Vajíčkáři

Sedí naproti a tváří se jakoby vystoupil z obrazu, vjeho úsměvu je cosi uklidňujícího, a zároveň smutnýho… Očekává snad deja vu zminulosti. Cestuje daleko, ale proč nemá žádný zavazadlo. Aspoň batoh na zádech sminerálkou a kuřecí bagetou. Kolejnice duní, a při celý týhle šílený symfonii nasliněným prstem stírá skvrnu zokýnka.

12. 07. 2007
1
4
1112
Volné verše

Ještě než usnete

Starci nastupují do tramvají, vošoupaných oblecích, ze šatníků plných molů, svým zahořklým pohledem zvedají školačky ze sedaček:
„Mám nohy oteklý, jako konve, jako ty co mi zalívaj záhony kytek a zeleniny. Nohy svázaný křečovýma žílama“
Čekají, oči mluví více než úzký rty sepnutý suchým zipem, pevně vjeden proužek.
Kam asi jedou. Na jaký zastávce vystoupí.

12. 07. 2007
2
7
985
Volné verše

Slovník, 3756. vydání (Lexikální)

Tužka v ruce,inkoust v hrotu,vyškrtává nepotřebnou slotu. Nový slovník,převelestručný,litery hmyzí,hubí je, cizá, cizé,…. jsme si cizí. Škrtni možná,potom, zkrátka,vlastně, přeci,snad, nevím,každopádně,akorát, neustále,uvidíš co se stane,až zbude jen ano a ne …a nic mezitím.

09. 04. 2007
0
0
991
Blbůstky

Rozsypané tečky (Interpunkční)

Vyklepu tečky z pytlíku,odcvrnkám do mělkýho dolíku,okradu všechny věty,a zahrnu je makovými květy. Tečka je vada na kráse,jediná interpunkce nezachová se,piha na tváři, bod v nekonečnu,kterým povedeš němou tečnu. Odloupnu tečku z konců vět,slova slijou se v nehoráznou změť,jinotaje ve své ješitnostivnášejí sem drobné nepřesnosti. Neutron na cestě do jádra,aby se převlékl do kvádra,mastná skvrna od polívky,pusa na tvář od naivky.

09. 04. 2007
4
6
1113
Blbůstky

cabernetový sonet

múzo, hraj mi, hraj,to svý tango nehezký,ať mám pocit nebeský,na tváři úsměv chlapeckýmúzo, vyhrávej,chci tě vidět tančit beztvých šatů ještě dnes,zdupat svěží mezvyřvávej ty svý šansony,padám mezi židle barový,ve tvý vlasy medový,přitul se modroočko, ruce máš ledovýmúzo hrej až do rána,dokud se pod nohama,neobjeví stíny dlouhé,přikovaný jak železný koulemúzo, hrej mi do ucha tiše,vše podpálí vonná svíčka,zneklidní jak slovní hříčka,zakrátko tak jako tak rudej cabernet zatlačí mi víčka….

11. 02. 2007
1
6
1221
Volné verše

strašák

doprostřed komůrky postavím strašáka,
ukradl jsem ho z kukuřičnýho pole,
má otrhané hadry, sláma mu trčí z klobouku,
děravej kabát a bez kravaty košile.

11. 02. 2007
0
3
1085
Vázané verše

noční procházka po záhybech pěknýho těla

budu ti šeptat do uší, ty svý bláboly,
jak ti dnes šatičky sluší.
nosem pročesám kadeře,
lehneme si vedle sebe a spočítáme si vlasy.

11. 02. 2007
4
11
1577
Volné verše

matko

sedí u okna a počítá sádrové trpaslíky,
ta paní, která mě kdysi porodila,
dívá se smutně skrz sklo,
stejně jako do mých očí. (uhýbavě)

11. 02. 2007
1
2
1196
Volné verše

hodina duchů a sentimentální nálady

vložím si pušku do úst a střelím,
všechny mé myšlenky rozlítnou se po pokoji,
nejvzácnější vzpomínky dopadnou na kelim,
ošoupaný leží tu po sexuálním výboji.

30. 09. 2006
4
3
1331
Vázané verše

svatební polokošile (poněkud potrhaná)

musí to bejt láska jako trám,oddávat se erotickým hráma pak přijde svatba jako řemen,černá a bílá myška = delirium tremens.

24. 09. 2006
4
2
1376
Blbůstky

v kavárně poblíž ztrát

vkavárně poblíž ztrát,dostal jsem včera menší zkrat,ten vyřadil mě trošku zprovozu,usnul jsem na chvíli u svýho pařezu,když jsem se probudil ze spánku,složil jsem tuto říkanku,unaven šeptám ji do ticha,snad ztoho netřeskne záludná pleticha,netřeskne, netřeskne,ať už se rozbřeskne,na ranní kávu smlékem zmléčné dráhytěším se, pak půjdu tě obejmout záhy,dám si radši ranní čaj,musím proň přes celý kraj,zmatený bez buzoly,snažím se uspinkat divoké bůvoly,nějak mi to nejde,snad múzou ten strach přejde,zmatený bez kompasu,lítám nahý do půl pasu,snad hamlet mi přijde naproti,snad otráveným kordem mé šílenství zkrotí,kordem to bolí jak sviň,jistější bude blín,zkrocen a otráven bydlím tu vpřízemí,už věci neztrácím, ruce mi kamení

