Hogaro, kapitola 5. - Uvítání na lodi

Málokdo z Rady se rozhodl zůstat na Hogaru, přestože na palubě lodi mohla čekat na některého z nich smrt. Nebáli se smrti už dávno, snad už od zasvěcení, kterým byli přijímáni všichni lidé, co o to stáli, aby se tak stali Hašy, a během tohoto tajemného se v nich probudili nebývalé síly, i když za cenu obrovského psychického a fyzického vypětí. Za prapodivnou událostí, jako je zasvěcení, stojí něco mnohem silnějšího než obyčejná lidská mysl. Matka Země nás stvořila s neuvěřitelným potenciálem, který dokáže částečně odhalit zasvěcení, ale k dosažení maximálního využití potenciálu nestačí jen projití obřadem zasvěcení a tvrdý trénink.

23. 10. 2007
0
0
1279
Próza na pokračování

Hogaro, kapitola 6. - Souboj a závěr

Boj skončil a úklidoví roboti sbírali části vybavení, které vojáci při úhybných manévrech poztráceli. Kormi se tvářil potěšeně a to znepokojovalo jeho nejbližší důstojníky. Nikdy nedával najevo potěšení ze simulací, kterých se účastnil. Lidé se mu totiž zdáli příliš pomalí, ale to vycházelo z jejich o něco horší genetické výbavě oproti Změněným.

23. 10. 2007
0
0
1335
Próza na pokračování

Hogaro, kapitola 4. - Návštěva Hogara

Hluk brzdících motorů přehlušil probíhající rozhovor mezi velitelem průzkumu z lodi třídy Grasshopper a kapitánem Kormim. Jakmile dosedli opět rozvedli rozhovor.
„Skutečně je tu o něco větší gravitace než na lodi či na Agaestu,“ zkonstatoval kapitán Kormi poté, co udělal několik podřepů.
„Podle archívů je na této planetě stejná gravitace jako na Zemi.

03. 12. 2006
0
0
1900
Próza na pokračování

Hogaro, kapitola 3. - Přípravy

„Vyzvu jejich nejvyššího velitele na souboj a zvítězím nad ním. Za výhru budu chtít okamžité propuštění lidí a opuštění soustavy,“ zazněl návrh od Heloka, Dakira-Hašy.
„Nesouhlasím, tak úplně s tímto návrhem,a provedl bych jisté úpravy. Za prvé zabijete jejich nejvyššího velitele a potom obsadíme loď a osvobodíme, tak lidi.

13. 08. 2006
1
0
2044
Próza na pokračování

Hogaro, kapitola 2. - Planeta Hogaro

Řád ovšem o hrozbě Změněných věděl už dávno. Informovali je duchové planet. Nevěděli, kdy přijdou, ale věděli, že určitě přijdou.
„Právě vplula loď Změněných do naší soustava,“ vyslovil už tak očekávanou novinu duch Hogara.

17. 03. 2006
0
0
2160
Próza na pokračování

Hogaro, kapitola 1. - Příchod

„Pane, přišlo hlášení z výzvědné lodi,“ oznámil už dávno známou skutečnost spojař veliteli téhle akce a dočasnému kapitánovi lodi.
„Pusťte mi to na monitor,“poručil mu.
Naskočil před ním obraz muže z rodu Změněných ve středním věku ne nepodobného leckterým lidem. Ten muž promluvil lehkým tónem člověka, který ví, co dělá: „V soustavě se nachází tři planety středně osídlené bez náznaku jakékoli přítomnosti techniky určené pro obranu planety, jak na oběžné dráze, tak na povrchu.

10. 03. 2006
0
0
2030
Próza na pokračování

Osud Míru

Upálili mne ve víru boje a chtíče jak po moci, tak po slávě. Prošel jsem Očistcem a znovu se zrodil, ale mnoho let žil bez Vědění. Vědění mi mělo pomoci v boji s těmi, kteří ho neměli. Nenašel jsem ho.

16. 02. 2006
1
0
1261
Ostatní nezařaditelné
Nahoru