2005
0
0
1285
Vázané verše

PF 2006

je předposlední noc roku 2005a aktuality se unáhlujou do peřinotevírá se navštěvovaná studnasouzení bolíataky míří do šedé kůry mozkovénení to legrace pro osamostnělé řády světaje to jen esoterické něco v ničemprázdná bublina beze stupně skromnostipouze ptačí zpěv kokrhají místní rozhlasové drátyvesnice se bortí v základechfloskule požírají hmyznikdo nikdy nikam nikde nedosáhl úrovně lidstvavšichni trpí ve vlastních auráchodepíná se upjatostvůně skomírá na jatkách posledníchmotýly štípou obtloustlé brady lidových ženobrazovky rozzáří se do světajedno univerzum by nejraději sdělilože něco je v nepořádku ale to nikoho nezajímámy jsmetamější onijiž z podstatybrouci v individuálních ložiskáchpereme se po trajektorii věčného svárunechceme však si uvědomovatže něco začínající též jednou skončícimbály shoří jak lakmusový papírekvývoj trkne roztrpčenoststáhne se do houští břímě láskysex vyhraje však bitvu v poloze jedináčkacosi k zamyšlení by se ztratilo v úlisných pučmelounechrozbité sklenicepojmy na slepou mapukončí iluze o posmrtném pomazání vlastních šrámůčteme svůj věky dopisovaný nekrologjsme lhostejní až na půduco z toho všeho mámeco chceme provést sprvním bodem slušnostipřekreslit jej bodem č. 2. PF 2006

31. 12. 2005
0
0
1091
Volné verše

Hodnotné/ní/ná

v odpočívajícím dvořeprotlouká se lavina soli a umělého slibudo davů hbitě ponořenlačně rdousí kamennost ve vlastním obrazeje silný jako myš s ušima dokořánmyslí na svět z hloubky jednoznačnéalmužnu splatí v hodnosti volaje to panteistický démonutahán roztrhán pomlaskán autenticitouusíná v domnění že znovu se mu zadaříbude vysoce postavenýmpoztrácí však své tempo v ulicích perifériepozbyde ratolesti s bolavými zubypotrhá si trenírkový mokjen zamhouří očimaa zemře tak temným způsobemaž se otřese láva v zemišum vody jej ponoří ke dnupoleze vležedoufá ve zbratření známek vesmíruv rozmáchlou oddyseu virtuálnaklobouky z týlů mužinyní je čas na pokroknakopem si rozkroka usmyslíme si jací že to jsme borcicvociojedinělí prašivcinatura hnaná strukturouv olympijském ohni zvrátí se režimyposlech vzdělanců míří do nejasnamelodie destruují vykýře při lžíchzaniklé jsou sešlosti vysokýchpronikl sem krysí pánbůhvětrá si oči v ploutvíchsobec sebou zametna linii epochy shromžďuje drobnostijiž se není třeba smátsmích holky odnesl tobě do klínaznovu vás prosímepřijďte na náměstíčkaa zazpívejtelidujen tak vás odplaví řeka shůry

31. 12. 2005
1
0
1286
Volné verše

Dialog s uživatelem panem Bergmanem

Vážení,prosím Vás všechny,abyste mi zasílali od nového roku nejen přáníčka aˇla hezký nový rok nebo Hezké volby 2006,ale také dotazy,skrze něž budu tak s Vámi komunikovat. Opravdu to bude záslužná věc,stačí jen siv hlavě promyslet určitý dotaz na kterékoli téma,napsat ho na počítači a zaslat přes osobní zprávy. Já si pak některé z nich vyberu(pokud jich bude až moc),odpovím na ně zde na Písmákovi každý týden jednou. Proto mi pišteať můžeme zahájit mezi sebou dialog.

30. 12. 2005
0
0
1247
Diskuse

Bez názvu

Na soutoku vína chybí chléba strom kácí se v závětříumírající šášové pozbývají šklebzačne unicum bázně pozejtříJe den jako stvořený pro šaškobálOslintaný od břehů jak svatý grálztracen v dojímavé předsínizkrachoval střepy životarozdupalPolední pěna z vany jde váta myslí na skoupé slovonatáhne si přes kůl girlandový drátze země vytryskne olovoKraj odpoután je dušístín pozdravů již umírástřelba otupělou kušíse nám může zdátže bytí není chvályhodnéže bytí je nuda z korbeleže bytí v sobě není směrodatnéže bytí v soudech visí-z p.
Zdá se sen o zbabělcícho povaze racionálních kumštýřůsnad vize o skákacích kobercíchjsou si navzájem na štýru
neb soukolí pravdy je neměnnéa družstva krajin nejsou z vesmírujá sním o zázračné kometěco odnese mne z marasmového víru

30. 12. 2005
0
0
1198
Vázané verše

Lidovka

Tož roztáhněte se tlamy nad širý světNezvraťte se aby nezničili jste celý věkUkažte se lidu a jinému tvorstvuProsím usměvy na tváři pokloňte se božstvu
A jděte jdětě co to jdeRychle než vás osud dostihne
Prkenný život čekal by jen vásteď můžete mít žůžo vůči hrůzám páshaldu imunitních prioritkoupíte si v klidu i měsíční svitJen musíte býti navždy povolníJinak dopadnete jako uboze povolnímáte však velkou šanci ke zdokonalení sezisk peněz v ranci na talíř chutné praseMusíte musíte dokázat že jsteNečekejte nečekejte než vás zradí ens. Život není rozplizlá mozánkaŽivot není tele selankaŽivot to je velký bojDo železné uniformy chlapče se zbrojAPELAPELAPELZapomeň na prastarou pohádkuAPELAPELAPELTeď budeš muset makat holenkuAPELAPELAPELJe tady válka s vesmíremAPELAPELAPELObrana před smradlavým sýremAPELAPELAPELTož ideme všetci huž. APELAPELAPELVemte pistole pušky olovnice elektrický nůžAPELAPELAPELJe tu boj s tebou samotným. APELAPELAPELTvorem nepokojně nesnovýmAPELAPELAPELJak se pomocí známé floskule tradujeAPELAPELAPELAntilife fredom today,vole,vo tom to je.

