Liberum veto

Seděli jsme na zastávce autobusu při vůni kopřiv vdálce,mezi ňadry omšelých domů sokny a byl to ten smutek v oněchočích, světlo blízko do tmy,že sběračky jahod pili na poli, tráva seschlá, továrna vsiluetě, mléčné nebe a jako starý okr pískovcových skal,jakési horko a pološílená kůže stromů všude kolem. -Málem umírání - Jet takhle podél řeky,zející výduť zrcadel, kulatých jak některé tváře,sklo nepřestávalo držet místo mým skrčeným očíma zase omšelé domy a vesnický řehol,jiná přírodní vůně skrávou na dosah se zvětšovala,opotřebené jízdní kolo opřené o zdejší nátlak pachu,slamák na muži se hýbal podél šíleného slunečního světla,láva byla až na hřbetu těch zdánlivých jízdních koní,to všechno – A práchnivějící vtom slunečnicovém děnía otevírání našich ústa tak nebylo prostoru knovému řešení,abychom se jen od toho všeho vzdálili. -Jenom ten zkažený pel strojního pole,rýsující se na železu odhozených patvarůa celý ten smutek ztoho všehoa celá ta příšerná a mocná nevyzpytatelná záře. -Pravda, že naše duše zažívaly úzkostlivý těžký nářek.

14. 03. 2007
0
5
960
Volné verše

Fiktivní korespondence

VÚŽASU MUSELA VYKRVÁCET(aneb fiktivní korespondence) I. DOPIS NEZNÁMÉ Věděla jsteže bych také rád padl za poeziiTěžkoje slyšet vlese když dělá datel do dřevaVečer umdléváA padá do náručí dalšího večerajsou sugestivní pozadí žen vústech mého městaNa chodníku z ánfasuJe noc Básnického klišéI motýl by vyšel zhousenky vztekemnoc které zdřevěněly nohy při četbě vseděStará shozenou dekou přes kmeny svého tělaAby nezemřelaMá znaménka mých smutných prstůKýč na pánvi nerozumu se tmí Maminka dovoluje bramborům aby změkly Ticho jde staškou do školy a ze tmyPaní, aby tyhle lesyVšechny nezištně blednoucí voněch dnechKdy táhne pomalu na duben a zároveň …Ne, paníNikdy víc nehodlám rozebírat tuto krajnost- - - - Sny jsou bez čárek a mezerA také nevíme kdy a kde přesně začaly a kdy skončilyTak také já nevím kdy vám, paní, skončitA kdy a kde začít NapříkladZDE - - -Vaše tenzeI. DOPIS NEZNÁMÉMU Pane, Kabaret Byl jediný kde se ještě tančilo postaruNikdy jsem tam nevkročilaNavzdory Talířovitému měsíciJsem tančilaDoma parket samý hřebec samý hřebíkŠkrábala jsem se do patyZanechávala jsem vášnivé stopy krveA následně jsem vúžasu musela zemřítAle nestačila jsem vykrvácet, musela jsem tančitJak se o sebe šourá tráva a vržeTaké já se potuluji polem vyžraným Až zapadne ta žhavá placka kouleMezi prsy kopců na kterých se hřeješNedopřeješSobě svůj svět zakloněný sumytou hlavou Vysoušíš svět jako podzim se zněj staneČteš kabátky vulici a ve vitrínáchMísto šedi nebe začalo se šíratPak se projdeš vsadech bělostných ňader Tam se zastavíš jen abys mohl podat Do ruky větve stromu spadlý listopad V pozadí každou mrť olizuješ očima Zelenýma nebo jsou více modré. Kdo ví má láska ví jaké jsouNa trávě leží tramvaj a opaluje okryProto snad čekají lidé tak zuřivě jak lviVhromadách jak havrani co nesou poselstvíPane, Napiš celé své jméno na zeď a pak se opřiUcítíš se plakat jásotem že jsiII.

19. 02. 2007
4
5
1112
Volné verše

vanitas vanitatum

Výběr

vanitas vanitatumdosud dospívalnetroufaljsem si nějaké předčasnostivtvrzení o mém stavuna hraně města drželylabutí kroky rytmusnijak nepřiměřovaný dnůmkteré jsem cítil zminulaačkoliv jsem zde něco hledalvlézala mi tatáž otázkavkavalérii krvepřišelpil z tramvaje a prohánělřeku pod horní ret mostudopíjel jsem samotářské a miluji jednu ženu- - - - horem se snáší jaro hvězdkdokoliv mi teď neřekne jinaknež Ditam a Pocemřeka se valí pod hrdlem steskunezoufat vbásních je strašný umvidět některé obrazy znamená dobrovolně zešílet své očidnes mám sešitá ústa zdejšímatmosférickým nedopalkemnepopisuji jednotlivé zvukyale jejich schopnost zničit srdcezničit srdce vdobrém rozmarukrkolomná cesta na níž jdubloumá jak slunce nehne sebláto tlačí do bot jako jaroznovu překrývá mrakem mrak propuštěná touho po hraní si na poslechydeště plivajícího do loužíodpočítáváneslyšné kroky kdomovu- - - - co asi bude kjádru večeraříká si milenec, co je sámpopíjí smysl ktrvalkáma otáčí si prázdnou sklenicíve které ještě nic nezbyloa není co nalít na zapuštění kořenůdo žíly žízně po přítomnosti druhé- - - - kořenykdysi zapuštěné vsamotěobjevuješ jejich zbytkya nepromokavé oční důlkytrčelytyče deštětak neskromně a svisleže jsem měl břitký pocitnezákonné války přírodyproti všemu co mě obsahujevyzařujenoviny každé ráno čtené pozpátkulovit peníze vkanálu zaměstnánítroufat si ještě na něco po prácidojet a umřít vydojit zvečera poslední kapku větru za oknyrůže se nepoužívajíluna je za mřížíkdyžvrukou hedvábnic jara zbudeobloha namočená do Cotojepakliže svět se při tom držíposledního háku najatkáchpořád však svítí oči matkámjak brzo budou stromy pouštětpupeny svých rukou do světazatímco u mě nejde pučitani kdybych měl jaro vsrdcijenženěkdy jsme opravdu tak prostíže neexistujeme, zatímco žijemedo přerovnaných buchet děruješprstem jemuž říkáš Kolikještěčasuna této lodi domova ztratíš. - - - - (10. 2. 2007).

11. 02. 2007
7
24
1721
Volné verše

Dojmy

Okno nám svítí přes zavřené slunceDen je vnedotknutelnosti měsíceTakto se díváš zoken na otčenáš přírodySkřípotem zubů vzbouzíš stromyKteré si libují ve slabší vichřici hřebenůOblaky jsou automatická sixtinská kaple Po ránu vše vidíš jako RafaelPtactvo se zdá být inteligencí bohůDveře voní až přes zavřené jídloJaro se zdá být vnedohlednu.

