né chtěné

Cit nezná tvé srdce,
máš ho celé kamenné,
zato od krve ruce,
za všechny lidi zlomené.

24. 11. 2011
0
3
617
Vázané verše

Odchod

Už není světloUž není životUž není nicZůstala pouze temnota. Není nicPouze lampaNěkde v dáliBod na horizontuNatahuji k němu rukuAvšak marněNatahuji i druhouBez výsledku. Udělám jeden krokDruhý, třetí pátýAle s každým krokemMi světlo mizí v dáli. Už se ztrácí někde v černiUž jen na mě pomrkáváBojím se že zhasneA obklopí mě tma nekonečná.

18. 10. 2008
2
3
882
Volné verše

??Studna v poušti??

Kap,kap,kap,vodaVšude kolem suchoJen jedna studnaPít z ní zakázáno. K přežití jedna možnostNapít se z boží studnyJe to přes utrpení mostMožnost jak nezemřít tady. Však když jen usrkou siBohove rozpoutají písečnou bouřiMaso jim otrhají z kostíJako sama pomsta na tálečném oři. Už pozdě jeNeměl chodit do pouštěUž je jasné co se stane-Poušť ho spolkne.

21. 05. 2007
0
4
1051
Vázané verše

..oh..

Myslím jen na tebeNic jiného mi nejdeJak se mi líbíšV mysli se mi promítáš. ty,já,ty a jáMůžem dvojka býtDržet se za ruceSrkz brýle růžovéSvětem si jít. Jít za sluncemJít za světlemZa krásnou budoucnostíZa životem z radosti. Nic neni dokonaléVzdy říka seMůžeme to alespoň zkusitChvíli jen pro druhého žít.

23. 04. 2007
0
2
970
Smíšené verše

O draku, princezně a princi

Princeznička KlářičkaPlete svetr svému otciSe vzorem slonečkaRůžového-jako symbol mociPlete na balkóněČerstvý pofukuje větříkKdyž tu se sneseZ oblak drak Hartusík. "Princezno slunná KlároTímto unáším těTak nebraň seVím že máš špatné koleno. "Ano utéci nemohuMam zraněnou nohuTenkrát z VietnamuŠlápla jsem na minuProč tvá hrůzná slovaNebyla zatim vykonána. Nejsi únosce ani vrahTak co lezeš na můj prah.

18. 02. 2007
0
0
1171
Smíšené verše

ty má růžičko

Stojí růže u silniceKvět na mě růžolí seNa dosah mé pravé ruceAle jaksi vzdaluje se. "Chci si te sebou vzítDoma do vázy uložitOpatrovat tě a mít na očíchTakto vídám tě jen u silnice na kolejích. "Copak může taková růžeChtít víc než nemít ničeho nouzeCopak musí taková růžičkaMít místa jako holubička. Však i kdyby oblohu celou jsi chtělaSnes bych ti ji od teď do obědaCo žádná jiná růže,ty by jsi mělaAle ty stále že tak se to nedá.

27. 01. 2007
0
0
1047
Smíšené verše

Válka Mi Synka Vzala

Kdepak jen můj je synekNaříka smutná matkaKolikatý už je to pátekCo vyhnala ho válka. Přišli tehdy vojáciMěli pušky a kordy za opaskyŽe prý s nimi musí každý mužskýV zájmu státní moci. Jako už den kolikátýSmutná matinka naříkáDoma u krbu sedíVálku zbytečnou proklína. Její jediný syn pryč v neznámuManžel mrtev již dlouhoJe toho tolik na mi samuAle skromna, ma přání jen jednoho:"Kéž bych mohlaSvého OtíkaSynka milého jedinéhoVidět zas a zdravého.

27. 01. 2007
1
6
1135
Smíšené verše

Jeden den

Když v noci slunce vyjdeMěsíc v den přejdeZ černé se stane modráZem se tu probudila.
Tak vznikl denZkončil noční senJá uprostřed stojímSám, ale se vším.
Vody protékajíPtáci štěbetajíAle přece mi něco chybí- kde jsi ty.
Krásné ráno, krásný denMěla jsi za mnou přijít semZatím mohu pouze krásně snítŽe ze stejné číše jednou budem pít.

07. 10. 2006
0
1
1086
Smíšené verše

Oh My God..

Och bože,prosím,nech mě zemřítjá už dál prostě nemohu žít,život hned na začátku, musel jsem si pokazit. Nechci se už dále trápitnechci stale jen neštěstí nositmehu snad ještě někdy,radost a štěstí zažít. Nemám, na co se dál v životě těšit,no co pomyslet, když budík začne zvonit,budu ještě kdy mít,pro koho doma něco dělat, komu doma kutit. Bože,nemohu tě pochopit,proč jsi na mně musel tak krutit,chceš mně snad nutit,abych se začal zbožně modlit.

09. 05. 2006
0
1
1221
Vázané verše

Sním o tobě má milá, spi sladce, má drahá

Mněl jsem jeden sen,v něm jsem vedle tebe stál,byl tam slunný dena já tě za ruku chytal. Někdy se sny plnítohle byl sen plný touhytak chci, aby se vyplnilabych tě jednou, dvakrát políbil. Rád bych tě po vláskách pohladilsvůj sen si tak splniluž dlouho jsem o tobě snil,svůj cit jsem ale nepohřbil.

18. 04. 2006
0
2
1197
Smíšené verše

Pro tebe má lásko, pro tebe, má krásko

Tvé krásné očijak dvě studny zářícípro lidi žízní tpící-jsem člověk, v tvych očích se topící. Vlasy máš jak amazonky,tak svůdné jak ty kráskyjako v katalozích modelky-ach, jak mám rád ty vláskyOuška máš nádhernéjako by stvořitelem dělanédva roky minimálně-nevídaně pěkné. A ten zadeček,ač k němu máš hafo poznámček,zatím u žádné jiné z krásekjsem neviděl hezčí zadeček. Dojem celkový, na mně půsubí,jako zázrak světový-jsem zamilovaný.

18. 04. 2006
0
2
1850
Smíšené verše

Ach ten život..

Ač jsou kolem lidé cítím se osamělý jak kůl v plotě opuštěný. Každý kdo mě má rád jako by byl na kilometry vzdálen ačkoliv zrovna teď je ode mne metr vzdálen jen. Každy blizký je mi cizí, jako bych ho v poprvé v životě viděl právě nyní vše, jako by mi bylo neznámé. Nevím, jakou barvu má den, jen že noc je černe vladařem.

10. 02. 2006
0
2
1147
Smíšené verše

Peklo života

Chci žít navždy sám,
osudu ponechán,
navždy zapomenut,
v temnotě nehnut,

01. 02. 2006
0
1
1149
Smíšené verše

Ztroskotanci na ostrově

Kdesi na pustem ostrove,
ztroskotali ctyri muzove.
Kapitan pravi:postavme lod a odplujme,
Dustojnik razne odmitne:

01. 02. 2006
0
1
1168
Smíšené verše
Nahoru