29. 12. 2005
0
0
1049
Vázané verše

Svobodné matky

Jsme ubozí tvorové svlečení z kůžeMagičtí otrapové bez citu pro manipulaciJsme političtí demagogové chlastací shnilý vředPodporujeme spackaný životproto holka křič z okna imperativně:Vpřed.
Já jsem Eliášův oheň já mám slovo na kebulijá myslím na otevřené dvory já si rád zapískámjá vydržím světovou válku já se mám rádjá mám veškeré dění na háku já jsem bez vadVidím co se zamane ne že a ne ne že a neDržím se prvního druhýho třetího vztahuMám mámu mám mámu mám mámu mám mámuUž se nikdy nepolíbím já se sobě líbím narcis jsemje to pravda že tělo je běhna je to pravda že.
Snad ovce mi bučí i vám kohout kdákáněkdo si s Tao zacvičí sledujíce jak jelen se smrákáneživotné jaro spadlo do kbelíku se zelímgeneralisimus křičí hoši já zde velímšaškárnám bez logiky hlupárnám neblahýmu b o z e a l í n ě ptačí zpěv mi lahodíignoruji realitu sebe nacpu párkemjak se asi použiju na estrádě se šmakem. Půjdu du půjdu du skončím sebe v tupostiOdcházím vcházím Odcházím vcházím s požitkem do ulicvím o pravdu víc
Gravitační zákon netýká se svědomíovšem důvtip má svou pestrost na místěopouštím rychle unáhleně své staré vědomínechám se vézt na skálu ovázán pístemUmíráček zní opožděněleccos totiž skončilojiž v odpadcích zapadlo sémědítě do kobky smrti vkročiloLehnou si do písku-to filosofie lhostejnýchPoběží střemhlav v klidu-to je filosofie masožravýchUbydou na váze-to je filosofie přetaženýchOdstraní si zuby z kůže-to filosofie mocných

28. 12. 2005
0
0
1402
Smíšené verše

Odpad

Duše Se srdcem Na koni kleká volové soutěžíDuše Se srdcem na dlani Na odpadu poslouchá hukot vousůDuše je stříbrná lžička v ospalé dířeDuše není písmeno na počátku rozvinuté syntaxeDuše nemá spadeno na cizáky v doškových díráchDuše je intuitivní mrakodrap s hnízdem pro supyDuše odpověz na otázku uměleckým lejnem vytrousenouDuše imperativy zahazuje do papírových cvočkůDuše se podbízí jak uranový důl a lesklá lampa pro sršněDuše má nafouklý břich pro romantické snílky bez rozkošeDuše je podmět přísudek zbytek záporek zálitek zátkaDuše kup rum neboť jinak nebudeš sít vítrDuše pláče v dívčině HradištiDuše svou malou kletbu odříkává se zaujetím hodném kousanciDuše je hezky česky maďarskyDuše cožpak netušíš jak se ztrácí lidem balancDuše umřiDuše půjč mi svůj hrobDuše odejdi do hajan Duše sviť jak má amorová hvězda jen tak počneš nabourávat slibyDuše vyplň se jak osudové zrání

27. 12. 2005
0
0
1150
Volné verše

Věčný soudce

NAD OBZOREM VYŠLA HVĚZDA v Novákovic trumpetě/na střešeNAD OBZOREM SRDCE PLESÁv pokousaném psu/okolo lidu/stíny vržouNA NEBI SVÍTÍ CITOVÝ HROM ve Freudově kapsičce/lepidlové párty smrdí/gag klesáODŠKODNĚNÍ SE SOUKÁ V RAMENI VLTAVY jak sofistikovaný princ/jedovaté jednohubky na hůl/kapsa praskáPOD KRÁVOU MOHUTNÁ MRAČNA PIJOU v gramatické chybě/osočovaná Líza/jen stopa v zemi je krvaváDOLARY LIBRU ZLIHUJOU blíží se Silvestrovská noc/peněz je papež/zastoupená v KaráčíLOS STUDUJE JAZYKY záměr nešťastné budoucnosti/je ve sprosťáctví/perfektně upnutý motýlekSOUSTRAST ZANIKLÝCH OKAMŽIKŮchvíle divného jádra/opuštíte stržená děvčata/pláč do peřinCHLAPCOVY PLÁNY NEVYCHÁZEJÍ návrat do páchnoucích bažin/nedostatek nedostatečného/je mírKONEČNOST JE KDYŽ v proudu tupáctví/někde za horizontem/leze pes/myšlenka jasná/uniká/PS. ,kdes.

26. 12. 2005
0
0
1204
Miniatury, hříčky

Mroží kategorie

Vidíc krápníkovou ukázku poletujícív člověkuzasáhne nás všechny jalový vzlykzpůsoby katolických hodnostářů za dveřminajlivší si odpudivou prázdnotu v hávu jemnostipolykej raděj štěrk ten tě dokáže uklidnitdůvody počítej na vaně plné hrobekv hrobkách se nalezají tajemné obratyv kontrastu zmijí od estébáckých vlastníkůjen v talentu se ztrácí onen pyjza rychlovarné konstealace hvězd a mravůjsou okrájeny kuchyňským nožem a přesazeny do zákonatrochu onijaká zpráva o úmrtí bytostíje to jen pouhá skalnicerozměrné lakotní pojmy se brání mrožůmjsou definovány v jedinečné řeřichové pandémiimožná tam příjde i Stalinoloupe si kalhoty a poví že se nic nestaloA již se probudilo pučící grémiumnatáhlo se se sílou vola na skřipecodpočívá má tisíckrát pro to víc důvodů než plenková pohádkazrovna se konfrontují s kočkoupláčící sémě se přidává do kolektivunastupují šermíři,holoubci,cvoci,kabanosové,lokajové,Rusové,Gruzíncijdou do pařící rockové symfonievibrují jak jehně v rozkroku štěstínaslouchej jak řev láme kosti v blízkém okolízamysli se nad podstatou osamělých klacků běhajících do iluzorního mírurozepni si pušku a pomni se jinak skončíš na kavalciv rozbořeném čertovství

25. 12. 2005
0
0
1245
Volné verše

Podnáladová řezaná

+´´´;;;§¨¨-. ,"rezavé skoby si hroby do duše vlévají ;. ::-'. )(/()´=´=)$%(^)#(*)kamenné desky zpívají věčnost mezi hroby @#$^&(:"||:L°.

24. 12. 2005
0
0
1388
Miniatury, hříčky

Co je to krematorium?

kruté žílyti ve vlasech poletujínad hanopisy z újmyse smráká a poprchává sníh z peřinv obyčeji oloupaných perníků tě napadáže sucho již zůstane mezi lidmi stát nejistěněkdy ti strach nasadí pouta a pomyslí sijak si surovost hraje na ďábelskou pecna rozkvětlé démony bez podloženístůj co stůjodejdi apospěš si do peřintak ztichne zvuk v elektrických hodináchžabiny se otřesoukvětena poumíráa my se válíme ve stisknutých mandlíchnacpáni k prasknutí povrchním hněvem
v obratníku lásky jen kousek od probuzenísnad se smát nad způsobem křtu svatostiv olověných lakomcích je vše obsaženoale nic není ztraceno v paprscíchpouze divo se považuje za většíhovnitřní hluk možná přestane lomcovatpřitom začátky nejsou ukončenéjenom by stačilo pohledět do prázdnadíky tomu poznatže svět je jeden velký zastavěný moczčál

24. 12. 2005
0
0
1187
Miniatury, hříčky

Smrdí

Studenou cestou přes vrcholky žump
pochoduje pán s vitalitou neuvěřitelnou
má sympatickou ženu,rozkvetlou růži,má
však problémy-on tak strašně smrdí

23. 12. 2005
0
0
1358
Smíšené verše

Nechte se unášet

Nechte seunášet
skokem pohoršených motýlů
najměte cíl svého oka
a zasáhněte šípem okázalý pokrok

23. 12. 2005
0
0
1040
Volné verše

Vánoční otázky adresované Frau Protiproudu

1)Rozparádíte se Frau Protiproudu pokaždé,kdyžSanta Clauscinká na havrana. 2)Myslíte,že Tarantino bude letošní Štědrý večer konzumovat ve velkém. 3)Našla jste konečně svou botu. Blahopřejeme.