22. 01. 2007
2
9
1021
Volné verše

Rozkroky matky ulice

Na prsou papírů postavit bradavky slova bílého krále položit na mrtvo. Muzikou se rozčesávalo pianoZdi večera mají jediné veliké anoA okenice jsou měsícea roky…Jdoucí vrozkroky matky ulice. Básník stíhá tram skrze ostnatý keřJiní jdou přímo plotem a ze srdceprší ryby, jako slizkéjako obchodnické hlavy Uprostřed nebo na okraji Kráčíme a vykrajujem schodyNohama svých těžkých botasekCo neunesem, pustímeA zavlaje to božský NavěkyPíšeme slova a dáváme jim ušiA oči nám slyší a ústa mrkajíJen zdi večera budou mými okny Jako nádech, výdech a všechno.

15. 01. 2007
7
10
1257
Volné verše

Přátelé

„Vzpomínáš. Stromy, slunce, kilometrovka,zakopávání o větve…,spadlé na zem jak hvězdy,červen plný červů,-kořeny lezly. Vylézaly zhlíny a ta byla mokrá…Pole pilo slunce do dna. “„O čem jsme tehdy hovořili.

01. 01. 2007
4
6
1157
Volné verše

Bez názvu

Víš, někdy ve městě, červený se pere se zeleným o vítr,(Semafory nadýmají vzduch) -perleťová vozovka je po dešti zmožená,tram, žena, dítě, stromy a věže vmlze,pouze rty praskají jako ulice vlétě,poslední den vroce je zítra. - - - Z jitra vstanu a ovoním se čajem. Miluji tě lásko vdálce věčná miNa stromy odletíme na stromy odletímeSpolu potrháme střechy domů…Vichřice, srdce, vdnešní době je růže. tak zvláštně brána…a to nesněžíNěkde ve větru plynou oblohy…- - - Tak málo někdy stačí keštěstí.

30. 12. 2006
4
7
1218
Volné verše

Koleje

Vlak přímo proti tváři zatlačoval oči,ale zdaleka nešlo o smrt - To jen průběžně bahnem tekoucí cestouKráčel jsem zřetelně blízko poli havranůjak dítě, jdoucí samo vřesemtu a tam zhloubky nadechne se…Jde domů šípkovými keři a voní tam, jak vaříNalamuje pečivo a prohazuje prostor A pletivem mraků slunce mihotá Koleje vlak…přímo proti tváři zatlačoval očinejednoho sebevraha na kolotočiživota.

29. 12. 2006
3
3
925
Volné verše

Bernard

Výběr

Venku je větší déšť než chuť hroznového vína. Za okny si drží bradu Bernard. Má to charakter jako shnilé ovoce. Asi tři čtvrtě roku víme, že je vdovcemA před tím než se to staloBylo za dutými zvuky a vjeho mezeráchvjeho oparech voparech nebeskýchslyšet její skřeky Její ticho - - -Bernard sedí za okny a drží bradu, hlavu Té krve u výtahu nikdy nejde smýtKdyž dělá Surá chodbu, u těch surových psi štěkají až do svých řadnemohl milovat - - -Nemohl jí nikdy milovat –

21. 12. 2006
9
10
1192
Volné verše

Vánoce

Výběr

Igelit od chleba ve vzduchuJe dětský jako oči na pískuUlice nemá sníhNeony oken jdou snámiZmrzlé prsty, pootevřené očiOtevřené srdce, rty pukají, psi močíOltáře už nepraskají ve švech jako dřívneboť neboť „ach…a vzdych“Kostel kosí různé hudby -Udržení tradice na vláscích tušení o tradici samé

21. 12. 2006
3
3
1021
Volné verše

Vlasy jsou harfa

Vlasy jsou harfa, zpívášKaždý podvečer světrem vzádech fasád- Je nášDo tvých oken očí je vidětjako do lesa –A tvé ruce – verše pateryA sen a sny a sen a sny

19. 12. 2006
15
18
1287
Volné verše

***

Srp luny seče trávu rozednění
Kdyby se nyní roztrhly
mé dveře cizí rukou podzimu
ucukl bych a zoufale věřil na souzvuk té či oné náhody

18. 12. 2006
7
12
1275
Volné verše

U Sovových mlýnů 7

Výběr

U SOVOVÝCH MLÝNŮ 7
Holan měl všechno vbolesti,
nebo vMatce,
která vstávala jako první vzmrtvýchvstání.

13. 12. 2006
18
28
4100
Volné verše

V nic

Výběr

Když město lomí ruce a naposledy prosíkouř všednosti mu vlézá do plic tvými ústyNezoufej -Vždyť na nedoufání zbude ještě možnost
až doktorská ruka stiskne tvoji z ledua ohlásí červa na posedu plic

01. 11. 2006
5
1
1089
Volné verše

Listopad

Naposled je slunce zoufalé a hasí chladMrak tíhne šedí, listí se o sebe chválíMilenci na rozcvičkách večera roztahujímléčné žlázy noci svlékané v touhuJakoby hudrující vrata pod náporem vichruvěřila, že bitvu lze vyhrát plechováním -
Vozy kouřily sebe do kočárkuRušily nejjemnější, nejmenší sen snů,vtom větru ztracený, vlistí velmi tichýZatímco vlak kolemjdoucí cestou hrnul si.

01. 11. 2006
2
0
941
Volné verše

Fragment bez názvu

(. )Když se dítě ptá:Kam chodí duše vykonávat svoji potřebu. A ty odpovíš: Do srdce. A právě, to je ta tíhaAle nezapomeneš poznamenat:jen když se dobře trávíTřeba když noc uzavírala krám srdceMoucha mi tehdy stále brala knihuAle matka, snad ze strachu, aby nevyzradilanebo nesdílela se mnou, pro jistotu,ubila jí kladivem dlaně – se slovy „mrcha“A dítě jen heklo a pročetlo si slzy
Vypnul jsi sporák a noc ihned mrazilaPtáš se na souvislost a odpoví ti plachá náhodaJako když jsi byl vsedm unaven, zívly stebou dveřeNebo je zívnul vítr, chladič noci, která fialkovatěla.