24. 09. 2006
0
0
1496
Vázané verše

světlonoš

těším se na den, kdy přestane pršet,snad přijde cizince a přinese světlo,roztrhá mraky a vyžene hady. těším se na den, kdy město, ve kterém žijistihne potopa a utopí všechny lháře. sním o vlastním údolí kopretin,ranní mlze a něžnejch pohlazeních. zmateně nořím se do zdi, která mě obklopuje,snažím se opravit svůj nervový systém plný chyb,můj hrdina porna zroku 1978 už dávno zmizel bůhví kam,šeptal jsem mu : tvá krev – můj opiát,ale v té mojí krvi byly nejspíš jen zbytky jedu,těším se na den, až se mi tu zeď podaří přelézt,jistě tam čeká cizinec a vruce drží svíci.

24. 09. 2006
1
1
1347
Volné verše

astrologická hádanka

kobloze přistavím žebřík až do nebea pak ji natřu černí plnou sametu,vyhodím kní hrstku písku, jednu i za tebe,a vsítu uvíznou jen největší kusy démantů
a nad těmito hvězdami novotou vonícíastrologové lámou si hlavy v úžasu,proto postavím obelisk a vjeho blízkostiuctívám jejich nedobytnost a blyštivou krásu

20. 09. 2006
0
0
1336
Miniatury, hříčky

karikaturista oswald tschirtner má dneska dobrou náladu

dneska si chci malovat,pro radost barevnejma pastelkama,pokreslím stohy čtvrteka plno jich vystavím do okna v přízemí
nakreslím všem velký nosy,křivý nohy, malý prsty,mongoloidní oči, vypadaný zuby,modrý slunce, růžový slony,zahradu rajskejch pokušení,venuši v škebli, kýbl nudy,evu s fíkem na temeni,adama s pérem, lincolna s kvérem
. chci si jen malovat celej den
rozbiju hodinky a vypnu čas,dálkovym ovladačem na baterky,vytáhnu cigárko ze zánovní tabatěrky,pustim si gramofon a uslyšim edithin hlas

01. 09. 2006
2
1
1259
Blbůstky

bezvěrec

vco a koho věřim. ptám se dnes a denně sám sebe
nechci, aby to byl bůh ani superhvězda jesuse krista,
mohamed si užívá, rozbitejch ksichtů přibejvá, zneuctívam posvátný místa,
jasná obloha, nejistá útočiště ptáků i hvězd, ta modrá, to je to slavný nebe.

19. 04. 2006
1
0
1331
Volné verše

šifry a znamení

míváš ty nejsladší obrysy, když do kůže všíváš si perly ty nejtajnější nejpodivnější tužby dřímají v dužině těl, škrábou a svědí a pálí u srdce,ve vírech vlasů a zmatenejch slov vypadávající z matic chemickýho vzorce rajskýho plynu,a to se teprv stmívá, zdá se, že prší, že voda strhla tenhle pokoj až na okraj světa. vyklepej sny ze svých vlasů, imaginární vločky snáší se k zemi, a mezi nimi tvý sprostý sny, chytám je do úst mezi chodidly, miluju tvý stehna, miluju vůni tvýho potu, kterej lížu z tvýho ohanbí, dnes maj v oddělení radosti slevy, něco pěknýho si kup. na první schůzce naslepo jsem si nestačil všimnout, že jsi střihoruká panenka, jako postava z 3D hry, olížu ti rány od nožů a žiletek, jen nechci slyšet výsměch, ten smích, když se svlíkám z falešný kůže, jen abych se převlékl do jiný, ten surovej smích, kterej stíná vášeň, jen protože svou vlastní kůži nemám… jako tichá podzimní noc plazíš se šepotem, dech slábne, svaž svý ruce s mýma, hlas, to je radiace, potřeba slov mě udržuje naživu, artistky lámou si při úplňku vaz, zůstaň dnes v noci doma, prosím pot a slzy chutnají dneska jinak, jako hořkosladké víno, tvůj sykot roztaví ledovce zašeptej miluju tě, a je mi to jedno, vím, že to způsobí povodně. valící se voda zpomalí, zaplaví nás jako med, uvězní v sobě dva komáry v jantarovym šperku, v kleci pro slzy, v kleci pro lásku.

19. 04. 2006
0
0
1653
Volné verše

sázka

sázel jsem se jednou s čertem o svou holou duši,
že ten kozel prohraje, nemohl on tušit
měl jsem vypít flašku absinta, celou na ex
řekl: jestli tohle přežiješ, budeš můj rex

21. 02. 2006
2
0
1386
Smíšené verše

satanista v kuchyni

satanáš zjevil se mi vkuchyni
stojí u sporáku
a ohřívá si kopýtka,
ta ďábelská sekta je de facto všude

21. 02. 2006
1
0
1545
Volné verše

óda na střílející ženu

do města přijel cirkus,
kejklíři kejklí, plivají oheň,
šapitó tyčící se do oblak,
paničky vkočárech zvědavy estrády,

21. 02. 2006
1
0
1585
Smíšené verše

ukolébavka

drobečku lehni si ke mně
pomazlím se stvými vlasy
nasávám ten odér heřmánku
pomalu usínej…

21. 02. 2006
4
1
1510
Volné verše
Nahoru