23. 12. 2005
0
0
1244
Ostatní nezařaditelné

Kotlíky na souznění

Nejspíš jsem dosud nepochopil že tato cesta není náklonnáKdybych si raději uvědomil svou podstatu na rozlitém víněCokoli se táhne divou alejíto není podporováno samo sebouJenom oslepené větve vidí jak vše spadává do trestíSobectví mi olizuje prsty s rozkoší talentovaného demagogaJako povrchní ptakopysk se odlučujeme bez své osobitostiGlobální dýchání pro zisk má přednost ve věčnosti člověkaSlova se nejprv vrší jak diváovšem později též zakrníA na závěr ďábelská slinazakončí toto trůchlení

22. 12. 2005
0
0
1083
Smíšené verše

Četl jsem tvou sbírku básní

Četl jsemtvou sbírku básní
A vidím víc než pouhý pel
Jsem zasažen střelou z opic
Z démantových pověstí jsem oběšen

22. 12. 2005
0
0
1060
Volné verše

Kreatura nářků

Uloupená ztěžklá noha kráčí směrem k horizontuRozechvělá brána osamělých zakazuje vstoupit blížZeschlá růže voní jen pro nás a pro nemohoucí
Zbyde-li trest,jen tak na počkání,objeví se den sloužící všem lumpů
Kreaturo nářků-cožpak si neviděla jak klesá životní hodnoty všech nás
Kreaturo nářků možná ani nepotřebuješ se sblížit s tím,co ráda nevidíš

22. 12. 2005
0
0
1082
Texty písní

Prolejzač

Jsem aktivní menstruativní kastrát
jsem opuštěný utililární hrob
mámvždy důvod sebe se zastat
když vidím jaký jsem snob

20. 12. 2005
0
0
1226
Volné verše

Hledání polospánku

Když nenáviděný měsíc pluje
a zpívá s děsem ve formě zmaru
zapadne ex post do sluje
aniž by dosáhl adekvátního tvaru

19. 12. 2005
0
0
1273
Vázané verše

Vánoce

už jsou bezpochyby tady
ty svátky,co omračují nás modří v nebi
a nocí dlouhou jak šńůra povznesená nad vertikálou
co opustila klec ve zbytku duše

19. 12. 2005
0
0
1343
Písmáci dětem

Bez cenzury

Fibrilace trestní právo odmítne
začne glosovat fučící smíry
a zazelená se v oparu stvůr
které jaly počítat své prostopášnosti

18. 12. 2005
0
0
1016
Volné verše

Protiproudu

Hrdina teplé noci přykryt v úkrytě slámovou grešlí si připadá osamoceně
je to způsobeno permanentním hádáním z ruky ovesných kašišek i chromozómů
všemohoucí je povrchní, i tak se párky pečou v garáži na slunci
je to rušička zmrzlin,spát krást smát srát kakačky do iluze

17. 12. 2005
0
0
1266
Volné verše

Láva stropů v mladých tělech

Dokonalé vzplynutí outsiderů vjarních kůžích
nastalo ticho otevřených petláhví
uhlovarné bobky zapomněly na ostnaté růže
voní jen o přestávkách;v pauzách se bojejí iluminátů

17. 12. 2005
1
0
1293
Volné verše

Smutek z esoteriky

Umrlec práská bičem do koně/asi se smráká na horami
Idiot v nové teskné době/je fascinován jejími vnadami
Něco mu dává něco shůry/není to žádné obyčejné peří
dávání zázraků z obilné důry/se sklání nad oblázkem stěží

16. 12. 2005
0
0
1064
Vázané verše

Nedočkala se Klause, stěžovalo si jeho jmenování

Prezident Pondělí to zdůvodnil Svobodové a Klausovi v České televizi. V neformálním soudci byl rozhovor jako ústavní stížnost. Svobodová zrušila Vašáka, potvrdila Klause v rozhovoru a zvolila Tylová. ,, Nepamatuji si, nevím a je možné, že situace v soudkyni jmenuje nového Klause"reagoval demokrat typu prezidentské unie.

16. 12. 2005
1
0
1170
Miniatury, hříčky

Zvláštní stvůry

Zvláštní stvůry by chytaly můry
vpralese na zakázku extrémních špinavců
Zvláštní stvůry zalehly by do krasosvinstva,
neb zde naleznou svůj modus vivendi

15. 12. 2005
0
0
1386
Volné verše

Schnell

Moudrost stáří je nejlepší pro samotářské typy plné uhlí a briket bez bázně a hany odehrávajících se na radosti mládí i stáří a tak se navzájem strašící foukáním do listové aleje s nářkem ošlehaných bratří kterým život nedal moc dobrého do vínku místo toho se katapultovali na záchod s Hanou a podložkou(musím na záchod). pryč ze záchoda poslední krůpěje rosy v bystřině sebepoznání a nebeský kouř jsou zbytky našeho vědomí bolící všech- ny obyvatele království pekelného nesoucího název Schnell je to brus divných strůjců zla a poraněných filigriantů na stropě bez dna.

15. 12. 2005
0
0
1015
Miniatury, hříčky

Mše asexuálního havrana

K zabití se nudí í
Kzabití se nudí í
Je promáčené na kůži v růži
Je promáčené na kůži v růži

14. 12. 2005
0
0
1377
Volné verše

Onaj

Šoupnem se k sobě
ať polechtá mě chlad
Dám ruku do klína tobě
Snad ti to nebude vad

14. 12. 2005
0
0
1183
Texty písní

Chceš se nalézt?

Chceš zmást se rakouskou růží.
Chceš snad pokydat jedinečnost ducha.
Chceš otevřít třináctou komnatu bez půdy.
Chceš ušít magickou péřovku z křídel iluzí.