26. 10. 2006
3
0
1139
Volné verše

Lochotín

Šedost sídlišť zminulých dob - blinká
navečer když stromy ztloustne tma
Mající milence na houpačkách a
těžkopádnost jakoby tu byla odmalinka

13. 10. 2006
4
1
1229
Volné verše

Tristanovský akord

Je drama kroků
tlumené stěnou, ale nevyřknutou ze strachu
že se vzduchem pronáší cosi těžkého zněhy
Ale aby to bylo nakonec černé a mlsné

12. 10. 2006
3
0
2122
Volné verše

Fasády

Výběr

Vždyť ruce domů opírající
zoufale hlavu této noci
strmí rovnost sgrafitových tažnic
Je vidět těsně pod estrádou tahů

12. 10. 2006
7
0
1362
Volné verše

Pichlavá

Žena u kasy je jako borovice
Pichlavá a robot vní je suchý
jako tráva
…chodím jakoby nemráz

12. 10. 2006
7
0
1405
Volné verše

Plzeň

Výběr

Plzeň má ulice rakví pro spadané listy
rozedrané mraky do podzimních záclon
A prší nad světlo a jeho sklon -
těch příliš hranatých domovů

10. 10. 2006
7
0
1150
Volné verše

Věnováno Plzni

Výběr

Plzeň na svá bedra
Plzeň si na svá bedra tiskne katedrálu (růži kamennou) -
Jdeš „Smetankou“ jako za klubíčkem kotě
Plzeň se vznáší vhistorickém jádře

10. 10. 2006
5
0
1865
Volné verše

Podzimní noc

Jakkoli nezvykle to zní
Zbyla jen moucha
nad hrozny -
A podzim…

08. 10. 2006
6
1
1047
Volné verše

Hrdlo šeříku

Výběr

PŘEDZPĚV
vznik
vznik vznik
vznik vznik vznik

06. 10. 2006
9
0
1327
Volné verše

Podej mi motýla, píši dopis

Výběr

Tramvaj zmizela vtoku kouře
Keramická chůze stařen -
Prsty spí na břiše, mraky močí
Mít tak jahodami dlážděný život -

15. 09. 2006
5
0
1283
Volné verše

Tato krajina těžce dýchá jako mravenec

Tato krajina těžce dýchá jako mravenec -
Oči řeknou lehký větřík vkřesle
Oči, to jsou bílé skály na píšťalku
Dnes je to kus křídy nad kvetoucí loukou

15. 09. 2006
13
0
1940
Volné verše

Citróneku

Citrónový den
Tok poledni života
má pevná ňadra.

10. 09. 2006
5
1
1077
Haiku

Dedikace

Dedikace
Unesl bych nejtěžší růži, jen abych ji vsadil do věty o Tobě. Slunce ještě noc nevyzradilo ze svého žaludku a po kolejích již jsou znát lokomotivy spohonem Tvých očí. Jako bychom vstupovali vúplnost Tvých ňader, jak ryze básnicky Wagner své dílo tvořil. Této noci rozjímání tapet, kníž jako vítězná fanfára přidruží se stejně stupňovaný motiv důvěry, stavím Tě bokem kvesmíru a poznávám vaše sourozenectví srdcí.

09. 09. 2006
9
0
1357
Volné verše

Tvář sukní má daleko do výrazu ňader

Výběr

Podoben prvnímu letu orlích mláďat, vedl své tělo, jako vítr řeku, narážeje do stesku a migrén výloh, bolavých bodců obočí, čtenářů jeho rychlosti, aby doběhl vústa tramvaje, právě polykající soumračné halo barvy, shlédl, jak na věži tleskaly chřtány hodin a za zvuků jazyků podvozku lízaly koleje. Mohl pomyslet na vzrušené davy deštníků svého náměstí srdce. Mohl se jen držet madélka jako dítě prsu a mít oči celé od bouřek. Mohl zrakem zakopávat o dívčí ňadra a jiné chrámy podobné levandulovému nápoji.

30. 08. 2006
12
0
2278
Volné verše

A cítím oči svých nábytků

Mozek pravé ruky
zraněné pódiem stolu
Stolu, který pláče třísky
jako dáma nahá noc

26. 08. 2006
6
2
3121
Volné verše

S vrtulí v podbřišku láska

Svrtulí vpodbřišku láska
Mezi stromy srn a jejich klínů
Které si tě očima vyšijí do tváře
A Trávy jako hadi mechaničtí

26. 08. 2006
3
0
998
Volné verše

Podzimní vize 2

Mohlo tomu tak být, neboť Elephanta příliš točila sukní. A také město zhasínalo pod tíhou vypětí jejích sil. Chtěl jsem všemi zničenými texty oslavit podzim tak, že bych jimi město obalil. Pod tíhou zrušené básně by se všechny květy rodily předem přeškrtnuté.

26. 08. 2006
2
0
974
Volné verše

23. srpen

23. srpna
Elipsa krajiny líbá vlaky
svými rty tak jako ptáci
A podvečer čímsi chutná

24. 08. 2006
7
0
1197
Volné verše

Parapet Soboty

Nedopatření na nebi: měsíc vše skousl
Brýle sousedek šlapou po koberci
Tisíc jejich očí zoken vykrájenéA hrdla sídlišť svírá letní kotel
Tato Sobota je smutným parapetem

22. 08. 2006
5
0
1215
Volné verše

Podzimní vize

Zaražen onou zmrzlinou, nedokonale zemřelého listí, vybarvil se mi jasný pobyt onoho pocitu, kde se tramvajová křehkost hladí po těle a vráží do svých útrob čísi nostalgii – podzimní vize. Bude jako prohrábnutí harf ulice Vojanovy, která zvrací stále větší noc do oken. Ale již nyní lze pozorovat jakési erotické obavy panelů sídlišť a slyšet očima, jak nás jeho listí bude opouštět ještě nedostatečně mrtvé. -.

20. 08. 2006
7
0
1141
Volné verše

Orlova

Výběr

Malebnost oné krajiny lze počítat od Tvého příchodu. A Tvá chuť měla pevná ňadra. Lesní nádvoří nadmíru plná šťávy zerótovy zvěře. Kráčela’s jako dveřní závěs, abych byl orel, který Tě abnormálně pojme něhou.

06. 08. 2006
7
0
1300
Volné verše

Luxusní kočár

Deziluze. Vyvstal šat rotundy tváře neznámého, jenž je cítit. Ten hudební a přesto tichý, upoután na lůžko vběhu, minule klenot---. Četl’s dojetí svého koloběhu, jakmile jsi procitl, přímo zevnitř vykloubeného vzplanutí choroby – bytí.

06. 08. 2006
3
0
1351
Volné verše

Jenže ticho

Concertino stěn – Náhle jsem procitla. Orwel tísnící se u záclon pojídá, nevyspalý, to slunce, jak vychází, zbaběle pomalu a při tom touží po tom, aby utekl. Jenže já dnes chci být oblečena dočerných šatů, které tak připomínají tu hudbu, ten oheň – gradace extáze při mé chůzi. Do vaší komnaty vedou samá vraždící oka, patřící očím lůzy.

