Zastavárna

ZASTAVÁRNA
…možná, že svobodu, kterou jsme si vzlosti vydupali, budeme muset jednou zaplatit, jako nájem, elektřinu, jídlo a všechny ty věcičky, které člověk potřebuje kživotu, na tomhle světě, vdnešní době (oblečení, knihy,cédéčka, otvíráky na konzervy a pivo, pivo, náušnice, ložní prádlo, prádlo, prášek na praní, úsměv na tváři, umělé zuby, krásné vlasy, štěstí, hm…)
Když se to tak vezme, nikdy jsme sM nesnili o vile sbazénem a autem vgaráži (na ovládání), ale na druhou stranu kručení vbřiše taky není nic příjemného. Byly to teprve dva měsíce, co jsme si začali budovat naše hnízdečko vpaneláku mezi paneláky na kopci mezi kopci a už jsme začali přemýšlet, že prodáme ledničku, protože vní stejně nikdy nic není, abychom si mohli koupit, co do ledničky, pak do žaludku patří. Ale ukázalo se to býti dosti problematické, neboť co do žaludku přijde má býti před požitím uskladněno vledničce, aby vůbec žaludek toto přijaté, nenavrátil dříve než by došlo kúplnému nasycení. A kromě toho, všechny ostatní tak samozřejmě věci byly najednou nejsložitější na světě, ne nepodobné rovnici o třech neznámých a my sM jsme nikdy vmatematice neexcelovali a žáden hbitý počtář právě po ruce nebyl a spíš i my jsme nechtěli svoji nouzi dávat najevo.

13. 03. 2006
1
0
470
Povídky

Setkání

SETKÁNÍ
Jak dlouho ještě vydrží pozorovat sklenici svínem. Tak dlouho jak pozorovala sklenici
svínem napravo a sklenici svínem nalevo a druhou od kraje a třetí… A teď, jak dlouho vydrží pozorovat tu čtvrtou od kraje a kdy začne spátou a šestou, sednou a osmou, až dojde na konec řady sklenic svínem a zaměří se třeba na… Sklenice spivem. Začne zprava, nebo zleva, nebo pro změnu uprostřed, a hezky si popořadě všechny prohlídne. Jak jsou krásně lesklé, a kolik vnich ještě zbývá piva, a jak lidi chodí a upíjejí ze sklenic, a jak ve sklenici napravo ubývá rychleji než vté vedle, a že vprostřední už není ani kapička.

13. 03. 2006
0
0
422
Povídky

Nehoda

NEHODA
24. července
Konečně. Po dvou týdnech neúměrné dřiny (alespoň vzhledem kmé tělesné konstituci a zvyklostem) si vyrazím. S (zajistí auto)+ M (příjemný vzhled i vystupování)= vynikající kombinace.

13. 03. 2006
1
0
567
Povídky

Kroužek flétnistů

KROUŽEK FLÉTNISTŮ
Sobota večer. Vlastně ještě odpoledne, když se říká pět hodin odpoledne, ne. Tak jo, pět hodin odpoledne, přesně, možná o pár minut víc, míň, jak dou komu hodinky, jak kdo chce. Vlastně je to fuk, autobusy jízdní řády taky moc nedodržujou a Delvita zavírá až vosm.

13. 03. 2006
0
0
445
Fejetony

Požírači chroustů

POŽÍRAČI CHROUSTŮ
- Tak co.
- Co.
- Kolik.

13. 03. 2006
3
0
489
Povídky
Nahoru