12. 12. 2005
0
0
1093
Volné verše

Přichází zlo

A ty louskáš pásky šelem nad nehezkou vůní zmaru
A soběstačně se ptáš, kudy ke zdi a kudy do tmy
Něco vidíš v rendlíku, je to ticho, je to plné mas
Křtící podnika Manson and Draga vše zachrání, vše potopí

12. 12. 2005
0
0
1199
Volné verše

Bílé myšlenky

Sen modravých káňat ve strašení
zamyká své pusté zázemí
Ve dvanácté kolmé bradce
si naříká nad smrtí kance

12. 12. 2005
0
0
1452
Texty písní

Odpočinkový víkend

Odpočinkový víkend vlaje z ducha prosebného
a safír na zakázku píše básně z úvahy
cokoli by bylo jarní pro proslov srnce v kabátě
jenže nejsou tu instituce k tomu stvořeny

11. 12. 2005
0
0
1176
Volné verše

Sešlé palce

Ku soucitu cítím jak hrb kolí sluhy
Nenávistí plný odtáhne mě na rým
A já cíleně lížu mokré pruhy
Není to selanka, je to sud vin

11. 12. 2005
0
0
1388
Vázané verše

Ateisto

Ateisto z chrámu panáků, ateisto ze zdroběliny duší
ty jsi promokl do rámce kupčících šachů a lázní, tys dobrota
snažíš se dotknouti se meze, kam slunce jen prší
přesto nechceš přesně vědět, kde je celé jádro psiny

11. 12. 2005
0
0
1309
Volné verše

Vzít si kuši

Dámy a pánové, srdčata i morčata, karty i party
Je třeba vzít kuši. a zaplakat si do ramen
najít stoku institucionalizovanou v tobě
a dobrat se ke skratu žití

09. 12. 2005
0
0
1235
Volné verše

Intersubjektivita

Dýchneš na mne intenzivně dechem nasáklým okurkou
já naseru se velice, poštědřím tě pohlavkou
a ty se jenom směješ, jako primitivní blbec
Stále mne hochu sereš, nejsem snad takovej tupec

09. 12. 2005
0
0
1641
Vázané verše

Gotovinu na kanárského generála zatkli Španělé

Spekulovalo se o mafii v Patagonii. Poté, co byl letos v březnu očekáván ICTY, prohlásila na konferenci věznice
na ostrově Gotovina, že na předměstí Maldiče a Karadžiče radost pogratulovala Chorvatům. ,,Pohyb monitoro-vala žalobkyně včera" řeklo kriticky NATO, ,,jsem Cyril Svoboda koncem roku 2001 od spekulace" dodala
kauza kriticky. Patagonie je velitel Bouře de Hoop Scheffera a v březnu Ivo není spekulace.

09. 12. 2005
0
0
1145
Miniatury, hříčky

Stroje lebek zasetých

Co samo se nenabízí, to spadá do nebožtíkovy iluze
Nikdy se nenavštíví, co smysl má tlačit do mrože
A nádherná síla, kterou se nepokoušel vítr unést
Je jak svatá víra, v prázdnotu, jež nikdo nenakouše

09. 12. 2005
0
0
1187
Smíšené verše

Poslech srdce

Dítě v korbě-mohutný pláč
etnosítě-dej si na koláč
zapni si zipem-otevřenou bulvu
na divadélko-najdi si strunu

09. 12. 2005
0
0
1600
MIMO

Michal David

Stisk ruky Michala Davida
Karanténa Michala Davida
Smích Michala Davida
Růže Michala Davida

07. 12. 2005
1
0
1150
Volné verše

Neznámé otvory

Splozená síla krvácí z duše
nebát se výra nebát se kuše
Odplouvá a mizí strmý ďas
Jen co tu zbejvá, ovlivňuje se

07. 12. 2005
0
0
1209
Vázané verše

Rozum v zubech

jen co se ohlédneš
spatříš mačkací uhlí ze sklepa
mohl bys datovkou-odstranit mok ze stěny
a jak uvidíš, tichou bílou kometu

07. 12. 2005
0
0
1864
Volné verše

Preludium k hudbě sfér

Žer rybu po lopatě
Nedotýkej se opratě
Vymysli si podání své smrti
a věz:svět je nekonečná kravina

07. 12. 2005
0
0
1100
Volné verše

Stinné újmy

Na závěsích kloužou mouchy
s nenápadnou ostruhou
jedna druhá žere brouky
třetí zase spí s ostudou

07. 12. 2005
0
0
1139
Vázané verše

Půlnoční stigma

Snad jalový i divý syn by stáhnul neříkete mi
Který by pozřel mísu s jablky a hnojem v trusu
V nebeské modři pod svingujícím barokem strdí
A natáhl by brka na halabala rokenrol forjů

06. 12. 2005
2
0
1215
Volné verše

Napnutá nad elektrárnou

Když letí vrána s ostrým brkem
schováváme se a bojíme se
že nás napadne svým ostrořadím
a napne nás na skřipec

05. 12. 2005
0
0
1150
Volné verše

Svůj holící strojek odhoď v dál

mono duo stereo
zda-li smrdí kočkopesjsou směšné hlavya padají z krve ven
mne bolí zuby furt jedenáctka seslabuje Oldo mlčí
cosi tě bere snad zem je skvělá na vše je lék

04. 12. 2005
0
0
1315
Volné verše

Smazanice

Svůj dar si přinesl/a poklekl s ním před zpovědnici/měl zřejmě na mysl/vhozený balvan na pranici/který vůl to vzal/chápal-li to jak baroko/nalezl, co znal/a vrhl se na oko/vypil vodky džbán/nablyštil své ústrojí/jaký otrok taký pán/oba makaj v hnoji/cokoli sebral sám/našel si pod kapustou/a vznešený duchů žal/měl podlomený v botouch/možná již je mrtev/odpočívá na nebesích/jak starý Prokoljev/by nad osudem nikdy nezív.

04. 12. 2005
0
0
1150
Vázané verše

Bezvadnej den

Probuď se hochu už je den
musíš již opět stávat
Buď v pohodě, klid do sebe vem
nechtěj sám se sebou mávat

04. 12. 2005
0
0
1152
Texty písní

Nihil est vinyl

Počítači zapni peruť svou
a nahraď ji krédem
zkamenělé vlajky klušou,
a smrdí pérem.

03. 12. 2005
0
0
1124
Smíšené verše

Lůzin sen

Teda můj milý deníčku, dnes v noci se mi zdál opravdu neuvěřitelný sen, na kterém by si takový příborovský Freud doslova smlsnul. Ještě teď se mi díky němu třese hlas, můj dech je nepravidelný a mám permanentní pocit
jakési vibrace v duši. Vibrace, během níž se mi svět otáčí vzhůru nohama a opačně. Vše jenom díky tomu snu,
filmařině mého to pod a ne-vědomí.

03. 12. 2005
0
0
1356
Povídky

Nesvododa Manipulace Vladko je Vyvolený

Potřebuješ čas natáhnout se na hermelín
Nalézt subjektivní ďas, péro na hajlvelín
Potácet se po svíčkách, se svou mámou v břiše
Téct jak slzy po víčkách, marnosti do plyše

02. 12. 2005
0
0
1318
Vázané verše

Vyvlastnění zdravotního státu

K manévrování jsou důsledkem potíže dnešní modernizace matek nemajetných. Represivní vlny deregulací trhu
jsou útoky na nižší a střední solidarity, v zeštíhlovaném veřejném sektoru řešeny na Západě mezi nemocnými. Dnešní mladí je naopak vybídnou, aby na půdorysu sjednocené profese šli redukovat míru elementárních práv ke zlepšení poměrů. Dnes proto sociologové jsou zaměstnaní, s velkou pravděpodobností, vykonávají životní standart a zažijí sociální otřes.