04. 08. 2006
2
0
1270
Volné verše

A je sluncem

Výběr

Opadání skla tvých očí řeže
ale ten jenž je kámen dne
a jehož kovy jdou ze srdce
je také ze slunce a je sluncem

04. 08. 2006
6
0
1258
Volné verše

Dávná touha

Na lavici zbývá
milenecká bavlna -
A kdepak asi je
má dávná touha dát

27. 07. 2006
2
0
1219
Volné verše

Svět lomoz

Uchopím příbor na ticho
Svět jej sevře na lomoz
Společně si nepochutnáme -
Všude jsou kopřivy slunce

25. 07. 2006
5
0
1791
Volné verše

Celsia

Ó vzduch jak je teď horkým olovem
a zvony krmí čas do písmen
Zlomené slunce o holi jde kzemi
Večer je citelný -

23. 07. 2006
7
0
1138
Volné verše

Kombajny větru

Výběr

Na ulici kolovrátek žena
ktramvaji větří dráha jejího běhu
Sukně je větrníkem mravenců
čechrají jí kombajny větru

21. 07. 2006
11
1
2230
Volné verše

Posluchačky flory

Jsou ve mně posluchačky flory
„vypni tu vodu“
Chci být trojský kůň
„ty to neplatíš“

20. 07. 2006
3
0
1003
Volné verše

Na rozloučenou

Výběr

na rozloučenou
deštný prales na jazyk -
Ještě víří víří fragment letní
Růže sama kose: „sekni“

20. 07. 2006
3
0
1112
Volné verše

Vůně svítí za lampy

Výběr

Talíř stolu a nebi chybí mrak
Šroubek od něhy utekl
Najednou
vítr trápí stromy

19. 07. 2006
13
1
2887
Volné verše

24 hodin přírody se nezastaví

Vmístnosti mírně polooděné
oponuje protivítr, že ne
ní a vše je rozerváno
bubnováním na parapety

19. 07. 2006
5
0
1400
Volné verše

Protiproudu končí

Tak se to stalo. Rok jsem na Písmáka chodil s nadšením a vskutku: vytvořil jsem texty, které mě posunuly dál. Ale na novém písmáku se necítím jako dříve. Ponechám si tedy písmácké texty jako svůj archiv a pokračování mé tvorby bude jinde.

11. 04. 2006
0
0
1279
Ostatní nezařaditelné

Oceány

Ryba sebevražedkyně která se jmenuje … Oceány
sahala až do bazénu klavírního jakoby -
Ledu garsonka nese opatrné srdce Hudba
ANDROMEDA TROJÚHELNÍK BERANDELFÍN KEFEUS KASIOPEA

26. 03. 2006
2
0
1188
Volné verše

Sobota

Hvězdy jako extravagance
A zde
hudby zhlasu
Špiní nebesa

25. 03. 2006
3
0
1226
Volné verše

Večer

Večer naráží krev,
tmavě modrou krev -
Podél ulice,
ztížené kufry

24. 03. 2006
0
0
1288
Volné verše

večer

Podél ulice,
ztížené kufry
vdlani žen,
tramvaj vzátočině -

24. 03. 2006
2
0
1425
Volné verše

Listopadky

Já, krátkodobé pronikání moře
na pevninu
Fryna vmuži, něha Cassini
Chci bezejmenně nepravé jméno

22. 03. 2006
8
0
1201
Volné verše

Zde...

Zde jenom „ach“ zvou prsty k tanci
A jak se chvějí…Ale vnic -
Protnou zde dechem zoběžnic
kde máčena jsou vhorké kávě

22. 03. 2006
3
0
1309
Vázané verše

Snováš

Snováš…
Půlnoční hlas
Že nepřijdeme
Atrapo.

16. 03. 2006
3
0
1246
Volné verše

pro nikoho

Vkoláži tohoto večera, vana sedí
krmí se vodou
Pro nikoho…
Pro nikoho…

13. 03. 2006
7
0
1406
Volné verše

Jáchym Alabastr

           Přes mé boty se odrážel lesk měsíce, který vrážel své tělo škvírou, mezi prkny, pod zábradlím…A to bylo jediné světlo a ani nevím, proč jsem si stále sahal do kapes, asi…jako bych si chtěl posvítit posledním ničím.
         „Vzhůru. “ Nadechl jsem se ještě dvakrát hluboce a klopýtal po točitých schodech za Jáchymem Alabastrem…
           On spí tiše na pohovce, zahalen do tmy. Zakrytá okna nikdy neodkrývá…A jeho přecitlivělé tělo nesnáší světlo a vše co světlem voní.

04. 03. 2006
3
0
1341
Povídky

LIS(T)OVÁNÍ HLAV

Cokoliv
se tehdy vezlo
                   vzduchem
Cokoliv

04. 03. 2006
4
0
1290
Volné verše

MARCIEL aneb óda nejbližší

Výběr

Ale káplo ve dne rukou oblohy
Sny fundamentální
Hudebně skát lásky bez jeseterů úst
Jsi šťastný na dnes a na doživotí

19. 02. 2006
7
0
1312
Volné verše

Pole v propasti

Zde tramvajové vozy chytily frekvenci jásající slzy, a nic a nic…Představím-li si energii, kterou popisuji do lidské podoby, byl bych konečně poznal melancholii jak se usmívá.
Ruce mám svěšené ktělu, hlava kzemi, sbírá slova náhodných chodců do sbírky, která bude odporná. Jak zněl. Jak zní.

15. 02. 2006
4
0
1356
Ostatní nezařaditelné

pouště

Kdesi ve spaní
Zakoupil jsem
žádné květiny -
Kolemjdoucí nohy

11. 02. 2006
9
0
1486
Volné verše

židle

Myslím tudíž…
jsem vobavách o padlé stromy
A pily rdousí rozum -
„Prosily o smrt“ .

09. 02. 2006
6
0
1423
Volné verše

tři ticha ---

Znáte. Ach, znáte krásné motýly
které ne a ne knebi…
Kdosi je poškodil –
Kdojetí stačí pak sledovat

07. 02. 2006
5
0
1291
Volné verše

Z ráje?

Výběr

Která je chvíle, kdy ruka tiká
a oko si dojde pro básníka…
A vyrve ho ktanci. -
Jen ještě smutku smívá čerň

04. 02. 2006
5
0
1214
Vázané verše

Ilustruji

Nevychovatelný vzduch ilustruji tělem
Nevyjádřitelné –
Tahy pláčí inkognitem
A ještě něco…

31. 01. 2006
4
0
1487
Volné verše

Nádherné

Nádherné slzy, které bolí
usedajíc na plíce
nabraly podobu paraboly
metafyzické sklenice

30. 01. 2006
7
0
1284
Vázané verše

Osvobození mysli

Náhle
budovy držely smutek svých fasád
A pršelo, mé oblíbené „pršelo“ -
Opaluji se pod deštěm

28. 01. 2006
6
0
1279
Volné verše

nikdo z nich

Při každém kroku
nohu přikovat
a posunout se vyjmutím hřebíků
Poté místo cítit slidmi

26. 01. 2006
1
0
1468
Volné verše

METRO

Metro je promítnuté
vOdyssee
doma
Příští tma

25. 01. 2006
3
0
1220
Volné verše

počasí mi bereš

Stěny mraků všestém měsíci
chceš píchnout pro slunce
To jako bys chtěl přes síto vrátit zpět
trávu do jednoho celku

25. 01. 2006
6
0
1492
Volné verše

STŮL

Je nutné vědět zda je cit první novinou vokružní jízdě propisovačky. Píšu rychle jako nově prohlédnutý orel. Zapadávám hrboly na stránce vpozlátku a kaktusy jsou stále klidné. Že by já a pára vhrnci ošuměla srny, na které se nečeká.

