Interview s Ultrainfernalem ve Tvaru

Přátelé,
nechci, abyste nás měli plné zuby, ale máme tak velkou radost, že se nelze nepodělit a věřím, že vy ji budete mít také.
Ultrainfernal začínal právě na tomto literárním serveru a stále se zde pohybuje, takže si myslím, že zpráva je to velmi aktuální. Ráda bych Vás informovala, že první letošní číslo obtýdeníku Tvar mu věnovala majoritní část prvního lednového čísla a spáchala s ním veliké interwiev, kde se dozvíte, jestli je opravdu tak nebezpečný a šílený, jak se o nem říká, co rád čte, co ho inspiruje, co si myslí o náboženství a tak :)
Takže si určitě (nejen) toto číslo kupte - budete to minimálně moct nosit v podpaží v kavárně a vypadat jako salonni intelektuálové :-D

08. 01. 2012
6
7
694
Knihy, Časopisy

Hradec Králové, Plzeň, Sedlčany, Dvůr Králové - autorská čtení

Milí přátelé a milovníci dobré hudby a literatury,
protože víme, že ne všechny dobré akce se dají stíhat a ne vždy máme všichni volno, rozhodli jsme se, že stejně jako v prosinci budeme pokračovat v cyklu autorských čtení našeho nakladatelství. Naposledy jste nás mohli slyšet v Praze v baru Krásný ztráty, literárním klubu Unijazz, v Brněnském Boru v pořadu Jaroslava Erika Friče jako účastníky radiového vysílání Hrách na zeď a v neposlední řadě v Olomouci na předvánočním čtení a koncertě v Galerii U Mloka. Díky Vašim nadšených ohlasům a vysoké účasti proto chceme v těchto akcích pokračovat a ráda bych Vás tudíž pozvala na cyklus čtení , jež se uskuteční v lednu dle následujícího harmonogramu
13. 1.

07. 01. 2012
1
8
1010
Srazy, akce

7.12. křest v Krásných ztrátách

Milí přátelé,
je mi milou povinností, abych Vás jménem nakladatelství Mezera pozvala na radostnou událost - křest dvou knih našich kmenových autorůRené Vaňka alias Ultrainfernala (Soma Secundarium)aRicharda Markse(Lovci diamantových stínů).
Akce se bude konat7. prosince 2011 od 19:00v kavárně a galerii Krásný ztráty.
Jako hosty večera přivítáme básníka a paleontologa v jedné osoběLadislava Zedníka alias Egila(nominace na Magnesii litera za sbírku Zahrada s jablonemi a dvěma křesly), herceVáclava Glazaraa kapeluJamchestra, která svým rytmickým avantgardním jazzem podkreslí tento kulturou nabitý večer.

24. 11. 2011
4
15
1158
Události

Nová kniha pro děti Galantní kocour je již v prodeji!

Nevíte čím potěšit Vaše ratolesti k Vánocům.
Máte dost pokémonů, jiných televizních zrůdiček a Kouzelná školka už není co bývala.
Řvou, válí se na koberci a chtějí sníst něco, čím se beztak začnou dusit.
Na antikoncepci je v tomto okamžiku již pozdě, ale minimálně můžete zkusit novou knížku nakladatelství Mezera Galantní kocourod výtvarnice Petry Podzemské - autorky, ilustrátorky a majitelky známé značky Pruhovaný kocour.

15. 11. 2011
0
27
2013
Knihy, Časopisy

Literární kritika Nezahrady v Tvaru

Milí písmáčtí přátelé,
ráda bych Vás informovala o radostné novince. Ve čtvrtek 20. 10. 2011 vyšla v literárním týdeníkuTvarobsáhlá kritika a rozbor prvotiny našeho draze milovaného spisovatele, syna, milence a grafikaReného Vaňka.

24. 10. 2011
7
15
1381
Kritiky (lit. kritiky díla)
Nahoru