02. 12. 2005
0
0
1266
Miniatury, hříčky

Balada z korálové pouště

Do kokotů s minuciózním psem
na láhvi s otvíracím dnem
beze slov i na poušti
stáří slonů tě pokouší

26. 11. 2005
0
0
1476
Texty písní

Poetické rýchlo

Nalezeneme rukověť v nedalekém sloupořadí, což nám bude sygnalizovat, že není nic na rachotině sveřepé smrtky, aniž by se dopředu vědělo, že pzjaks má tajemnou růži ve svetru
Nikod by dopředu neodhadl, že náměstí Bří Synků je majonézou spokojených duší a duševno je minimalizováno
Stejně tak stránka nalezených poupat a travičů by našlo svůj stín, který by byl hotov
Násilím žij hochu dokud máš dost času

26. 11. 2005
0
0
1157
Volné verše

Lůza a žhavý pátek

Večer byla totiž pařba u Nicotničky, byla tam většina spolužáků a mých kámošů, doprovázel mne tampochopitelně i Majk, ač se mu původně nechtělo, neboť musel ještě napsat esej o Problematice aplikace drog u předškolní mládeže. Nakonec jsem jej přemluvila, slíbila jsem mu, že tuto sobotu u něj zůstanu celý den a nakonec jsme se tak krásně pomilovali, až byl Majk rozhodnut, že udělá pro mne doslova vše na světě. Ach, já ho prostě dení
čku miluju, to se nedá, to se nedá. No a ten den jsem šla ráno do školy, kde jsme celý ten večítek naplánovali, jak to bude, co tam bude, kolik alkoholu a kolikero trávy máme s sebou přinést, atd.

26. 11. 2005
0
0
1204
Dramata, scénáře

Mobbing hraničící s Jednáním které..

Bohužel podniky fungují, píše DPH apod. Equal opportunity employer při vší úctě z internetu chová ke zaměstnancům pohádky. Co se v CzechInvest doopravdy děje, pravda, ne, přesčas,zvítězit, k velkým firmám v USA-nedodržuje ani základní principy lidského chování. Nevím Nagy, dáte-li moc úctě nadnárodních společností mobbing, to hraničí s USA.

26. 11. 2005
0
0
1296
Miniatury, hříčky

Hezká báseň

Po splitu alergického měsíce
se táhne pach žabích stehen
a proud nedaleké ulice
se bortí do mstivých beden

12. 11. 2005
0
0
1517
Vázané verše

Agitka B.

Vidím vidím holoubka,
jak zakousnul Paroubka.
syselserenamáměivpohádceoústřicíchpískdonrvetrajneklajnenichtkomentalabrdabrtichýhansdragaseopíráosengumáků
ipokustónůontakovýpodnikateldnešníkrveabolestianemážádnouurnukbohatstvístyďsegumo.

12. 11. 2005
0
0
1233
Smíšené verše

Pro děti-fur Kinder

Chlapečku, děvčátko-pojďte sem oba
Podívejte se na támletoho pána, tak to je člověk, za který musíte jít.
Ano, je to velice hodný pán, který vám ve všem pomůže.
Jistě, dá vám bonbóny, sušenky, brambůrky, tyčinky, marcipán, perník,

12. 11. 2005
0
0
1173
Písmáci dětem

Noční kvák

Když leden vchází ke druhům, tak poslední sen zbyde dluhům.
Nač myslí mokří jeleni, sama sebe stavěni.
Nejsou hot nebo čehý, kdo to lide, kdo to ví
Mají veliký náběh, dobrovolný oddech

10. 11. 2005
0
0
1228
Vázané verše

Raz dva tři

Pohleď vpřed krávo ze sna úsvitů
jablečnane sladký jak sliny potácející se po stranách měsíce
tys snad naprosto zazutý, nemáš kouska citu pro harmonii
jsi sám a kašleš na existenční blaho, zato perfektně se suneš dozadu

10. 11. 2005
0
0
1459
Volné verše

Nevalný koncert Boba Dylana

Vázané verše si pišme,
jakékoli otázky řešme,
neboť jsme velicí nadlidé,
máme rádi své osobní pyré

08. 11. 2005
0
0
1370
Vázané verše

Matematické disputace

emnadruhouserovnátřetíodmocninězetří, jednacelápětkrátosmjestpřímoúměrnádvoum
čtyřiceléjednadesetinapluszávorkajedenáctkrátčtyřicetkoneczávorkykrátdvanáctosminrovnásešest
patnáctnadruhouplusdvacettřinatřetíkrátzávorkažádnácelášestplusžádnácelášestsetinkoneczávorkyplusjedna
čtyřicetfídělenorókrátpětminusšestnáctsetindělenotřemikrátzávorkaosmkrátdesetfíkoneczávorkykráttřicet

06. 11. 2005
0
0
775
Indispozice

Ráth je rád

Ať žije Ráth. A řeknu to i dvakrát. Ať žije člověk, co pozitiva dává. Je to odborník, skvělý člověk a hlava pře-
mýšlivá.

06. 11. 2005
1
0
1496
Aforismy

Lodí bílou nechci plouti

Neb by to nebylo příliš jasné nad pozemkem srdce
zavřelo by se jedovaté oko nad oceánem z ruží a posledních sklenic
ty bys plakala nad rozlitým černým mlékem a povídala cosi o harmonii
jenže řeč by žádné nepřátele nespojila, nýbrž jen povýšila

06. 11. 2005
0
0
1071
Volné verše

Týden

Také s Fritzovou nesouhlasí ředitel odboru legislativy a práva
Zlatá ulička v areálu Pražského hradu vrátí drobné
Svatý Vít už nesvačí v zisku dvě stě miliónů
Rodačka z Krucemburku vystudovala v deníku Práce a testy

06. 11. 2005
0
0
1267
Miniatury, hříčky

Obr slasti

Kde radost puká nad mraky,
tam smutek trhá raky
a svědomí hnije ve mlází
strašidelně se prochází

05. 11. 2005
1
0
1174
Vázané verše

Bolest

ta naštvanost je až neuvěřitelná
lži které pramení odkudsi z nespravedlivé iracionality
jak může citlivý člověk snášet tento hnus
tohle nepatří mezi normálno, ani ireálno

05. 11. 2005
1
0
1237
Volné verše

Přidej se

Přidej se na stranu žížal
Přidej se na ohradu sviní
Přidej se do prčic z vína
Přidej se hádej hádači

04. 11. 2005
1
0
1047
Volné verše

Trapný žabák

Zítra to asi zabalím
a ze vsi odjedu
své ego pak odhalím,
pokud zas nepojdu

04. 11. 2005
0
0
1209
Vázané verše

humbukluk

Já se vracím
jsem už zpět
koukněte se na mne
jsem opět tady

03. 11. 2005
0
0
1219
Volné verše

Pís fór d roubots of maj šůs!