25. 01. 2006
2
0
1303
Volné verše

Intermezzo

Ale že jsi mi slétl na zem hudbu
Mohu se zapřáhnout do růží
A tvé záclony se srdci mi skryly den
Mohu se zapřáhnout do růží

23. 01. 2006
2
0
1329
Volné verše

Steny

Je devět stenů harf
zorchestřiště srdcí
Jen desátá se zdráhá jít
sten vsobě čistý pustit

22. 01. 2006
0
0
1319
Volné verše

Nerozkvetlé rty

Nerozkvetlé rty tají budoucnost ---
Ráhna stínů pnou se do věčna
Co bylo dosud vnedohlednu, blíží se…
A kéž by rovné oslí uši srdcí…

21. 01. 2006
3
0
1392
Volné verše

Dnes...

Dnes ještě křídla
nepozbyly jediného pírka
Ale zítra už trháme steny zuší
při pádu

21. 01. 2006
2
0
1304
Volné verše

Tma odřekla své čáry

Tma odřekla své čáry
zrozením krásné hvězdy
Áa. Áa.
Skleněná je dnes tma.

18. 01. 2006
4
0
1291
Volné verše

epiloque II

Ha, bylo to
vnímání
Cosi se šikmilo do uší – do uší – do uší ---
Citrónová hudba tmy

17. 01. 2006
2
0
1296
Miniatury, hříčky

Mráz

Ó zas zmrazili teplu dech
Nad ránem budoucnost
Vzorném hrabství cítění, posely rýhy
Snídání stínu

16. 01. 2006
5
0
1353
Volné verše

xxx

Ve mně
jsem každý sám
Zde propukám
coby pesimista

16. 01. 2006
7
0
1460
Miniatury, hříčky

Neboť

Neboť
jsem peří
Víš co, ty víš.
A je-li má lehkost

15. 01. 2006
7
0
1397
Volné verše

a jsou básníci

A jsou básníci
Nad nimi třeba
ach, sklon, lepší mlčet při
takovém mistrovství

15. 01. 2006
5
0
1571
Volné verše

V tmách

A vtmách srší pěnkavy
Na sklo
Průhlednost
Byla-li noc

15. 01. 2006
2
0
1366
Volné verše

být či nebýt

Výběr

Kéž by se jednou podařilo
abych včerném hávu
zahalený tak
že bych neexistoval

14. 01. 2006
2
0
1194
Volné verše

Citrónová temnota

Výběr

Evelína zatáhla nebe za opratě
Vten okamžik se nebe sňalo
do barokní formy
která se začala bleskurychle stáčet

10. 01. 2006
7
0
1598
Volné verše

Ó samo tě cení!

Výběr

Již odešly. Velké uzdy větru, kácející topoly – odešly podél větru
Nic nezbylo. Přadleny mýdlo a dvě sklenice zvětrolamů – nezbylo nic
Sálo ticho. Vulkanické pohledy neskutečností – ticho vran
Mám třešeň, mám třešeň.

29. 12. 2005
6
0
1178
Volné verše

LI GE TI

Zpívající rosa
Ale píská
Příliš píská "mimino"
A trhá se bradou

28. 12. 2005
5
0
1408
Miniatury, hříčky

Postmodernistická

Jsem zmatená-------------------------------------
a měsíc moc nesvítí
Tlustší barbaří tělo
bude tahat ještě to brnění po otci

28. 12. 2005
2
0
1241
Volné verše

déšť

Výběr

///
stihlé
do kteří /// má /// plané /// růže
kdesi /// oknem /// rosen /// inkoustem ///

26. 12. 2005
6
0
1215
Miniatury, hříčky

Setí

Výběr

jisté
světlo ozářilo
fragment záclony
a devět sklenic počalo zpívat

26. 12. 2005
8
0
2101
Ostatní nezařaditelné

uzel

Výběr

Vroucně se pousmáli
stíny noci nad pratetou kosmu
protože slunce se zkapsy již nevrátí
Všem znělým dali

23. 12. 2005
6
0
1310
Volné verše

PF 2006

Písmáci,
Přeji Vám krásné prožití, zažití, přežití či ožití svátků Vánočních. Do nového roku hodně doporučuji: krotit přehnané touhy
Krotit závist a lest
Krotit agresivitu

21. 12. 2005
4
0
1287
Ostatní nezařaditelné

Útočím ala gala

Útočím - ala Gala .
Již ranní zprávy
Utrhaly nýty plachých nervů.
dekadence

20. 12. 2005
3
0
1216
Volné verše

Staré malování

Výběr

Brožurové mládí přestárlo vopotřebovaném čaji
A v kouzelné svíci smutných očí, hovořily padlé housle
Žíně opadaly skrze vosková varhanidla
Jež kuropění jiskří plužné vrány

19. 12. 2005
10
0
2876
Volné verše

Gala Ubikvites

Okno je otevřené tak, že syčí proti novým lampám, postaveným těsně vedle stébel trav, tak ostrých, tak zelených, že mé dopadající světlo lamp, se probodává skrze jejich ostny. A co poté pouhý pohled na večerní nažloutlé světlo, osahávající nezkrotně veškeré životní funkce a látkové přeměny živočichů. Chrastí klíčem do dveří, když se nemůže a nemůže strefit, tak triviálně jednoduchý klíč, který má jediný cíl a jedinou správnost. Rez a stín hlavy, vrhají se do rozporuplného chřestění a nekonečného probouzení psů, jež nadutě a dutě, tlumeně štěkají pod záclonami.

19. 12. 2005
3
0
1621
Povídky

Automatická otázka

Výběr

Je zase dobře donošená perspektivní hornatina do válce ponoru a nahoru se pnoucí loukotí a po trati inkousty a ruměnce faktury a papírové tváře pokreslené zvýrazňovacími semafory, které jdou a stále kopou tlačítka ve stolu a na skleněné váze po podlaze trny a duní runy jiker a velký obal na pře hratelné nástupy do tramvají hudbu sfér si hrají kopají a jitří smysly pro bachraté myší sešívačky vrisku madélka na držení když se zmítá paní vtryskáči a když si zvyká na topení věčně spalující podkolenky skabelovým přenosem polemizující asi mizící cípy pytlovin a hrudek postýskaných vín.

15. 12. 2005
7
0
2201
Ostatní nezařaditelné

Ty víš

Výběr

O pravé malině
Hudba jiskrně si
Potopí
na víně

14. 12. 2005
3
0
1890
Texty písní

Vize

Výběr

Vize, rozpětí orlice, hvězd, jež krvácejí, nářadí na svlékání hlav, vize touhy nesnášet. Je přímo nutné dávit pohrdáním. Vize velké stresové poruchy . Lesklé nory, hustící svůj odpad a já vmyšlení nezkrotně trhám hvězdokupy o rolí křídla, jako že patří ksobě.