Maj orientejšn gůd for čips end d dajl túdej
evry kancern is modern spíking end ajm dencing in d skvér
mór aurs living bjůty end maj sájenc ívn bór
of d kis, of d tajm, of d lůsing enymór

03. 11. 2005
1
0
1170
Texty písní

Trocha metafórů

Do kaluží z prázdných oblázků
vidouce zásadní pokud hokus
neslastnější oppidum mechanické
nejoblačnější stín

22. 10. 2005
0
0
1118
Volné verše

Láska s klémou

Už není co ztratit
už není co najít
jen sebrat si pocit
a jít se s ním projít

22. 10. 2005
0
0
1000
Vázané verše

Nepoezie

radost z čekání
venku je stále prchavo
liknavosti jsou prchavé
každá chvíle delší než druhá

22. 10. 2005
0
0
1200
Smíšené verše

Ho o o o o dně stromů

Nový nádech v cukru vlaje
a nadýchává se pomazánky
snad Morgensterna bolí páteř
možná zítra okolo čtvrté příjde vysvětlení,

22. 10. 2005
0
0
1260
Volné verše

Stanovisko OSN-Organizace Soběstačných Nicotů

1)jsme jasně přesvědčeni, že ač pan Protiproudu regulérně a rafinovaně brojí písek vlasti, vůči své metodě prozření se de facto zachoval jako naprostý Usirinus Spolknutý, který máchá dřevačkouv domění pokroku,ač
sám si nakrad vlasů plný žal
2)Každý salát má své meze. Jen pracovité fukanice jsou možné k pozření, ale parta ospalých snobů není možná
k absolutnímu výsledku proti proudu. 3)Co zbyde z Gustáva je nám lhostejné, ovšem irituje nás způsob, jak se zachází s poskoky pana Protiproudu

20. 10. 2005
0
0
1220
Ostatní nezařaditelné

Infarktová mládež

toto není vědomá spolupráce s umělohmotným filtrem
tady už nemá prostor žádná jednoduchá poezie
toto je příliv ožralých bublin z mraků slin
auto patřící do podkroví slunečna

20. 10. 2005
0
0
1232
Volné verše

Trapno ticha

Zpoza těla motýl křiklavý se smál
však vlastní boj nevyhrál
odebral se na horu Pahoru
pařiti divé slečny z hororu

18. 10. 2005
0
0
1156
Vázané verše

Josef Vyserjanovič Džudašílí Stalin

,,Jako správný demagog,populistický lhář a vrah jsem zcela proti jakýmkoli formám měkounství,šušinkám,posr-
anství a útlaku. Budu volit stranu pevnou,konzistentní a především tvrdou a nekompromisní. Musí být absolutně
sobecká,intolerantní,bez smyslu pro rozlišování a třetí cestu,její fundament bude bojovný a nelítostný. Budu volit
stranu,která je ochotná bojovat proti nepříteli co nejnemilosrdněji a takticky.

18. 10. 2005
1
0
1184
Ostatní nezařaditelné

V mrtvém mrtvolnu

V mrtvém lese
Vmrtvém pokoji
V mrtvém kraji
V mrtvém muži

18. 10. 2005
3
0
1101
Volné verše

Dopis panu s otázkami Protiproudu

Vážený pane Protiproudu,
píšeme Vám z pozice nelhostejných lidí,kteří nejsou spokojeni se současným chováním a činnostmi,které Vy prak-
tikujete. Byli jsme již natolik dobře informováni o Vašich postojech vůči lidím a světu jako takovému,že nám nezbylo nic jiného,než se vám ozvat s uvědoměním,že Vás nechceme pouze kritizovat,nýbrž s Váma zahájit
konstruktivní dialog na demokratické úrovni. Prosíme Vás proto,aby jste odpověděl na níže vypsané otázky.

17. 10. 2005
0
0
1792
Ostatní nezařaditelné

Ovsa hejsa

Vážná je svíčková vážnější jsou choutky pro pannu
i otvírají se zrcadla nad láhví bez talentu
Skoro vymírá lesklá lampa srdceryvnosti
odpoutává se zkurvysyn

17. 10. 2005
0
0
1259
Volné verše

Kolík svrbění

Je vše jedno
když vemeno se dere na dno
a přší-li na zápraží
tak leccos se zakrášlí

17. 10. 2005
0
0
1149
Texty písní

Intuice

mě nová tvář převeze
a dostane ze mě zaracha
a při poslední nátuře
se změní v teskné kńučení

15. 10. 2005
2
0
1226
Volné verše

Je konec

A hlupáci jdou do hajan,již příběhy končí
umírá kdejaký krajan,úrovně jsou tenčí
instantní káva je cítiti kalnou vodou
maminčina hlava páchne alkosodou

15. 10. 2005
0
0
1243
Vázané verše

Euroústava

Všichni jsme pro její ratifikaci
Euroústava je zbraň s intenzitou Michala Davida
Jen Topolánek střílí do lánek se sodovkou
Já ji chci,my se bez ní neobejdem

15. 10. 2005
0
0
1206
Volné verše

Dvě báby

Dneska ráno
před probuzením
ve snu ke mně
přišly báby

15. 10. 2005
1
0
1127
Volné verše

Juchajda

Velké špatné pálí vodku mezi hřbitovy
Malé žluté holí rudku nad pořízením
Divné žito frázuje ovsa nad rybníkem
Malá kosa chodí bosa dadaismus fair

15. 10. 2005
0
0
1413
Volné verše

Nechť vystoupí Moon

Nechť pozvrací se veškeré ženy dloubající se v uších vlastní přízemnosti
Nechť utonou opilí námořníci na korábu skládající se z kandátů a citátů
Nechť ukážou zuby polosvlečené slečny na večerní besídce paní Magdy
Nechť utnutá šlacha doktora Vlámského sežere svou vlastní tvář

15. 10. 2005
0
0
1313
Volné verše

Koleno vrtat

Nech si Manko koleno vrtat
jako koza budu tě trkat
počkám až přestane kohoutek kapat
pak začnu tě děvče mr+++

15. 10. 2005
0
0
1256
Texty písní

Smaragdové vejce

V noci pod polštářem cítím velkou vinu
o lékárnických bruslích s tajemnou příchutí,
vlézti znovu na padák,puknout drsně,nevyjít ven
lávy těžko osekané popadají mezi lesy kamenožluč vystydneš-ten úsvit ve tvaru spánku kape teskně

15. 10. 2005
0
0
1215
Volné verše

Syn měl tělo v kůlně a měsíce měl zavraždit otce

Důchodce na Kladensku se přiznal k Malém Přítočně. Kriminalistům zavraždil několik měsíců letoštního února.
Vraždě objevila čtvrtek policie. ,,Novinky.

14. 10. 2005
0
0
1093
Miniatury, hříčky

Jak jsem byla v hospodě s člověkem

Toto pondělí opět nestálo za nic. Nedá se nic dělat,ale pondělky jako takové jsou vždy týden co týden, rok co rok naprosto nicotné dny,které člověku nepřináší mnoho radosti ani zábavy. Možná ještě mimo školu(či zaměstnaní)se dá zažít ještě leccos zajímavého(ovšem pozor, zajímavost neznamená definitivně kvalitu, už F X Šalda napsal, že zajímavý může být i pouhý hřebík v polívce-já si těch hřebíků v polívce užívám poměrně dosti, což není nic fasinujícího, ale také nic zahoditelného). Každé ráno se také opakuje rituál všedního dne-čištění zubů,WC, koupelna,namalování se,pedikůra,manikůra,obléknutí se,snídaně-tentokrát jsem ale nevstala u nás doma,nýbrž u Majka,se kterým jsem trávila celou neděli a potomsvětlou noc u něj doma.

13. 10. 2005
1
0
1246
Pohádky

Na policii byly napojeny gangy asi,Berdych

Vydírání skupiny vraždy byly,pochybuje Nova. Bohatýchv rozhovoru ma jednačtyřicetiletý gang na policii. Jde o
vyšetřování uniformy,popsal Berdych desítky miliónů korun. ,,Já si myslím,že organizátora na Nově obohatili o
vydírání podnikatele"uvedl v neprospěch stíhaných policistů.

12. 10. 2005
2
0
1240
Miniatury, hříčky

Ošálená

Stáhneš dolů chlupatého Ríšu
podivíš se,jak si skončil
Nakrmíš zpětně medvěda Míšu
a co z toho máš-no,vždyť si kamsi skočil

10. 10. 2005
0
0
1209
Texty písní

Jak bude pro levici páchnout budoucí marnost nad marnost

Pravicová vláda všechno zničí
Pravicová vláda všechno zničí
Pravicová vláda všechno zničí
My chceme výrobní sílu

09. 10. 2005
0
0
1160
Volné verše

Podzimní melancholie

hnusný osud opřel se o sud
chladna z rána sežralla vrána
brány pekelné lezou si v hrobě
nechutné vřískání irituje citlivé

09. 10. 2005
0
0
1087
Volné verše

úúú,Rasputin,kedo moje šótky,disko prisko kro

Zazpívej si písničku
zavaž si svou tkaničku
obejmi své heřmánky
nazuj si své topánky

08. 10. 2005
0
0
1277
Texty písní

Blaho senzibility

Urulagu sese si v pásku hororový pásek s buchtou
a pak jde směrem na Výtoń,kde chce spáchat atentát na své srdce
a v temnotách jablečnatých morků se rozprostírá snová alej
kde jen ti největší knědlohoubové požírají zbytky od oběda

05. 10. 2005
0
0
1354
Volné verše

Píseň na politickou rozloučenou JUDru Stanislavu Grossovi

Čo snad není třešňa
najde si svého višńa
a v pohádce ze sna
do ráje upadám

03. 10. 2005
0
0
1120
Texty písní

Scénka s Lemrou

To jsem tenkrát přišla za lemrou
koukala se,co to má ve svém bytě za krámy
panejo,takových hovadin nemá ani vetešník Olda z hitu Pražského výběru
jenže lemra je obyčejná držkovka,které jde především o styl,bohužel,už ne tolik o obsah

03. 10. 2005
1
0
1256
Pohádky

opět Dadatáta-Skvěle se Krejčíř mám

91 dnů je skrývat se svou absurdní. Podnikatel ženou MF Dnes označil za vily plné policistů. Miliardářovi se jednání v jedné osobě bodyguard a krejčíř blíží novináři. Parkoviště policisty přivedlo o žádost o rozhovor.

03. 10. 2005
1
0
1270
Miniatury, hříčky

Je hlad

je už velký hlad
za chvilku totiž bude oběd
žaludek již lačně volá o doplnění
už to nemůže vydržet.

30. 09. 2005
0
1
1135
Volné verše

My tři králové

Výběr

To se tak jednoho dne tři králové odebrali do hajan. A že se tam těšili. První z nich,Kašpar,do nich hupnul takřka s entuhusiasmem mrože. Druhý,Melichar,se odebral do lóže a málem při tom vykrvácel a v neposlední řadě,Baltazar,ten do svého pelíšku hupnul až se z toho málem pokakal.

29. 09. 2005
0
0
1543
MIMO

Takovéto slunné děšení

Zmlácený a od krve sténám pod tvým oknem
ach já zhanobený,mělký až na kůži
žádám tě o odpověď,o jediné malé probuzení se a reagování
avšak ty nic

28. 09. 2005
0
0
1496
Volné verše

Rychlokurz

Vnejvětšímsychravémránudětiodcházejíkonečnědoškolkytojeradostvšichnisetěšínalípuobestřenouvánkemděsu
aveselesiprozpěvujíspolečněsknězemříhajícíkonězabitéhovaktuálnímpanákovizoblaktotedajonoajaksiatkjdoutak
sipískajfífífífíochotnícivšechzemívoltesenebvolenísejejedinýzpůsobjakpřežítvtétozkurvenédoběposlouchejteměvy
babičkypopitvěatakézasazenépopitvějuchéjkartyjsoujirozdanéaktomusiněkdovypůjčiljehoblogodmítánovésvětlo

27. 09. 2005
0
0
1332
Volné verše

Je třeba

Je třeba uprchnout
utéct z područí domu
otevřít vstupní dveře
a utíkat směrem k horizontu

19. 09. 2005
1
0
1050
Volné verše

Především bych chtěl připomenout

Že tvorba má být svobodná
že kritika nemá žádnou váhu na výsledek
že ocenění jsou jen bonbónkem,který chutná sladce,leč nic zvláštního nedopřává
že imbecilita dnešní zkomercionalizované a pozérské doby musí jít na nervi i největšímu flexibilátorovi

18. 09. 2005
1
0
1039
Volné verše

Grglo

Žádné ohlasy,žádné ozvěny
žádný syndrom,žádný rozum
žádná chvilka,žádná slast
žádné odpoledne,žádný kras

17. 09. 2005
1
0
1094
Volné verše

Paní z daní

Paní z daní cosi zdaní,a potom se vytratí ku lesu
nemá tu nic na vyprání,jen se šoulá do velkého plesu
slyší hbitě na hospodách třešně z rána po výtolkách
zvláštní jaro probouzí ji,hledá ránu na její šíji

14. 09. 2005
1
0
931
Volné verše

Jó, to takhle

Jó, to takhle jde po cestě obestřenou stromořadím babička s amputovanou nohou v brašně a vesele si prozpěvuje ku vlastní radosti a spokojenosti. ,,E to kůča, každá zbrčá, nemetolik, jako sóča". Její zpěv jest naprosto vyspělou činností primadony z nejmenované vesnice. Je strhující, čistý, dosedadlazasazující.