10. 12. 2005
6
0
1373
Ostatní nezařaditelné

Budeme mistři

Výběr

Budeme válet hvězdokupy
Šírat se nad svým věčným křeslem zplyše
A oblečeme Beethovena, jako dítě
Budeme konat nepřehlédnutelné

09. 12. 2005
5
0
1887
Volné verše

S průhledem na kosti

Výběr

Kreslil jsem sprůhledem na kosti
Ještě jsem se chtěl vykoupat vperspektivě…
A hle, co jsem objevil vobratli:
Veselí orlů, božské lvy

08. 12. 2005
4
1
1340
Volné verše

Nákupy

Výběr

Budiž.
Prosklené výlohy
se srdci
rozbíjet. -

06. 12. 2005
13
0
2445
Volné verše

Krkavci!

Výběr

Krkavci. -
Pro Jeana Sibelia, prodám dlaň
sjeho hudbou -
Na dlani máte

04. 12. 2005
9
0
3236
Volné verše

Zintimnět! Z en face

Výběr

Zintimnět. Zen face…
protože ódium cizí,
zřeklo by se rozpití
a esence ztriád

03. 12. 2005
8
0
1505
Volné verše

Prastaré svižně

Výběr

Prastaré svižně a jitro sel
burácenými proudy svých záklopek,
kde jedna plá osmý hvězdný prach a třetí rozmlouvá
kdesi o hranici libotvárného prázdna

02. 12. 2005
8
0
1662
Volné verše

Kone čně..

KONE ČNĚ.
rajský rapsód
jako
bělice

29. 11. 2005
4
0
1226
Volné verše

Výtah z 13 slečen dneška

Mozarty a podobný nesnáším nebo co
vlasy mam podle toho jak si je obarvim.
začíná rubínově červenou a končí odrostlými zrzavými prameny
Tak a sem na gymplu. už druhák

29. 11. 2005
6
0
2195
Ostatní nezařaditelné

ta neční léta

Ta neční
z rozet pjatých křídel
Ostrou žínku pojíš
Za létavá

29. 11. 2005
3
0
1283
Volné verše

příjemno

Výběr

Ač nesli lesy
Po okřídlených vdovách
Ač hlesali do kávy
Vpanelovém údolí

28. 11. 2005
4
0
1301
Volné verše

až bude

Drmolením prodýchneme ruce
inkoustů na moři…
budu ležet deformován skapry vkádi
A budu dohrávat pampelišky

28. 11. 2005
3
0
1206
Miniatury, hříčky

jen tak

šáša
Uvolním se
Jak se patří
Raz dva tři

23. 11. 2005
6
0
1415
Jen tak pro radost

literární klavírista

Vracel se hudbou zpřekvapivých tónin
Byl vítán vdlaníchs partiturami
Ještě mu klapky zklavíru vylézají zšatů
Ještě je nedozrálý zostružin

21. 11. 2005
5
0
1308
Volné verše

Tiší hudebníci

Výběr

Ach, omrzely by tě.
Nekonečné harfy
A věčná nebesa
To byli jedni

21. 11. 2005
9
0
1912
Volné verše

Marcielle

I.
Gradační povzdechy
Prastaré svižně a jitrocel
Lukařského ohanbí

20. 11. 2005
3
0
1108
Volné verše

Zima

Lesklá zima s věnci
pod víčky sněhu
A postrádané vážky
nad řekami,

20. 11. 2005
6
0
1542
Volné verše

Universum

Výběr

Bylo by to na starodávných mlhách jejich nadějí. Ospalá „až“ spala by vjejich trůnech a měkké prostory, by samovolně vyrůstaly zjejich dlaní. Sněžení ve větru, božský kůň a na cestě ještě kdosi, beze všeho. Pne se mezi stromy, kochá se sám sebou, pobit zrcadly, lituje nás, pobité strachem zveškerenstva.

13. 11. 2005
5
0
1591
Ostatní nezařaditelné

venku lpí něhu

Výběr

venku
otrocký duet
žene
roznícenost

12. 11. 2005
6
0
1110
Volné verše

Pro otce

Tu a tam, ulpíš rosu zlícní kosti
Osm devět…pokračovatelů
jež mrtvým letem rozrazí vše živé
Až kdesátému tělu

10. 11. 2005
1
0
1174
Volné verše

Chybný anděl

Byla to snaha
O zrození
andělského tvora
Velké přesypané alty,

09. 11. 2005
3
1
1402
Volné verše

Západ slunce

Fragmenty osmnáctého západu
Rudnou nad městem
Čtverce, kružby, lavice
pohltil dech

09. 11. 2005
3
0
1259
Volné verše

Křídelnice

Výběr

Křídelnice je vraná hmota, pnoucí se několika svaly, tvořící smích nebes. Je to těleso spravidelnou vnitřní stavbou, která je tvořena ústy teplot, bez dotyku země a tlumoku nadměrnosti. Její okohybné svaly vdechují malé bytosti, točící svými životy. Mám strach, že mne vzhloubne, jednou ve svém šatu tvořeným hmatem.

02. 11. 2005
4
0
1594
Povídky

Na znělé okázalosti

až---------------------------------------
Rozetové skály pojmou mé vlasy
Nebo jen na vzpomínku zavěsí je
Tak i tak jsou těžké chvíle

28. 10. 2005
3
0
1146
Volné verše

4 velké postřehy z kosmu a 2 malé vložené atmosféry

Výběr

Bělostní poživači
Jen se křečovitě postavili a sáli půlnoc. Hltajíc růže řka: „ Jaká krása, jaká chuť. Ještě jednu závistivou představu. “ Když už, už nebylo co pojídat, naskytl se kolem čistě bílý, neobsažný prostor.

27. 10. 2005
2
0
1254
Povídky

Srdeční varhany

Výběr

Ač měla vržena k ř í d l a do dáli.
Trhala slova řekami svých ňader
Vracela se pod měsícem vpaži rotace
Ronila ostny pro potrhané k ř í d e l n i c e

22. 10. 2005
9
0
1402
Ostatní nezařaditelné

Pro Marcelku

Ach Rozeto
Víská ti zuší Dvořákovo sako
Tvé vlasy datují vmé vaně
představu tvé růže

22. 10. 2005
11
0
2056
Volné verše

Rozkřídlená

Pravé křídlo levé dívky
Vkosmickém prostoru
Tráví lesy
Bezčasý vpád stigmat

21. 10. 2005
2
0
1376
Volné verše

Koprová

Jakoby ne ale přesto možná zdá se mi že vkráse pluje pět bílých par a kdoví kam se řinou vcelé nati do oblak kopr veslař na denním se vodí s krávou za brusli ach né to ne já trhám dlaň zpapírové pleši vhvězdokupě Smaragd----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valená klenba nosní dírkou plane
Recitované kroky:
Rozpitá do noční hlasivky ronda

20. 10. 2005
8
0
2116
Ostatní nezařaditelné

Diy Whallet

Alleonder, Parskiton
Wargram diy ufersett
Gide Gride O Gride
Manufes literpa Gravito

20. 10. 2005
2
0
1737
Volné verše

noviny

ó
Mokré letící noviny zamotané do noční oblohy
Byly Ó
Ač se

19. 10. 2005
4
0
1410
Miniatury, hříčky

každé ráno

Štěkot psů, mlčený dálkou, točí otvory vranní mlze, svým nezřetelným pronikáním. Ještě třikrát projede vlak ve své trase, aby probudil mé nohy. Rozední se na povel mého žaludku a kdesi uroní tramvaj slzy vzátočině. Je čas odejít po kolejích na vyždímanou Univerzitu.

18. 10. 2005
1
0
1159
Ostatní nezařaditelné

Kanál

Spadla mi tam
A už se nevrátí
Myšlenka neumytá

18. 10. 2005
2
0
1285
Haiku

Vlastně negace

Vlastně bylo všechno obzvláštní
Slunce mi spadlo do hodin
A nevrátí se „prý“
až se pak (kdesi) narodím

17. 10. 2005
3
0
1532
Volné verše

Odpověď na dopis zástupci Organizace Soběstačných Nicotů

Výběr

Vážení zástupci Organizace Soběstačných Nicotů,
zde podávám odpověď na Vaše otázky podané vdopisu ze dne17. 10. 2005
1) Proč jste zanevřel na imperiární výron amerického terestiálního vraha Camuse.
Na imperiální výron vraha Carmuse jsem nezanevřel přímo, nýbrž oklikou.

17. 10. 2005
3
0
2124
Ostatní nezařaditelné

Při mytí hadru

Vysoký fantastický hadr
Hřebenem stírá si
vlasy
kruté jako červánkový odér

16. 10. 2005
4
0
1404
Volné verše

Poznámky

Během mých cest pod peřinou, učinil jsem laxní poznámky:
Zmuchlaný kapesník má tolik záhybů, že se nedá tudy brodit.
Ale krásně vypadá – poznamenal jsem si, zasypaný pískem
Jako všakalí noře před zamotáním luny

15. 10. 2005
4
0
1506
Volné verše

Prastaré hovory

Dobrá, byl si kropenatý
Ale pršelo a natě zněly a léčily
černé látky na tvém oku
Řešily problém cloumající trávy

15. 10. 2005
4
0
1594
Volné verše

Vznik / zánik

Zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik
zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik
zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik
zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik zánik

14. 10. 2005
3
0
1416
Miniatury, hříčky

Vznikám / Zanikám

Vzn
Vznik
Vznikám
Vznikám Vznikám

14. 10. 2005
4
0
1563
Volné verše

Tvůrčí

Pluli jsme na okaté půlnoci
jako jelenova družka
Na křídlech nám vyrašilo kvítí
A koření znatě pelyňku

14. 10. 2005
3
0
2177
Volné verše

Porod

Sklenice se rozevřela. Až do sedmé hodiny bylo znát, že mýdlo bude zpívat. Jakási mechanická erose obrobené plochy, zívla rodnou matku do sklenice. Splodem lehce podrážděným, vřískala do skleněných hran.

14. 10. 2005
6
0
1672
Jen tak pro radost

ztráta vůle

Dvojenýnetenký
Jsem fenoménemobou chvílí
Sotva chci býtnáhle vzniklý
Rozmarný akord vyrobený tkaním

12. 10. 2005
2
0
1514
Volné verše

Hráč zadní řady

. vlehké smělosti
lámal jsem.
Katedrály zplyše
Velké kvapení

10. 10. 2005
2
1
1424
Volné verše

Možná...

MOŽNÁ
Se antracit rozpoloží
Na velká křídla
výparů

10. 10. 2005
2
0
1296
Volné verše

Večerní sklenice

Ve večerní sklenici
TAM -
Odráží se má
těžká hlava -

09. 10. 2005
3
0
1302
Volné verše

Zchytralý v dešti

Prší na krásu,
Na krásný kmen
Za rohem však mokne paní u pasu
Je kloudně teskno -

02. 10. 2005
2
0
1277
Volné verše

Symfonie No.2

Výběr

Grave
Jsem vpotulném šeru. A věru, stromy se lámou kde kam, když já kráčím a čekám. To protože vdanou chvíli létám a když spím, tak jen vkeřích, kde bdí lidé, kteří stále věří vbíle natřené cosi. Zúst line se jim kdeco andělského, modrého a vláčného.

01. 10. 2005
2
0
1323
Volné verše

Šedý dům

Náš panelový dům je šedý svět
a paní Surá dělá chodbu
Vohebné meluzíně štěká pes
A do nebes se nese řev zbytu 25

30. 09. 2005
4
0
1847
Volné verše

Nádraží

Výběr

nad mojí hlavou, samozřejmě, měsíc
Zde vlese, louka plná květů
Nebe pláče -
Nebyli jsme tu

30. 09. 2005
10
0
1600
Volné verše

Anděl s třetím okem

Venku už nepršelo. Nebe bylo černé. Neony omyté deštěm se leskly jako kádrové posudky podvodníků. Dlouhá, opuštěná ulice.

25. 09. 2005
0
0
1556
Povídky

Symfonie No.1 (Noc květin)

Výběr

I. allegro
Bylo pozdě v květu,
zdál se mi sen pocházející zmoře. Noc vtéto výšce byla studená, jasná a ohvězděná. Na velké hoře vmlhovině - žena.

03. 09. 2005
4
0
1484
Volné verše

báseň z textu

. jsoucí bez spánku. byl. tichý.

19. 08. 2005
6
0
1679
Volné verše

V trvalkových záhonech

Vtrvalkových záhonechpo chvíli
Lehounce mží, prší, prší si
Mluvil jsem sduchem rostliny
Skvětinou veškerého deště -

14. 08. 2005
4
0
1549
Volné verše

Výslech

Výslech
Odkud jste a jak se jmenujete.
Jsem tu sám za sebe,
mám šedomodré oči a krátké blond vlasy.

13. 08. 2005
8
0
1501
Ostatní nezařaditelné

Dění pro volavku

Dopravní nehoda – díra v loďce
Nedaleko domova pro důchodce
Ve věci bylo započato v zlosti
zůstaly ležet nákupní tašky, zlato

12. 08. 2005
1
0
1211
Volné verše

čtverec názvů

Athena pod lampičkou, nit knavlékání období, cizí hrst květin, piano zrůží, část ódy zoka, příliš ochotné moře, vdaná krajina při moři, lesní žínka vsnídani, vratné hodiny, evoluce zkosočtverce, úplněk ve vaně, neobutý balón, minulost zítřka, rozmary putovní deky, debata vponožkách, na paletě ovšem bílá Sobota, telefonní sluchátko zneolitu, pravítko zlevé vůně, flétna kpřežrání, měsíc zamotaný do záclony, nebeská atrapa, květina zkravatou, mravenčí večery, tvary šesti moří, bruslař na plovárně, kohout skladatel, dvě křesla pro tři, sympatická lokomotiva, pětkrát zemřít do roka, přezuté fíky, anděl zpnoucí rostliny, linka fialového věnce, park vrohlíku, utonulá lampička, literární rohožka, havraní dlaň, cvok na cizí způsoby, čárné ňadro, cibule vkostele, automatická slunečnice, narezlá nebesa, mládenec žáby, léčivá balerína, barokní francovka, dýchání zkeře, ďábel kabátů, brokolice na rybách, denní motýl sbrčkem, rodinný básník, plačící sběratelé, šťáva z pátku