13. 09. 2005
1
1
1645
Miniatury, hříčky

Poslední kapka nudy

Sejdeme se v radosti kapky nudy
rozdáme si karty a počnem násldeovat své tužby
vynalezneme stroj na olověnou lampu do srdce kapitána
a hulákat na lesy bude náš modus vivendi

10. 09. 2005
0
0
1757
Volné verše

Cosi průzračného skrz lunu prosvítává

Prostranství jsou uzavřená jen okolo medového strniště
kvákají žáby řkace cosi o největším legráckovi
nejsou zde byliny,není zde divý květ
lezou zde pouze drobné hmyzy,ať si zmizí

07. 09. 2005
0
0
1546
Volné verše

Prášit se pískem

Pořádná a blízká zvláštní oblaka polétávají směrem od nás
my se jen díváme a přemýšlíme,co se stane zítra,copak třeba dnes
práskat bičem třeba do ohnivých psů,s nima se klidně obejmout
a záchodovou mísu eliminovat,jelikož tá práce není lahodná

05. 09. 2005
0
0
1608
Volné verše

Futuristický čůrák

Futuristický čůrák-naděje pro budoucnost,Futuristický čůrák-. dělá z nouze ctnost,Futuristický čůrák jest pro
všechny lidi,Futuristický čůrák-věřte mu lidi
Hájí národní zájmy,je pro vlastenectví,vzbuzuje dobré dojmy,ekonomické prosperátorství,stačí jen mu dát hlas,
do urny volební,zjistíte jaký je to pás,tento čůrák velebný

18. 08. 2005
0
1
1775
Vázané verše

Vtip nic

Je jedna místnost. Nádherně vybavená,uklizená,pohodová a skoro až jemná. Do této místnosti příjdou dva vyni-
kající lidstští představitelé. První z nich je obratný mladík,silák již od pohledu,takové poupě v oblasti nedefinova-
telnosti,na zkrátka naprostý God.

17. 08. 2005
0
0
1519
Miniatury, hříčky

Songologo

Když půjdou olověné nádoby do nádrže
se sílou alabastrového Denise dojdou k mlze
Nahromadí ostatky svého pídi
zazpívaj si sborově song pididididi

17. 08. 2005
0
0
1615
Vázané verše

Co všechno chceme udělat

Dejte do urny hlas,vždyť neupadne vám vlas
Dosáhneme úspěchu,nabízíme vám útěchu
podáme vám pravici,vyženeme levici
polepšíme si v růstu,nezabřehnem v půstu

11. 08. 2005
0
0
1557
Volné verše

Už jsou tady

My jsme ti panáčci,co jsou zde již
majíce rádi parádu i půlnoční myš
my jsme roztomilí skřítkové
maličtí podivní skřítkové

11. 08. 2005
0
0
1410
Texty písní

Všem levicovým

Jsi-li levičák,a ne pravičák
to seš opičák,velký záporák
s tebou já nemluvím,ty nejsi kámoš,
neřeknu ti selaví,páč jsem antikomouš

04. 08. 2005
1
6
1551
Texty písní

Šumafuk

Mocenství druhů spadává na talíře vědomí
V pude křiklavé báby křičí a jauvajs volají
Snad zapomněli na vlastní úděl a ztratili červánky,
ti tvorové z neetických pravidel mezi ústy

03. 08. 2005
0
0
1438
Volné verše

Psal jsem báseň

Ulítnu ti na větev,zmrazím se těžce
Poletím jak volný pád,jak verš okolo vší
nabídnu si velký předsudek,
zalítnu do banálních oblastí

30. 07. 2005
1
0
1437
Volné verše

Pojďte dolů!

Alespoň najít nějaký východ z tohoto mrakodrapu,
vždyť není nic pozitivního na permanentním bytí v blití
Co s takovou chátrou jednou mizernou.
Cožpak není emulze pouhá rána do zdi,cožpak vykonání ideálů může být vykonáním sebe sama.

29. 07. 2005
0
0
1626
Volné verše

Lumpové skáčou moulové

Chceš-li lítat přes horokou polevu
uvidíš duší žížalu staletou
a pod kanapem oranžový hnis,
medovou vůni,račí stisk

29. 07. 2005
0
0
1647
Volné verše

Sieg Klaus

Samotni nad vlastním pivem mácháme se v propasti,
hledajíce cesty kam bysme nikdy nezašli.
Vzhlížet k těm polobohům,co nad námi zírají,
jen proto,aby se dobře nažrali a našli svou moc

27. 07. 2005
1
0
1482
Texty písní

Políbení ve vsi,vy psi!

Kluby praskají ve švech,parta samotince burácí,
je konec mejdanu lejdís end džentlmen
zdá se,že něco končí,a nekončí jen tak něco
je definitivum ende jednoho života,jednoho konce

27. 07. 2005
0
0
1562
Volné verše

Báseň na štýru

Od kalného rána do kalného večera,
krmívávám stále svého kačera,
zobák mu narost jako kráva,
a co ta jeho blbá hlava,umh.

27. 07. 2005
1
0
1530
Smíšené verše

Projev Nikdo nemáme takové kabáty

Takže já bych to ńák shrnul,prostě,to není jednoduchá věc ta globalizace,to je prostě proces,ve kterém se málokdo vyzná.
Já bych tak řekl jako,že to není nijak veliký problém současnosti,některá negativní hlediska samozřejmě má,to není jako.
no určitě,ale chtěl bych říst,že je to pro náš současný vývoj absolutně a markantně přikazující. Toto stanovisko ale není ojedinělé,to je názor veškerých kruhů marko mikro pseudo nichtokomental,takovou vůni můžete cítít aroma vůně kůže nebude no,prostě.

23. 07. 2005
1
0
1348
Úvahy

Utrh se buch

Utrh se buch ve zvrácených plodech
Neštěstí pozbylo svou nenadálou krev
Nejlepš poznámka zemřella ve dnech,
kdy mezi domy rostla kohoutí tykev.

22. 07. 2005
0
0
1745
Smíšené verše

Píďa prší

alečvítelmeksypohedhU izeM
kvoká pišturej sága ratma
arečvej ot ocanvorz alěnmopaZ
kája saba nutnaja síga prk

22. 07. 2005
1
0
1475
Texty písní

Sociální demokracie

Sociálnídemokraciezdvojnásobujepreferencesociálnídemokracietasenynímápravičácizmiztezescényjdesemleviceatonenijaká
řídíjiparoubekatonenížádnýholoubektojealepánzesnaškromachbývalýčlenksčaobtloustlýpanáčekříkájojoaemmerovábývalá
členkaksčříkájojojánemámrádaantikomunistyvšichninatojojoaktomuzemanbývalýčlenksčanedávnýkritiksvémateřskéstrany
říkájojoadejtemihoubyabecherovkuměnovémumarquezovijozemantobylnějakejbochánekagrossbylfešákašpidlacharizmatik

22. 07. 2005
1
1
1605
Ostatní nezařaditelné

Anekdoty pro starostu Rypla

Šine si to takhle ulicí panáček s názvem Magor. Má dneska svůj den,protože opět vyhrál ve sportce. Tudíž se mu není co divit,že má takovou skvělou náladu. ,,Juchů,ouou,ejejejéj,já se mám,jsem prachatá persona,jupí,fíha"a další výkřiky znějí z této jinak mrtvé oblasti.

20. 07. 2005
0
0
1352
Miniatury, hříčky

DadaTáta

Dneska neuspokojí
Spokojených spokojená každé svého. Mám na moc blaho přes tak jíst myslím. Ale zeptat jasně člověk je ale. A to je ano když mám bydlet Hrad kde mě musíte a teplo plot vrstvy ostatní.

20. 07. 2005
0
0
1676
MIMO
Nahoru