11. 08. 2005
0
0
1262
Miniatury, hříčky

Epiloque

ve stínu veliké lípy
Celek činí dojem majetku bez pána
vše je zpustlé
vzlykavým hlasem

11. 08. 2005
0
0
1524
Miniatury, hříčky

Hudba mého X

m.
tiše
teď tiše
prosím plyše

11. 08. 2005
1
0
1338
Volné verše

v Tramvaji

Výběr

Možná se divíte ale
Mám rád tramvaje
Které jezdí pořád dokola
Ve své trase

04. 08. 2005
20
1
3628
Volné verše

Pan Marián

PAN MARIÁN, když mu sedne moucha na pravici:
„Chtěl bych říci, že už půjdeme. “
ONI:„půjdete. Vždyť jste tu sám, pane. “
Marcipán: „Ba ne.

03. 08. 2005
0
0
1392
Miniatury, hříčky

Večerní automatika

„Je tu hrozně zatuchlo, a bylo tady i plesnivo, ale to už je dávno“, zavolal kdosi vbytě.
Je 21:43, právě píšu cosi nad čím se mozek vypařil. Odlétám do absolutna a papír kdesi vmístě opilém, tak píšu na stůl, to prosím omylem. Vmysli nosím Tebe, spanilá labuti.

03. 08. 2005
3
0
1184
Ostatní nezařaditelné

prší rachotivě

Prší rachotivě -
Parapet je probubnovaný až do zítra -
Nechává vše proudit ledabyle donitra
snáší se povzdechy zdávného předtím -

03. 08. 2005
2
0
1388
Volné verše

SEN

SEN Byl jsem pozván kohoutem na palouk, kde se právě cosi chystalo. Kolkolem voněly mlhy a jemný jinotaj na mě mával. Kohout čekal u vrátek a na sobě měl košili, nebo chcete-li kabátekz látkymotýlí. Vypadal trochu legračně až jsem se uchichtával.

02. 08. 2005
5
0
1791
Jen tak pro radost

bouře, vlaky, stromy, strachy

DNES
Další vyvrácený strom
zasáhl projíždějící kamion
ale nikomu se nic nestalo

01. 08. 2005
6
2
2190
Volné verše

verše

BÁSEŇ S TĚMITO VERŠI
tesknouladně
leskloukladně
půlnocípukající

01. 08. 2005
0
0
1316
Vázané verše

Ab ovo

Ab ovo
(od prvopočátku)
Od prvopočátku
pršelo a dešťové aroma vonělo strání -

31. 07. 2005
2
0
1536
Volné verše

pozn. 23

31. 7. Papež odmítl chápat
Soudí že jde.
Vislámu vidí i prvky míru
A vKolíně nad Rýnem

31. 07. 2005
1
0
1493
Volné verše

Moucha

Ta dívka, podivné stvoření, byla tak zvláštní. Již od prvního ztichlého okamžiku kdy jsem ji spatřil jak sestupuje sklidem se schodů, ladně se držíc zábradlí a ještě ktomu připomínaje půvabný přízrak. Její chůze se podobala čemusi malému a přeci tak rychlému. Chodila výhradně včerném.

31. 07. 2005
2
0
1430
Povídky

nechte nás

Dejte nám prostor pro falešný zpěv
Ať soubor Janáčkových děl vibrovaně
Pronese neduživý pán vnapuštěné vaně
A ať amatérský chvěv se nese necudně

30. 07. 2005
1
0
1571
Volné verše

pozn. 22

Sobota 30. 7. Jak by mohla červená rostlina opatřená květem provést teroristický útok. Kdosi opatřený křestem mluvil o absenci duše růže.

30. 07. 2005
2
0
1753
Úvahy

přelud

Vlnění sil
Příliv a odliv
Láska a obdiv
Já jsem tam byl

29. 07. 2005
1
0
1657
Volné verše

Tramvaj č. 25

<>
▀▀Tramvaj č. 25
Pozor. na tramvaj číslo 25.
Řidič hraje na varhany .

29. 07. 2005
6
0
1750
Volné verše

Poe z papíru

Zknihy vpolici cos podivného kráká
Potrhaná strana zbásně Edgara Alana
(vypadla) ach jaká škoda.
Vyzívá mě ke složení papírového ptáka

29. 07. 2005
1
0
1485
Volné verše

O -Q

Trpící písmeno O naříká nad svojí uzavřeností
Však převeselé písmeno Q se mu snaží ukázat kudy ven.

29. 07. 2005
2
0
1649
Miniatury, hříčky

Vnímavost znění

Na zakončení votivních stél dvoru,
Loupá liturgickou modlitbu
Horní část píšťaly varhan.
Loupá ji však tak úslužně,

29. 07. 2005
2
0
1727
Volné verše

MF DNES

Mluvčí svého kmene vpředislámské době
Mluvil polohlasem
Mluvil tiše, trhaně
Mluvil jaksi zmateně vchorobném stavu

29. 07. 2005
1
0
1481
Ostatní nezařaditelné

žena

Oblačné ženské tváře plné slz z květin
(o)(o)ňadra dech jen zdvíhá jako plamen balón
Utěla sto linií vznešených jež jako sněhy tají
<(())>počátku hodina ach moje Manon

28. 07. 2005
3
0
1472
Volné verše

focení křídel

Jsoucí bez ucha, jsoucí bez krve
Jsoucí bez křídel, jsoucí bez prachu
Fotím ve strachu a poprvé
é(o)û

28. 07. 2005
3
0
1897
Volné verše

velké DADA

Výběr

Cípu u kabátu zachtělo se tátu,
cípy límce vyčnívají znákrčníku,
malé dítě sedí na nočníku a hledí
na bývalého pomocníka varhaníka

28. 07. 2005
9
0
2160
Volné verše

schody lačného

a a
a a
a a
a a

28. 07. 2005
1
0
1608
Volné verše

reKLAMA

Toužíte se znovu zrodit.
Dát to nejlepší.
Pro vaši dokonalejší postavu
Ano.

26. 07. 2005
3
0
1677
Jen tak pro radost

ahoj

ahoj, jak se máš.
Ptáci pláčí ptačí pláč
Ptám se nač.
Snad na polštář, kde spící já

26. 07. 2005
8
0
1436
Jen tak pro radost

Allegro o třech kaktusech

Opuncie první je již kmet
Veškerá entita zdá se vní
Akusticky uzavřena
A viluzi až se rozední -

26. 07. 2005
3
0
1381
Volné verše
Nahoru